Mintsu

Phil & Teds

479 posts in this topic

Tietääkö kukaan voiko Phil & Tedseihin vaihtaa kankaita? Jos siis haluaisi koko rattaisiin uudet eriväriset kankaat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ainakin kankaat saa irti pesua varten ja tarvittaessa esim. rungon vaihtoon. En ole kyllä missään nähnyt kankaita erikseen myynnissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuike. Meillä on Vervet ja kulkee mielestäni lumessa ihan hyvin. Toki kahden lapsen paino tuo oman haasteensa kunnon lumessa, mutta hyvin oon silti eteenpäin päässyt. Meilläkin siis isot etupyörät oli yhtenä kriteerinä, kun näitä tuplia hankittiin. Ja siis oon käynyt ihan lenkeilläkin enkä vaan kulkenut paikasta a paikkaan b.

 

Inku. Meillä esikoinen on 2-vuotias ja onhan se aika takanojainen asento, kun istuu vauvan "päällä". Usein meillä esikoinen keikkuu niin, että vyöt on kiinni, mutta kulkevat kainaloiden alta eli pääsee hyvin istumaan suoremmassakin. Toisaalta esikoinen on yllättävän usein tykännyt istua siinä takakenossa, kun siitä päälipaikalta näkee kuitenkin tosi hyvin, kun on aika korkealla eikä ole mitään näköesteitä.

 

Meillä alkaa vaan nyt tulla ongelmaksi vauvan viihtyminen vaunuissa. Tyttö on vajaa 4kk ja on siirrytty cocoonista lämpöpussiin ja tyttö menee sen kanssa asteen enemmän piiloon veljensä istuimen alle. Ja vaikka olisi ihan päädyssä niin noista ei näe kovin hyvin ulos, joten pitkästyminen on meillä alkanut. Jos veli ei oo istumassa, niin irrotan päällimmäisen istuimen ja tyttö viihtyy selvästi paremmin, kun näkee enemmän. Toi istuin menee onneksi hyvin säilöön sinne alakoriin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Juu kiitti, löysinkin jo itse, Phil & Tedsiltä voi suoraan tilata uusia kankaita, vieläpä 'paloissa' niin että voi ostaa esim vaan kuomun tai vaan sisaristuimen kankaan, tai sitten kaikki. Mutta aika tyyriiksi tulis.. Annetaampa sitten olla nuo rapaiset vanhat kankaat, pitää kai koettaa pestä niitä jollain jytyllä aineella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen nyt talvikeleillä pettynyt verveihin. Lumi paakkuuntuu meidän verveissä etupyörien lokasuojien alle, niin etteivät pyörät pyöri ollenkaan. Kiva sitten työnnellä kahta lasta. Miten Salamanteri ja muut vervejen omistajat saatte oikein rattaat kulkemaan lumessa? Esikoinen ei myöskään yhtään tykkää istua siinä vauvan "päällä", koska asento on sellainen puoli makavaa. Eikä edessä ole turvakaarta, josta voisi pitää kiinni. Olis varmaan pitänyt ostaa explorerit. Ne näyttävät etenevän lumessa paremmin ja olisivat olleet halvemmatkin.

 

Olin tosi tyytyväinen verveihin kesäkeleillä, kun vauva oli vielä masussa. Yhdellä lapsella lumettomissa olosuhteissa vervet olivat kevyet työntää ja lapsen asento mukava.

 

Kuinka pysty asento on explorereissa ja vibeissa taaperon istuessa sisaristuimessa vauvan päällä? Entä miten explorerit ja vibet kulkevat lumessa?

Edited by Blanca

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Musta meidän Vibeissä yläistuimenkin asento on aika pysty. Ei nyt ihan 90 astetta, mutta ei sen pääistuimenkaan istuma-asento ihan 90astetta ole. Tyttö viihtyi kyllä oikeinkin hyvin.

 

Mulla ei ole kokemusta kuin Vibeistä kolmipyöräisinä lumikeleillä. Kun kyydissä on yksi lapsi, menee musta tosi kivasti. Toki täysin auraamattomalla on aika mahdotonta liikkua vaunulla kuin vaunulla. Tänä talvena olen joutunut ensi kertaa törmäämään valleihin jalkakäytävän ja autotien välissä ja ihan ok noi menee niistäkin. Ekalla kerralla vedin, toissapäivänä otin vauhtia ja puskin. Aika kieli keskellä suuta saa kyllä puskea yhdellä renkaalla, ettei saa vaunuja kaatumaan!

 

Ihan huippu "lisävaruste" muuten noissa Vibeissä, se pitkä talutusnauha. Esikoinen kun nykyään tosi harvoin istuu vaunuissa ja esim. kerhoon mennessä mennään pulkalla. Ei tarvi työntää vaunuja yhdellä kädellä ja vetää pulkkaa toisella, kun olen laittanut pulkan kiinni tuohon talutushihnaan! Saa työntää kaksin käsin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^kiitos tuosta pulkkavinkistä, en ookaan tajunnut tuota mahdollisuutta!

 

Meidän Vibet kulkee mun mielestä oikein kivasti lumessa, käytössä on ollut vauvan synnyttyä päivittäin ja lenkkeillyt olen niiden kanssa myös. Iso plussa on kyllä tämä vaunujen kapoisuus näin lumiseen aikaan, meilläpäin ainakin kävelytiet aurataan välillä tosi kapeiksi ja tuplaleveillä vaunuilla saattaisi olla mahdotonta niistä mennä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blanca, lähteekö verveistä ne lokasuojat irti? Vibeistä nimittäin lähtee ja me ei ole oikeastaan käytetty niitä yhtään. En kyllä silti tykkää noista hirveästi talvikäytössä, kun ovat muutenkin raskaat työntää niin lumi kyllä hidastaa lisää. Auratulla tiellä ihan ok kuitenkin. Keväällä, kun alkoi olla loskaa, ne oli ihan kauheat työntää, eturengas vaan upposi sohjojäähän ja aurasi siellä pohjia myöten. Tosin ne kelit on hankalia varmaan vaunulla kuin vaunulla, jos sellaista puolipehmeää lunta ja jäätä on tiellä paksu kerros.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ oon ihan vaan sitonut pulkannarun aisaan, mutta ihan lyhyellä narulla se ei toimi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Phil & Tedseistä seisomalaudan kanssa? Luin tämän ketjun läpi ja koitin hakutoiminnollakin etsiä, mutta en oikein löytänyt mitään ja googlettelun antikin jäi vähän laihaksi. Kiinnostaa siis se, että käykö noihin yleensä edes seisomalaudat (ja mihin malleihin) ja jos käy niin onko siinä esikoisen hyvä seistä? Kävin BuggyBoardin sivuilla tutkimassa ja sen perusteella Phil & Tedsit eivät kai ole mikään ihan paras yhdistelmä seisomalaudan kanssa sillä työntöasento on kai vähän huono niin ja lisäksi vanhemmalla sisaruksella ei oikein ole mitään mistä pitää kiinni. Mutta käytännön kokemukset kiinnostaisi kyllä kovasti! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhdellä foorumikaverilla oli sporteissa lauta, junior/lascal en muista. Mutta ne oli eka tuplina, sitten laudan kanssa ja lopulta vaan maaperällä. Eli kovassa käytössä ja pidetyt, perheessä myös 2 isoa koiraa joten monesti päivässä käytetty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me mietittiin seisomalautaa explorereihin, mutta homma torppaantui siihen, että seisomalautaa ei pysty ollenkaan käyttämään kun sisaristuin on alhaalla kiinni, eli sitä pystyy ainoastaan käyttämään kun sisaristuinta ei ole ollenkaan tai sisaristuin on ylhäällä ja vauva istuimen alla makaamassa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promenadet nähty ja kokeiltu. Ei vakuuttanut, liian pienet pyörät ja runkokin tuntui aika huojuvalta. Jos käyttäisi vaan kaupungissa niin sitten ehkä. Edelleenkään en kyllä tiedä, meneekö mikään tuollainen pienipyöräinen ratas lumessa tai loskassa mihinkään.

 

En tullut kyllä vaunujen katselusta juuri viisaammaksi. Vervet oli mukavan oloiset, vibet myös mutta verveissä oli esim. muuttunut takaistuimen kallistus järkevämmäksi, eli toki tuollaisen tyyppiset parannukset kiinnostaa. Silti en osaa päättää tulisiko meille vervet vai nuo baby joggerin city selectit. Niissä plussaa muunneltavuudesta, mutta kulkeekohan ne mihinkään kaksi lasta kyydissä, kun se etummaisen penkki on kiinni suoraan kääntyvien etupyörien yläpuolella... Vervet taas tuntui kevyiltä ja kivoilta, mutta niissä ei jää tavaratilaa kun on kaksi kyydissä eikä hoitolaukkuakaan saa oikeen aisalle enää kun se roikkuu toisen lapsen pään päällä. Lisäksi mietin viihtyykö se toinen lapsi siellä alhaalla. Miksei voi saada jotain noiden kahden rattaan yhdistelmää, jossa siis olisi vaan ne hyvät puolet kummastakin? :)

 

Miten olette ratkaisseet hoitolaukkuasian p&t:ssä kun on kaksi kyydissä? Mä olen aina pitänyt laukkua aisalla tähän asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

monilla on ne sivulaukut p&t, tai saa sinne hoitolaukunkin-pitää vaan olla järkevä määrä kamaa mukana eikä ylimääräisiä.

ja lapsi varmasti oppii viihtymään siellä alakerrassa, kun pienestä siihen tottuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mennään vielä vauva+taapero moodilla eli hoitolaukku mahtuu mukaan vallan hyvin vielä. Oon myös jotain pientä laukkua roikottanut aisasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille hommattiin Promenadet kohtuullisen pitkän vertailun jälkeen. Vervet/vibet/Explorerit tuntui meidän taaperolle jäävän pieniksi silloin, kun vauvaa tarvitsisi nukutella lenkkien aikana eli pistää vanhempi lapsi sisaristuimeen (ikäeroa tulossa 2 v 2 kk). Lisäksi samojen kärryjen piti ehdottomasti soveltua myös nukutuskärryiksi vauvalle. Loppujen lopuksi ainoana vaihtoehtoina Promenadeille meidän käyttöön taisi olla city selectit. Hintaluokaltaan city selectit ovat samoilla viivoilla ja mielestäni molemmissa on samoja hyviä ja huonoja puolia. Kuitenkin city selectin etuakselipaino arvelutti sen verran, että Promenadet voittivat ne. Kovin paljoa ei olla vielä keritty kokeilemaan, mutta paremmin kulkevat lumessa kuin olisi voinut kuvitella, sillä itseänikin arvelutti pienet eturenkaat (tosin city selecteissä on samanmoiset). Ultimatetesti kahdella parivuotiaalla lapsella ja lumisella mökkitiellä sujui myös yllättävän hyvin. Kun tien pinta vähääkään tasoittuu (asfaltti tai edes aurattu luminen tie/kävelytie tms.), Promenadet on lastattuinakin todella kevyet työntää. Selkeästi kevyemmät kuin Mutsyt, jotka meillä on ollut tähän asti. Istuimissa on hyvin tilaa ja jalkatuki on hyvä varsinkin kun talvivaatteet liu-uttavat lasta istuimessa. Työntöaisa antaa todella hyvän työntötilan, vaikka alempi istuin olisi makuuasennossa. Työntöaisan korkeus on meille ainakin sopiva, kun me työntäjät ollaan 170 cm ja 196 cm pitkät. Vauvaa varten ostettiin Brion pehmeä Happy-kantokassi, joka sopii kumpaankin istuimeen erittäin hyvin. Pieninä huomioina sanottakoon hieno keksintö saranoidussa ja kääntyvässä turvakaaressa ja huonona puolena eturenkaiden suhteellisen hankala irrotettavuus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ britaxillakin oli tuollainen tuo turvakaari, että kääntyi ja sai näppärästi tieltä. tosi mahtava keksintö!

 

ja ehkei niitä renkaita tarvitse usein napata irti, jos se on hankalaa :) useimmitenhan pitää irroittaa takapyörä, että mahtuu autoon. mun äiti kysyikin että eikö mulla ole toisia vaunuja (hä ei ikin äpuhu rattaista vaikka olisi 2v ikäisestä kyse..) kotona, koska hän on kyllästynyt irrottelemaan renkaita että saadaan aina emmaljungat mummon auton perään :D mutta eihän nuo zappit talvella kuilje, joten pakko on vielä vaan jaksaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Vibeissa käytössä BaseBag ja oon ollut tosi tyytyväinen. Vuosi sitten, kun vain esikoinen matkusti rattaissa, mulla roikkui hoitolaukku (Longchampin LePliage) aisasta, mutta vauvan tullessa mukaan kuvioihin, laukku ei oikein mahtunut siihen aisaan fiksusti. Onneksi vaunujen mukana tuli tilattua tuo BaseBag, jonka isoon osaan mahtui mainiosti vauvan tarvikkeet ja pikkuosassa oli mun lompakko, puhelin, avaimet ja huulirasva yms. Mä pidin/pidän sitä muuten aina toisinpäin, ts. tuo pieni osa tuolla "korin" puolella ja hyvin pysyy! Ja se on kätevä napata mukaankin sieltä vaunun alaosasta, kun siinä on tuo kahva!

 

Hetken pohdin niitä sivulaukkujakin, mutta päätin, että tilaan, jos tarvitsen. Enkä ole kaivannut. Tosi pienihän tuo tavaratila on, varsinkin, jos siellä on esikoisen jalat (meillä esikoinen istuu takapenkissä ne harvat kerrat, kun istuu vaunuissa), eikä sinne mahdu ostoksia juurikaan, vaikka olisi vapaakin..

 

 

large.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muuten Verven turvakaari sellainen myös, jonka saa helposti avattua toiselta puolen ja lapsen laitettua sitten istumaan? Katsottiin tota kyllä liikkeessä, mutten nyt yhtään muista miten se toimi...

 

Entäs sitten moniko on tilannut p&t:t ulkomailta? Olin alunperin ajatellut, että ostetaan Suomesta jotta takuu toimii jne, mutta nyt huomasin, että toi hintaero on ihan järkyttävä. Suomessa vervet sisaristuimella, kantokopalla ja sadesuojalla oli n.1100 e ja practical pushchairs uk:ssa myy saman paketin 600 puntaan, eli noin 720 euroa, lähetyskulutkin oli vain 30 puntaa. Tossa on kyllä todella iso ero. Olen edelliset rattaat tilannut ulkomailta, eikä niiden kanssa ole ollut mitään ongelmia. Onko teillä jotka olette ulkomailta p&t:t tilanneet ollut siis jotain ongelmaa rattaiden kanssa, että olisi takuusta ollut hyötyä suuremmin? Kannattaako todella maksaa n. 300 euroa siitä, että saa takuun noille?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kyllähän takuu toimii ulkomailtakin ostettaessa. Itse esim. sain aivan ongelmitta Bugaboolta hollantilaisen babytrader.eu:n kautta uuden rungon Cameleoneihin. Vika oli jarrukaapelissa eikä kaivanneet siitä edes kuvia, saati rikkinäisen rungon postitusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo siis takuun pitäisikin toimia täälläkin, mutta luin tuolta jostain aiemmista viesteistä että ihmisillä on ollut hankaluuksia sen kanssa. Itse odotin kyllä et toi hintaero olisi pienempi, jolloin olisin rattaat hankkinut ehdottomasti Suomesta, jotta homma pysyy yksinkertaisena, mutta tuo ero on kyllä nyt aikamoinen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ se on tietysti helpompaa, jos voi takuuasiat hoitaa livenä.. Kannattaa siis selvittää, miten mahdollisissa takuuhommissa toimitaan, jos se mietityttää :) me ostettiin vaunut paikallisesta liikkeestä ihan mielellämme, mutta matkikset tilattiin nettikaupasta, kun oli niin paljon halvemmat siellä ja uutta mallia sai Suomesta vain rajallisissa väreissä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now