avena

Turvakaukalot ja -istuimet

1024 posts in this topic

Me hommattiin nyt tammikuun alussa Sirona tilaamalla saksasta my-babyshop.de :stä. Hintaa tuli 409,95e, kallis se vieläkin oli. Reilun viikon käyttökokemuksella hyvä istuin, ainakin tyttö on viihtynyt hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on concord air + airfix

 

http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/concord-air-airfix-2013/

 

Aivan potaskaa tuollakin, kantokahvaa ei tarvitse laskea alas ennenkuin asentaa istuimen, vaan voi taittaa ihan viimeiseksi, ei mitään ongelmaa siinä. Mutta tuollakin nuo miinukset ei liity mitenkään turvallisuuteen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mä mietin, että onkohan kyseessä toi :D mä olen samaa kaukaloa miettinyt, ihan sen keveydenkin takia. Ainoa mikä mietityttää on tosiaan se kemikaalikuormitus.. Sitä kyllä mietin, että paljonkohan se sitten auttaa/vaikuttaa kun kuitenkin pesisin ne kankaat ennen käyttöä.. Ootteko irroittaneet niitä ja kuinka helppoa oli, jos ootte? Ja tota kahvajuttua mäkin katoin, että onpa kummallinen, mutta se tosiaan pitää laskea vasta sen asennuksen JÄLKEEN, mikä ei liene kauhea ongelma..

 

Ja mitä ootte muuten tykänneet siitä? Meillä on Concordin Neot ja siihen toi vois olla aika kätsy :) toinen kaukalo on Maxi-Cosin Pebble.. Vois sitten olla kummankin autossa omat. Toi köykäisyys olis mulla iso plussa, kun meidän vauvat on niin kauhean isoja  :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minua vähän sieppaa, että noissa autoliiton arvioissa on otettu niin paljon huomioon myös muita kuin selkeästi liikenneturvallisuuteen vaikuttavia seikkoja. Mun mielestä voisi olla vaikka erikseen selkeä arvio turvallisuudesta ja sitten arvio muista asioista, esim. siitä näkeekö istuimesta hyvin ulos jne. Vaikka esim. juuri nuo kemikaalikuormitus on tietysti ihan tärkeä asia, niin mulle tuo on kuitenkin aika vähän merkitsevä seikka turvaistuinta valitessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei edes pesty niitä ennen, varmaan pestään nyt kun jää pois käytöstä, joten sitten vasta osaan sanoa. Mutta edes meidän pulauttelevan vauvan kanssa ei ole tarvinnut noita kertaakaan pestä, eli eipä siitä ole paljon haittaa ollut, vaikka olisivatkin hankala irroittaa :D

 

Me ollaan tykätty, jotenkin vaikuttaa pienemmältä kopalta kuin esim. veljenpojalla käytössä ollut Brio, mutta toisaalta kun tuo lähes kymmenkiloinen 76-senttinen siihen vielä mahtuu, niin ei se kovin pieni voi olla. Juuri noiden rattaiden kanssa on ollut ihan superhelppoa, kun on käynyt kaupassa tai ostoskeskuksessa tms. Keveyskään ei ole haitannut :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö joku saako BeSafe iZi Combiin vaihdettua päällyskangasta? Ostettiin käytettynä ja on sen verran kulahtanut et uus päällinen ei tekis pahaa. Pesemällä ei parane.

 

Siihen voi ostaa kesäpäällisen. Löytyy nimellä BeSafe iZi Combi kesäpäällinen tai protective cover :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

mikä nykyisistä kiddyn istuimista vastaisi parin vuoden takaista comfort pro:ta?

 

Miksi sen tarvitsisi olla samanlainen kuin se? Aattelin vaan, että noissakin on tuotekehitys mennyt melkoisesti eteenpäin parissa vuodessa ja turvallisuustesteissä ovat uudemmat mallit saaneet hyviä arvosanoja varsinkin sivutörmäyssuojien osalta :) Ja sit jos teillä on isofix autossa niin Kiddy Phoenixfixhän sai ihan arvosanan erinomainen testeissä. Meillä on Kiddy Guardian Pro 2 (eli pelkästään turvavyökiinnitteinen) ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen :)

 

 

No meille ainakin muodostui ongelmaksi ettei takapenkille mahtunut rinnakkain comfort pro, guardian pro 2 ja besafe. Uusien kiddyjen sivutörmäyssuojat on niin leveät ettei niitä saa enää takapenkille mahtumaan. Joten jouduttiin etsimään saksasta yksi comfort pro lisää ja siirtämään guardian pro 2 toiseen autoon.

Edited by Rattaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pian alkaa olla aika siirtää kuopus turvakaukalosta turvaistuimeen, kun poika ei enää kauaa kaukaloon mahdu. Esikoinen istuu tällä hetkellä Britaxin Max Wayssä, ja kuopus siirtyy tähän istuimeen. Eli oikeastaan esikoinen tarvitsee nyt uuden istuimen. Ja siinähän on sitten ongelmia...  :rolleyes:

 

Max Way on tällä hetkellä takana oikeanpuoleisella istuimella, eikä siitä siirry, koska se ei mahdu kuskin taakse, kun mieheni ajaa. Mikään selkä menosuuntaan -istuin ei mahdu mieheni taakse, koska hän laittaa penkin aina aivan alas ja niin taakse kuin saa. Max Waytä ostaessamme kävin kysymässä neljästä eri lastentarvikeliikkeestä heidän pienimpiä selkä menosuuntaan -istuimia, ja Max Way oli pienin.

 

Esikoinen on vasta 2v2kk, joten haluaisin hänelle selkä menosuuntaan -istuimen, mutta kun ne eivät mahdu miehen taakse. Ongelmaa ei ole, kun minä ajan. Luulin jo keksineeni ratkaisun ongelmaan, kun vastaan tuli Klippanin Triofix. Sen saa laitettua sekä selkä että kasvot menosuuntaan ja se kiinnitetään telakkaan, joten se on helppo kääntää. Ajattelin siis, että kääntäisimme istuimen aina sen mukaan, kuka ajaa. Minä ajan eniten autoa lasten kanssa, joten esikoinen saisi olla eniten selkä menosuuntaan. Triofix on kuitenkin saanut Autoliiton julkaisemissa testeissä yleisarvosanan tyydyttävä. Turvallisuuden kannalta ainoa miinus tuli siitä, että istuimessa on melko suuri kuormitus sivutörmäyksessä. Istuinmukavuudesta tuli paljon miinusta.

 

Nyt ratkaisuni mietityttää jo etukäteen. Tuleeko istuinta sitten vekslattua eripäin aina sen mukaan, kuka ajaa, vai jääkö se sitten automaattisesti aina kasvot menosuuntaan -asentoon? Onko joku kasvot menosuuntaan -istuin, joka olisi saanut turvallisuudesta vain plussaa testeissä? HUOM.! Meillä ei ole Isofix-mahdollisuutta! Ehdotuksiä tähän tilanteeseen? Palkki-istuinta en haluaisi. Ilmeisesti jotkut palkki-istuimet ovat saaneet ihan hyviä arvosanoja viimeisimmissä testeissä (vai?), mutta onko tutkittu yhtään, millaisia vammoja palkki voi tehdä lapsen sisäelimille törmäystilanteessa? Se hieman mietityttää.

 

Kohta pitäisi lähteä istuinkaupoille, ja siinä vaiheessa olisi hyvä tietää edes, millaista istuinta lähtee hakemaan.  :)

Edited by Anna Rosa

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Onko takapenkki liian ahdas siihen, että toinen istuin voisi olla keskipaikalla? Vai ottaisko se silti kiinni kuskin penkkiin tai toiseen turvaistuimeen?

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

^On valitettavasti. Miehen ajaessa kuskin selkänoja osuu selkä menosuuntaan -istuimeen, vaikka se olisikin keskellä. Tai siis ei "vain osu", vaan selkänojaa ei saa tarpeeksi taakse istuimen kanssa. Meillä on farkkumallinen c-mersu, jossa on vielä normaalia matalampi korimalli (joku sporttimalli tms.). Mies on pitkäjalkainen 190 cm ja minä 162 cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin kummipojan entinen turvaistuin. Muutaman vuoden takainen testivoittaja se on, oskohan joku BE safe... Mutkun ehkä pitää jossain vaiheessa ostaa toinenkin... Argh tätä sekamelska! Esikoisen osalla jossain vaiheessa sitten turhauduin ja vaan marssin kauppaan ostamaan tarjous istuimen, olihan sekin saanut testissä ihan kelvolliset arviot, vaikkei kai paras ollutkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin loppujen lopuksi Klippan Triofixiin. Ensin olin sitä mieltä, ettei missään tapauksessa sitä, mutta pitkällisten pohdintojen jälkeen kyseinen istuin tuntui soveltuvan meidän tarpeisiin hyvin (ja sattumalta löydettiin se vielä oikein hyvässä tarjouksessa). Vähän mua harmittaa, kun kuormitus sivutörmäyksessä ei ole yhtä hyvä kuin etutörmäyksessä, mutta niin se taitaa vaan olla, että täydellistä istuinta ei ole edes olemassa. Ehdottomia valintakriteerejä olivat selkä menosuuntaan ja isofixit, plussana kääntömahdollisuus myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mitä muita istuimia pohditte?

 

Kai se Klippan tulee meillekin. En ainakaan vielä ole löytänyt "parempaa" kasvot menosuuntaan istuinta kuin ne palkki-istuimet. Ja vielä ilman isofixiä.

 

Yritän lohduttaa itseäni sillä, että ainakin meillä istuimet kiinnitetään varmasti oikein (olen hyvin tarkka tästä) ja lapset laitetaan tarpeeksi tiukalle kiinni. Vyökiinnitys ei varmaan ole koskaan niin hyvä kuin isofix, mutta yllättävän paljon on liikenteessä ihmisiä, jotka eivät istuimen kiinnittämiseen juuri kiinnitä huomiota tai saattavat kiinnittää istuimen ihan väärin. Ainakaan me ei olla sellaisia.  :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on jäätävä istuinahdistus. Ei noista ota erkkikään selvää, mikä pitää ostaa. Sirona? Besafe izi? Kohta isken tuonne jonkun keittiön jakkaran ja lapsen siihen superliimalla kiinni.

 

No en ehkä kuitenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille sanottiin lastentarvikeliikkeestä, että isofix ja vyökiinnitys ovat yhtä turvallisia, kun ne asentaa oikein. Ja väärin asentamisen riski on isofixissä pienempi. Me ostettiin pitkän pohdinnan jälkeen Britaxin MaxWay. On pelkästään selkä menosuuntaan, mutta ostetaan myöhemmin isommalle tarkoitettu uusi istuin. Istuin on helppo siirtää autosta toiseen ja vie suht vähän tilaa.

 

Sirona kiinnosti myös, mutta ei hinnan puolesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me mietimme aikoinaan = viime kesänä juurikin Sironan ja Besfen izi combin välillä ja päädyimme Sironaan. Mies lopullisen päätöksen teki ja tilasi istuimen jostain saksasta. Hintaa sille tuli huomattavasti vähemmän kuin suomesta ostettaessa ja vain parikymppiä enemmän kuin Besafelle olisi tullut (myös saksasta tilattuna). Ollaan oltu siihen todella tyytyväisiä, eikä lapsikaan protestoi, eli kaipa hänkin viihtyy. Isona plussana pidimme isofix-kiinnitteisyyttä sekä selkä, että kasvot menosuuntaan kiinnitettäessä ja todella kätevä on myös kääntötoiminto lasta istuimeen asetettaessa. Tykkään myös istuimen ulkonäöstä, joskaan sillä ei nyt ole suurtakaan merkitystä.

Jossain oli moitteita istuimen koosta, mutta meillä tuo tuskin tulee olemaan ongelma kun lapsi on pienikokoinen ja seuraava käyttäjäkin on tiedossa. Ja ilmeisesti ovat korjanneet ongelmaa näihin uusimpiin istuimiin.

Huonoja vaihtoehtoja ei varmasti kumpikaan ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turvaistuinahdistus vaivaa täälläkin! Poika on vasta 3kk (63cm/7kg) mutta pahasti näyttää siltä että kaukalo jää pieneksi viimeistään kesällä ja meidän auto on mallia kirppu (audi a3) joten siihen ei ihan helposti löydä sopivaa selkämenosuuntaan istuinta :( Esikoinen istuu kuskin takana Pallas-fixissä ja vänkärin taakse pitäisi sitten mahduttaa pikkuveljelle joku istuin, Sironaa käytiin katsomassa mutta ei sovitettu autoon. Kunhan kaveri tilaa oman istuimensa niin sovitetaan sitä sitten meidän autoon että mahtuuko se takapenkille ja jääkö etupenkille vielä tilaa istua. Auton vaihto ei ole vaihtoehto

Sironan hinta on kyllä jäätävä! Mutta me tilattiin tuo esikoisen Pallaskin Saksasta joten jos Sironaan päädytään niin sekin tulee sitten Saksasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Besafen izi combi turvavyökiinnitteisenä ja ollaan tosi tyytyväisiä! Istuin vie kyllä aika paljon tilaa, ja Volvo v70 joutui apukuskin penkin vetämään ihan eteen että se mahtui mutta onneksi Volvossa tuota jalkatilaa on hyvin :)

 

Oma kysymys: millainen kaukalopussi käy malliltaan parhaiten Britaxin turvakaukaloon? Vai onko ne ihan universaaleja malleja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anna Rosa: Klippanin rinnalla muita vaihtoehtoja olivat Britaxin Max-Way ja Be Safen Izi Combi joko turvavöillä tai isofixillä. Näistä jälkimmäinen olisi ollut ehkä mun ykkösvaihtoehto, mutta valitsimme Klippanin hinnan takia ja siksi, että sillä on pitkä käyttöikä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten olisi Maxi-Cosi 2way Pearl? Jos siis on isofix-kiinnikkeet autossa. Täyttää uusimman I-size standardinkin joka on tullut voimaan tämän vuoden alusta. On myös tilava istuin ja hyvä säätövara vöissä. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tuota minäkin katsoin jo innostuneena, mutta meillä ei ole sitä isofixiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Max-Way ja joskus käytiin katsomassa tota Hi-Wayta.. Oliskohan niin, että MW olis isompi ja siinä on kallistus (HW:hen saatavana vaan sellainen penkin kulmaa muuttava tukipalikka, joka joko on tai ei). Pääntuki on myös MW:ssä parempi (Hi-Wayssa aika olematon muistaakseni).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aijuu ja Max-Wayssa on korkeampi se aloituspaino, eli ei käy ihan niin pienestä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuvittelin, että Hi Way on Max Wayn edeltäjä, mutta ilmeisesti Hi Waytäkin vielä myydään(?).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.