Mintsu

Phil & Teds

479 posts in this topic

^ Testasimme esikoisen kanssa noita rattaita ja tuo XL-Cocoon menee kyllä ihan mukavasti sisaristuimen alle, kunhan sitä ei vain yritä laittaa pääistuimeen istuinpehmusteen kera. Leveyssuunnassa voi vauvan mahtuminen kantokassiin tehdä tiukkaa, jos vauva on tukevampaa mallia (esikoinen oli ja on edelleen aika hoikka tapaus). Pituussuunnassa tuskin tekee tiukkaa, sillä en odota vauvan olevan puolivuotiaana kuin rapiat 60-senttinen, ellei sitten ole jostain perinyt joitain yllättäviä pituusgeenejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta paukkupakkasillakin oli erittäin toimiva sellainen toppalämpöpussi vauvan "kopaksi". Meidän Kaarlo oli 2,5kk-4kk kun oli kylmä. Sitten siirryttiin makuupussiin joka on fleeceä. Hyvin toimi! mä jopa nukutin pihalla niin niissä välillä jos lenkin tms. jälkeen vauva jäi vielä nukkumaan. Onhan se totta että ne on naftit juuri noilta ominaisuuksiltaan, mutta ah niin kovin toimivat muuten.

 

Meillä muuten välillä jäkittää ihan hitusen explorereiden etupyörä, onko jollakulla muulla vastaavaa? että kun työntää eteenpäin suoraan niin pyörä ikään kuin lukittuu hitusen ja sitten vähän rivakammalla kääntämisellä taas "vapautuu". Kyse on hyvin vaimeasta lukittumisesta jos niin voi sanoa. Se ei nyt varsinaisesti ole kuin ihan pieni ärsyttävä piirre ja varmaan saattais jollain öljyilyllä lähteä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ hyvä pointti istuinpehmusteesta. Mulla se on toistaiseksi vielä kiinni, mutta jätkä lähestynee vasta 60 senttiä ja mahtuu vielä ihan ongelmitta pehmusteenkin kanssa. Ainoa mikä meillä tuottaa ongelmaa on se kopan peitto tms kun sitä ei saa irti :( poju on sellanen kuumakalle että hikoo siellä jo, kun mittari varjossa näyttää +17 ja on tavallisilla sisävaatteilla siellä.

Edited by wensu

Share this post


Link to post
Share on other sites

ANINA: ootko siis myymässä vibejäsi? Mä oon etsimässä sellaisia... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei oo voitu ottaa niitä pehmusteita irti, koska usein rattaat laitetaan puistoretkillä taapero + taapero-asentoon (esikoiselle ja sen kaverille, jolloin vauva Manducaan). :girl_sigh: Mulla on tosin sellaisia jättivauvoja ettei varmaan millään viritelmillä mahdu puolivuotiaaksi asti sinne alas...

 

Muuten kyllä Explorerit on toimineet hyvin ja oon ollut tyytyväinen. :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisiko joku mitata verven sisaristuimen selkänojan pituuden, kiitos :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkos täällä kukaan vaihtanut sporteihin laakereita? Mulla olis tossa uudet laakerit kun vanhat on jo ihan loppu. Mutta nyt ei oikein sytytä miten saan ne vaihdettua :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vibet, puolivuotias nukkuu päikkärit edelleen oran kopassa ( 77cm) ja taapero istuu päällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko noista uusista malleista, Dot ja Navigator jostain löytynyt jo lisää tietoa tai kuvia/videoita? Lähinnä mietin, että kun noissa sanotaan et selkänojan saa kallistettua niin kuinka paljon ja saako siis myös sisaristuimessa.

 

Entä Mountain Buggy Duetin koppa, miten se tulee kiinni? Turvakaukaloa varten tarvitaan jotkut adapterit, mutta tarvitaanko tuohon koppaan myös? Voiko siis vuorotella että toisella puolella on koppa tai turvakaukalo, vai pitääkö aina repiä irti myös jotain adaptereita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

itseasiassa oon jotain kuvia saanut, mutta tänään ainakin väsyttää niin että ei jaksa. tarkoituksena on lähipäivinä riipiä kasaan blogipostaus :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phil & Ted`sin omilla sivuilla on kuvaa ja videota molemmista uutuuksista.

http://philandteds.com/au/products/push/navigator

 

Molemmista istuimista saa selkänojaa kallistettua. Sama huono P&T kuomu noissa edelleen on, mutta muuten näyttävät mielenkiintoisilta, varsinkin Navigator. Väreista en vaan tykkää yhtään. Onneksi on mahdollisuus saada myös kokomustana.

 

Itse odotan kovasti, että pääsisi kauppaan testaamaan. Kiinnostaisi myös voiko face-to-face-istuinta kuitenkin käyttää samaan aikaan kun sisaristuin on alhaalla, niin kuin turvakaukalon kanssa. Tätä vaihtoehtoa ei kyllä missään ole vielä testattu, eikä siitä ole mainintaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

se ainakin näyttää tulevan niin alas/eteen ettei varmasti oikein sovi. kaukalohan jää sinne etupäähän enemmän joten alapenkillä on tilaa enemmän

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toi P&T:n oma video oli aika surkea, ei siinä näkynyt mitään ratkaisevaa. Istuimia saa kallistettua, sen ymmärsin kans jostain, mutta kuinka paljon? Ilmeisesti Verven istumet kallistuu enemmän, siellä vertailu-osiossa sanottiin jotenkin eri tavalla noista kallistuksista... Ja yksi asia jota jäin miettimään on, että saako nuokin kokoon ilman, että irrottaa sisaristuimen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Mun silmään taas just näyttää, että tuo Face-to-face tulisi kaukalon kanssa samoille kohdille. Itse epäilen, että tuossa tulee tasapaino ongelmaksi, kun kaukalo on kuitenkin itsessään painavampi (ja siten kärryt ei kippaa) kuin tuo pelkkä istuin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No voi helkutti sanon minä, ne vervet olis muuten niin passelit niiden kahden etupyörän takia varsinkin. Missäköhän vaiheessa vauvan uskaltaa sitten siirtää siihen sisaristuimeen, sitähän kuitenkin sai kallistettua jonkun verran. Nyt mua ketuttaa :girl_cry2:

 

Tästä kuvasta nyt ei varmaan hirveen hyvin saa käsitystä kuinka pieni tuo rako on mutta vaunuihin menee just eikä melkeen se 60cm koppa ennenkuin tulee tuo sisaristuimen pohja vastaan(esim. vibeihin koppa mahtuu hyvin tuon istuimen allekkin) ja jopa se 60cm koppa oli ahdas(lintassa) sad.gif Joten kannattaa tosiaan tosiaan testata vaikka vielä kopan kanssa niitä ja laittaa isompi istuun siihen päälle ja kokeilla sitten sieltä kopan sisältä tms.

Olin itse ajatellut että laitan vauvan sitten pussiin kun ei enään koppaa mahdu mutta ehei, ei mahdu edes ilman pussia kun istuin painaa vauvaa sad.gif

Sisaristuimessa on kyllä hyvä kallistus kun sen laittaa alas mutta en itse sinne halunnut vielä laittaa meidän 2,5kk ikäistä poikaa(on vähän turhan pieni sinne) joten vervet lähti myyntiin sad.gif Muuten ne olisi niin täydelliset!!

 

Ootko kokeillut (tai onko muilla kokemuksia) miten sinne sisaristuimen alle mahtuu ilman kantokassia/pussia tms. Meidän kakkosella on laskettu aika huhtikuun lopussa, niin laskeskelin, että kesällä vois ehkä mahtua ilman sen kummempia toppauksia sinne ja sit syksyllä vois siirtää sit sisaristumeen. Mitä luulette, onnistuisko näin? Kuten sanottu muuten ne olis niin täydelliset!

 

Oisko uusia kokemuksia verveistä? Kakkonen haaveissa ja nyt jo tuplia katseltu :girl_crazy: Vervet mielyttäisi silmää, samoin britaxit mutta britaxeissä polvet osuu koppaan kiinni ja niiden kanssa pitäisi sipsutella... Luonnossa nähnyt muutamat vervet ja ainakin näyttäisi, että tilaa jäisi hyvin aisan ja kopan välille. Mutta ketjua lukiessa tullut vastaan tuo vauvan mahtuminen sinne sisaristuimeen. Mites sen laita on ollut? Entä liikkuminen kun on lunta maassa?

 

Tässä nyt kommenttia muutamaan vanhaan kysymykseen - mm. omaan pohdintaani. Meillä on nyt ollut Vervet käytössä vähän reilu 2 kuukautta ja ollaan kyllä tykätty. Vauvalla on ollut P&T oma katokassi, mutta vaikka mahtuisi sinne ihan hyvin vielä yli 60cm pitkänä (ei makaa oikeastaan koskaan jalat suorana) niin ei viihdy siellä alla kun sieltä ei näe ulos. Sen sijaan, että olisin laittanut vauvan ilman katokassia sinne alle - laitoinkin vervet taapero-taapero-modeen ja vauvan sisaristuimeen. Sen kun saa kallistettua aika hyvin, niin tyttö pysyi siellä hienosti ja viihtyi paljon paremmin kun katokassissa. Meidän tyttö tosin kannattelee päätään tosi hyvin ja on muutenkin 2,5kk vanhaksi tosi terhakka, että ihan kaikille vauvoille tämä ei käy. Mutta meillä mennään jatkossa näin :) Esikoinen siirrettiin aikoinaan rattaisiin 4,5kk vanhana, mutta pikkusisko on muutenkinliikkumisessa yms. vielä kiireisempi, että tämä kai sopii kuvaan...

 

Talvikeleillä ei olla testattu - mutta oletan, että on kyllä tosi raskas työntää kun on kaksi taaperoa kyydissä ja sit vielä lumi. Mutta en usko että millään kokoonpanolla talvella liikkuminen on kovinkaan helppoa, kun se ei aina onnistu yhdenkään lapsen kanssa kovin kevyesti...

Edited by Tiitu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisko tällaiset Phil&Teds Classicit tms. oikeasti mennä ainoista vaunuista? Tarkoitan että voiko käyttää myös matkarattaina? Menevätkö oikeasti näppärästi kasaan ja mahtuvät auton takakonttiin?

Sisarusvehkeitä emme tarvitse, vaan aidosti sellaiset joissa voi työntää vauvelia sekä kaupunkireissulla, että kotikylän soratiellä/lumella.

 

Ekan mukulan kanssa ostettiin nipullinen erilaisia vaunuja ja rattaita - ihan oikeesti. Ensin vaunut, sitten kantokopan kanssa yhteensopivat matkarattaat, sitten vielä kuomulliset sateenvarjorattaat... lisäksi vielä niitä erilaisia työntövälineitä mitä saatiin... Nyt haluaisin ihan oikeasti pärjätä yksillä. Onko turha haaveillakaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esim vervet taittuu mittojen mukaan pienemmäksi kuin meidän emmaljungat. Suosittelen että katsot mieleiset matkarattaat mitä VOISIT työntää, ja sitten katsot niiden mittoja (Löytyy kyllä hyvin nettikaupoista ilmoitettuina) ja vertailet noiden p&y kanssa.

Meillä toimisi emmaljungat ainoina vaunuina, paitsi mummin auto+meidän kakkosauto on niin pieni että ostettiin matkikset. Periaatteessa ei olisi tarvittu muttamutta.. Halusin :girl_crazy: Nyt on tosiaan beebopit, ja ne on jotain kasattuna 59 leveät+90 pitkät+35 (vai 4+?) korkeat.. noh, pieneksi kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voiskos joku ystävällinen ja ihana ihminen mittailla omat Vervensä siten, että saisin selville mikä niissä on se suurin pituus/syvyys mitta (kaiketi ollessa vauva/taaperomoodilla). Koitan tässä meidän hissiin mallata näitä mielessäni ja aika haastavalta tuntuu, kun hissin maksimisyvyys on 106,5cm. Vai meniskö ne??? Myös viben ja explorerin mitat käy, koska nekin harkinnassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ois vibet myynnissä ku joku kyseli, tai tulossa myntiin, mut joutavat vaikka heti jos ostaja löytyy ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä meidän liikkuminen, matkustaminen (ja myös lentäminen) Verven kanssa on ollut niin helppoa, että ihan hyvin voisin suositella niitä ainoiksi rattaiksi. Kasaaminen (myös sisaristuimen kanssa) on niin helppoa ja menevät niin pieneen tilaan, että monet muut rattaat jää toiseksi.

 

Sitä olen tässä miettinut, että minkälaiset systeemit teillä on ollut talvella taapero-taapero modessa lapsille? Molemmille varmaan omat lämpöpussit, mutta riittääkö se, kun tuntuu, että varsinkin tuolla alhaalla sisaristuimessa oleva (pienempi) on aika avoimessa paikassa. Siinä ei ole oikein mitään suojaa tuulta ja tuiskua vastaan. Mietin, että pitääkö pienemmälle hankkia ihan veden ja tuulenpitävä välikausihaalarikin rattaissa istumista varten...

 

Niin ja sit loppukommenttina: Meidän P&T (limenvihreä) kantokassi on tuolla kellarissa käyttämättömänä, että sen saisi joku tarvitseva ostaa pois :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osta mahd. Paksu toppapussi, ja onhan vervessä alhaallaki kuomu? Villaa vaan lapsen päälle haalarin alle ;) ja ihan tuiskulla/tuulella sadesuoja suojaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Explorerit olleet ainoina rattaina kohta vuoden verran, myin nämä ostaessani matkikset pois. Omaan käyttökokemukseen perustuen voin kyllä varauksetta suositella näitä ainoiksi kärryiksi! Jos olisin uskaltautunut ostamaan nämä ihan heti, oltaisiin vältytty aikamoiselta vaunurumbalta, eikä ainakaan meillä erillisiä matkarattaita ole kaivattu näiden rinnalla. Kasaaminen on helppoa ja mahtuvat hyvin keskikokoisenkin auton peräkonttiin, ja ovat varsin tukevat rattaat :) Plussaa myös siitä, että sopivat hyvin eripituisille työntäjille.

Edited by Ravenna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän Vibeistä on sisäkumi puhki ja ostettiin ihan tuollainen pyörän sisäkumi Prismasta. Sormet ja hermot on riekaleina, mutten vaan saa kumia paikoilleen. Vaikuttaa tuo pyörän sisäkumi vähän leveältä, onko näihin saatavilla omia sisäkumia (Suomesta, koska tarve ois asap) tai oisko muuten antaa jotain vinkkiä asiaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now