Guest Miten teillä?

Kohtu tyhjäksi. Pillerit vaiko kaavinta?

225 posts in this topic

lisbet, olet kyllä joutunut koville :(. Voimia!!

 

Jaksamista myös Ompukalle surullisessa tilanteessa :(. Niin, miulle lääkäri sanoi että kaavintaa yritetään välttää viimeiseen asti, että lääkkeet ois se nykyään tavallisin tapa hoitaa tyhjennys. Kummassakin tavassa on tietysti huonot ja hyvät puolensa, lääkkeissä se kipu on suurempi kuin kaavinnassa ja vuoto pidempi (ja ainahan se ei edes tyhjene kunnolla)..kaavinnassa taas sitten rasitetaan sitä kohtua.. Niin ja yksi vaihtoehtohan on odottaa luonnollista keskenmenoa :(....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylläpä lisbet on laitettu koville.

 

Ja Ompukalle voimia! Ei meitä enää pitänyt poistua sieltä toukokuisista.

 

Mulla ei oo vieläkään alkanut kunnolla vuoto vaikka jo keskiviikkoiltana otin ne pillerit. Tänään soitin Jorviin ja sanoivat vain, että odota vielä viikonloppu ja tule sitten alkuviikosta päivystykseen, jos vuoto ei kunnolla ala ennen sitä. Jo on, kun ohjeissa käskettiin ottaa yhteyttä 2-3 vuorokauden kuluessa ja nyt oli lääkäri sitä mieltä, että tule ma tai ti eli 5-6 vuorokauden päästä. Mä oon niin kypsä. Ja sitten vielä toi päivystys on siinä synnytysosaston yhteydessä. Ei voisi vähempää innostaa mennä sinne istumaan. :(

 

Vaadin kyllä kaavinnan enkä suostu uuteen lääkkeelliseen tyhjennykseen. On tää sen verran stressaavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Juu, Jorvissa olin minäkin hoidettavana ja samalla tavalla käskettiin odottaa viikonlopun yli. Loppujen lopuksi pääsin siis vasta tiistaina lääkärille kun maanantaina oli niin ruuhkaa... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

^No voi sanonko mitä. Nyt rupesi ottamaan vielä enemmän päähän. Mä koitan kyllä vaatia sitten sitä kaavintaa. Toi sun kokemus keinaan kuulosti aika hurjalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Voi hemmetin Jorvi, voisin vaatia samantien kaavintaan pääsyä teidän kokemusten perusteella <_<

Jospa kroppa älyäis toimia nyt viikonlopun aikana itsestään, varmaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo on jo tosi inhottavaa kohtelua. Mulle annettiin ohje, että samana päivänä kun ottaa lääkkeet niin pitää ottaa yhteyttä sairaalaan, jos runsas vuoto ei ole alkanut. Tämä siis P-Karjalan sairalaassa. Mutta siis parin-kolmen päivän sisällä mulla oli niitä kipukouristuksia edelleen, joten oisko ne sitten sen takia pyytäneet teitä odottamaan 2-3 päivää... Mutta että jopa 5-6 päivää joutuu odottamaan, niin huhhuh! :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osanottoni ja voimia teille, Miinu, Salamanteri, Lisbet ja Ompukka.

 

Mä sain elokuussa sairaalassa eka 2 kertaa kaksi tabua (klo 8 ja 11) ja sitten kotiin viemiseksi vielä 2 tablettia mitkä piti ottaa kolmelta, kun vuoto ei meinannut alkaa kunnolla. Mun mielestä on todella käsittämätöntä että ovat laitteneet teidät noiden pillereiden kanssa kotiin. Mä en ois kestänyt jos oisin sellasissa kivuissa joutunut pärjämään panadolilla ja buranalla. Mulla oli meinaan oikeen kunnon supparit käynnissä noiden keskimmäisen tabletin jälkeen. Sain jotain extra vahvaa panadolia polilla suppareihin, mutta niistä aloin vaan oksentamaan. Sitten sain onneksi piikin petidiiniä ja se auttoi. Ja koska se on opiaattia niin ei sitä muuten kuin siellä sairaalassa olisi saanut.

 

Mun mies oli mukana polilla ja sitten vielä kotonakin hoivas mua. Oli kyllä aivan loistava tuki, koska tollanen prosessi on mun mielestä henkisesti todella raskas ja se oman miehen tuki oli kyllä ihan korvaamaton. Samoin se oli sairaalassa "täysissä järjissä", kun mä olin ton petidiinin jälkeen ihan pilvessä.

 

Hyvinkäällä oli niin, että jos kohtu ei ois tyhjentynyt niin olisi päässyt kaavintaan, ei enää uudestaan cytotecejä. Kävinkin ultrassa reilun viikon päästä lääkkeiden saannista kun vuoto muuttui olemattomaksi. Silloin lääkäri tsekkasi, että sikiö oli poistunut mutta istukkaa oli vielä vähän, mutta ei tarvinnut kaavintaa, koska jäämät tulisi seuraavien kuukautisten mukana pois.

 

Jos joudun uudestaan samaan valintaan niin otan kyllä tasan kaavinnan heti. Sanovat mitä sanovat, mutta potilaan oikeus se on päättää kumpaan menee.

 

edit. niin ja mun vauva oli ollut kuolleena jo viikkoja, joten en usko että se itsekseen kovin hätäsesti ois tullut ulos, joten omalla kohdallani, jos joudun uudestaan samaan, en odottaisi että keskenmeno käynnistyy luonnollisesti.

Edited by shh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama juttu, jos niin p*ska munkki käy, että joudun tähän tilanteeseen, niin vaadin kaavinnan heti. Nyt joutui kestämään kivut ja muutenkin koko tilanteen "tuplana", ja sitä en enää halua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näiden perusteella taidan vaatia sen kaavinnan. En tiedä miten helposti sen Jorvissa saa mutta eiköhän potilaalla ole oikeus päättää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin , reissu heitetty Jorviin ja erinäisten vaiheiden jälkeen päädyin kuitenkin lääkkeelliseen tyhjennykseen osastolla huomenna. Pelottaa jo valmiiksi. Olis vaan jo ohi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, mullakin Jorvin reissu ohitse. Koko päivä siellä menikin. Huomenna mulla on aamulla edessä kaavinta. Päivystyksen lääkäri ehdotti tota, mutta sitten toinen erikoislääkäri ehdotti uudelleen lääkkeitä. Mä en suostunut uuteen koitokseen, joten kaavinta edessä.

 

Mutten mun mielestä lääkkeet on hyvä vaihtoehto, kun ei tarvitse kajota millään välineillä kohtuun ja ei tarvita nukutusta. Onneksi sait osastolle Ompukka lääkkeelisenkin. On sitten ammatti-ihmiset lähellä, jos tulee kysyttävää tms. Jaksamista huomiselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jep, mulla eka lääkäri päivystyksessä ( venäläinen mies jonka puheesta ymmärsin ehkä puolet) pelotteli kunnolla mitä kaavinnasta voisi koitua. Sitten jäi ihmettelemään mun kohdun suuta ( oli kuulemma outo...) ja tuli erkoislääkäri paikalle. Hänkin puhui lääkkeiden puolesta joten valitsin nyt ne ( eikä hän enää löytänyt kohdunsuulta mitään ihmeellistä) Oli kyllä aikamoista ronkkimista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt ei hyvältä näytä. Kävin saamassa pillerit sairaalassa mutta tuloksena on vaan kipuilua jonkun verran mutta ei mitään muuta. Hitto jos mäkin joudun nyt käymään tämän läpi vaikeimman kautta..No odotellaan vielä. Jos mitään ei tapahdu niin seuraavaksi vaadin kaavinnan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Voi kurja... toivotaan et vuoto vielä alkais. Musta tuntuu tosi oudolta et lääkäri joka mulle vaihtoehtoja esitteli, väitti lääkkeellisen tyhjennyksen onnistuvan 95%:ssa tapauksista.... :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on tullut nyt 2 pilleriä jo sulamattomana pihalle :huh:

Ja mitään kipuja ei ole enää, eipä taideta saada näillä keinoin hommaa päätökseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Voi ei Ompukka. Mä olin sillä samaisella venäläisellä lääkärillä, ja mulle se ei onneksi pelotellut tolla kaavinnalla.

 

Olin eilen kaavinnassa ja kaikki meni hyvin. Olin kuulemma avannut silmäni kesken toimenpiteen, mtuta en kyllä itse muista mitään. ;) Eilinen meni lepäillessä, mutta nyt on jo ihan hyvä olo. Tuntuu paljon paremmalta, kun ei tarvii arpoa onko kaikki tullut ulos vai ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla salamanteri että kaikki meni hyvin. Kyllä mäkin sen kaavinnan nyt haluan, alkaa menemään hermot.

Noinkohan oltiin samaan aikaan Jorvissa. Oli kyllä aika surullinen paikka se odotustila, ja vielä kun piti käydä ilmottautumassa siellä synnärin puolella ja muutenkin raskaana olevia täys koko paikka, huh.

Muuten täytyy sanoa että eilen hoitajat oli osastolla aivan ihania, sen puolesta ei pelota mennä kaavintaan.

 

salamanteri, sähän sait aika nopeasti ajan kaavintaan? Saako sen tässä tilanteessa jotenkin nopeammin, mulle kun tiistaina olisi löytynyt seuraava aika vasta perjantaille ( yksi aika jäljellä) jos olisin sen silloin valinnut.

 

Mä en nyt oikein tiedä kauanko mun pitäisi odotella jos jotain tapahtuisikin. Ajattelin jos huomenna menisin heti 8lta aamulla miehen kyydillä päivystykseen. Veikkaan että puhelimessa käskevät vaan odottamaan vielä.

Edited by Ompukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, todellakin oli aika kamala paikka se päivystys. Miksi noi tollaiset pitääkin aina sijottaa siihen synnytysosaston läheisyyteen.

 

Mä luulen, että sulle on puhuttu tosta kaavinta-ajasta mun jälkeen. Mulle annettiin vaihtoehdoiksi eilinen aamu ja perjantai. Eli ajat on kai aika kortilla. Onneksi pääsin nopeaan. Voihan toki olla, että tollasessa tilanteessa niillä on niitä nopeita aikoja siellä jokunen tarjolla.

 

Myös tuolla päiväkirurgia osastolla oli aivan ihania ihmisiä. Tunsi olevansa hyvissä käsissä. Gynekologi, joka toimenpiteen teki oli todella mukava, mutta hänkin oli sitten raskaana. Se hieman pisti omaan silmään siinä tilanteessa.

 

Mä luulen, että sun tosiaan kannattaa vaan mennä sinne päivystykseen. Puhelimessa ne pyytä odottamaan kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soitin nyt kuitenkin päivystykseen kun tuli 3. pillerikin ulos. Kamala käännytys heti käynnissä että tule uudestaan lääkkeelliseen kun yleensä se toimii... joo siltähän se näyttää. Aika kauan sain tapella ja taas peloteltiin kun kaavinta on niin menkaaninen toimenpide ja kuulemma niin harvoin nykyään tehdään. No pidin pääni ja nyt etsivät mulle aikaa kaavintaan ja soittavat takaisin. huh. Saa nähdä vieläkö yrittävät jotain. En niin jaksaisi enää tapella hoidoista ja vaan saada päätökseen tämän. Vielä kun hoitajatkin sen tajuaisi eikä vaan pelottelisi kaavinnalla että jää sitten varmasti paha mieli mulle ja epäilyttämään kun sen valitsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No johan on kohtelua. Ärsyttävää. Ei mulle ainakaan jäänyt yhtään paha mieli siitä kaavinnasta. Päinvastoin nyt on hyvä mieli, kun asia on hoidettu. Tottakai olisin halunnut, että asia hoituu lääkkeillä, mutta kun ei niin sitten ei. Tässä kaavinnassa on ikävämpää se, että nyt täytyy sitten odotella yhdet kuukautiset ennen kuin alkaa taas yrittämään. Toisaalta tuokin on hyvä, niin saa yhden kuukauden tuuletella ajatuksiaan eikä tarvitse miettiä tuleeko tässä raskaaksi vai ei ja milloin on ovulaatio jne.

 

Voimia Ompukka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tosiaan ihmetyttää hoitajien asennoituminen. Varmasti on niin että kaavinta ei ole parasvaihtoehto mutta kun yksi koitos pillereiten kanssa ei onnistunut niin luulisi että ymmärtävät mun valinnan. Ja kun olen sen valinnan tehnyt niin ei kyllä tarvitsisi enää pelotella. Olisi kiva kuulla jonkun lääkärin suusta että ei se kaavinta nyt niin vaarallinen toimenpide ole ja kaikki menee hyvin.

salamanterin kokemus kyllä kuulostaa hyvältä. Onko sulla minkälainen jälkitarkastus?

Muakaan ei kyllä yhtään haittaa kuukauden odotus että yritys saa jatkua, tosiaan kyllä tässä vaatii vähän aikaa toipua henkisestikkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, pääsen onneksi perjantaina kaavintaan. Iso helpotus. Tänään kävin illalla Jorvissa saamassa ohjeistusta ja vielä 2 cytotecia jotka pitää ottaa edeltävänä iltana. Nyt lääkärinä oli onneksi ihan kätilö joka jaksoi keskutella kiireettä ja antoi paljon postitiivisemman kuvan kaavinnasta. Ihan hyvillä mielin olen nyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiva kiva. Mulla oli kanssa noi kaksi tablettia edeltävänä iltana. Pelkäsin niitä kipuja, mutta ie pahemmin tullut tuosta määrästä kun vertaa niihin neljään.

 

Mulla on jälkitarkastus gynellä, joka launperin huomasikin keskenmenon ja jolla oon käynyt tän meidän lapsettomuusasian takia. En oo vielä varannut, mutta toi gyne pyysi mua tulemaan hänelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Vähän pelkäsin että mitähän noitten pillereitten jälkeen tapahtuu. Ohjeissa peloteltiin ties millä oireilla mutta jospa nuo kaksi ei tosiaan pahempaa saa aikaan kun kerran edes 4 ei tehonnut kunnolla. Tosin mähän en niitä sisäisesti ottanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piti sitä vielä tulla sanomaan, että mulla ainakin vaan ne kaksi ekaa pilleriä sillon aamulla tyrkättiin tonne alakertaan ja sitten klo 11 ja 15 otetut tabut vedin suun kautta.

 

Me jouduttiin kanssa odottamaan yhdet kuukautiset ennen kun saatiin alottaa yritys uudestaan, vaikka oli lääkkeellinen tyhjennys, kun ei se ollut sillon tyhjentynyt ihan täysin. Mutta mun mielestä se oli vaan hyvä asia. Kerkesi miettimään kaikenlaisia ajatuksia sinä aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now