avena

Turvakaukalot ja -istuimet

1024 posts in this topic

Meillä on Maxi-Cosin Mobi, tosin jo pari vuotta sitten ostettu ja tuolloin ainakin maxicosit sai parhaimmat arvosanat turvallisuustesteissä ja siksi siihen päädyttiin. Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä, siis tuosta toisesta vaihtoehdosta ei ole mitään kokemusta, mutta turvallisuuden lisäksi tykkään kätevästä Mobissa kallistussysteemistä, jonka avulla penkin saa etupenkiltä käsin yhdellä kädellä kallistettua lepoasentoon, kun alkaa unettaa. Vyöt on helpot kiinnittää ja lapsi viihtyy hyvin, näkee hyvin ulos ja mitä ilmeisimmin on siis matkustusmukavuudeltaan hyvä. Ja meillä mahtui farmarissa rinnakkain Mobi, Cabriofix ja Rodi (Maxicosin turvavyöistuin), eli ei ainakaan mitään leveintä mallia siis voi olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on esikoisen ajoilta eli varmaankin vuosimallia 2008 oleva Maxi-Cosin Cabriofix-kaukalo ja siihen isofix-kiinnitteinen telakka. Toisen lapsen laskettu aika on marraskuussa, eli jossain vaiheessa tarvittaneen taas kaukaloa. Tuo meidän yli 5 vuotta vanha kaukalo-telakka-yhdistelmä on ollut oman esikoisen jälkeenkin käytössä kahdella eri vauvalla, ja tälläkin hetkellä se huinii jossain maailmalla. Olen ajatellut että pitää varmaan ostaa uusi, kun olen joskus jostain lukenut että yli 5 vuotta vanhaa kaukaloa ei pitäisi käyttää. Onkohan tämä edelleen pätevä neuvo? Onhan tuo ihan kunnon käytössä ollut ja varmaan siinä sivussa kolhiintunut ym, vaikka ei toki kolaroitu olekaan... Toisaalta tuli mieleen sellainenkin, että ehkä vanhaa telakkaa voisi kuitenkin käyttää, vaikka ostaisi uuden kaukalon. Tietääkö kukaan ovatko edelleen samanlaisia, eli yhteensopivia uusien mallien kanssa? Olisi kiva kuulla mitä mieltä muut ovat. Mitä tekisitte mun sijassani, ostaisitteko kokonaan uuden setin, käyttäisittekö vanhoja, vai ostaisitteko uuden kaukalon vanhaan telakkaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Minä varmaan ostaisin uuden kaukalon ja käyttäisin vanhaa telakkaa. Jos kaukalo ei olisi ollut lainassa, saattaisin käyttää sitä. Mielestäni kuitenkin tuo viiden vuoden sääntö pätee yhä, ja onhan tuo kaukalo ollut jo aikamoisessa käytössä. Ei varmasti ole kolaroitu, mutta lienee saanut muuta kolhua matkan varrella. On saattanut esim. pudota. Lisäksi noita Cabriofixejä saa niin halvalla varsinkin ulkomailta, ettei rahallinen menetys ole suuren suuri. Meilläkin on/oli siis Cabriofix. Voitte liikkeessä sovittaa, sopiiko uusin malli teidän telakkaan.

 

Ps. Jos nyt valitsisin uudestaan, ottaisin Pebblen enkä Cabriofixiä.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta Anna Rosa! Tuo on se vaihtoehto jonka puolelle itsekin kallistuisin. Pitää tsekata tuo Pebble, jota ei silloin ollut olemassakaan kun näitä olen viimeksi katsellut, ja käydä tarkistamassa että uudet kaukalomallit sopii vanhaan telakkaan - sitten kun me joskus saadaan se telakka takaisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Chokoladen kokemuksesta! Täytyy nyt vielä käydä kyselemässä, että eikö tosiaan oo kokeiltavissa lastentarvikeliikkeissä täällä tuota Mobia. Ei kiinnostais tilata ja sitten huomata ettei se sovikaan autoon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on esikoisella Mobi. Onhan sillä se PLUS -hyväksyntä mutta autoliitto ei ole testeihinsä ottanut..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mustakin Mobi vaikutti hyvältä, mutta jäi sitten vaihtoehdoista, kun sitä ei oikein mistään saanut (ja en muista kuinka pienelle se käy, me haettiin silloin sellaista, joka kävis pienellekin). Meillä oli ekana istuimena Izi Combi (isofix) ja toisessa autossa toi Max-Way. Izi jäi aiemmin pieneksi. Meidän yli metrinen esikoinen istuu yhä mun autossa Max-Wayssa. Se on ihmeellisistä arvioistaan huolimatta IMO siis tosi tilava ja vyöt liukuu hyvin :) Izi oli paras vaihtoehto silloin ostettaessa, meillä oli vauva vaan vähän päälle 5kk silloin, mutta pakko oli vaihtaa, kun kaukaloon ei enää mahtunut kunnolla ja se ahdisti. Talvi oli vielä tuloillaan.. Nyt jos kuopus tarvii siirtää yhtä aikaisessa vaiheessa, yksi varteenotettava vaihtoehto vois olla 2-way Pearl, vaikka siihen pitäis sitten ostaa se uus telakkakin.

 

Sirona ei houkuta, kun tääkin lapsi on pitkä ja Sironaan ei selkä menosuuntaan olis esikoinen mahtunut ees kahden vuoden ikään, kun siinä on se tunkki sellainen, että ei jalat mahtuneet mihinkään järkevästi. Sama vika Britaxin Max-Fixin kanssa, joka oli yks meidän vaihtoehto tossa 2v ikäisenä. Päädyttiin sitten palkkiin, kun se istuin tuli satunnaiseen käyttöön ja lapsi oli kuitenkin noinkin iso. Tota Pearlia ei silloin ollut vielä ja Izistäkin on kai nyt tullut se uusi, isompi Plus-versio :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiddy guardian pro, recaro monza nova vai joku cybex..? en ossaa päättää, kiddy meillä jo on mutta nuo kaksi muuta on saanu ilmeisesti parempia testituloksia jykevyytensä vuoksi joka taas kapean auton kanssa tuottaa ongelmia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kun meilläkin on istuimeen siirto jo pian edessä (poika nyt 6 kk), niin vähän sitten mietin, että rajaako sekin jo Max-Wayn ja Mobin pois. Sitten jäljelle oikeastaan jäis vaan Izi Combin vöillä kiinnitettävä versio. Äh, en tiedä. Oon jo ihan sekaisin näiden kanssa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entäs se izi plus? Vai haluatteko sellaisen istuimen, jonka voi myöhemmin kääntää kasvot menosuuntaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitääh, miks mulla on mennyt tuommonen ihan ohi? Kiitos kamalasti, täytyypä tutustua! Nimenomaan parempi olis sellanen, jossa on vaan selkä menosuuntaan. Izi Kidiä oon kattellut, mutta kun sitä ei saa Suomesta. Pitääpä kattoa mikä tossa sun mainitsemassa on sitten erona siihen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me itse ollaan päädytty aika pitkälti tuohon, kun menee sitten niin pitkään :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikutti kyllä tosi hyvältä muuten, mutta vie niin paljon tilaa että todennäköisesti ei mahdu meidän autoon. Mutta täytyy mittailla, tuo olis täydellinen meillekin jos vaan mahtuis! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä luulisin, että Lastentarvikkeessa saattais päästä myös sovittelemaan autoon sitä :) Pitäis kyllä itsekin vielä käydä, vaikka meillä suht tilava auto onkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entäs iinnn axkid minikid? Sekin on vöillä asennetteva 9-25kg istuin ja ilmeisesti pienempi kooltaan kuin tuo izi plus. Ja on läpäissyt sen ruotsin plus-testin. Me muuten käytiin tänään kokeileen sitä izi plussaa autoon ja justiinsa sopi meidän suht tilavaan octaviaan, kun etupenkin siirsi aivan eteen, että kyllä se tosiaan sitä tilaa vie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei olla ehditty vielä kokeilemaan, mutta mittailujen mukaan olis sama homma - jos etupenkki on aivan edessä niin mahtuu. Sitten pitää vaan miettiä, että onko se niin hyvä istuin että toisen kannattaa istua polvet suussa tai vaihtoehtoisesti takapenkillä :D Siihen asti, että auto vaihdetaan, siis. 

 

Tuosta Minikidistä en oo varma, onko se sitten sen kummempi kuin nuo meidän alkuperäiset vaihtoehdotkaan, kun se kuitenkin on sieltä 9 kilosta eteenpäin. Besafen istuimissa olis se hyvä puoli, että ne menis pienemmällekin. Se Kid olis sitten vähän vähemmän tilaa vievä kuin Plus, mutta toisaalta sitä ei saa kallistettuakaan niin hyvin.

 

MUTTA, täytyy nyt katsoa että meniskö tuo kaukalo meillä vielä pari kuukautta. Ollaan jo kolme kuukautta mietitty, että se varmaan kohta jää pieneksi, mutta kun nyt tuo poika on kasvanut jaloista eikä selästä niin vielä ainakin on kaukalo ihan ok :) Lähinnä se viihtyvyys on kyllä aika surkea, mutta mutta. Mietitään. On tää vaikeeta! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ entä se 2way Pearl? Se vaikuttaa mun mielestä kaikin puolin hyvältä ja on saanut testeissäkin hyvän arvosanan :) se on 68cm eteenpäin.. Joka tapauskessa tietty paras jos pääsis ihan livenä testaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voisin vielä ehdottaa teille vaihtoehdoksi Joien i-Anchoria :) Ainakin lekmer taitaa myydä. Mietittiin itsekin sitä hetken, mutta meillä vei lopulta toi 2waypearl voiton, kun meillä ne isofixit löytyy. Kumminkin, tuon i-Anchorin saa kiinni sekä isofixeillä että vöillä, se käy 0-18kg ja sen voi tarvittaessa kääntää myös kavot menosuuntaan. Kauheasti siitä ei (vielä, aika uusi istuin ilmeisesti) tietoa löytynyt, mutta sillä on se uusi i-size hyväksyntä ja voidaan käyttää sinne 18kg saakka selkä menosuuntaan, joten tuskin se kovin turvatonkaan on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitti M_H taas uudesta ehdotuksesta, oot osannut selvästi kaivella paremmin kuin minä! Tuo ois varmaan kans ihan hyvä vaihtoehto, mutta vähän arveluttaa tilailla kokeilematta. Käytiin tänään lastentarvikeliikkeissä ja vaihtoehdothan ovat hyvin pitkälle ne mitä ajateltiinkin. Päädytään nyt sitten varmaankin Besafen Izi Combiin, ellei Haaparannasta löydy Izi Kidiä :) Saadaan se sitten heti käyttöön (jospa automatkat muuttuisivat helpommiksi!) ja eiköhän tuo turvallisuuskin nyt saa luvan riittää. Toivottavasti tää asia nyt ratkeaa eikä jahkata enää ikuisuuksia! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin Recaron Young Sport -istuimeen, vaikka mulla oli haaveissa jatkaa vielä selkä menosuuntaan -matkustamista. Mutta meillä esikko on kuitenkin jo täyttänyt kolme joten eiköhän tuo vaihtoehto ole ihan passeli. Tuossa on viisipistevyöt 18 kiloon asti, ja sen jälkeen käytetään turvavyöistuimena niin pitkään kunnes lapsi on sen 135 senttiä. Toivottavasti osoittautuu käytössä hyväksi vaihtoehdoksi, vielä en osaa sanoa juuta enkä jaata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heittäkää nyt joku sellainen vaihtoehto mitä en oo miettinyt. Eli selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään, lapsi nyt 12kg arviolta, mahd pitkäaikainen istuin toiveissa ja pitäisi onnistua VAIN turvavyökiinnityksellä. Ei jalustoja, ei isofixiä. Parasta olisi jos olisi suht helppo kiinnittää, koska autot vaihtuu. Kunnon päänsuojaukset ym eli en haluaisi tinkiä järkevistä turvallisuustekijöistä.

 

Näillä kriteereillä oon hakenut ja hakenut... Viimeksi ihastuin esim yllämainittuun Recaron Young Sportiin ja äh, vaan fixit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ BeSafe Izi Plus ja Britax Max-Way. Ne on pelkästään selkä menosuuntaan. Sitten on vielä Britax Multi-tech II, jonka voi kääntää kasvot menosuuntaan. Täyttääkö nämä kriteerit?

Edited by Lionne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joissain istuimissahan ne isofixit saa piiloon ja pystyy käyttämään myös vöillä..Selkä menosuuntaan pitää yleensä aina olla useampi remeli, jos ei oo isofixejä ja jalustaa. Eli ihan sekunneissa ei välttämättä saa siirrettyä autosta toiseen. Meillä on toi Max-Way ja ollaan tykätty. Meidän pitkä 3v mahtuu siihen vielä ihan hyvin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos! Nuo Britaxin on olleetkin mietinnässä, beSafe oli uusi! Olen ollut kallistumassa MultiTechiin mutta siinä jännittää että kun sen voi asentaa molempiin suuntiin niin toisaalta tuo ominaisuus lisää asennuksen helppoutta ja pidentää istuimen ikää, toisaalta jännittää että onko sitten turvallisuustekijöistä tingitty. Maxway on kiinnostanut myös, kiva kuulla että siihen on oltu tyytyväisiä! En ole nyt varma oliko se juuri se istuin minkä sivusuojaukset pään kohdalla näyttivät äkkiseltään huonoilta, täytyy vielä palata asiaan :) edit: Muistin väärin, hyvältähän tuo MaxWay näyttää.

 

Ja kiitos, ei ollut tullut mieleen että Isofix ei aina poissulje vyökiinnitystä.

Edited by nauris12

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.