Sign in to follow this  
Followers 0
star

Telttailu vauvan kanssa?

14 posts in this topic

Eli onkos jollain kokemuksia

telttailusta vauvan kanssa?

 

Meen ois tarkotus Juhannuksena ottaa teltta mukaan mökille johon mennään ja edellisvuosien tapaan ajateltiin nukkua siellä.

Keijukainen on tuolloin 2 kk ikäinen.

Ainoa mikä mietityttää on, että jos yöllä on kauhean kylmä...?!

Mutta sitten toisaalta nukutetaanhan vauvoja talvellakin (tai siis pakkasen puolella) ulkona vaunuissakin, ja hyvin nukkuvat. Kunhan vaan pukee sopivasti vaatteita päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oo kokemuksia, mut jotain tuli mieleen. Nukkuuhan lapset tietysti pakkasellakin vaunuissa, mutta se aika on paljon lyhyempi kuin kokonainen yö. Ja aika viluisalta näyttää tuo juhannuskeli. Lapsillekin on ilmeisesti ihan kunnon makuupusseja kyllä. Kehon lämpö lämmittää, mutta makuupussiin ei oikein taida saada vauvaa viereen järkevästi. Mä nukuin viime kesänä raskaana ollessani ekaa kertaa selvinpäin teltassa ja voi taivas kun olikin kylmä. Ihan järkyttävää. Ja varmasti oli lämpösempi juhannus kuin tänä vuonna. Tosin tein sen klassisen virheen että menin makuupussiin vaatteet päällä. Toisena yönä riisuin kiltisti kaiken ja oli paljon parempi.

 

Eli ei mitään järkevää sanottavaa.. Itse en ehkä nukkuis vauvan kans teltassa (paitsi ehkä jos yölläkin ois reilusti yli 10 lämmintä), ainakaan jos ei ois mitään vaihtoehtoo jos haluiskin kesken yötä siirtyä sisätiloihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemusta ei oo vauvan kanssa telttailusta, mutta muuten on tullut jokunen yö teltassa nukuttua...

Telttaan kunnon (retki)patjat mukaan, jotta maasta tuleva kylmyys ei haittaa. Jos vauva tulee äidin kanssa samaan makuupussiin, niin ei mitään hirveitä vaatemääriä vauvallekaan päälle. Esim. body ja sukkikset voisivat olla hyvä vaatetus äidin kainaloon makuupussissa, ilman vaatteita en vauvaa makuupussiin ottaisi, vaikka itse voikin nukkua ilman vaatteita. Jos vauva nukkuu omassa vaunukopassaan, niin sitten joku patja senkin alle ja esim. äitiyspakkauksen makuupussi ja vauva sinne lämpötilan mukaisissa vaatteissa. Mukaan kannattaa varata joku lisäpeite, jonka voi tarpeen vaatiessa heittää sitten vauvan päälle, jos yöllä tuntuu viileältä. Vauvalle voi varata yöksi esim. villahaalarin (jos teillä on), joka hengittää ja on lämmin.

Edited by Helga

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Avaruushuopa kannattaa virittää ihan alimmaiseksi teltan pohjalle, se estää maasta tulevan kylmyyden pääsyn luihin ja ytimiin. Vauvan kanssa ei ole testattu, mutta nollakelillä Norjan tuntureilla ollut enemmän kuin must.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vilakammissa oloissa vaipanvaihto sujuu helpommin, jos vauvalla on kaksiosainen välikausipuku eikä haalaria. Ja alemmat vaatekerrokset toki samaan tyyliin, eli puolipotkarit/sukkikset/housut mieluummin kuin potkupukua :)

 

Me ei olla telttailtu vauvan kanssa, mutta jos se tehtäisiin niin yhdistettäisiin minun ja miehen makuupussit ja vauva nukkuisi siinä välissä, mahdollisesti omassa makuupussissaan. Kovin kylmällä tämä ei tietysti toimi, iso aukko kun ei pidä lämpöä. Mutta henk.koht. en niin kylmällä viihdy teltassa itsekään :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostaisin tätä. Onko kellään kokemuksia vauvan kanssa telttailusta? Meillä olisi suunnitelmissa heinäkuussa telttaloma lasten kanssa. Ollaan aikaisemmin telttailtu meidän teltalla Etelä-Ruotsissa ja Saksassa kahdestaan ja siellä lähinnä ongelmana oli kuumuus. Yöllä ei tarvinut mitään peitteitä. Meillä on pieni teltta, joten sekin varmaan auttaa pysymään lämpimänä. Kahden hengen vaellustelttaan mahdutaan juuri ja juuri koko porukka, jos varusteita ei tarvitse ottaa sisälle.

 

Miten Suomen leirintäalueilla on yleensä autoille paikat. Saako auton ottaa teltan viereen vai onko erillinen parkkipaikka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuoreita telttailukokemuksia tuli, kun telttailtiin juuri 6kk täyttäneen vauvan kanssa. Kaikki sujui hyvin, oltiin eräässä kesätapahtumassa. Meillä on 4h kupoliteltta, jossa on edessä sellanen vinokattonen etuosa, siihen etuosaan mahtui rinkat&jopa vaunut kokoontaitettuna. Toi meidän teltta piti hyvin kovemmankin sateen ja makso n.90e. Suosittelisin muutenkin kyllä lasten kanssa tuollasta etuosallista telttaa, niin saa siihen suojaan esim kengät, tavaroita tms, niin ei tuu telttaan sisään niin paljon likaa ja tavaraa.

Meillä sattu aika kolea tuo eka yö teltassa vauvan kanssa, teltan pohjalla meillä oli ns.avaruuslakana ja sen päällä sit retkipatjat ja makuupussit. Poitsun varustuksena oli puuvillamyssy, tumput, sekä päällä normaali yöpuku, vanuhaalari ja sit äp-makuupussi. Meidän Poitsu tarkeni ja nukku hyvin tuolla varustuksella, itse nukuin siinä vieressä omassa makuupussissa(eli nukuttiin kuten kotonakin, vierekkäin). Me testattiin teltassa oloa jo kotona leikkimällä muutaman kerran teltassa, ettei se tuntus niin "pelottavalta" uudelta paikalta.

 

Itse olen reissannu vauvana ja lapsena vanhempieni kanssa joka kesä paljon teltan kanssa, ja hyvät muistot on itsellä ja vanhemmilla noitten reissujen sujumisesta. Pieninä nukuttiin tuolloin kaikki 3 tai 4 vierekkäin ns.retkipeittojen sisällä, niin kaikilla oli lämmin. Ruuat tehtiin sit leirintäalueen keittiössä, autiotuvissa tai ulkona trangialla. Kaikki tuo retkeilytouhu oli jo sinällään meistä lapsista niin jännää ja erilaista, ettei paljon muuta "ohjelmaa(siis esim.huvipuistoja tms)" noilla reissuilla tarvittukaan.

 

Suomen leirintäalueilla autot saa kyllä ajaa teltta-alueen viereen, muttei välttämättä ihan teltan viereen.

 

muoks. vaipanvaihdot ym tehtiin pääasiassa teltassa kertakäyttösen alustan päällä, välineinä peppupyyhkeet ja ns.pesuvoide (tulee puhdasta ilman vettäkin).

Edited by murmeli80

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olemme telttailleet esikoisen ollessa 3kk ja vauva nukkui silloin omassa lampaankarvaisessa makuupussissa (norjalainen voksi, hengittävä "untuva"pussi) ja yösyötöt hoituivat niin (en siis imettänyt lainkaan), että pidin omassa makuupussissa kädessä tuttipulloa missä oli vettä, ja sitten kun vauva heräsi, sekoitin jauheesta korviketta. Vaipanvaihtoon riittää alusta ja kosteuspyyhkeet aika pitkälti. Ja jos on oikein kylmä, vaipanvaihto on mukavempi tehdä, kun heittää sen varapeiton itsensä ja vauvan molempien päälle "katoksi".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on nyt 5 telttayötä takana. Vauva nukkui kovassa vaunukopassa, jonka alla oli makuualusta. Meille sattui lämpimät yöt, joten nukkui äp-makuupussissa yöpuvussa ja pää oli makuupussissa. Yöllä lisäsin päälle villapeiton. Viimeisenä yönä oli pipo päässä, silloin oli kylmin yö (ehkä 14 astetta alimmillaan). Yösyötön hoidin niin, että nostin vauvan makuupusseineen viereeni (ei pääse pussi jäähtymään). Muutenkin kannattaa huolehtii siitä, että maasta ei pääse tulemaan kylmää, joten meillä oli kaksi makuualustaa päällekkäin. Semmonen solumuovinen alla ja ilmatäytteinen päällä. Ei päässyt yhtään lämpö karkaamaan alaspäin.

 

Oli mukava reissu (ja edullinen) ja 3-vuotiaskin tykkäsi. Ensi kesänä uudestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa lukea teidän kokemuksia! Tykkään kovasti telttailusta ja joskus miehen kanssa mietittiinkin, voiko sitten lähteä retkeilemään kun on pieni nyytti. Näköjään voi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi telttailla ja voi eräillä muutenkin. Yöksi suosittelen villakerraston hommaamista pienimmälle. Ei oo niin väliksi vaikka sitten pukisi liikaa kun villa ei "kastu" vaan hengittää kosteuden läpi. Pojulla oli sitten vielä välillä fleece paita kylmänä yönä päällä kun tykkäsi nukkua vetoketju osittain auki. kyseessä tuolloin reilun vuoden ikäinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nostan tätä keskustelua, kun en viitsi uutta alottaa.. 

 

Onko kenelläkään kokemuksia taaperon kanssa telttailusta? Miten saa nukkumaan yms. Vinkkejä? :) 

Poika on kohta 1v3kk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva lukea vinkkejä täältä, kiitos kaikille jakaneille ^_^ Olisiko kellään lisää vinkkejä? Erityisesti pienten lasten kanssa pyörä- tai patikkaretkeilyyn? Ollaan myös hommaamassa uutta telttaa, olisiko lisävinkkejä teltan hankintaan niin, että se jatkossa sopisi myös lapsiperheen telttailuun?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0