Sign in to follow this  
Followers 0
Jeenu

L-PKS

6 posts in this topic

Kokemuksia Länsi-Pohjan keskussairaalasta, Kemistä? :)

Sana on vapaa! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni ei ole kuin hyviä muistoja esikoisen synnytyksestä sieltä. :) Kätilöt oli ihania, auttavaisia ja todellakin tsemppasi mahtavasti. :) Pelko oli kauhea synnytykseen mennessä, mutta kätilöt ja opiskelijat saivat minut jollain kummalla vakuutettua, että synnytys on maailman ihanin asia <3 Ja niinhän se oli. :)

 

Mutta kyllä joukkoon mahtui koppaviakin ihmisiä, onneksi tosi vähäinen määrä. :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisi kiva kuulla enemmänkin kokemuksia länskästä, kun siellä olisi tarkoitus synnyttää sitten keväämmällä. Taitaa vaan olla niin, että täällä foorumilla ei kovin montaa siellä synnyttävää/synnyttänyttä pyöri. Saa kai siinä jonkinlaisen kuvan paikasta kun käydään siellä tutustumassa, mutta mielelläni lukisin siellä synnyttäneiden kokemuksia ko. paikasta :)

Edited by siny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyypä nostaa länskääkin täältä pohjamudista :D Olis kyllä kiva lukea kokemuksia, itellä koitos edessä mahd. jo ensi kuussa. Kovin ei löydy tarinoita (tuoreita ainakaan) täällä synnyttäneistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse synnytin heinäkuussa länskässä ja ei voi muuta kuin positiivisia kokemuksia sanoa. Minun alunperin olisi pitänyt synnyttää Oulussa, mutta lapsi päättikin tulla kuukauden etuajassa ja olimme juuri viikonlopun Kemissä käymässä tuolloin. Menin illalla käymään synnärillä arvioittaan tilanteen ja eiväthän he sieltä minua pois päästäneet :)

 

Kivunlievitystä sain heti kun pyysin, eka kun ei tehonnut niin heti tarjosivat uutta menetelmää joka sitten toimikin. Ilokaasua ei tarjottu! Menin illalla synnärille ja tyttö syntyi neljän aikaan yöllä, miehellekin tarjottiin synnytyssaliin oma sänky että sai ottaa pikku nokoset. Synnytyksen jälkeenkin saimme nukkua seitsämään asti salissa johon tuotiin jossain vaiheessa aamupala.

 

Perhehuoneenkin saimme ilman mitään ongelmia. Sinne saimme oman kahvinkeittimen keksien kera :)

 

Hoitajat olivat todella ihania! Apua sai kun pyysi ja välillä käytiin kyselemässä oliko mitään ongelmia tai kysymyksiä.

 

Ruokatarjoilukin pelasi, parina ekana päivänä jokainen ruoka tuotiin huoneeseen, mutta viimisinä päivinä piti itse käydä hakemassa keittiöstä. Ruokaa oli keittiössä tarjolla jos tuli nälkä muina kuin ruoka-aikoina.

 

Ainoa miinus mitä voin sanoa, oli kuumuus. Heinäkuun pahimmat helteet olivat juuri nuina päivinä ja huoneet olivat todella kuumia! Ainoastaan synnytyssalissa oli miellyttävän viileä.

 

Mutta kaikkinensa hyvä kokemus! Voisin uudelleen kyllä vahingossa ajoittaa synnytykseni Kemiin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisinpas nyt itsekin kokemukset tänne kirjoittaa kun kyseisessä paikassa asioitu :D

 

Huhtikuussa syntyi poika ja tykkäsin Länskästä kaikin puolin. Hoitajat olivat todella mukavia ja toimivat ripeästi kun apua kaipasi. Kivunlievitystä sai tosiaan heti kun sitä pyysi. Meille sanottiin tutustumiskäynnillä että tuo huhtikuun alku on koko vuoden kiireisintä aikaa, mutta juuri meidän ollessa siellä oli melko rauhallista ja sain pojan kanssa majailla ihan kahdestaan omassa huoneessa, kunnes viimeisenä yönä tuli vasta huonekaveri.

 

Koko synnytyskokemus oli hieno ja mielelläni menen sinne vielä uudestaan :) Ehkä ainoa miinus tulee eräästä mieslääkäristä, jonka hoidon koin hyvin kovakouraisena ja hänen omat käytäntönsä ja arvonsa ylittivät täysin potilaan toiveet (ei olisi antanut mulle kunnon kivunlievitystä vaikka pyysin). Onneksi työvuoro vaihtui juuri ennen pojan syntymää ja sain ihanan kätilön saattamaan pojan maailmaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0