Nereidi

Sängyt

304 posts in this topic

Meillä sänkyasia ei ole vielä mitenkään ajankohtainen, mutta tietysti tätäKIN asiaa on tullut jo mietittyä... :) Haluan ehdottomasti perinteisen valkoisen pinniksen, budjetti n.150e. Mitään hienoja ominaisuuksia ei tarvita, mutta plussaa on jos pohjan saa useampaan eri korkeuteen ja laidan saa pois, jotta sängyn saa tarvittaessa sivuvaunuksi. Meidän tämänhetkiset vaihtoehdot: Brio One valkoisena http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/3391/pl# TAI Ikean Sundvik valkoisena http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00187875/

 

Meillä on myös kaunis perintökehto, jota voisi hyödyntää. Mietin jos se jäisi olohuoneeseen ja siellä voisi vauva nukkua päivisin :) Turvallisuusasiat vaan mietityttää, sillä meillä on koira. Tosin kyseessä on pieni ranskanbulla, jonka saa varmasti koulutettua ettei kehtoon hypitä tai kurkita tms. Eikä kehto koskaan olisi valvomatta. Kurja vaan jos pitää ostaa kahdet patjat, kahdet lakanat jne. kun pinnis ja kehto ovat erikokoisia :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysymys pinnasuojista / reunapehmusteista. Paljonko merkitystä on suojan korkeudella? Brion, Pikku Piian ym. näyttävät olevan 30 cm korkeita nuo reunapehmusteet, mutta Ikean (huomattavasti halvempi) versio on vain 21 cm korkea ja näyttää jotenkin pikkuruiselta. Onko tällä 9 cm erolla väliä; ajaako Ikean suojus saman asian kuin nuo kalliimmat mallit, vai voiko muksu saada helpommin kädet ja jalat potkittua / huidottua pehmusteen päältä pinnojen väliin? Siis pehmus lyttyyn ja jalka siitä päältä pinnojen väliin tms. Onko siis kellään kokemusta tuosta Ikean pinnasuojasta ja miten on asiansa ajanut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä on tuo Ikean pinnasuoja. Ihan ensimmäiset kuukaudet se oli hyvä, mutta jostain 4kk eteenpäin yhtä tyhjän kanssa. Se on menettänyt muotonsa ja ryhtinsä ajat sitten ja on ihan rytyssä reunoilla. Ei siis estä mitään. Mutta toisaalta - mielestäni se reunasuoja on kyllä kaikenkaikiaan aika turhake. Koskaan kädet tai jalat eivät ole jääneet vauvalla sillä tavoin jumiin pinnojen väliin, etteikö niitä olisi itse saanut irti. Itse en näe sitä minkäänlaisena vaaratekijänä, vaikka raajat pinnojen välissä joskus olisikin. Lapsi on enemmänkin tykännyt hipeltää pinnoja käsillä ja varpailla.

 

Jos jonkun pinnasuojan hommaa, niin ottaisin mahd. korkean ja paksun, eli sellaisen, joka pitäisi ryhtinsä mahd. hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on toistaiseksi esikoisella käytössä Brion musta One-pinnis, ja käyttöä odottamaan hankittuna valkolakattu juniorisänky merkkiä Emma. Tulokkaalle on hankittuna suomalainen valkoinen kehto käytettynä, otetaan sitten myöhemmin tuo esikoisen pinnis käyttöön kun tarve vaatii. Näin ei tarvitse ostaa kuin tälle tokalle tavallinen sänky sitten myöhemmin ja päästään vauva-ajan jälkeen tuosta pinniksestä eroon. Kehto varmaankin tullaan säästämään tuleville sukupolville, harmi vaan kun ei tuollaista löytynyt jo esikoiselle kun on aikas ihana :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

minä olen ihastunut kehtoihin nyt kun vauva on jo 1½v ;) ehkä sitten jos vielä.. leander on aika ihana, ja se mavok myös. ja oran haikaranpussikin kiinnostaisi :D

mutta se vaatisi varmaan että vauva suostuisi nukkumaan siellä jos iskee 300e kehtoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä neiti nukkuu nyt tällaisessa kehdossa ja ikää on hieman päälle 6kk. Pian tulee aika siirtyä pinnikseen ja muuton myötä neidin tulevaan huoneeseen sellainen mahtuisikin. Kehto jää meidän makuuhuoneeseen toistaiseksi.

 

Nyt siis kaipaisin kokemuksia Brion Three pinnasängystä ja Ikean Sundvik pinnasängystä... Josko jollakin sellaisia olisi kertoa ja jakaa. :girl_smile: Jompi kumpi noista tulee todennäköisesti olemaan valintamme.

Kriteereinä oikeastaan vaan se, että päädyt on umpipuuta, pinnat vaan sivuilla ja toisen laidan saa pois.

 

 

:lipsrsealed: Anerina

Edited by Anerina

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jälkiviisaana itse ostaisin tuon Brion, koska siinä on laskettava laita. Meillä on ollut vastaavanlainen Ikean pinnis kuin mikä tuossa linkissä ja mun selkä on ollut aika kovilla sen kanssa. Meidän muksu nukkui pinniksessä 2v1kk ikään asti ja usein ei noussut seisomaan, jos vaikka yöllä itki ja piti hyssytellä syliin ottamalla. Sen jälkeen siis kun vauva oppi nousemaan seisomaan n.8kk iässä piti pohja laskea sinne ihan alas (Ikean pinniksessä on vain 2 tasovaihtoehtoa). Jos olisi ollut laskettava laita niin ois saanut ergonomisemman nosto-asennon :)

 

Se Ikean pinnis on kyllä todella kestävä ja tukeva eli sikäli voin kyllä suositella lämpimästi! Sen toisen sivun saa muuten irrottaa ainoastaan silloin, jos pohja on siellä alatasolla. (Jotkut silti tekee myös jotain omia säätöjä ja ottavat laidan pois laskematta pohjaa.) Tosta Briosta en kyllä sitten osaa sanoa, että osaako isompi muksu itse nostaa sen laidan alas, se ei ois kauheen kiva juttu :D Ehkä joltain löytyisi kokemusta siitä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli aiemmin tuommoinen vastaava Brion pinnasänky missä laskettava laita, mukava ominaisuus tuo että laidan sai laskettua. Mä en kyllä jaksanut laitaa joka kerta laskea kun lasta sieltä nostelin, meillä lapset ei saaneet laitaa itse liikutettua.

 

Nyt tulevalle hommattiin juurikin tuo Ikean Sundvik (ehdittiin tuo Brio myymään reilu vuosi sitten), vaikuttaa koottuna hyvältä. Käyttökokemusta ei muuten ole, kun tuleva nukkuja on vielä masussa. Katseltiin nyttenkin noita sänkyjä missä olis ollut laskettava laita, muttei entisin kokemuksen perusteella nähty syytä miksi maksettais se n. 100 e enemmin tuosta ominaisuudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brio sleepin, tai ikean sen mistä tulee juniorisänky tai stokken sängyn. Houkuttaa se ajatus että on pitkäikäinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä pohdin sänkyä seuraavalle tulokkaalle. Meillä on nyt pinnis mistä ei saa laitaa laskettua. Välillä ärsyttää tuttia nostella ja roikkua laidan yli. Meillä ei oo ees vielä pohjaa laskettu yhtään pykälää alas. Oonkin miettiny oisko sellanen kätevämpi mistä sen laidan saa laskettua, mutta jos ne maksaa ihan hirveesti enemmän ku nuo mistä ei saa ni ei se ominaisuus varmaan välttämätön oo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä mietin tuota ikean sänkyä, että eihän oo iso homma porata molemmille puolin toisetkin reiät, että saisi pysyvästi laskettua laitaa alemmas. Sillä lailla se olisi kätevämpi siinä kohtaa, kun pohjan pitää laskea, mutta ei tarvitse vielä NIIN korkeaa laitaa. Siten laita olisi kuitenkin seisomaturvallinen.

 

Mä mietin aikoinaan noita pitkäikäisiä sänkyjä, mutta mun mielestä on ihan turhaa ostaa pitkäikäistä kallista sänkyä, kun sitten pitää seuraavalle ostaa heti uusi pinnasänky. Päädyin ostamaan siis Brion One sängyn ja meillä on perintönä Pikkupuun jatkettava sänky seuraavana. Että sikäli Anerina mun mielestä tuo Ikean sänky on ihan pätevä! Kaunis se ainakin on :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos mielipiteistä ja kokemuksista. :girl_smile: Lisää saa kirjotella...

 

Mulla on siis ajatus ton laidan irrottamisen suhteen sellainen, että sitten kun pinnasängystä aika jättää, niin mikäli tuota hetken käyttää taaperosänkynä, niin sen jälkeen siitä muokkais lapsille oman pikkusohva. :girl_smile: Olettaen, että joskus lapsia on enempi ku tämä yksi... Muussa tapauksessa yhden lapsen oma sohva.

 

Jollain tapaa tuo Ikean pinniksen ulkomuoto miellyttää enempi, mut sit jään miettimään että tarvitaanko me tollasta laskusysteemiä vai ei. Huoh. vaikeita päätöksiä. Ikean pinnistä käytiin kattomassa jo paikan päällä. Vielä pitäs kurkata Brio, niin tietäis vähän miltä näyttää.

 

Kai se tästä muovautuu siiheks, ku tarvii se pinnis ostaa... Eipä tuo neiti vielä siihen oo siirtymässä nukkumaan vaikka sellanen huoneeseensa tulee. Saa nukkua kehdossa niin kauan ku vaan pystyy.

 

 

:lipsrsealed: Anerina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se riippuu nukkumisjärjestelyistä, meillä on esikoinen nukkunut perhepedissä 3kk, toinen 1.5v ja osittain 3v saakka ja kuopus 1v1kk.

Nyt meillä on ikean ovaalin muotoinen pinnis <3 (ei enää valikoimassa) josta nypitään pinnoja irti kun kuopus yrittää tulla yli laidan ja se menee taaperonkin kanssa kivasti.

Ensikesän asumistilanteesta ei tietoa, niin em tiedä ostetaanko kuopuksellekin ikean minnen vai isommille kerrossänky.

Laittaisitteko muuten samaan 6v pojan&5v tytön vai 5&1v tytöt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä laittaisin tytöt samaan, voisi olla pitkäikäisempi ratkaisu :) Mun kummipoika muuttaa kohta isoveljensä kanssa samaan huoneeseen, koska (kouluikäiset) isoveli & isosisko eivät todellakaan tulisi toimeen samassa huoneessa. Riitaa riidan perään jo nyt eri huoneissa :D

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisko joku vastata Brio Three-pinnasänkyyn liittyen?

 

Onko olemassa pyöriä jotka voisi erikseen ostaa tämän sängyn jalkoihin?

 

Pohjan saa kahteen korkeuteen. Millä korkeudella pohja on lattiasta ylimmällä tasolla?

 

Entä kun laidan laskee aivan alas asti, millä korkeudella laskettu laita on? Saako laitaa kokonaan irrotettua pois?

 

Kiitos jos joku osaisi ja viitsisi vastata näihin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkaan, että Odottaja tuossa on pinnasänkyasian jo ratkaissut suuntaan tai toiseen, mutta pyöristä en tiedä, ns. keinupalloja löytyy. Meillä nämä olivat lainassa, mutta niitä ei lopulta tarvittu mihinkään.

 

http://www.lastenturva.fi/tuote/brio-bed-rocker-keinutassut-s%C3%A4nkyyn-4kpl/7321592001040/

 

Kysymys: mistä löytyisi kunnollinen pinnasuoja? Kunnollinen = jämäkkä. Meillä on se Ikean perusvalkoinen pinnasuoja, mutta tenava talloo sen tuhannen päreiksi hyvin helposti....

Share this post


Link to post
Share on other sites

^mä ratkaisin ongelman niin, että pujottelin sen suojan joka kolmannen pinnan alitse (ulkopuolelle siis), niin tuli vähän jämäkämpi eikä niin heposti tallottava suoja. Toki, jos haluaa nimenomaan suojan siksi, että ei kolise, niin se ei ole paras keino. Muuta apua mulla ei nyt ole ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^on tuokin kokeiltava vaihtoehto! Meillä harvemmin enää kolisee, täytyy testata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valistakaapa amatööriä, eli miten pinnasuoja toimii tuollaisen laskettavan laidan kanssa, vai toimiiko mitenkään? Siis esimerkiksi Brio Two tai Three, voiko sellaisen kanssa käyttää ollenkaan pinnasuojaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Voi käyttää. Se suoja pysyy paikoillaan ja laita pinnoineen liukuu siitä välistä.

 

Tai riippuu varmaan pinnasuojastakin, mutta ainakin sellaiset pinnoihin kiinnitettävät toimii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedosta! Jotenkin näin sieluni silmin sen pehmusteen ryttääntyvän ja olevan täysin toimimaton kapistus tuollaisen sängyn kanssa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostanpas tätä ketjua, kun olis ihan asiaakin.

 

Yritän löytää pinnasänkyä :

1) joka olisi max 110cm pitkä.

2) jossa olisi irrotettava laita.

 

Toivotonta?

Ideoita?

 

terveisin, nimimerkki "Vallan pieni makkari" :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tuo on ollut yksi vaihtoehto. Matalat reunat vaan mietityttää, kuinka pian tenava kampeaa itsensä sieltä päälleen lattialle.

 

Irrotettava laita siis siksi, että pedin saa sivuvaunuksi omaan sänkyyn. Tuon Lilyn reunan saa riittävän alas tätä seikkaa ajatellen. :)

 

Tämäkin http://www.jollyroom.fi/produkter/jly-bedside-crib-pinnasanky-dream-valkoinen

on tullut vaihtoehtona esille.

Edited by Nutty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now