Nereidi

PHKS

93 posts in this topic

LA elokuun loppupuolella... Tiedättekö, onko vierailukielto (rs-virus) vielä voimassa PHKS:n synnyttäneiden osastolla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

15.7. synnytin ja tuolloin osastolla sai vierailla vapaasti isä ja lapsen sisarukset. Muistaakseni kello 17.30-19.00 oli lisäksi isovanhempien tunti, jolloin saivat vierailla isän ja sisarusten ohella lapsen isovanhemmat. Jossakin lapussa luki tämän käytännössä tarkoittavan sitä, että jos tulee muita vieraita, niin heidät ajetaan ulos osastolta. Kyllä siellä silti oli muitakin vieraita joillakin käymässä eikä heitä häädetty pois. Toisaalta vähän outo juttu, kun sen on nimenomaan ohjeistettu olevan isovanhempien tunti, niin miksi sinne pitää lappaa muutakin sukua. Ehtiihän sen vauvan nähdä muutaman päivän päästä kotiuduttuakin. Ei niitä vierailuohjeita ole kai huvin vuoksi laadittu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, nyt mulla on sitten ihan omakohtainen kokemus täällä synnyttämisestägirl_smile.gifItse asiassa olen sairaalassa edelleen, mutta kotiudun tänään.

 

 

Synnytys sujui hyvin ja sain tarvitsemaani kivunlievitystä. Ensimmäinen kätilö oli kyllä hirveän tylyn oloinen, eikä hänen seurassaan ollut sellainen olo, että häneen voi tukeutua (jos tiedätte mitä tarkoitan). Jälkimmäisen kanssa kemiat kohtasivat. Tosin synnytyssaleissa oli aikamoinen ruuhka ja kätilöt juoksivat kuin päättömät kanat, mutta sillehän ei mahda mitään.

Ruoka on todella pahaa, aamupalaa ja yhtä lounasta lukuun ottamattagirl_to_take_umbrage2.gifOlen aiemmin synnyttänyt Kanta-Hämeen keskussairaalassa ja siellä oli oikeasti ihan hyvä ruoka. No mutta, nää on näitä maku-asioita, eikä mun nälässä ole silti tarvinnut täällä olla.

 

Henkilökunta on laidasta laitaan, niinkuin nyt ihmiset yleensäkin. Jotkut on tosi mukavia ja oikealla alalla, jotkut on "vaan töissä täällä".

 

Ylipäänsä hyvin on ohjeistettu erinäisissä asioissa, särkylääkettä saa aina kun pyytää ja ihan positiivinen yleisvaikutelma jäi.

 

ps. tyttöveikkaus piti paikkansagirl_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synnytin Päksissä esikoiseni tammi-helmikuun vaihteessa 2009. Ehdin olla kammariosastolla yli vuorokauden ennen kuin mitään alkoi tapahtua, joten kätilöitä tuli ja meni. Minut vastaanottanut kätilö jäi mieleen kammotuksena jolta puuttui sellainen lämpö ja empatia ihan kokonaan, mutta häntä en sitten nähnytkään enää sen jälkeen. Ehkä se oli vaan kemioiden puute tai jotain.

 

Mulle jäi kokemuksesta tunne, että sekä minun että (hyvin uteliaan, aargh) mieheni kysymykset ja tuntemukset jaksettiin aina ottaa huomioon, sain kipulääkettä kun sitä pyysin ja ilokaasua ei tyrkytetty kun sen inhottavaksi koin. Olisin toivonut kätilöltä ehkä enemmän tsemmpausta mutta ei hänessä ollut mitään vikaa, en muista hänen nimeään mutta hän oli n.30v, puolipitkät tummat hiukset. Asiallinen, mukava ihminen :)

 

Poika syntyi sunnuntaina ja kotiin päästiin vasta perjantaina keltaisuuden vuoksi. Yläkerrassa ei ollut ruuhka, tai en sitä ainakaan huomannut. Kolmen hengen huoneessa oli koko ajan yksi sänky tyhjänä. Hoitajilla oli aikaa neuvoa, itse asiassa kun jo sunnuntai-iltapäivänä touhuttiin pojan vaipan kimpussa, vanhempi hoitaja ihan yllättyi että täällä te itse jo hoidatte vauvaa girl_haha.gif Olin niin hyvässä kunnossa ja pirteä että jaksoin. Yksi opiskelija jäi kyllä turhan pitkiksi ajoiksi sänkyni päätyyn turisemaan, kun olisin jo kaivannut rauhaa ja kahdenkeskistä aikaa vauvan ja miehen kanssa. Mutta siis hyvä mieli jäi, ruoka oli ihan hyvää, niin hyvää kun sairaalassa kai voi olla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen synnyttänyt phks:ssä 2006 ja 2007.

Molemmilla kerroilla kertoivat ultrassa kumpi on tulossa,ja oikeinhan nuo meni :)

 

Mulla on pelkästään positiivinen kuva synnytyksestä. Mulla oli todella ihanat kätilöt,molemmilla kerroilla.

Synnyttäneiden osastolta jäi ihan ok fiilis. Kaikki hoitajat nyt ei ollu ihan "omassa ammatissaan".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaakohan joku sanoa, katsotaanko Päksissä kieroon jos käyttää vauvalla&itsellä mahdollisesti omia vaatteita lapsivuodeosastolla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^meillä ei ainakaan katsottu kun vierustoverillani oli. Tämä siis lokakuussa 2009, eli vuosi sitten (onko siitä jo niin kauan..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli omat vaatteet helmikuun alussa 2009. Tai siis omat rintsikat ja paidat ja sukat ja tohvelit. Pidin sairaalan housuja koska ne oli mukavammat päällä. Kukaan ei katsonut kieroon tai sanonut mitään. Voihan asiaa nyt sieltä tiedustella jos se vaivaa? :)

 

Vauvalla pidin sairaalan vaatteet siitä syystä että jos omat olisivat menneet pyykkien mukana, niiden takaisin saaminen olisi ollut aika työn ja tuskan takana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jossakin infolapussa sanottiin jotakuinkin niin, että omia vaatteita saa kaikin mokomin halutessaan pitää itsellä ja vauvalla, mutta eivät vastaa niiden huollosta. Ihan tämän vuoden puolella siis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen synnyttänyt Helsingin Naistenklinikalla, Jyväskylässä ja PHKS:ssa. PHKS oli ankein paikka, mutta ihan ok kumminkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinen synnytys Päksissä takana. Tällä kertaa sain seurakseni peräti kolme ihanaa kätilöä kerralla, että tsemppauksesta ja empatiasta en jäänyt paitsi :) Synnytys oli nopea ja raju, mutta kätilöt saivat pidettyä minut järjissäni ja rauhoittivat minut kuuntelemaan ja uskomaan siihen, että pystyn siihen mihin pitääkin pystyä vaikka usko meinasi itseltä mennä - ja ehkä menikin välillä.

 

Synnytysosastolle siis iso kiitos, varsinkin sille nuorelle kätilölle joka vastaanotti minut, ja sille ihanalle vanhalle kätilölle, joka vuoron vaihtuessa tuli käyttämään minua suihkussa ja toi syötävää sekä vei osastolle. Oli turvallinen olo.

 

Kuten edelliselläkin kerralla, niin nytkin synnyttäneiden osastolle vähän miinusta. Ymmärrän kiireen ja senkin, että henkilökunnasta voi olla pulaa mutta silti. Kukaan ei edes kysynyt, miten vauvanhoito sujuu. Oliko syynä se, etten ollut ensikertalainen vaiko se, että näytin niin hyvinvoivalta? Ja imetysapua piti jälleen melkeinpä vaatia :skilletgirl:On ihan oikeasti ihan eri juttu lukea jotain huonekansiota kuin että joku katsoisi kokeneemman silmin, että onko ote oikea ja muutenkin sen, miten menee.

 

Päksi on kyllä kieltämättä vähän ankea paikka, perhehuoneita ei ole ja osaston toinen käytävä jaettu naistentautien kanssa. Pisteet siitä, että enää ei vieraat (isiä ja vauvan sisaruksia lukuunottamatta) saaneet tulla huoneisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä kuulosta kauhean kivalta synnytyspaikalta. Noh, se on tyydyttävä siihen, mitä saa. Elokuussa olis synnytys edessä Päksissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla Päksi taas toimii synnärinä tässä nyt mikä päivä tahansa ensi viikolla ja tähän mennessä olen ollut tyytyväinen kätilöihin, lääkäreihin ja muuhun henkilökuntaan kun olen siellä joutunut kontrolleissa käymään. Tietenkin varsinainen synnytyssalin toiminta on vielä näkemättä ja kokematta, samoin synnyttäneiden osasto mutta avoimin mielin olen menossa ja yritän olla liikaa keskittymättä muiden kokemuksiin koska jokainen kokee asiat aina eri tavalla. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä koin ainakin, että oli ihan hyvä siellä synnyttää! Jouduttiin käynnistelyihin kun ei vauva tajunnut tulla ittekseen pois (rv 42+2) ja siellä sitten yövyttiin eka yökin tosi mukavissa fiiliksissä. Hoitajat vaihtui meillä monta kertaa kun tyttö syntyi vasta rv 42+4 ja kaikki hoitajat oli kyllä mukavia. Tsemppasivat hyvin ja oli kyllä turvallinen olo :)

Tosiaan yläkerta ei sitten ihan niin kiva ollutkaan. Jostakin hoitajasta kyllä tuli sellai fiilis, et toivottavasti toi ei olis huomenna töissä :D Ja mulla oli kyllä tosi orpo olo ihan alussa, tuntu ettei kukaan kertonut mulle mistään mitään. Mut kyllä mua sit neuvottiin aika perusteellisesti vauvan hoidossa ja joku oli siinä ihan kädestäpitäen näyttämässä :P Kylvetyskin käytiin hoitajan kanssa yhdessä läpi ja viimeisenä iltana hoitaja tuli mun sängyn viereen istumaan ja siinä juteltiin varmaan joku 20min mieltä painavista asioista ja muutenkin kotiutumisesta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain niin ihanaa palvelua Päksissä, että en voi todellakaan valittaa! Kätilöt ja hoitajat oli kaikki ihania, asiansaosaavia, ja aina auttamassa, kun heitä tarvitsi. Vaikka kiire oli kova (joku ruuhka-aika, kaikki vuodepaikat oli melkein käytössä mitä irti sai), niin kyllä on lähetettävä palautteen muodossa suuret kiitokset sekä synnärille että synnyttäneiden osastolle. Taisi käydä mulla aika melkonen tuuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kokemusta vain synnyttäneiden osastolta, koska Tirppa synty suunnitellulla sektiolla. Onhan se Päksissä vähän tylsää kun ei oo mitään perhehuoneita, ja ainakin se huone jossa ite olin, oli tosi tosi pieni! Mutta henkilökunta oli musta aivan loistavaa :) Ainoastaan yks kätilö ja lääkäri olivat ns. pettymyksiä, muuten kaikki oli todella ihania! Neuvoja, apua ja omaa rauhaakin sai kaikkea sopivasti. Yllätyin ilosesti siitä miten kivasti kaikki meni, kun etukäteen oli tietysti tullut netistä luettua paljon siitä miten ankeaa Päksissä on..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin synnyttämässä toisen kerran nyt ennen joulua. Ei ollut ruuhkaa ja sain olla osan ajasta itsekseen kahden hengen huoneessa. Kätilöt sekä alhaalla synnytysosastolla ja ylhäällä synnyttäneiden osastolla olivat jälleen ystävällisiä. Sain apua tarvittaessa. Nyt kun olin toiskertalainen niin sain ehkä enemmän itsekseen olla, mikä oli ihan kivakin. Myöskään mies ei siellä nyt niin ollut kun oli esikoinen kotona. Tällä hetkellä mies ja sisarukset saivat vierailla mihin aikaan vaan aamusta iltaan ja käydä huoneissa ja isovanhemmat klo 17.30-19 aulassa niin, etteivät mene huoneisiin. Minusta hyvä näin, ei ollut sitten huoneissa tungosta.

 

kaikki siis hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosi kiva kuulla uusia kuulumisia PHKS:sta kun sinne pitäis kesäkuussa itsekin suunnata taasen :) Oh, mä niin tykkään tuosta ettei isovanhemmat saa tulla huoneisiin. Näin ollen mies voi kiikuttaa vauvan näytille ja itse voin vaan vedota väsymykseen ja makoilla huoneessa (siis appiksien kohdalla :grin: ) jos haluan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukava lukea näistä tuoreista positiivisista kokemuksista Päksistä. Itselle ainakin on jäänyt hyvä kuva sairaalasta, kun viimeisen vuoden aikana siellä olen joutunut useampaan otteeseen odotusasioissa asioimaan, äitipolin ja naistentautiien osaston henkilökunta on aina ollut todella ystävällistä ja osaavaa. Toivottavasti sama meininki jatkuu sitten synnytyksessäkin!

 

Ei oikeen kunnolla opastettu missään ja ensisynnyttäjänä lähdin kotiin tietämättä edes vauvan aamupesuista.!!

 

Ihan vain mielenkiinnosta: mitä vauvan aamupesuista tulisi tietää? Mulla on kaksi lasta ja aamupesuja en ole ikinä tehnyt. Peppu nyt tietysti pesty, jos jaskat on vaipassa ja se nyt mielestäni on sanomattakin selvää - oli ensisynnyttäjä tai ei...

 

Mun mielestä on aina jotenkin todella mielenkiintoista lukea näistä ns. huonoista kokemuksista, joissa apua ei ole saanut ja kipulääkkeitäkin liian vähän. Tuntuu, että jotkut olettavat kätilöiden omaavan jonkinlaiset tuntosarvet, joiden mukaan tiedetään automaattisesti, mitä synnyttäjä tarvitsee. Jos pyytää lisää ohjausta ja neuvoja tai kipulääkettä, niin varmasti niitä saa! Jos taas on tuppisuuna ja sitten jurputtaa itsekseen myöhemmin, kuinka huonoa palvelua sai, niin ei voi sanoa muuta kuin että itsessä vika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^just tuollainen vierustoveri mulla oli 2009. Loukkaantuneena marmatti kuinka ei saa apua. Minä vieressä sain kun kerroin tapreistani ja kysyin mieltä askarruttavista asioista. Sanoin jos tartten lisää lääkettä ja vein lapsen kansliaan kun tarttin unta. Monesti oon ihmetellyt muuallakin elämässä sitä, että miksi ei voi sanoa omia ajatuksiaan kun niitä ei kukaan lue pään sisältä. Vähän ot mut esim monia ärsyttää että kaupoissa kysytään voiko auttaa, sehän on niiden tehtävä! Niille voi sanoa että ei kiitos, en etsi mitään erityistä. Jotkut tuttuni eivät käy esim polarn o pyretin liikkeessä kun siellä kysytään aina miten voi auttaa..

 

tokihan joka paikkaan mahtuu niitä ammattilaisia joiden kanssa ei kemiat kohtaa, se on eri juttu se, kuitenkin tuollakin kolmessa vuorossa hoitajia pyörii, luulis että jonkun kanssa synkkaa..

 

miljöö on perus sairaala, ei mikään koti, siksi varmaan ankeuden tunnelma, mutta on se nyt ehkä hitusen parempi kuin muilla osastoilla, ei ihan niin kliininen sairaalameininki..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olin kanssa viimeviikolla synnyttämässä PHKS toista kertaa, ja kaikesta jäi todella positiivinen ja hyvä fiilis. Olen esikoisen synnyttänyt tasan 3 vuotta sitten päksissä ja silloinkin kaikki oli ihan ok (muistaakseni olen siitäkin kirjoittanut tähän ketjuun) esikoisen aikana oli ehkä enemmän kiirettä siellä ja en ehkäkivuissani osannut kysyä/vaatia neuvoja ja apua. Mutta hyvää palvelua sain silloinkin.

Nyt sain synnytyskätilökseni Katariinan, oli erittäin ihana ja huumorintajuinen, noin 30v kätilö, ja kun vaadin kaikki kivunlievitykset ja muut sekä pyysin että mut on pidettävä kartalla mitä milloinkin tapahtuu, hän hyvin perusteelisesti kertoi mitä tekee ja mitä tapahtuu seuraavaksi. (sanoin olevani melkein kuin ensisynnyttäjä koska esikoisen syntymästä en muista juuri mitään)

 

Osastolla oli kaikilla aikaa ja kun rohkeasti avaa suunsa ja kysyy apua tai kipulääkkeitä niin kyllä niitä vaan saa. Sain jopa yöpöydälle lääkkeet yötä varten valmiiksi ja ohjeen että joko otat ne molemmat kerralla tai sitten niin monen tunnin päästä mutta laskelmien mukaan näillä sun on sitten pärjättävä sinne ja sinne asti. JA mulla ei leikkaushaavoja, muutamia tikkejä vain ja istumaankin pystyn, mutta selkä ja jälkisupistuskivut vaativat lääkkeitä.

Perhehuoneeseen en kommentoi muuten kuin sen että siellä ei taida tilaa ja resursseja olla perhemajoitukseen, ja tarvitseeko ollakaan, sairaala on sairaala ja mielestäni ihan viihtyisä sairaalaksi se tila jossa sai tavata isovanhempia, oli telkkarit ja keinutuolit ja lehtiä kirjoja... Itse omalla tavalla nautin kun sai olla hetken vauvan kanssa kahden omassa rauhassa, kyllä sitä hulinaa sitten kotona riittääkin!

Jokainen kokee erilailla tuon paikan ja itse olen kai tyytynyt vähäiseen, enkä osaa vaatia luksusmeininkiä sairaalassa jossa kätilöillä on varmaan monta rautaa tulessa kokajan! Mun kätilöillä ainakin ekana yönä oli muistilaput taskussa johon kirjoittivat pikasesti ja tulivat herättämään että nyt tarvis herätellä vauvaa tissille taas. Ja veivät yhtenä yönä vauvan hoitoon kun oksenteli lapsivettä ja itse olisin halunnut nukkua mutta säpsähtelin aina peloissani hereille ettei se vauva vaan tukehdu, kätilö ehdotti että jos viedään tuonne tarkkailtavaksi ja itse saat nukkua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös Päksistä vain hyviä kokemuksia. Kolme lasta siellä nyt synnyttänyt ja ei ole huonoja kokemuksia sieltä tullut. Kipulääkkeettäkin sain aina kun pyysin. Henkilökunta ovat olleet mukavia kummallakin puolella.

 

nyt on kokemusta myös lastentautienkin puolelta kun meidän pikkuisin on siellä rs-viruksen takia ollut melkein 2 viikkoa. Siellä hommat sujuvat ainakin omasta mielestä tosi hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now