Sign in to follow this  
Followers 0
esteri

Pienen vauvan hyvä talvihattu

12 posts in this topic

Eli vinkkejä mistä ja millaisia sekä minkä kokoisia talvihattuja olette hankkineet vauvoille. Meille tulossa vauva tammikuussa ja mietityttääkin, että millaisia ja minkä kokoisia talvihattuja täytyy hankkia/löytää? Käyttöaika talvihatulle ois tosiaan tuo 1-4kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli käytössä viime talven vauvalla kypärämyssy ja sen kanssa joko tällainen myssy (kuva 2011 äitiyspakkauksesta, meillä tosin oli Polarn o pyretistä ostettu saman mallinen, en tiedä onko paksuudessa minkä verran eroa) tai kovemmilla pakkasilla kypärämyssy ja tämä äitiyspakkauksen paksumpi norsupipo.

 

 

Kypärämyssy oli joko tavallinen puuvillainen tai sitten Ruskovillan silkkinen, keleistä riippuen. Meidän poitsu oli ja on edelleen tosi kova hikoilemaan päästään ja se ruskovillan silkkinen kypärämyssy oli ihan paras kosteuden siirtämiseen pois iholta!

 

 

Lisäksi vauva oli aina ulos lähtiessä lämpöpussissa, joka oli kiristetty tiukalle pään ympäriltä eli se toi lisälämmikettä. Jos ei lämpöpussia olisi ollut, niin olisi tullut enemmän käytettyä sitä paksumpaa norsupipoa ja ehkä ostettua vielä joku paksumpikin pipo lisäksi!

 

Tässäpä vielä mallikuva, jossa poika on 1kk 3vkoa ja pakkasta oli -10'C (lyhyt ulkoilu, kävely lähikauppaan). Lämpöpussi oli kiristetty kireämmälle vielä, mutta kuvaa varten löystin sitä:

 

gallery_2482_170_43869.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mentiin koko talvi lokakuussa syntyneen vauvan kanssa ihan trikoisella kypärämyssyllä ja tällaisella neulotulla myssyllä. Suoja hyvin myös otsan ja posket. Pääosin noin pieni vauva kuitenkin on vaunun suojassa, niin mitään tuulenpitävämpää en kaivannut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen käyttänyt talvivauvoillani alla silkki-villaista kypärämyssyä (hirmuisen hyväntuntuinen ihoa vasten ja esim. Kivat-merkillä ainakin on tai Ruskovillalla) ja siinä päällä villaista myssyä. Ovat pysyneet hyvin lämpiminä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän marraskuisella vauvalla oli päässä Ruskovillan villainen kypärämyssy ja sen päällä yleensä toppapussin tai nallehaalarin huppu jotka molemmat oli aika tiiviitä. Tosin meillä on Emmaljungan quadrolift-kantokoppa, jossa karvasisus eli noi riitti vallan mainiosti alle kymmenen asteen pakkasille, kovemmila pakkasilla ei ulkoiltu. Puuvillaista kypärämyssyä en välttämättä suosittele, koska siinä kosteus jää ikävästi ihoa kylmentämään. Meidän typy on myös aika lämminveristä sorttia joten puuvillakypärämyssyllä sai aikaiseksi vain märän pään. Villa on sekä lämmin että hengittävä ja sitä kautta vilpoinen materiaali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastanneille! Tuo Ruskovillan villainen kypärämyssy on jo hankittuna. Sitten on pari Maximon puuvillaista hattua joissa tupla puuvilla muuten paitsi korvien kohdalla fleeceä ja sitten ostin vieläFredriksonin paksumman talvihatun. Onkohan toi paksu talvihattu ihan turha...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä elokuussa syntyneellä vauvalla oli seuraavana talvena käytössä Fredrikssonin paksu nallenkorvahattu, jonka alla käytettiin kypärämyssyä. Ei kyllä ollut turha hankinta, sen verran kylmä talvi oli ja vauvanen oli kuitenkin ulkona myös muutoin kuin vaunuissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli aina lapsilla ruskovillan kypärämyssyt ja niiden kanssa parhaita olivat fredriksonin talvihatut, ostin pienemmälle sellaisen ihanan hatun jossa oli pienet korvat mukana. Ovathan nuo tyyriitä mutta minusta istui pieneen päähän tosi hyvin ja oli lämmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tykättiin talvivauvalla sellasesta neulotusta piposta, jossa oli fleecea sisällä, ja pienet korvaläpät. Ei mitään alushattuja tms. Olisko löydetty tollasia Name It:sta tms., kuitenkin jostain ihan peruskaupasta. Nyt vähän isommalle löytyi ihana fleecepipo Stockalta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan havaittu parhaaksi Ruskovillan kypärämyssy, jonka päällä sitten pakkasasteista riippuen joko puuvillainen pipo tai paksu fleecepipo (tai plusasteissa ihan vaan paksu haalarin huppu). Näiden päällä myös huppu ja sitten vaunuissa ÄP:n makuupussissa. Lämmin on ollut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0