Sign in to follow this  
Followers 0
Tiuhtis

Yleistä höpinää monikoista

178 posts in this topic

Meillä on myös esiintynyt yksipuolista puremista, toinen puree, toinen on purrut yhden kerran.

Ei siinä paljon kiellot ja torumiset auta, ei tämän ikäinen vielä ymmärrä. Joku viisas sanoi että kun lapsi oppii puhumaan ja sitä kautta ilmaisemaan tunteitaan niin tuo pureminen unohtuu. Saa nähdä.

 

Purraanko teillä Tiitiäinen vain veljeä, vai esim myös muita lapsia tai vanhempia?

 

Niin, ja joku vähemmän viisas on todennut että puremisen saa loppumaan kun puree lasta takaisin... Esim käsivarteen niin että tuntuu. Näin lapsi tajuaa että se sattuu. Joo, mä en ole ihan tolle linjalle lähtenyt. Eihän näin pienet edes tajuaisi tota pointtia, mutta en mä vanhempaakaan lasta lähtisi puremaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika oli/on ns. purija. Hän pureskeli siskoaan, meitä vanhempia ja myös päiväkodissa muutaman kerran on jotkut lapset saaneet jälkiä käsiinsä ja yksi otsaansakin (miten siitä edes saa otetta hampailla?! :mellow::P ). Syynä puremiselle on juuri omien tunteiden käsittelytaidon puute eli ei hallita vielä sitä kiukkua, ärsyyntymistä ym. tuntemuksia, vaan reagoidaan kuin pienet piraijat. Päiväkodin tädit lohduttelivat meitä häpeileviä vanhempia, että pureminen menee yleensä nopeasti ohi. Joulun jälkeen poika ei olekaan purrut ketään kuin kaksi kertaa, joten pureminen on jäämässä (onneksi!) historiaan. :)

 

Minäkään en allekirjoita tuota "pure lastasi takaisin"-kasvatusmetodia. Jos samalla opettaa lapselle, ettei toisia saa satuttaa ja sitten kuitenkin itse satuttaa lasta, niin eihän lapsi enää tajua mitä saa ja ei saa tehdä. :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haa... Mä bongasin, että Monnax on laittanut ajatukset teoiksi!! biggrin.gif

 

Onnittelut raskaudesta! Miltä nyt tuntuu, kun päätös tuli tehtyä ja raskaus on totta? Toivotaan, että kaikki sujuu hyvin!

 

Mulla on taas hir-mu-nen vauvakuume... Kaksoset on nyt reilu 2,5vuotta ja nuorimmainen täyttää kohta vuoden. Ei ole siis enää vauvaa talossa. Kuopus kun ottaa niin reippaasti mallia isoveljistään, että on kävellytkin jo 2kk. Ei se enää tunnu vauvalta. Nyt ei auta muu kuin ottaa järki käteen ja unohtaa kuume hetkeks aikaa ja rauhoittua kasvattamaan näitä miehenalkuja. Asiaa ei kyllä yhtään auta se, että sisko sai viikko sitten vauvan. Onneks on kuitenkin tuo mies, joka hiukan toppuuttelee mun kuumeilua.

 

Aika hurjaa tuplamama! Itse tuplamamana mietin että kaksosten jälkeen perhe on siinä - onneks kaikilla ei ole samat ajatukset :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0