Adelita

Kakkaketju

154 posts in this topic

Meillä on kaksivuotiaalla tytöllä ollut nyt löysää kakkaa parisen viikkoa. Välillä on parempi, välillä huonompi. Kunnon ripulia ei ole ollut, mutta kakka on sellasta mönjää, välillä haiseekin tosi pahalle. Normaalin väristä on ollut kuitenkin, ja sitä on tullut 3-4 kertaa päivässä (yleensä kakkaa vaan kahdesti). Välillä on laitettu rasvaa, kun pylly on punoittanut.

 

Tänään on ollut paljon huonompi päivä, kakkavaippoja on ollut jo viisi, tosin tosi vähän kerrallaan, ja taitaa olla melkein vettä, pientä sellasta mustaa haituvaa joukossa. Lisäksi pylly taitaa olla tytöllä nyt kovin kipeä, itkee pyllyä pestessä ja välillä yrittää raapia sitä. Syö ja juo kuitenkin ihan normaalisti, ei ole kuumetta, leikkii normaalisti puistossa yms.

 

Mikä tohon voisi auttaa? Ei ole muutettu ruokavaliota mitenkään, tosin nyt asiaa pohtiessa tajusin, että ollaan juotu (juurikin kahden viikon ajan) niitä uusia Småfolkin luomumehuja, voisiko tuo johtua siitä? Tänään ehdittiin sitä jo juoda, nyt laitetaan tauolle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ En osaa sanoa, mistä voisi johtua... meillä tytöllä 1 v 4 kk on myös välillä vastaavia 'episodeja' ollut, kestänyt joskus liki kuukaudenkin. Oletko kokeillut antaa maitohappobakteereita? Se voisi ainakin tasapainottaa vatsaa. Kipeään pyllyyn kannattaa laittaa vaikka sinkkivoidetta ihon suojaksi. Jos kovin pitkittyy tai pahenee, niin sitten tietysti kannattaa ottaa yhteyttä terv. keskukseen, josta saa lähetteen tarvittaessa labranäytteisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Mä en kyllä neuvoisi laittamaan sinkkivoidetta, jos pyllyn iho on jo ärtynyt. Me tehtiin se virhe kesällä, ja lapsi ei ole ikinä niin rääkynyt, kuin silloin. Sinkkivoide käsittääkseni suojaa ihoa, ettei se menisikään rikki, mutta jos iho on jo ärtynyt, sitä ei kannata laittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^kyllä sinkkivoide käy mun mielestä sopii myös rikkoutuneelle iholle, ja meillä on käytetty nimenomaan ärtyneelle vaippa-alueelle, kun iho on ollut välillä tosi pahanakin.. Bepanthen on tietenkin toinen vaihtoehto ja sitä ainakin saa takuuvarmasti laittaa rikkoutuneelle iholle, varmaan se oikein rasvainen versio olisi parempi?

Edited by Salmiakki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista :)

Bepanthenia ollaan laitettu päivisin, juurikin sitä rasvaista versiota, ja yöksi Sibicortia. Tuo Sibicort ainakin auttaa, aamuisin pyllyn iho on aina ollut selvästi parempi.

Maitohappobakteereja en ole antanut, ja huomenna on tietty apteekki kiinni, niitä ei kai saa marketeista?

Banaania olen antanut kovettamaan vatsaa, onkohan muita ruoka-aineita jotka tekisi samaa?

Edited by Scarlet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yön aikana kai iho muutenkin uusiutuu eniten, siksi onkin hyvä laittaa jotain hoitavaa rasvaa yöksi. girl_smile.gif

Pikainen googlaus kertoi, että banaanin lisäksi vatsaa kovettavat mm. mustikat ja juusto. Toivottavasti helpottaa pian, ja löysään vatsaan löytyisi syy (ehkä just ne uudet juomat sitten?)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, toivotaan niin. Olisin tietty voinut itsekin googlettaa noita ruoka-aineita... Kiitos avusta :)

Juustoa ainakin löytyy kaapista, täytyy tuputtaa sitä tytölle huomenna. Teki kahdet mönjäkakat nyt illalla, ja tietty se jumittaa kiinni kaikkii mahdollisiin poimuihin niin että on hankala pestä. Ja nukkumaan laitettaessa raukan pylly oli niin kipeä, ettei voinut normaalisti pitää sylissä, siis kädellä kannatella pyllyn alta kun heti alkoi itku :girl_sad: Onneksi kuitenkin nukahti nopeasti.

Edited by Scarlet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä sinkkivoide on ollut nimenomaan paras voide parantamaan vaippa-alueen vammat. Sinkkivoidehan tekee sellaisen kalvon iholle, jolloin uudet kakat eivät pääse polttamaan ihoa rikki. Bepanthen ei toimi minusta niin hyvin, vaikka sillä onkin ihoa korjaava vaikutus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 8kk ikäisellä pojalla oli yli viikon kestävä ripuli. Poika oli oikeastaan koko ripuliajan tosi pirteä, söi ja nukkui hyvin. Ripuli vain oli ihan ripulikakkaa, joka imeytyi vaippaan.

Ennen ripuliaikaa pojalla oli flunssa, jonka yhteydessä taisi tulla aika lailla yhtä aikaa 3 hammasta. Nyt pojalla on enää yskä ja ei ole ripuloinut kunnolla kun viimeksi sunnuntaina.

Sunnuntain jälkeen kakka oli yhtenä päivänä normaalinnäköistä kiinteämpää kakkaa ja loput päivät ovat olleet tähän asti löysää, kunnes tänään taas näytti siltä, että kakka on ripulimaista..

 

Pojalla on ollut poskissa pientä röpelömäistä ihottumaa ja nyt kiinteän ruuan (Bataatti-kinkkuherkkusosetta) jälkeen posti on punaisempi... Eli olisiko mahdollista, että olisi jotain allergiaa?

Aamulla poika söi kaurapuuroa (ihan aikuisten kaurahiutalepuuroa) ja mustikkasosetta seassa. Senkin jälkeen teki löysähköt kakat, mutta nyt tosiaan kiinteän ruuan jälkeen paljon löysemmät.

 

Eli olisiko syytä jättää bataatti-kinkkuherkku syömättä ja kokeilla jotain muuta? Onko aiheuttaja mahdollisesti bataatti.

 

Poika ei ole ripuloinut sen kopposen koommin kun aloitettiin kiinteät ja flunssaan asti oli tosi kiinteää, että sai oikeasti tehdä töitä, että sai kakan tulemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatkoa meidän kakkaongelmaan. Kakka oli löysähköä ja pahanhajuista vaihtelevasti viikonloppuun asti. Nyt viikonloppuna tyttö ei juonut ollenkaan maitoa, ja aloitettiin maitohappobakteerien syöminen, ja eilen ja tänään aamulla kakka oli kiinteää ja täysin normaalia. Tänään annoin iltapäivästä taas maitoa, ja nyt illalla kakka haisi pahalle ja teki pepun punaiseksi, vaikkei löysää ollutkaan ja ehti olla vaipassa vain hetken.

 

Voisiko syyllinen olla siis maito, voiko näin pienellä jo olla laktoosi-intoleranssi? Varsinainen allergia kai tekisi iho-oireitakin? Ajattelin kokeilla seuraavaksi laktoositonta maitojuomaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyselin tästä kakkajutusta neuvolassa tänään, terkka kehotti kokeilemaan just tuota maitojuomaa. Jos tuntuu että sekin tekee samaa, niin sitten lääkäriin selvittelemään tarkemmin. Nyt tyttö ei eilen juonut maitoa, ja tänään oli kiinteä kakka :) Maitoallergiaan en oikein usko, tyttö on syönyt esim. jogurttia eikä siitä ole näemmä tullut mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen uusi jäsen tällä foorumilla, enkä ihan koko ketjua jaksanut kahlata läpi... Kaipailisin hiukan apuja tilanteeseemme:

 

Minulla on 5kk ikäinen tyttö, joka on nyt muutaman päivän ajan tehnyt jälleen vihreää kakkaa (aivan tumman vihreää). Tuotos on kiinteää, välillä tulee papanoita, välillä isompi pehmeähkö "kimpale" ulostetta. Mutta missään nimessä vatsa ei siis ole löysällä. Kyllähän likka sitä kakkaansa ähertää ja pinnistää välillä, mutta en ehkä silti sanoisi, että vatsa on nyt vallan kovallakaan, sillä massa kuitenkin lihvaantuu litteäksi, kun kakkavaipan rullaa kiinni... Yleensä tyttö on tehnyt 2-3 kakat päivässä: heti aamulla vaipassa on usein noita papanoita ja seuraavat toimitukset ovat yleensä ruokailun (lounas/päivällinen) jälkeen. Neiti on syönyt kiinteitä n. 4kk iästä lähtien, kasvis-, hedelmä- ja marjasoseita. Noin puolisentoista viikkoa sitten tyttö sai neuvolassa kolmannen rota-rokotteen ja pari päivää myöhemmin aloitimme viljakokeilut kaurapuurolla, nyt mukana on jo riisikin. Kiinteiden lisäksi saa tietenkin korvikettakin (Baby Semp1). Ilmavaivoja on ollut oikeastaan koko ajan vaihtelevasti, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Tyttö on siis noin yleensä ottaen ihan hyvävointisen ja pirteän oloinen, ei lämpöile tai ole kuumeinen... Mistä tämä vihreä kakan väri voisi johtua? Onkohan aihetta huoleen? Pitäisikö ruokavalioon kokeilla jotain muutoksia? Pitäisikö tilannetta vielä seurailla (jos niin kuinka kauan)? Meillä siis jo aiemmin oli vihreää kakkaa, n. 3-4 kk:n iässä; tuolloin soitin neuvolaan asiasta ja sain vastaukseksi vain epämääräisiä arvailuja, että jospa se on merkki siitä, että vauva kaipaa jo vähän karkeampaa ravintoa kuin pelkkää maitoa vaan... :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scarlet - Meillä 1v 1kk kun syö jugurttia tuloksena on se että peppu on ihan rikki.Maitoa ei pahemmin suostu juomaan joten kokemusta ei siitä ole että polttaako sekin pepun.Hapanmaitotuotteet ei aiheuta pepun rikki menemistä.Kuinka teillä on asia edennyt ja onko selvinnyt mitään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me vaihdettiin maito laktoosittomaan, ja se auttoi saman tien. Hapanmaitotuotteista ei tule mitään, mutta pari viikkoa sitten tyttö söi tavallista raejuustoa, ja taas oli pylly punainen. Nyt syödään sekin laktoosittomana, onneksi se vaihtoehto löytyy nykyään lähes joka maitotuotteesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suokaa anteeksi,etten kahlannut kakka-asiassani ensiksi koko ketjua läpi. Olen nyt jo pian paniikissa,kun pohdin,mitä olen ajattelemattani pikkuiselleni aiheuttanut. Aloitetaanpa siis taustoista: Poikani 1v3kk on koko ikänsä kakkinut n.5krt päivässä,pienenä oli ajoittain vielä useammankin kakan jaksoja. Jonkinlaista allergiaakin hänellä taitaa olla, 8kk iässä ärhäkän ihottuman ja jaksottaisen oksentamisen takia allergiatestit+lääkäri kehottivat munattomaan ja kalattomaan ruokavalioon.Noh,tätä tarkasti on noudatettukin,tosin iho-oireet eivät ole vieläkään täysin korjaantuneet. Oksentelu jäi samantien,kun kalaa ei annettu.

Kakka on mielestäni aina ollut löysähköä ns. Löysähköä puuroa,parit hassut kerrat kiinteää. MUTTA nyt reilun viikon ajan pojan kakkapuuron seassa oon havainnut kirkkaita veriviiruja ja ehkä verikohdissa myös limaa :( . Kakat ovat vellimäisiä(ei vetisiä/vaippaan imeytyviä),isoja kertalasteja ja haisevat todella pahalle,kananmunalle potenssiin 10,eli totisesti pahalle.. Tosin mielestäni hänen kakat on aina haisseet tosi kauhealle,mut en muista oliko ennen tätä kananmunamaista lemua kuitenkaan :girl_to_take_umbrage2: Enkä ole kyllä mikään kovin herkkä nipottamaan hajukakoista kolmen miehen kanssa asustaessani ;) . Esikoispojan(3v) kakkailun myötä on nämä kakkahommat jo tulleet arkisiksi syynäyskohteiksi,ahkera 3-5krt/pv kakkija kun hänkin aina ollut jne. Mut erona pikkuveljeen kumminkin se,ettei esikoisen kakat ole juuri koskaan kauhean hajuisia tai löysiä vellejä vaan ns.normaalia peruskakkamassaa.

 

Käytiin just terkassa ja otattivat perusverenkuvan+keliakiatekijää+tutkivat kakasta jtk.bakteerijuttuja. Hemoglobiini oli 99,hieman alta rajojen ja trombosyytit hieman yli viiterajojen. Bakteerikasvutestit kai negaa,keliakiatesti ei vielä valmis kun tätä kirjoitan.

Nyt oon sit tosi tosi ahdistunut ja paniikissakin pian,et mikä mättää ja mitä tulisi tutkia jos näistä jo tehdyistä testeistä ei saada mitään irti. Olen huolissani pikkuisestani ja vähän neuvoton tässä vaivojen vyyhdissä... Voisiko tommoset oireet johtua sitten lehmänmaidosta??10kk bric-testissä maito ei aiheuttanut reaktiota. Vai mistä tähän huolen ytimeen pääsisi kiinni, huoh! Mitä tutkimuksia tmv voin lääkäriltä vaatia? Poika on luonteeltaan aina iloinen/nauravainen,edes kakkiminen ei näy tekevän yhtään kipeää,vatsaoireilua ei viikon takaista kipukohtausta(ruokapöydässä kesken ruoan tuli väänteitä,pierua,sit sylissä kipuili,meni veltoksi/uneliaaksi kunnes 15min kuluttua oli taas ihan normaali reipas poika.) lukuunottamatta ole ollut. Esim. yöt nukkuu läpi ihan normaalisti jne.

 

Olisiko kellään ajatuksia,mitä kannattaisi äidin nyt tehdä tai vaatia? Äidinvaisto sanoo, ettei tässä ole "vain" muutamasta viattomasta veriviirukakasta kyse, vaan tämä on oirevyyhti jostain suuremmasta. Neuvot ja vinkit olisi nyt paikallaan, kun oon kohta itekkin kovin kipeä huolesta taaperoiseni vuoksi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi apua ja ahdistus.

Eikö olekaan normaalia, että 1v9kk lapsella on uloste jatkuvasti löysää? Meidän pojalla nimittäin on, on aina ollut. Siis ei vetistä, mutta ihan selkeästi löysää eikä kiinteää. Joskus harvoin tulee kiinteä pökäle vaippaan. Ei ole paljoa ilmavaivaa, masu ei vaikuta kipeältä, poika on hyväntuulinen ja reipas ikäisensä, kehittynyt normaalisti eli senkään puolesta ei mietitytä, että joku paikka olisi koko ajan kipeä. Enkä siis ole kakkaankaan kiinnittänyt huomiota, kun se on ihan aina ollut tuollaista :(

 

Aloin miettiä jonkin allergian mahdollisuutta vasta nyt, kun pojan atooppinen ihottuma on äitinyt todella pahaksi, edes kortisonivoide ei saa sitä täysin asettumaan. Rasvataan 2-6 kertaa päivässä öljyllä ja rasvaisella perusvoiteella + aamuin illoin kortisonivoiteella pahimmat paikat. Onko jollain muulla jatkuva löysä uloste meinannut jotain allergiaa? Maanantaina soitan luonnollisesti neuvolaan, josko sitä kautta päästäis tutkimuksiin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salmiakki meillähän esikoisella alkoi muutama kk hoidon aloittamisen jälkeen eli jotain 1v 5kk iässä ripuli, jota jatkui ehkä pari kuukautta. Uloste oli ollut kyllä aina melko löysää, mutta sitten meni niin vetiseksi että tuli hoidossa päikkyjen aikaan melkein joka päivä vaipasta ohi ja joskus sänkyynkin asti. Meitä pompoteltiin terkkarissa ja kun viimein saatiin lähete Jorviin ja aika varattua, niin tilanne oli mennyt ohi. Mutta kyllä muistaakseni senkin jälkeen se oli melko löysää pitkään, mutta onneksi sitten alkoi jo 2-vuotiaana käymään potalla joten sillä ei ollut enää niin väliä. Silloin kun tilanne oli päällä yritettiin rajoittaa milloin maitotuotteita milloin viljoja ja tarkkailla kaikkia ruoka-aineita, mutta millään ei tuntunut olevan vaikutusta.

 

Sattumoisin esikoisella on myöskin atooppinen ihottuma, vähän tämän tyyppisiä sentin-muutaman levyisiä läiskiä, lähinnä taipeissa mutta niitä on myös (ollut) käsivarsissa, mahassa, rintakehässä ja nyt kämmenselässä. Olin huolissani psoriaasista sillä mun isälläni oli se, mutta käytiin ihotautilääkärillä Meilahdessa ja saatiin atooppinen ekseema-diagnoosi. Joskus niitä aina rasvaillaan, muutamaan kertaan ollaan käytetty kortisoonia (jota inhoan) mutta aina ne tulee takaisin vaikka vähän paranisivatkin. Nyt kesällä ja syksyllä ei oikeastaan edes olla rasvailtu, sillä syksyllä olivat paranemaan päin eivätkä ne häiritse tyttöä laisinkaan. Nyt talvella tuli taas uusia ja etenkin toiseen kämmenselkään niin pahoja että tyttö sanoi ensimmäistä kertaa että sattuu, joten jatkettiin taas päivittäistä rasvailua jolla ihottumat ovat taas vähän helpottaneet. Päiväkodissa käytetään käsidesiä ja pestään käsiä ahkeraan, joten luulen sen vaikuttaneen tuohon käden tilanteeseen. Olenkin yrittänyt sanoa että pesisi mielummin kädet kuin käyttäisi käsidesiä.

 

Summasummarum, kannattaa soittaa neuvolaan mutta nämä kaksi aihetta (taaperon uloste ja atooppinen ihottuma) tuntuu olevan sellaista pseudotiedettä että en odottaisi mitään selkeää vastausta. Mutta tärkeintä tietysti että poika on muuten terve ja onnellinen, joka toivottavasti tarkoittaa ettei mitään huolta oikeasti ole!

Edited by LottaP

Share this post


Link to post
Share on other sites

LottaP, kiva kuulla kokemuksia vastaavasta! :) Eetua kans terveyskeskuslääkäri katsoi 1v-tarkastuksessa kun ihottuma oli aika läiskikäs ja totesi, että atooppisesta ihottumasta on kyse. Nyt on alkanut tulla lisäksi sellaisia näppylöitä yön aikana ja aamuisin. Välillä ressukka raapii varsinkin niskan ihan verille kun kutiaa niin kovasti, ja suun ympärys on pahan näköinen vaikka joka ruokailun jälkeen sitä rasvataan. Nivuset on ihottumaiset, samoin polvitaipeet. Nyt viikon ajan on lisäksi silmien ympärykset alkaneet punoittaa ja kuivua. Saas nähdä.. Ei se auta kuin lääkäriin ottaa yhteys, tosin Ellalla on viikon päästä 4kk-tarkastus, joten taidan suoraan siellä ottaa asian puheeksi ja jättää terkkarin tästä välistä kokonaan pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hurjalta kuullostaa, se on varmasti tosi ikävää kun kutiaa! Unohdin myös sanoa että esikoisella oli joskus samoihin aikoihin myös molluskoja, jotka kyllä hävisivät muutaman viikon sisään, mutta nyt vuoden alussa niitä on yhtäkkiä alkanut ilmestymään taas. Atooppinen ihottumahan voi sinänsä altistaa muillekin pöpöille, kun iho on rikki usein ja pöpöt pääsevät sieltä sisään. Noi molluskathan voivat olla todella pitkään piilossa, joten saattaa olla että tämä uusi esiintymä on yhä sitä samaa kantaa. Jos googlaa molluskojen kuvia niin näkee aika hurjia ihottumamattojakin, mutta esikoisella ne ovat yksittäisiä näppylöitä siellä täällä, joissa on sellainen vähän kovempi "huippu".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jollain muulla jatkuva löysä uloste meinannut jotain allergiaa?

 

Meillä tytön allergian oireena oli jatkuva löysä uloste (ja huonot yöt), iho-oireita ei ollut ollenkaan. Ripulia ei ole ollut eikä kakka ole missään vaiheessa ollut vetistä. Tytöllä todettiin n. vuoden iässä maito- ja kananmuna-allergiat (kananmuna näkyi testeissä, maito ei mutta kokeilemalla se löytyi löysän kakan syyksi). Mutta meillä oli kiinteiden aloituksen yhteydessä kakka kiinteää ja muuttui löysäksi vasta sitten, kun aloiteltiin hapanmaitotuotteita.

 

Neuvolan mukaan siis näillä oireilla ei ole allergiaa, apua saatiin vasta yksityiseltä. Nyt kun tytölle on löydetty sopiva maito kauramaidosta, uloste on muuttunut taas kiinteäksi.

 

Mutta löysyyden lisäksi meillä oli kakka pahanhajuista ja niin tujua tavaraa, ettei pesussa lähtenyt kestovaipoista, ellei heti kakan tulon jälkeen esipessyt vaippaa sappisaippualla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän hämmentää näinkin kokeneena äiti-ihmisenä aloittaa kysymys "onko normaalia", mutta...

 

Onko normaalia, että 1-vuotiaan ulosteessa on sulamattomia makaronin, perunan yms. tärkkelyspitoisen ruoan osia? Porkkanat ja herneethän tunnetusti tulevat ulos ihan sellaisenaan, jos niitä ei pureskele, ja jos pureskelee niin niitä ei vaan tunnista... Mutta eikös siitä ruoasta pitäisi jonkun osan sulaakin? Onko tuolla lapsella joku imetymisongelma vai johtuuko tämä vaan siitä, että se ei osaa pureskella tarpeeksi hyvin? Toiska on mallia "suorasuoli" ollut aina, ja saattaa päräyttää aterian vaippaansa jo 4-5 h syömisestä. Kasvaa ihan hyvin, mutta ilmeisesti lähinnä äidinmaidolla, koska minulla on edelleen maidoneritys samaa luokkaa kuin pikkuvauva-aikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^mä kyllä sanoisin, että on juurikin sitä, ettei osaa vielä pureskella tarpeeksi...

 

Me käytiin Eetun kanssa allergiasairaalassa, ja ihotautilääkäri oli sitä mieltä, että kyseessä on vain paha atooppinen ihottuma. Löysän vatsan takia antoi lähetteen labraan keliakiakokeisiin... MUTTA. Nytpä onkin käynyt niin, että Eetun kakka on muuttunut kiinteäksi. Samaan aikaan myös iho-oireet ovat helpottaneet HUOMATTAVASTI. Ainoa muutos on, että olen leiponut leivät itse. Voivatko kaupan leivät sisältää jotain, mikä olisi aiheuttanut oireet????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mistähän voisi johtua harmaa, "savimainen" kakka? Nyt tuo Eetun kakka on muuttunut sellaiseksi, ollut nyt pääsiäislauantaista asti... Kiinteämpää kuin ennen, mutta omituista väriltään ja koostumukseltaan. Jätkä on myös flunssassa ja kovasti uhmainen, mutta siis väsynyt ja kiukkuinen, ei kestä pieniäkään pettymyksiä... Ota nyt sit selvää, mikä vois liittyä kakkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaan aikaan myös iho-oireet ovat helpottaneet HUOMATTAVASTI. Ainoa muutos on, että olen leiponut leivät itse. Voivatko kaupan leivät sisältää jotain, mikä olisi aiheuttanut oireet????

Kaupan leivissä on monia lisäaineita, jotka voi aiheuttaa ärsytystä. Esim gluteenia lisätään leipiin ja se on luonut keliakian tyyppisiä oireita aikuisille, toiminee myös lapsilla. Tarkista tuoteselosteet ja kokeile luomuleipiä, joihin ei ole lisätty esim muunnettua tärkkelystä tai vehnägluteenia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now