Sign in to follow this  
Followers 0
Sorelliini

Vauvan juoma- ja ruoanlaittovesi ulkomailla

5 posts in this topic

Pian tulossa matka Italiaan ja eteläiseen Ranskaan. Vauva on silloin n. 8 kk ja jo nyt tykkää silloin tällöin juoda mukista vettä. Tuolloin toivottavasti myös jo puurotkin ja muut ruoat maistuvat nykyhetkeä paremmin eli vettä tarvitaan niihinkin.

 

Voiko noissa maissa käyttää lapsellekin hanavettä ruoanlaittoon, aikuisillehan vesi on yleensä pääsääntöisesti ihan juotavaa. Keittää varmasti pitää ensin, vai onko pullovesi parempi vaihtoehto. Tosin pullovesissähän taitaa olla enemmän pöpöjä kuin hanavedessä eli pitäisikö sekin sitten keittää? Miten olette omilla matkoillanne toimineet pikkulasten kanssa?

Edited by Sorelliini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me on matkusteltu meidän lapsen kanssa Kreikka/Tallinna linjalla 4,5kk alkaen. ite on juotu hanavettä myös Kreikassa(allekirjoitetuissa paikoissa), mut lapselle on tehty puurot Nanniin eli kaiken varalta ite suosittelen tuota Nannia (tai muuta vastaavaa). Me opetettiin tai itseasiassa jo ihan eka kerralla täällä kotosalla söi ihan huoneenlämpöiseen korvikkeeseen sekoitettua puurojauhepuuroa. Eli silloin ei ole hellasta/mikrosta riippuvainen tai sit tarjoo noita tetroissa olevia valmispuuroja. Meillä jopa tykkää niistä tosi paljon ja nyt 1v 3 kk ens reissulle viikon päästä otetaan niitä tetroja iltapuuroiks mukaan.

Ja esim. viime reissulla ostin pojalle pullovettä (en säilytelly lämpimässä avattua pulloa, jolloin ne mahdolliset bakteerit lisääntyy, silloin se pullovesi kuulemma just on haitallisempaa)

Edited by Tipsukka81

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me matkustettiin kesällä 8kk ikäisen vauvan kanssa Kreikkaan ja puurot tehtiin keittämällä pullovettä, johon siihen sitten lisättiin korvikejauhe ja puurojauhot (Muksun vauvapuuro). Ruuan päälle meidän poitsu on aina juonut vettä ja tuolla sitten tarjottiin pullovettä. Me aikuisetkin ollaan sen verran herkkävatsaisia, että juodaan matkoilla aina pullovettä vaikka hanavesikin olisi juomakelpoista (puhumattakaan siitä että kovin kalkkipitoinen vesi maistuu tottumattomalle pahalle). Pullovettä me ei avattuna ikinä säilytetä huoneenlämmössä vaan aina jääkaapissa. Onneksi meidän poitsu tykkää nimenomaan kylmästä vedestä niin saattoi suoraan jääkaapista kaataa lasiin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkoitus on lähteä Tallinnaan 1-vuotiaan kanssa lomalle, onko kenelläkään kokemuksia miten kannattaa varautua ja ottaako paikalliset lapset hyvin huomioon niin kuin Suomessa? Laittakaa kokeneemmat Tallinnan-matkailijat joitain linkkejä lapsiystävällisille nettisivuille niin voisin tutustua hieman etukäteen. :grin::gsala:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0