JackieO

Mitä mukaan - lista

66 posts in this topic

^ Meillä oli tuolloin 8kk ikäisellä pojalla sellainen uimarengas, jonka pohja on muuten umpinainen mutta on ne jalanreiät ja se oli todella kätevä! Poitsua oli tosi helppo liikutella siinä uima-altaassa ja kaveri veivas uimarenkaan autonrattia ihan onnessaan :girl_haha: Me oltiin saatu se lahjaksi jostain ulkomailta ja niitä olisi voinut ostaa lähes jokaisesta rantalelukojusta ainakin Kreetalla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noita "talutusreppuja" myy myös lastentarvike.fi ja esim. Ideaparkin partio/retkeilukauppa. Netistä löytyy myös muita, mutta jossain törmäsin sellasieen, missä itse repun hinta oli noin 5€ halvempi kuin muissa kaupoissa, mutta postikulut maksoivat enemmän kuin itse reppu. Googleen hakusanaksi "littlelife" , niin löytyy nuo kuvassa olevat: kilpikonna, hai, leppäkerttu, hirmulisko, mehiläine .... Ja ko. repuissa on myös kuvaavan eläimen pää-huppu (suihkumyssy) omassa taskussaan :pupu_1: (Suomessa noiden hinta on yleisemmin ~29€)

Edited by _NcV_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten olette ratkaiseet pottaikäisen lapsen kanssa, jos ulkomailla hotellissa ei ole saatavilla pottaa eli viettekö mukana, ostatte...

 

Kanarialle ollaan menossa ja pohdin et saataisko Ikean halpispotta mukaan mahtumaan ja vaikka jätettäis sinne vai miten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko teillä ollut lapselle etelän lomalla sellaista uima-apua, siis uimarengasta jossa on jalanreiät...?? Mistä olette ostaneet?

 

 

Meillä on sellainen karvalakkiversio, missä ei ole mitään ratteja tms. viihdykkeitä ja meidän poika on aina sitä vihannut. Ostettiin se joltain reissulta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Meillä on lapsella 1-1,5v iässä lapsella ollut reissuilla mukana pöntönsupistin. Meni matkalaukkuun pieneen tilaan ja muutoinkin osoittautui oivalliseksi ratkaisuksi varsinkin kun toisella kerralla yövyttiin kolmessa eri paikassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylpyammevinkki:

Meillä taapero on tottunut kylpemään ammeessa ja varsinkin jos suihku on kova tai vettä tulee muuten kummasti (kuten aika usein maailmalla saa huomata), ei peseytyminen ole mukavaa ja itku vaan tulee suihkutellessa. Joskus lyhyillä matkoilla joilla muuta matkatavaraa ei hirmusti ollut, oli meillä mukana flexibath, joka sinänsä on varsin näppärä, mutta aika painava ja tilaa vievä. Nyt näin Prismassa puhallettavia pikkulasten uima-altaita, joilla puhallettuna halkaisija on jotain 50 cm ja korkeutta alle 20 cm. Ostin sellaisen kun ei maksanut juuri mitään ja se olikin reissussa mitä oivin kylpyamme. Mahtui pieneen tilaan matkalaukussa eikä painanut paljon mitään, joten jos muillekin pienille matkustajille ammakylvyt on tärkeitä, kannattaa nyt kesäaikaan käydä ostamassa tuollainen jemmaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on suuntana Ruotsi tuossa parin viikon päästä ja ollaan nyt mietitty että otetaanko reilu 4v tytölle matkikset mukaan. Rattaita ei kotioloissa käytetä lähes koskaa koska jos jossain liikutaan niin liikutaan autolla. Ruotsissa ollaan siis hotellissa yötä ja päivät varmaan pääasiassa kävellään joten mietin että jaksaako tollanen 4v tyttö kävellä monta tuntia päivässä ? Minkä ikäsellä lapsella teillä rattaat on olleet mukana ja miten paljon niitä on yleensä käytetty ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä mä ottaisin jotkut keposet matkarattaat mukaan, jos ei jaksa kävellä. Kantaminen on aika raskasta pidemmän päälle. Riippuu varmaan, että paljon meinaatte kävellä vai liikutteko autolla. Mä ehkä itse ostaisin vaikka sellaiset pienet sateenvarjorattaat. Ei maksa paljon ja jos hajoavat niin hajoavat...

 

 

carena_buggy_lux_musta_739.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

JackieO, liikutaan siis kaikki mahdolliset matkat kävellen joten varmasti jos kaupungillakin pyöritään useampi tunti niin varmasti kuopuksen jalat väsyyvät. Ja tollasen 4v tytön kantaminenkin tosiaan on raskasta joten kyllä me jotkut matkikset mukaan otetaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^en tiedä missä asutte, mutta ainakin Vantaan Lastenturvasta sekä myös MLL:n kautta voi vuokrata matkarattaita tosi edullisesti (ja myös turvakaukaloita etc) jos ette halua matkiksia ostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kotiuduimme vasta viikon rantalomalta ja muutama hyödyllinen juttu oli mukana;

*iso lakana rannalle jossa vauva oli mukava pötkötellä aurinkovarjon alla, se meni pienempään tilaan kuin viltti mutta oli riittävän iso pitämään hiekat kurissa vaikka vauva vähän kääntyili.

*iso ohut huivi rattaiden suojaksi, harson välistä pääsi aina jostain aurinko kurkkaamaan :lol:

 

Ja seuraavalle matkalle lähtee ehdottomasti mukaan iPad ja siihen ladattu lasten piirretty tai peli! Oli niin näppärän näköinen kun ravintoloissakin lapset katsoivat ohjelmaa eivätkä juosseet ympyrää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitkä rattaat/vaunut ottaisitte mukaan alle 6kk vauvalle keskieuroopan kaupunkilomalle? Onko vaunut/rattaat tarpeen, jos kantaa Manducassa? Meillä on Brio Happy-yhdistelmät hankittuna, mutta eikö ne ole vähän liian raskaat roudata mukaan? Vielä ei ole matkaa varattuna, mutta keväällä olisi tarkoitus lähteä reissuun vauvan kanssa, joka syntyy tammikuussa. Eli hankkiako jotkut matkarattaat vai mitä? Mä olen käsittänyt, että matkikset on "vain" taaperoikäiselle lapselle...onko näin??? Kiitos avusta jo etukäteen! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä matkiksia voi käyttää siitä eteenpäin kun lapsi muutenkin käyttää rattaita eli ei enää vaunukoppaa vaan menee istualtaan. Tietysti olisi hyvä jos noissa matkiksissa saisi istuinta enempi lepäävään tai makaavaan asentoon, jotta muutaman kuukauden ikäisen ei tarvitse istua niin suorassa pitkään.

(Meidän mukelo vietti viikonlopun matkiksissa kun oli puolivuotias ja oltiin kaupunkiomalla, johon ei poikkeuksellisesti pystytty ottamaan omia rattaita mukaan.)

 

Mutta en kyllä välttämättä ostaisi matkiksia tuota matkaa varten, jos niitä muuten ei tarvita, tai ainakaan muuten hankittaisi vielä tuossa vaiheessa. Eli hyvin voi ottaa ne Brion vaunut mukaan koneeseen.

 

Toisaalta ehkä ei varmasti voi sanoa oikein mitään ennen kuin lapsi on syntynyt ja on vähän vanhempi. Siis että missä tykkää nukkua, ulkona vai sisällä, tykkääkö olla ylipäänsä kannettavana ja nukkua siinä myös vai tykkääkö olla enempi vaunuissa ym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan lähdössä Alpeille neljäksi viikoksi ja pohdin että ottaako 9kk ikäiselle kunnon vaunut vai pärjättäisiinkö matkarattailla. Mukaan mahtuvat molemmat, sillä autolla suunnataan matkaan, mutta tietenkin matkarattaat menee pienempään tilaan.

Omien muistikuvieni mukaan alppikohteissa yleensä kylissä on sulat tiet, joilla siis matkarattailla pääsee etenemään ihan normisti. 

 

Näkemyksiä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^veikkaisin että pärjäät hyvinkin matkiksilla. Minusta paikallisilla ei välttämättä edes ole mitään isompirenkaisia yhdistelmiä tai vaunuja, vaan niillä matkapeleillä menevät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now