Guest Noose

Refluksi

201 posts in this topic

Onko kyse refluksista?

 

Meillä pienimies on nyt lisääntyvässä määrin alkanut iltaisin itkemään aina syötön jälkeen ja niiden väleissä.

Yöllä nukkuu levottomasti (hengittää tosi nopeaan ja jännittää vartaloaan) ja tänäänkin jäi iltapäikkärit nukkumatta

kun masua selvästi vaivasi jokin. On aika kova puklaamaan vaikka röyhtäisisikin hyvin syönnin aikana ja jälkeen.

Vaatteita vaihdetaan päivän aikana ainakin kerran.

Välillä yökkäilee ja henkikin haisee ihan oksennukselta, kun tavaraa tulee takaisin ylös. On myös aivastellut joka päivä useasti.

Cuplatonia on kokeiltu nyt muutamalla syötöllä, mutta siitä ei ainakaan vielä ole kummempaa apua ollut. Ilmaa vauvan

vatsassa on silloin tällöin ja joskus jalkoja pumppaamalla sitä saa myös ulos. Kakkaa tulee joka päivä, ja viime päivinä

se on muutaman kerran ollut aika vihreää (tosin silloin on myös piereskelty, joten olen ajatellut sen hapettuneen jo

suolessa). Tutteli ei käynyt vatsalle ollenkaan, vaan Nannilla (nestemäisellä ja viime päivinä jauhemaisella) on menty,

ja oireet väheni aika paljon. Nyt myös ollut Baby Sempiä kokeilussa.

 

Ikää vauvalla on nyt 2 vkoa ja 4 päivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noose, en osaa välttämättä vastata kysymykseesi poikasi kohdalta, mutta toivottavasti joku osaisi kertoa onko teillä (ja myös meillä) kyse refluksista...

 

Meillä siis vauvoilla tuota samaa pukluttelua aika reippaissa määrin. Tytöllä tulee usein unien jälkeenkin "vanhaa maitoa" ylös ja ulos. Se on välillä myös aika kokkareisen paksua ja pahanhajuistakin (=oksennusta?). Eli viittaisiko tämä refluksiin?

 

Miehelläni on refluksivaiva ja heillä se taitaa kulkea suvussa (myös anopilla ja miehen siskolla tämä sama ongelma).

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä auttaako tämä vastaus teitä, mutta kerron kuitenkin. Eli meillä kans puklailitiin pienenä röyhtäytyksistä huolimatta. Välillä pahanhajuista puklua välillä ei niinkään voimakasta. Käytiin lastenlääkärillä, kun pari päivää oli mennyt täysin huudoksi. Tuolloin neiti ei siis syönyt ei nukkunut (paitsi sitten kun voimat yksinkertaisesti loppui). Mikään ei oloa auttanut ja äiti oli jo ihan hermoromahduksen partaalla. Paniikki, että mikä oli hätänä. Lastenlääkäri huomasi heti, kun vauva ryökäisi, tuli päälle kitinää. Eli kyse oli refluksista. Vatsahapot nousi nieluun ja poltii ruokatorvessa, kuten aikuisillakin närästää. Saatiin tuolloin ohjeeksi antaa Gavisconia (en tiedä kirjoitetaanko noin). Siitä oli heti apua. Sitä jouduttiin antamaan 10kk ikään asti. Nyt vasta helpannut. Aluksi jouduttiin antamaan väkisin, kun vauva yökkäsi eikä suostunut sitä syömään. Ruisku oli hyvä apuväline. Myöhemmin vauva odotti suu ammollaan =) Tuo lääke on reseptivapaa ja sitä voi aikuisetkin käytää eli voi kokeillä, josko olisi apua. Meillä annettiin muistaakseni vauvan painokiloa kohti 1ml kolmesti päivässä ruokailun päälle. Ensin röyhtäytys. Olemassa on kovempaakin lääkettä, mutta sillon tehdää sairaalassa ensin testejä.

 

No, nuo vaivat kuulostavat myös hieman allergiaoireilta. Eli tämä polttaminen meillä saatiin kuriin tuolla lääkkeellä, mutta masuvaivat ja oksentelu jatkuivat. Todettiin maitoallergia. Eli vauva hylki tuttelia ym. ihan syystä. Ja oireita sai siitä, kun äiti oli syönyt esim. juustoa. Rintamaidosta sai maitoproteiinia. Nyt siis molemmat maidottomalla ruokavaliolla ja kohta äiti saa syödä taas suklaata, kun vieroitus on aloitettu. Mutta siis maidottomalle dieetille ei kannata suinpäin sännätä. Toki voi varmaan kokeilla, onko vaikutusta,mutta tulisi lääkärissä todeta.

 

Toivottavasti tästä jotain hyötyä.

 

Muoks. Piti vielä kirjoittaa, että meillä neiti lehahti aina punaiseksi imetyksen jälkeen ja kakka oli välillä vihreää. Lisäksi ennen diettiä meillä oli rintaraivareita ja atooppista ihottumaa (joka ei kyllä parantunut kokonaan maidottomalla ruokavaliolla).

Edited by Fifi08

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sadulla todettiin refluxi vajaa vuoden iässä. Satu on keskosvauva, syntynyt vko 31. N. kuukauden iässä alkoi jatkuva pulauttelu, vaatteita vaihdettiin 8-10 kertaa päivässä. Viikkoja ja kuukausia minulle neuvolassa vain hyssyteltiin että kyllä se siitä kun tyttö muuten hyvin söi. Pikkuhiljaa painokäyrä putosi plussalta nollaan ja miinuksellekin ja silloin suutuin ja karjaisin sekä neuvolassa terkarille että lääkärille et tutkimuksiin on päästävä NYT. Niinpä saimme lähetteen KYS:aan vatsanportin tähystykseen ja refluxi todettiin (toivottavasti muistan termit oikein aikaa on jo 3 vuotta). Saimme reseptilääkkeen (nimeäkään en enää muista) jota annettiin muistaakseni vähän yli vuoden ikäiseksi.

 

Eli jos vauva ei oikeasti voi hyvin niin omiinkin vaistoihinsa voi luottaa ja vaatia tutkimuksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun tyttö oli pienempänä kova puklaamaan. Siis sitä tuli toooodella paljon, heti syötön jälkeen ja usein vielä juuri ennen seuraavaa syöttöä. Masuvaivoja oli kovasti pariviikkoisesta vajaa kolmikuiseen, mulla oli ruokavalio tosi tarkka ja hierottiin masua ja jumpattiin yms. Vyöhyketerapiassakin käytiin, se ja aika auttoi. Puklailu siis jatkui. Vähän helpotti siinä vaiheessa, kun alkoi saada kiinteää ruokaa, mutta aina kun leikki mahallaan niin puklu tuli. Ja ryömiessä. Siinä vaiheessa kun alkoi kontata (vajaa 8kk), puklailu väheni huomattavasti, mutta oikeastaan vasta sitten, kun kävely alkoi olla se yleisin tapa liikkua, pulauttelu loppui.

 

Tyttö kuitenkin kasvoi hyvin koko ajan ja niiden muutaman ensimmäisen kuukauden masuvaivojen (joita kai on suurimmalla osalla vauvoista, toisilla enemmän, toisilla vähemmän) jälkeen hänellä ei ole mitään isompia vatsanpuruja ollut. Sen takia häntä ei sitten tarkemmin tutkittu ja nlatätikin sanoi, että jos ei muita oireita ole (siis sen ihan pikkuvauvaiän jälkeen), ei välttämättä tutkita. Jotkut vauvat vaan pulauttelevat paljon ja pitkään, on kuulemma ihan yleistä, että se jatkuu siihen asti kun lapsi alkaa kävellä.

 

Kyllähän asiasta kannattaa oman mielenrauhan vuoksi kuitenkin vähintään seuraavalla nlakäynnillä jutella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä en tiedä onko just refluksiin liittyvää mutta meillä oli sekä refluksia että koliikkia ja kakka oli vihreää, olletikin masuvaivojen takia.

 

Meillä maito tuli välillä pitkienkin aikojen jälkeen juuri kokkareisena takaisin, tai sitten se saattoi suihkuta ryöppynä samantien ulos. Refulksiongelmat loppuivat n. 4kk iässä kun alettiin syödä kiinteitä kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää kaipais nyt kokemuksia refluksilääkkeestä nimeltä Zantac. Onko jonkun vauvalla ollut käytössä? Miten on helpottanut, kuinka nopsaan siis? Helpottiko muuhunkin kuin pulautteluun, esim. itkuisuuteen? Jollei sopinut, mikä sopi paremmin? Onko muuta taustalla, esim. allergiaa?

 

KAIKKI kokemukset refluksista tervetulleita!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli nuoremalla refluksi vaivana. Nyt tyttö on 1,5 vuotias ja vaiva helpottui huomattavasti kun likka lähti kävelemään.

 

Silloin kun vaiva todettiin joku lääkäri sanoi että yleensä jos vielä tunnin päästä syötöstä vauva oksentaa niin on kyse refluksista kuin normaalista pulauttelusta. Siinä ajassa pitäisi maidon jo sen verran imeytyä ja sulaa sielä vatsassa ettei enää takaisin nouse.

 

Meillä oireina oli runsas pulauttelu, valtava röhinä, huonot unet, aivastelu ja jatkuva hikka. Sen lisäksi tytön pulauttelun mukana oli välillä vanhaa verta, sellaista kahvisumpin väristä. Tätä tuli oikeastaan jo heti syntymän jälkeen hyvinkin paljon ja silloin neiti jopa kakkasi aivan mustanpunaista kakkaa ja sai sitten verensiirron kun oli veriarvotkin laskeneet. Noin parin kuukauden ikään asti selvittiin ilman tätä vaivaa kunnes ruskeaa tavaraa tuli taas ja siinä samalla todettiin refluksi. Mutta missään vaiheessa ei kukaan osannut selvittää mistä se vanha veri tulee ja miksi. Eikä sitä kummemin tutkittu :huh: Kyllä äitiä otti päähän kun vietiin pari kertaa päivystykseen sen oksentelun takia, verikokeet ok ja sitten kotiin. Silti oli huoli että miks ihmeessä se oksentaa vanhaa verta.

Meillä oli lääkityksenä Losec ja prepulsid ja erityisesti losec oli se joka meillä auttoi. Välillä tyttö oli ihan ilman prepulsidia ja pärjäsi hyvin, mutta ilman losecia ei pystynyt olemaan.

Sitten kun neiti alkoi liikkumaan ja nousemaan pystyyn niin vaivat hävisivät. Mutta täytyypä todeta että tytön ollessa 2-8kk olin itsekin aivan poikki. En muista koko ajasta juuri mitään, olin väsynyt ja huolissani ja tuntuu että omakin mieli kirkastui selvästi refluksin helpottaessa.

 

Muoks.

Zantac oli meillä pienen hetken käytössä kun tyttö pääsi synnäriltä kotiin. Se auttoi selkeästi, vaikka silloin emme vielä tieneet että kyseessä on refluksi.

Edited by almukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

almukka, halaus sulle!!!

 

Meillä kun ei ole tolle kuopukselle vakuutusta, niin ollaan jouduttu kunnallisella käymään. Siellä on todella saanut taistella, että edes jonkinlaista lääkettä saisi tuohon refluksiin. Zantac ei sopinut meille pidemmän päälle, nyt käytössä nexium josta myöskään tunnu olevan apua. Miksi eivät suostu määräämään tuots prepulsidia tai losacia meille, vaikka olen pyytänyt; en tajua vaan... Onko niissä jokin ikäraja sitten?

 

Meillä siis tytöllä ikää nyt 4kk ja rapiat, alotettiin hänelle kiinteät ja koko ajan on hoettu että kyllä se oksentelu sitten helpottaa kiinteiden myötä. P****nmarjat sanon minä. Tyttö syö hyvällä halulla mutta vielä jopa 3h ruokailusta tulee usein 3, jopa 4 isompaa oksennusta. Nuo kaikki luettelemasi oireet on meilläkin todella vahvoina, paitsi tuo veri... Lisäksi tyttö ei pysty keskittyä syömiseen vaan nykii ja tempoo minkä ehtii...

 

Meille on nyt n. 4 lääkäriä todennut että jokaiselle vauvalle refluksi on fysiologista. Joopajoo, ei tuo meidän esikoinen näin kipeä koskaan ollut.

Edited by Neiti.Aurinko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nostelen tätä ketjua, josko olisi lisää kokemuksia. Meitä on alkanut epäilyttää josko meillä olisi jonkin sorttista refluksia. Sitä esiintyy miehen puolen suvussa ja huoli on kova, että jos tämä on nyt sitten meidän pienellä.

 

Öisin hän nukkuu ihan hyvin, mutta päivät menee syöden tissiä ja sitä ennen ja sen jälkeen kitistessä. Poika ei nuku päivisin kuin ihan pieniä torkkuja korkeintaan, päivisin siis syödään ja kitistään pääasiassa. Poika hikkailee paljon ja aivastuksiakin tulee ja nieleskelee jotain. Poika ei pulauttele kauheasti, mutta jonkun kerran pulautukset on olleet valkoista kokkareista. Rinnalla ollessa toisinaan käy jonkinmoista taistelua tissin kanssa, heiluttelee päätään ja saattaa kesken syönnin vähän itkeä. Johonkin sattuu kenties? Nieleskely viittaisi juuri tähän takaisinvirtaukseen. Vauva ei ole vaikuta olevan tyytyväinen kuin nukkuessaan. Päivät kun menee siis kitistessä Vai panikoinko turhaan?

 

Olo vähän pihalla oleva. Miten tässä pitäisi edetä? Voinko testata jotain keinoa omatoimisesti? Minkälaiselle dieetille mun pitäisi alkaa? Missä on päteviä vauvojen refluksista tietäviä lääkäreitä? Onko tampereella? Tiedän, että pätevät vauvojen refluksista tietävät lääkärit on harvassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtaakohan sulla olla suihkutissiongelma? Jospas maitoa tulee liikaa? Tuo pään heiluttelu ja itkeminen kuulostavat minusta siltä. Itse luulin, ettei minulla ole sitä ongelmaa kun aloitin imettämisen. Alussa tuli ihan ok ja usein pumppasin aluksi maitoa pois. Kuitenkin jossain vaiheessa huomasin, että maitoa rupesi suihkuamaan liikaa imetyksen keskivälissä.

Kannattaa katsoa Maitolaiturilta http://maitolaituri.imetys.fi/ imetysasento-ohjeita, joilla voi vähentää suihkuamista. Katso myös tässä osiossa Lasten masuvaivat-ketjusta tekemäni vinkkilistan, millä ilmaa voi vähentää pienen masusta :)

 

Nieleskely kuulostaa samanlaiselta hiljaiselta refluksialta kuin meidän neidilläkin oli. Jos noista kirjoittamistani vinkeistä ei ole apua, niin kannattaa mennä pätevälle allergialääkärille. Nimenomaan pätevälle. Hiljainen refluksiaa kun ei valitettavasti monikaan lääkäri tunnista. Ymmärtääkseni hiljainen reflusia on usein suolistoperäistä, kun taas liikaa pulautteleva refluksia rakenteellista. Viikon, parin voit mielestäni katsoa joskos vinkkini auttaisivat. Mutta älä odota liian kauan, ettei pahene niin pahaksi kuin meillä :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos vastauksesta! Mä huomasin vasta tuon viestin kirjoittamisen jälkeen, että mulla on suihkutissit eli osittain ongelma voi ratketa imetysasennolla ja pumppaamisella. Kiitos tosta linkistä. :) Olisin kyllä enemmän kuin iloinen, jos asia ratkeasi tällä. Meillä on suvussa refluksia lapsillakin, niin sen takia heti ekoista mahdolisista oireista tuli hätä, että josko meilläkin on tätä.

 

Nyt seuraillaan jonkun aikaa, että muuttuuko tilanne johonkin päin. Neuvolalääkäri on 3 viikon päästä ja ajateltiin, että katsotaan siihen asti tilannetta ja jos vaikuttaa siltä, että tilanne vaatii niin sitten mennään jo aiemmin erikoislääkärille. Neuvolantäti puhui juuri Gaviskolesta eli sitä varmaan neuvolalääkäri voi määrätä ensinksi. Juuri tuot hilajista refluksia me epäillään. Onneksi neuvoltantäti ei mitenkään kyseenalaistanut ja oli selvästi tietoinen, että kyseistä ongelmaa voi vauvaoilla olla. Mutta nyt siis seuraillaan ja katsellaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jos suihkutissi vaivaa, niin en usko että oireet kokonaan ennen kuin vauvastanne tulee isompi. Vasta isommat vauvat osaavat hallita itse suihkuamista sekä masu kestää paremmin ilmakuplat.

 

Gaviscon ei kauhean hyvin auta vauvoille, sillä siinä pitäisi olla pystyasennossa. Vauvat kuitenkin ovat melko paljon makuullaan. Meillä tilanne oli niin paha, että Gaviscon auttoi hiukan. Muttei siis kokonaan. Sitten vaihdettiinkin Nexiumiin.

 

Todella kiva, että teillä on otettu tosissaan tuo ongelma :) Tsemppiä paljon masuvaivojen kanssa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivotaan, että ongelma johtuu vain suihkutisseistä ja olisi helposti korjattavissa!

 

Gavisconissa on se huono puoli, että se sisältää kamalasti kaikkia makeutusaineita yms., joten se voi aiheuttaa allergisen reaktion. Meillä siitä ei ollut paljonkaan apua, mutta se "oikea" lääke kyllä auttoi lähes heti. Tosin, meillä refluksi johtui ihan täysin maitoallergiasta, joten kun saatiin maito vaihdettua apteekin korvikkeeseen, loppui refluksikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi harmi, jos tuo Gavisconi ei välttämättä auta. No jos tarvitsee niin eiköhän me sitä kokeilla.

 

Minkä nimistä toi apteekin korvike on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä on käytössä Almiron Pepti, mutta korvikkeita on monenlaisia. Ilmeisesti Neocate on sellainen korvike, joka ei sisällä yhtään maitoa ja käy pahasti allergisille. Muissa korvikkeissa se maitoproteiini on jotenkin pilkottu pienemmiksi tms. Kannattaa ehdottomasti miettiä maitoallergian mahdollisuutta, se on tosi yleinen refluksin aiheuttaja. Meidänkin tytöllä refluksi on/oli ns. silent refluksia, jossa ulos ei välttämättä tule mitään.

 

Kannattaahan sitä Gavisconia ehdottomasti kokeilla! Vauvaa pitää sen annon jälkeen pitää pystyasennossa jonkin aikaa, että lääke ehtii muodostaa kalvon, jonka läpi happojen ei pitäisi nousta. Valitettavasti se kalvo lähtee usein liikkeelle, kun vauva laitetaan makaamaan. Lisäksi Gaviscon sisältää muistaakseni alumiinia, joka ei ole kovin terveellistä vauvalle. Siksi me ei uskallettu antaa sitä kuin ihan muutamia kertoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mäkin mietin tuota maitoallergian vaihtoehtoa. Olen joitakin päiviä ollut kokeeksi syömättä maitotuotteita (en juo maitoa, syö jugurttia, juustoja). Tänään sitten söin marjarahkaa ja poika on itkenyt ja kitissyt siitä koko loppu päivän ja oksennuskin tuli. :( taidan jatkaa ihan kokonaan maidottomanalla kokeeksi. Täytyy kyllä allergialääkärille päästä. Vaikka tämä ensimmäinen lapsi onkin niin en jaksa uskoa, että täysin terve lapsi kitisee ja itkee näin paljon ja hyvin harvoin on tyytyväinen. itseasiassa parina päivänä, kun en tosiaan juonut maitoa tai syönyt jugurttia meillä oli paljon tyytyväisempi poika. On vähän sekaisa olo, kun suihkutissit vaivaa, on sitä nieleskelyä (tosin vähentynyt oman ruokavalionmuutoksen myötä) ja mahdollisuus nyt sitten muihinkin allergioihin. Ja kyllä tätä on suvussa paljon eli ei olisi ihme.

 

Kiitos sulle penguin vastauksesta! Onko noi korvikkeet reseptivapaita vai pitääkö ensin olla lääkärin määrämänä? Ehkä voisi olla hyvä idea suunnata lääkäriin jo pian. Nyt sitten vaan metsästämään hyvää allergialääkäriä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Siis meilläkin oli kummatkin ongelmana suihkuaminen että maitoallergiasta johtuva refluksia. Tässä osiossa on maitoallergiasta erikseen ketju :)

Tosiaan etsi hyvä allergialääkäri.

 

lisäys: Jos sinulla on olo, että lapsi itkee liikaa, niin olosi on oikea. Kyllä sen ensikertalaisenakin erottaa, jos lapsi itkee liikaa. Sanokoot terkkarit mitä sanovat.

Edited by pikkaraiset

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä epäilen, että meidän vuoden ikäisellä tytöllä jotkut ruuat aiheuttaa hiljaisen refluksi-oireita. Tässä jotain merkkejä, mihin olen kiinnittänyt huomiota:

 

- Vauvana ei pulautellut normaalia enempää, mutta röyhtäykset oli aina "kosteita", eli nestettä nousi ylös kurkkuun ja sitä piti nieleskellä.

- Soseita syödessä lähes aina jossain vaiheessa ruokailua tuli syömiseen stoppi sen takia kun alkoi röyhtäyttämään. Ruokailua pystyi jatkamaan vasta sitten kun röyhtäys oli tullut. Tämä on vähän helpottanut, kun syö nykyään normaalia ruokaa eikä soseita.

- Röyhtäilyjä tulee ruokailun jälkeen useita, usein vielä pari tuntia syömisen jälkeenkin.

- Kun refluksi on pahana, imetys ja sen seuraukset on yhtä hulinaa. Imetyksen jälkeen on pari minuuttia ihan ok, mutta sitten alkaa ilmeisesti jotain nestettä nousta ruokatorveen, mikä aiheuttaa nieleskelyä, itkua, huutoa ja kiemurtelua. Missään asennossa ei ole hyvä olla ja tyttö haluaisi lisää maitoa helpottamaan oloa. Itku saattaa alkaa ihan sekunnissa ilman mitään näkyvää syytä, vaikka olisi äsken ollut täysin tyytyväinen.

- Refluksi vaikuttaa uneen niin, että herää parin tunnin päästä imettämisestä siihen että "röyhtäyttää". Usein sieltä röyhtäys tuleekin kun nostaa ylös sängystä pystyasentoon. Kun refluksi on pahana tämäkään ei kuitenkaan riitä, vaan tyttö haluaisi maitoa helpottamaan oloa, mikä taas saa aikaan kierteen, kun sitten taas kohta röyhtäyttää uudelleen. Tämä on vähän hankalaa, kun tyttö huutaa yölläkin niin kauan kunnes saa maitoa ja mä en yöllä jaksa huudattaa vaan imetän, vaikka tiedän, että helpotus on vain väliaikaista. Siksi saatan pahoina öinä imettää tyyliin 4 kertaa vuoden ikäistä lasta! Myös huutaminen tuntuu ehkä pahentavan oloa entisestään.

- Usein pahasti huutaessaan ja itkiessään tyttö alkaa yskimään. En tiedä onko näillä yhteyttä vai onko se vain joku muu tapa.

 

Mä olen epäillyt tätä ongelmaa oikeastaan koko ajan, mutta nyt kun ruokavalio on monipuolistunut, niin erot huomaa selvemmin: välillä ongelmaa ei ole yhtään, mutta sitten kun syö jotain vähän mausteisempaa ruokaa, niin tilanne menee huutamiseksi. Eilen illalla nukkumaan menon yhteydessä oli huutoa 1,5 tuntia ja juuri päivällä oltiin syöty thaimaalaista ruokaa, jossa oli vähän chiliä, inkivääriä ym mausteita.

 

Jossain vaiheessa jo pohdin imetyksen lopettamista, kun tuntuu että ongelma tulee juuri imettämisen yhteydessä (imetän edelleen n. 5 kertaa vuorokaudessa). Nyt olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että järkevämpää on miettiä ruokavaliota, enkä anna mitään sellaisia ruokia, jotka voi tilannetta pahentaa. Itse ollaan mausteisen ruuan ystäviä ja ollaan vähän haluttu tyttöä tutustuttaa erilaisiin mausteisiin (ei tietenkään mitään tosi tulista olla annettu), mutta ehkä se ei toimi meillä.

 

Tuntuuko nuo meidän tytön oireet tutulta kenestäkään? Välillä tuntuu, että koko homma on vain mun päässä tai että oireet on ihan normaalia elimistön toimintaa (osa varmaan onkin), mutta sitten kun tilanne on pahana, niin sitä miettii, että ei tämä kyllä mitään mun keksintöä ole. Lapsi vain on niin pieni, ettei se itse osaa sanoa, mikä on, kun huutaa vain. En tiedä kuitenkaan onko meidän tilanne niin paha, että siitä tarvitsisi lääkärille jutella tai hommata lääkkeitä. Jos tämä nyt hoituisi ruokavaliolla, niin ei mitään lääkettäkään tarvita.

 

Tää nyt on tällaista pohdintaa, mikä auttaa itseäkin hahmottamaan tilannetta...

 

 

 

Lisäys: No, tänään kävin kaiken varalta tarkastuttamassa tytön korvat ja sieltähän löytyi korvatulehdus. Siitä siis johtui huudot tällä kertaa eikä välttämättä thaimaalaisesta ruuasta :girl_to_take_umbrage2:

Edited by tigru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voikohan meidän pojalla olla refluksia? Poika pulauttelee päivittäin muutaman kerran ja usein mukana on kokkareista maitoa. Äsken hän oksensi ensimmäisen kerran jättioksennukset kesken syönnin ja oksennus oli täynnä kokkareita. Oksennukset ja pojan suu haisevat piimälle eli aika pahalle. Liittyykö haiseva hengitys refluksiaan vai haiseeko kaikkien vauvojen hengitys?

 

Poika haluaisi olla rinalla koko illan eikä silloin lopeta itkemistä ellen imetä. Voisiko oksennus kenties johtua ylensyönnistä?

 

Muita netistä lukemiani refluksian oireita ovat hikka (terkkarimme on sanonut, että hikka on vauvoilla yleistä), poikamme yrittää kääntyä pystyyn ja vetää niskansa ja selkänsä ylijännityneeksi ruokailun jälkeen (olen luullut, että asento johtuisi ilmavaivoista), vauvan hengitys on kuullostanut viime päivinä ajoittain rohiselvalta ja limaiselta (olemme saaneet saalista friidalla). Miten tässä nyt voi tietää onko pojalla refluksiaa vai ovatko oireet vain sattumaa? Nuhan takia kävimme eilen lääkärissä ja lääkäri tsekkasi korvat, nielun, keuhkot ja kuumeen ja kaikki oli niiden suhteen kunnossa.

Edited by Blanca

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meidän tytöllä hikka ja just tuo vartalon ylijännittäminen olivat isoimpia refluksin oireita. Toivottavasti teidän pienellä ei ole refluksia, se on niin ikävä vaiva vauvalle :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää kaipais nyt kokemuksia refluksilääkkeestä nimeltä Zantac. Onko jonkun vauvalla ollut käytössä? Miten on helpottanut, kuinka nopsaan siis? Helpottiko muuhunkin kuin pulautteluun, esim. itkuisuuteen? Jollei sopinut, mikä sopi paremmin? Onko muuta taustalla, esim. allergiaa?

 

KAIKKI kokemukset refluksista tervetulleita!

 

 

Meillä Zantac toimi erinomaisesti, huuto loppui sen sen siliän tien. Kolme kuukautta ensi kokeiltiin vaikka mitä ja olin jo ihan käpynä kaikesta ja sitten tuolla lääkkeellä oli kuin taivas olisi auennut. Aloimme nukkua yötsen sijaan että kävelemme vauva sylissä kuin zombiet. Pullo kun loppui emme enää uutta ostaneet eikä tarvittukaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nyt tartteis vähän apuja/kokemuksia ku alkaa pää hajoilemaan!

 

meidän nuorempi neiti(melkein 6kk) on koko ajan ollut kova puklailemaan ja niitä tulee monen tunnin päästäkin, koskaan ei ole ollut hirveasti maidon perään ja syöminen on ollut enemmän tai vähemmän kikkailua, maitoallergia todettiin reilun 3kk ikäsenä ja aluksi Almiron kävi hyvin tai silloinkin puklaili reilusti ja syöttäminen oli yks taiteenlaji mutta kuitenkin söi huutamatta ja kaarelle vetämättä, kuukauden käytön jälkeen alkoi sitten huudot kesken ruokailun lähes joka ruokailulla (öisin vain harvoin) ja veti itsensä myös ihan kaarelle, myös ruokamäärät pienenivät (eipä ne mitkään huikeet olleetkaan) ja maito syötiin pienissä erissä, tosin aina välillä monta kertaa jo pullon hylättyään= huudettuaan kaarella, yhtäkkiä suostuikin syömään pitkät pätkät! :girl_impossible: allergialääkäriltä saatiin Gaviscon resepti ja muutaman päivän ajan se tuntui helpottavan mutta vaikka puklujen määrä näytti vähenevän ei ruokailu kuitenkaan sujunut vaan sama meno jatkui, vaihdettiin maito Nutramigeniin, meni viikko eikä juurikaan helpotusta. No taas yhteys lääkäriin ja nyt saatiin Losec resepti ja ensimmäisen lääkkeen jälkeen alkoi ruoka maistumaan jo parin tunnin jälkeen, määrät oli yhtäkkiä huimia ja tyttö söi hyvällä ruokahalulla, paremmalla ku koskaan, jatkettiin kuitenkin Nutramigen maidolla koska miehen kanssa miettittiin että entä jos sillä maidon vaihdolla kesti vaan viikon verran ruveta auttamaan. No viikko on nyt menty Nutramigen +Losec + Gaviscon yhdistelmällä (gaviscon siksi ainakin Losecin oton yhteydessä koska mimmi muuten puklaa lääkkeen ulos ennen kuin se on ehtinyt vaikuttaa) ja tähän päivään asti se on mennyt kivasti mutta tänään taas ruoka määrät surkeet ja ruokailut todella osissa, vielä ei pahasti vedetä kaarelle eikä huudeta mutta ei toi syöminen normaaliakaan oo!just ku ehti pikkasen huokasta helpotuksesta että vihdoin tyttö voi hyvin ni eih, takasin lähtö ruutuun :girl_cry2: pieni toivonkipinä on että se oli vaan tää päivä mutta pahoin pelkään että maanantaina taas soitellaan lääkärille! sinäänsä ei mitään hätää koska tyttö tuntuu kasvavan hyvin (tosin viime neuvolasta on jo 1kk mutta ainakin on hankkinut lisää makkaroita :girl_wink: )kiinteet mellä on ihan alkupisteessä ku ei niitä oo päästy maistelemaan ku on pitänyt oireita seurata ilman mahdollisia haittatekijöitä!

tää tilanne ahdistaa mua ihan hirveesti! :girl_to_take_umbrage2:

onko muilla ollut näin vaikeeta löytää sopivaa lääkettä??

 

 

sori äärest pitkä sepostus mutta eipä sitä hirveesti lyhyemmäkskään saanut! :girl_sigh:

Edited by reetta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kans pojalla refluksi, 1-vuotiaana se todettiin ruokatorven ph-mittauksella ja siihen auttoi Prepulsid, jota annettiin 3krt/pv. Meillä pojalla maitoallergia oireili refluksina ja Almironia poika alkoi juomaan, kun lopetin imetyksen. Harvinaista kai oli, et heti Almiron sopi eikä tarvinnut koitella muita maitoja!

 

Refluksi oli meillä ns. silent-refluksi, eli poika ei juurikaan puklaillut, mutta nukkui todella huonosti (heräili ekan vuoden 1-2 tunnin välein huutamaan)ja huusi selkä kaarella... Ekana meilläkin koiteltiin tuota Gavisconia, mut siitä ei ollut mitään apua. Sen jälkeen testissä oli Nexium, mutta ei tuonut sekään mitään apua. Vasta tuo Prepulsid toimi meillä ja sen aloituksen jälkeen poika rupesi nukkumaan yöt läpi kuin taikaiskusta!

 

Vuoden verran poika söi tuota Prepulsidia ja tuossa keväällä ruvettiin vähitellen koittelemaan, joko voitais ilman lääkettä olla vähentämällä ekana annosta kahteen/vrk ja sit yhteen.. Nyt on oltu kesän alusta ilman ja vaikuttais siltä, että refluksista on meillä parannuttu. :)

 

Maitona on edelleen riisimaito, eikä poika muitakaan maitotuotteita (lehmänmaito) syö, seuraavaksi pitäiskin alkaa altistamaan häntä maidolle, että josko hän ois jo siitäkin allergiasta "parantunut"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now