Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Katariina

Aortan koarktaatio/pallolaajennus

4 posts in this topic

Meillä ei kai varsinaisesti oli sydänlasta, mutta ajattelin silti kysäistä täältä mieltäni askarruttavaa kysymystä ja siihen kokemuksia. Meidän poika 5v on käynyt säännöllisesti kontrolleissa puolen vuoden välein Aortan koarktaation vuoksi ja eilen kontrollissa verenpaine-erot käsien ja jalkojen välillä olivat kasvaneet ja kardiologi sanoikin, että nyt pitää alkaa varautumaan pallolaajennukseen. Olisinkin kysynyt kokemuksia tuosta pallolaajennuksesta että missä se tehdään, millainen se on, kauanko toipuminen kestää jos kaikki menee hyvin ym. Kaikki tieto on tervetullutta! Kiitos jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun käsityksen mukaan tehdään yleensä tähystyksessä ja toimenpide on nopeahko. Lapset yleensä nukutetaan tälläisiin pienempiinkin toimenpiteisiin, koska se on helpointa heidän kannaltaan. Toipuminen tähystysleikkauksesta on suht nopeaa. Muistelisin, että muutama päivä sairaalassa riittää. Kaikki lasten sydänkirurgia tehdään tietääkseni Helsingissä Lastenklinikalla, mutten ole ihan satavarma, tehdäänkö noita pienempiä toimenpiteitä muualla. Ennen toimenpidettä käydään esikäynnillä sairaalassa, ja lapsi sekä vanhemmat pääsevät tutustumaan osastoon ja kuulemaan, mitä siellä tehdään. :girl_smile:

 

Joku kokeneempi voi vastata lisää, mutta vastasin nyt näin pikaisesti oman tiedon mukaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu nopeasti toipuu ja kaikki tehdään Helsingissä. Minä kyllä kokisin että teillä on sydänlapsi, jos lapsi käy puolen vuoden välein kardiologin juttusilla.

 

Tuttava lapsille on tehty pallolaajennuksia ja nopeasti ovat tosiaan toipuneet. Lapsi nukutetaan toimenpiteen ajaksi ja palaa osastolle toimenpiteen jälkeen. Vanhemmista toinen voi yöpyä lapsen kanssa osastolla, jos tilaa on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lämmin kiitos vastauksista! Helpottaa kun tietää jotain enemmän asiasta!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0