Mintsu

Phil & Teds

479 posts in this topic

Olisko kellään myydän vibe:ien single uv-shade, vain se etuosa TAI haluaisko joku ostaa uuden takaosan? :)

Edited by cranberry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä sadesuojia teillä on noissa vibeissä? Menee totaalisesti hermo tohon noiden omaan härpäkkeeseen. Eikä se edes peitä alhaalla olevaa taaperoistuinta. Jotenkin liian lyhyt ja liian pieni ja liian hankala möhkäle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tästä kuvasta nyt ei varmaan hirveen hyvin saa käsitystä kuinka pieni tuo rako on mutta vaunuihin menee just eikä melkeen se 60cm koppa ennenkuin tulee tuo sisaristuimen pohja vastaan(esim. vibeihin koppa mahtuu hyvin tuon istuimen allekkin) ja jopa se 60cm koppa oli ahdas(lintassa) :( Joten kannattaa tosiaan tosiaan testata vaikka vielä kopan kanssa niitä ja laittaa isompi istuun siihen päälle ja kokeilla sitten sieltä kopan sisältä tms.

Olin itse ajatellut että laitan vauvan sitten pussiin kun ei enään koppaa mahdu mutta ehei, ei mahdu edes ilman pussia kun istuin painaa vauvaa :(

Sisaristuimessa on kyllä hyvä kallistus kun sen laittaa alas mutta en itse sinne halunnut vielä laittaa meidän 2,5kk ikäistä poikaa(on vähän turhan pieni sinne) joten vervet lähti myyntiin :( Muuten ne olisi niin täydelliset!!

 

Ootko kokeillut (tai onko muilla kokemuksia) miten sinne sisaristuimen alle mahtuu ilman kantokassia/pussia tms. Meidän kakkosella on laskettu aika huhtikuun lopussa, niin laskeskelin, että kesällä vois ehkä mahtua ilman sen kummempia toppauksia sinne ja sit syksyllä vois siirtää sit sisaristumeen. Mitä luulette, onnistuisko näin? Kuten sanottu muuten ne olis niin täydelliset!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen sitä mieltä että ei mahdu. Testasin tosiaan äitiyspakkauksen makuupussilla eikä vauvalla ollut silloin edes ulkovaatteita päällä ja painoi jalkoja. Meidän vauva kun ei ainakaan nuku jalat tikkusuorina alaspäin vaan vähän koukussa niin kyllä istuin painoi aivan täyisin jalkoihin ja painui vielä kun laittoi isomman istumaan päälle :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oisin tilannut meiän Explorereihin uuden rungon, kun niissä on sitä jarruongelmaa ja sen saa ilmaiseksi tehdä - mutta onko totta, että valmistusnumero on ainoastaan siinä valkoisessa tarrassa? Meillä ainakin numero on kulunut niin, ettei siitä saa enää mitään selvää girl_cry2.gif.

Edited by Rinsessa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vervet ja nuorempi nyt vajaa 8kk. Edelleen mahtuu Eisbärchenin lämpöpussin/äp:n makuupussin kanssa sen sisaristuimen alle hyvin. Vauva pitää vaan laittaa aivan siihen perusistuimen yläpäähän pötkölleen. Jalat tulevat kyllä sen sisaristuimen alle, mutta lähes kolmivuotiaan istuessa siinä päällä, menee oma käteni vielä siihen sisaristuimen ja vauvan jalan väliin. Eli osuu kyllä vauvan jalkaan, mutta ei paina sitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain juuri tilaamani Vibet ja harmikseni uusimmissa versioissa ei rungossa tosiaan ole niitä alempia sisarusistuimen reikiä. girl_mad.gif Kun sisarusistuin pitää asentaa ylös, isomman lapsen jalat ja kuraiset kengät tulevat suoraan vauvan kopan kohdalle. Miten te muut uudemman mallin omistajat olette estäneet kopan kuraantumisen?

 

En kyllä ymmärrä yhtään, miksi Vibejä on muutettu noin, ihan selkeä huononnus.. Muutenkin ärsyttää, kun ylemmällä asennustavalla koko rattaista tulee paljon isomman näköinen häkkyrä eikä isompi lapsi mahdu kuomun alle kun juuri ja juuri jos sen virittää kaikkein korkeimpaan asentoon. girl_sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulle kaupassa myyjä selitti jostain eu:n standardeista, että siksi on muutettu kun ihmiset ei ollu varmoja mihin reikään laitetaan istuin ja mihin se turvakaari ja näin siitä jostain välistä lapsi pystyi tippumaan pois. Muutettiin sitten niin ettei ole kun ne yhdet reiät mihin sen voi laittaa.

Meillä esikoisella ( n.86cm pitkä ) vielä reilusti tilaa pään yläpuolella kun laittaa kuomun ihan ylimpään asentoon.

 

Tohon kopan kuraantumiseen mäkin kaipaisin neuvoja. Jätin myös suosiolla ostamatta ( ainakin nyt ) sen tuplasadesuojan kun siitä on niin paljon negatiivista kommenttia lukenut joten Rae:n tapaan kaipaan vinkkejä mikä olisi hyvä.

 

Rattaat ostettu pari päivää sitten ja ei vielä koottuna. Sitä cocoonia en myöskään ostanut vaan hankin varmaan ton oran mitä kaupassa jo sinne testailin ja hyvin kyllä mahtui. On myös emmaljungan duolift esikoisen vaunuista jota voisin kokeilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rouvakoo: Meillä ei vauva mahtunut sinne alle mitenkään vaikka kuinka kokeilin ja asettelin. Sisaristuin otti kiinni jalkoihin niin paljon etten olisi voinut kuvitellakkaan pitäväni vauvaa siellä alhaalla. Olisko niissä meidän rattaissa voinut olla joku vika? ääh, en kyllä usko. tai ehkä mä oon sitten vaan niin tarkka ettei saa "painaa" yhtään vauvaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaako joku kasata noi Vibet taapero-taapero moodissa siten, että se sisaristuin on siellä alhaalla? P&T:n videon mukaan sen pitäisi onnistua, mutta en minä kyllä osaa. Niksejä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kokeilin kerran joskus kuukausia sitten, meillä ne ei ole vielä käytössä.

 

Olikohan se niin, että ne rungon sivuilla olevat nipsut piti aukaista (siis ne jotka kiinnittää sen sisaristuimen), sitten sitä istuinta nostettiin pystympään ja menivät kasaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No tätä mä yritin. Ja yritin. Ja yritin. Sain melkein kasaan, mutta siitä tuli kyllä sellanen laatikko ettei nyt ihan oikein tainnut homma mennä :P Yksi selkänoja sojotti pystyssä eri suuntaan kun muut kiesit. Eikä aisatkaan ihan menneet kiinni toisiinsa, oikeestaan lähellekään. Ei vaan ymmärrä. Ja siinä videolla se näyttää niin näppärältä kun vaan olla ja voi. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vibejen kasaus: ne nipsut sieltä sisaristuimen juuresta auki ja sisaristuin taitetaan ylös. Samalla nostetaan (tai työnnetään alta päin) se pääistuimen "peppuosa" ylös, vähän niinkuin nurin niskoin. Eli se sisaristuimen yläosa pitää saada sen pääistuimen taitteeseen justiinsa, silloin se mahtuu taittumaan fiksusti. Voi olla että sun pitää löysätä pääistuimen valjaita, se ei nimittäin liiku tarpeeksi, jos valjaat on liian tiukalla. Samaten tavaratilaa pitää joskus vähän auttaa oikeaan asentoon ja jos siellä on tavaraa niin paketista ei tule oikein hyvä. Periaatteessa se siis menee niinku videossa, mutta käytännössä monesti pitää vähän tökkiä ja nykiä istuinta ja tavaratilaa parempaan asentoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis kuuluuko noi vibejen turvavöiden pehmusteet jäädä tonne olkapäiden kohdalle? Mä luulin että ne tulis tohon rinnan päälle, mutta eihän niitä pehmusteita voi mitenkään liikuttaa.

 

Muoks. Niin ja kuuluuko ton kuomun naksua kun sen vetää eteen tai taakse?

Edited by citnalta

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Vibeistä mulla ei ole mitään kokemusta, mutta me ollaan muissa rattaissa muutenkin laitettu ne pehmusteet olkapäiden/kaulan kohdalle, ettei hihnat hiertäisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään tullut vastaan tilannetta, jossa Viben sisarusistuimen yläkaari painaisi ikävästi lapsen päätä? Meiän neiti on vielä niin lyhkänen, että se kaari jää takaraivon kohdalle enkä ole ihan vakuuttunut, onko lapsen mukava istua niin.. sad.gif Ei kyllä tultu kokeilleeks, onko istuin ylösasennettuna erilaisessa asennossa, niin ettei painamista tapahtuisi. Mutta jossain vaiheessa se pikkusisaruksella on kuitenkin edessä <_<

 

Pitääkö mun nyt kuitenkin lähteä metsästämään meille jotain muita vaunuja?! blink.gifph34r.gif

 

Niin ja kyseessä oli vm 2009 vaunut. Onko tilanne muuttunut uudemmassa versiossa?

Edited by wensu

Share this post


Link to post
Share on other sites

se pitää se selkänoja sillain muljauttaa että se on sen kaaren päällä. niinei paina.. se on vähän hankala vaihe kun on vähän liian lyhyt että pää tulis yli, ja vähän liian pitkä että pää pysyisi siellä suojassa =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, se sisaristuimen selkänoja pitää vetää siihen raudan päälle. Näin on meidän esikoinen istunut siinä sisaristuimessa edessä

 

MUTTA

 

Ei meidän 6,5kk vauvakaan mahdu siihen Viben sisaristuimeen :girl_sad: Tänään kokeiltiin ekan kerran vaunuja taapero-taapero -moodissa ja talvivaatteissa tytön pää jää just siihen reunan kohdalle, eli kallistusta ei voi käyttää :girl_sad:

 

Tyttö on n. 70cm pitkä, että ihan tiedoksi vaan! Vibet on olleet tosi hyvät meidän aika pitkällä pienellä, kun niihin mahtui isompi koppa kuin Explorereihin, mutta toi sisaristuin on kyllä tosi kirppu. Nyt sitten kauhea arpominen, että kummassa istuimessa pienempi sitten istuu, kun se etuistuinkin pitää olla tosi pystyssä, että sinne alle mahtuu. Ja vaikka toi tyttö istuukin jo aika tanakasti, on vähän kyllä tylsä pitää sitä ihan vallan istumassa pidempää aikaa.. :girl_sigh:

 

Ja tyhmä on myös se, että koska noi vaunut on meidän ainoat, mun pitää purkaa ja koota tuota pahimmassa tapauksessa pari kertaa päivässä, kun tyttö nukkuu päikkärinsä (3kpl) ulkona. Onneksi Ticketin untuvapussin reiät on niin reilut, että haarakappale valjaista mahtuu niistä tostanoinvaan. Not. Huoh, kai se on pakko hankkia jotkut "parvekevaunut"..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja verven istuin ei tainnut käydä vibeihin sinne taakse? tuo on aika kurja vaihe :( jos se sisaristuin on korkeimmalla kohdalla, niin mahtuuko sinne makaamaan toppahaalarissa ja vaikka peitossa? siis mahtuuko jalat/nilkat sieltä välistä, jos muuten istuis taapero-taapero, ja vauvan saisi nukkumaan sinne ja klikkaisi sisaristuimen sinne ylös vaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, siis kyllä tyttö mahtuu sinne isoon istuimeen nukkumaan oikein kivasti, vaikka sisaristuin ois alemmissa rei'issä (ei olla sitä muuten ylemmissä rei'issä käytettykään) ja Ticketin lämpöpussi mahtuu myös, mutta hereillä ollessa siellä ei oikein enää viihdytä pötköasennossa. Mutta ihan pystysuora istuma-asentokin on _mun mielestä_ huono, tyttöhän viihtyy vallan mainiosti :grin:

 

Pari kuukautta eteenpäin, niin ei ole varmaan enää tämäkään ongelma, kun istuminen on ihan arkipäivää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaas joku, jos mä ostan Ticketin makuupussin vauvalle noihin Vibeihin, niin kannattaako mun ostaa se 94cm vai 115cm? Äkkiseltään ajattelisi, että isompi tietenkin, jos se olisi monikäyttösempi. Onko näin? Eikä se ole liian iso noihin kieseihin? Minkä kokosia makuupusseja teillä on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 94 senttinen ja äkkiseltään sanoisin, että voisi olla isompikin. Taisiis ei sinne jalkojen perään montaa senttiä tyhjää jää, ehkä kymmenen (tyttö on 70+ cm pitkä). Saapi nähdä meneekö ensi talvena :girl_impossible:

 

Mutta toisaalta Rae, jos teillä istuu sisarus siinä päällä koskaan (?) niin sitten sitä ylimääräistä pussia tulee sieltä sisaristuimen alta ihan reippaasti yli ja sitä saa sitten suojella, kun sitä riittää tuon lyhyemmänkin pussin kanssa..

 

Summasummarum: jos haluat, että pussi varmasti menee vielä ensi ja ehkä sitä seuraavanakin talvena, osta isompi. Jos sillä ei ole niin väliä, niin osta pienempi :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on muuten teoria siitä, miksi P&T on poistanut Vibeistä ne alemmat reiät. Silloin kun me mietittiin vaunuratkaisuja, olin ehdottomasti sitä mieltä, että haluan vauvalle Peanutin. Teoriassahan olisi mahdollista laittaa Peanut niihin alempiin reikiin ja silti kuljettaa sisarusta sisaristuimessa alhaalla. Tämä toki vaatisi kankaiden poiston. Tokihan systeemi on silloin hiukan takapainoinen ja valmistajahan ei tätä ratkaisua tukenut, vaan ohjeissa lukee, että Peanutia voi käyttää vain yksin.

 

Ehkäpä P&T on halunnut minimoida riskit ja poistanut reiät kokonaan, ettei kenelläkään tule kiusausta :grin:

 

Me muuten aikanaan kokeiltiin toi kombo Vaunuaitassa ja meidän kirppuesikoisen kanssa se ei edes ollut kovin takapainoinen (varsinkaan kun silloinen mahavauva on ollut aika jytky :girl_haha: ), mutta päädyttiin perinteiseen ratkaisuun, kun ongelmaksi olisi muodostunut sadesuojasysteemit. Ajoittain kaipailin Peanutia, silloin kun olin pelkän vauvan kanssa liikkeellä, koppa väärinpäin ja kuomu käännettynä ääriasentoon eteen oli ehkä vähän viritys.. Mutta tuossakin yhtälössä oli kätevä, että oli ne alemmat reiät olemassa, pidin siinä turvakaarta, eikä koppa päässyt vahingossakaan luiskahtamaan etukautta mihinkään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

britaxin tuplillahan tää on ihan mahdollista, että vauva koppaan ja isompi alle. Tiedän kyllä monia jotka käytti/käyttää vibejä juurikin peanutin+sisaristuimen kanssa.. näin määkin olisin tehnyt, jos ne olisi ollut meille muuten sopivat rattaat :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now