Guest Noose

Refluksi

201 posts in this topic

pH-mittaus tehty. Unohdin kysyä kahta asiaa. Miksi näytöllä oli kaksi pH-arvoa? Kuinka hapan täytyy takaisinvirtauksen olla, jotta se lasketaan happamaksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Empsu mua kiinnostaisi tuo fb- ryhmä. Siellä tulee enempi pyörittyä :) yritin laittaa sulle privaa, muttei onnistunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi Empsu. Näemmä olen niin kätevä etten löydä sun lähettämää viestiä mistään :( etsitkö mut fb:sta.. Melina Saarijoki nimellä löytyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liitynpä minäkin seuraan vauvan refluksiepäilyiden kanssa. Luulin ensin, että vauvaa vaivaa d-vitamiini, mutta sitten aloin miettiä, että tuskin muutama tippa d-vitamiinia saa näin laajaa skaalaa oireita aikaiseksi.

 

Meidän neiti syö kohtuullisesti pullosta ja paino nousee esimerkillisen hyvin. Pulautuksia ei tule heti ruokailun jälkeen, mutta jopa kolme tuntia ruokailusta tyttö puklaa. Ei isoja määriä, mutta sellaista kokkareista maitomähmää, jota tulee myös nenästä. Tyttö kätisee todella suureen ääneen (ei itke) ja vääntää itsensä selkä kaarelle. Jos puklu tulee unissaan, tyttö haukkoo henkeä ja itkee, kun säikähtää. Vähän väliä tyttö kakoo, kuin ruokatorvesta nousisi jotakin ja nielee sitten kuuluvasti. Myös hengitys rohisee ja välillä hengitys on sellaista huohotusta.

 

Meillä on huomenna kuusiviikkoisneuvola, jossa aion ottaa asian puheeksi. Jos ei neuvolalääkäri ota tosissaan, menen sitten tytön kanssa yksityiselle. Kurja katsoa, kun toisella on huono olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli esikoisella refluksi. Oireita aloin huomaamaan n. 3kk iässä ja 4kk iässä oireet oli jo pahoja ja saatiin sillon vihdoin kolmannelta lääkäriltä lääke. Nyt vauvalla on myös refluksi, huomasin tän jo muutaman päivän ikäisenä että on ihan samoja oireita kun esikoisella. Meillä on primperan lääke käytössä, joka auttaa aika paljon, muttei kokonaan ja aiheuttaa myös vatsaväänteitä.:girl_sad: Kokeiltiin gavisconia, mutta siitä ei ollut mitään hyötyä.. Esikoisella on vieläkin välillä refluksiaa, varsinkin kipeänä ja kun on tehnyt hampaita.. Toivon varsinkin esikoisen kohdalla että jossain vaiheessa loppuis kokonaan, mutta myös että vauva ei kärsis siitä niin pitkään. Minäkin voisin FB-ryhmään liittyä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenenkään lapsella ollut pitkään lääkitystä, erityisesti Losec Mups kiinnostaisi.

 

Meillä tulee kohta vuosi täyteen Losecilla (aloitettu 2kk iässä, puolikas aamulla ja illalla, vähennystä yritetty kahdesti onnistumatta), Prepulsidin (nyt 3krt/pv) ohella. Joskus muistaisin jostain kuulleeni että Losec on periaatteessa kuurilääke eikä sitä hirveän kauan saisikaan käyttää. Toki lääkäri tekee arvion, mutta olisi kiva kuulla josko joku olisi joutunut vastaavasti käyttämään sitä pidempään ja mitä ehkä muiden lääkärit ovat aiheesta olleet mieltä...?

 

Ilmeisesti ainakin vastustuskyvyn se ajaa aika alas tappaessaan myös terveelliset hapot, sillä meilläkin on sairastettu flunssia ym enemmän vähintään kerran kuussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muakin on viime aikoina mietityttänyt kovasti Losec Mupsin pitkäaikainen käyttö. Meilläkin on rinnalla Prepulsid, eikä yrityksistä huolimatta kummastakaan olla päästy eroon. Meillä on kuukauden päästä lääkärin aika, joten täytyy kysellä kuinka ´terveellistä´ Losecia on käyttää pitempi aikaisesti. Toisaalta en tiedä mitä muutakaan vaihtoehtoa on, kun syöminen loppuu kokonaan jos Losec lopetetaan. Viime viikon Losec lopetusyritys oli taas aikamoista... kukaan ei nukkunut, eikä tyttö syönyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaako tämä teiän mielestä refluksilta? Meillä on siis 1kk ikäinen tyttö, täysimetyksellä mennään. Pulauttelua, aivastelua ja rohinaa on ollut ihan synnäriltä asti, mutta näin pahana on oltu nyt n. viikon verran.

 

Tyttö pulauttelee tosi usein ja paljon kerralla, heti ruuan jälkeen ja tunninkin päästä syömisestä. Puklua tulee tosi paljon kerralla, monesti kunnon kaaressa ja puklu on semmosta "rakeista", täynnä semmosia pieniä valkosia hiutaleita. Puklun jälkeen monesti itkee ja muutenkin valveillaolot on lähinnä kitinää ja itkua. Omaan sänkyyn tai sitteriin tai sohvalle tai mihin vaan rauhottuu hirveän huonosti päikkäreille, koko ajan olis vaan sylissä. Syöminen on melkosta temppuilua, tyttö syö hirveän vähän aikaa kerrallaan ja syöminen päättyy monesti raivareihin ja/tai muuten vaan lohduttomaan itkuun, ja entisen 3h syöttövälin sijaan meillä syödään nykyään päivisin 1-2h välein ja monesti vieläkin useammin. Röyhtäilyt ei auta mitään, monesti röyhtäyksen mukana tulee vaan puklua ja tytön olo tuntuu vaan olevan inhottavampi. Muita oireita on nieleskely, hikka, aivastelu, hengityksen rohina/limaisuus ja semmonen yleinen tyytymättömyys joka vaivaa melkein koko ajan. Lisäksi löytyy ilmavaivaa ja kakka vihertää välillä, ja sitten osa pieruista/kakoista kuulostaa kauhean löysältä ja tässä kun mitattiin kuume (kun tyttö oli ollut kauhean uupuneen oloinen koko illan eikä syönytkään oikein kunnolla) niin kuumemittarin mukana tuleva kakka oli melkeinpä aivan vettä. Tuo vesikakka meni onneksi ohi ja samoin tuo uupuneisuus. Yöt menee kans vähän niin ja näin, jonnekin neljään-viiteen asti tyttö nukkuu hyvin mutta sen jälkeen heräilee vähintäänkin tunnin välein. Äitillä vähän väsyttää aamuisin kun nukkuminen on aika mahdotonta kitisevän/rohisevan/ähkivän/itkevän lapsen vieressä. Itku on suurimmaksi osaksi semmoista melko hiljaista valitusitkua, ihan kamalan kuuloista :girl_to_take_umbrage2: Itku tulee melkein itelläkin.

 

Silloin harvoin kun tyttö on tyytyväinen (n. kerran päivässä, yleensä aamusta) hymyjä kyllä satelee ja tyttö katselee ympärilleen tosi tarkkaavaisesti ja on muutenkin virkeän oloinen.

 

Tänään meillä on neuvola jossa selviää sitten miten paino on noussut vai onko ollenkaan. Tällä puklumäärällä en toisaalta ihmettelis ollenkaan vaikka ei oliskaan kovin kummoista muutosta painossa. Tyttö on muutenkin aika pienikokoinen (s. 3000g ja 3vko 3450g) joten huolettaa aika kovasti. Mun mielestä tyttö ei ole kasvanut tässä parin viikon aikana kyllä, mutta eihän sitä välttämättä ite sillai huomaakaan kun on toisen kanssa koko ajan. Kuitenkin meillä menee edelleen 50cm vaatteet ja edelleen 56cm vaatteet on liian isoja, ja eikö näiden pitäis just tässä välissä jo kasvaa sen verran että vaatekokokin vaihtuis? Tai no mistä näistä tietää.

 

E: Niin ja siis D-tippojen kanssa on ollut vähän hässäkkää ja ollaankin kokeiltu kolmea merkkiä, nyt menossa Rela-D ja tänään pitäis annosta nostaa kolmeen tippaan. Nää on olleet silleen parempia kuin muut että päivisin vaivanneet tunnin-parin huutokonsertit on jääneet pois.

Edited by Ida-Mari

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Voisipa olla refluksia.

Meillä poika ainakin lohdutti itseään ja pahaa oloaan syömällä aina vain useammin, joka sitten taas vain huononsi tilannetta. Nyt kun mietin niin olisin voinut yrittää imettää vähän vähemmän lapsentahtisesti, jotta maito ei jatkuvasti seilaa ruokatorvessa. Meillä kyllä myöhemmin löytyi maito-ja kananmuna-allergiat, jotka myös vaikuttivat oireisiin. Samoin suihkutissit voivat aiheuttaa tuollaisia vaivoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaako joku auttaa. Meillä poika, nyt 7 kk, syö toista kertaa Nexium-kuuria refluksiin. Refluksi todettiin yksityisellä oireden perusteella, ns. silent-refluksi, yskää ja aivastelua runsaasti. Nyt tämän toisen kuurin aikana on tullut poskiin kuivat kohdat, ihan kuin allergiaa. Tomaatti kerran aiheuitti punaiset posket ja nyt viimeksi lohi. Lohen aiheuttama punoitus ei ole vaan hävinnyt nyt mihinkään (tomaatista lähti seuraavana päivänä).

Eli voiko oireinen refluksi olla kuitenkin allergiaa? Vai voiko olla allergia ja refluksi samanaikaisesti? Poika kasvanut hyvin, 0-käyrällä mennään tasaisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^äh, tota pelkäsinkin :girl_sad:eka kertaa kun käytiin lääkärillä, ei ollut iho oireita tai muutakaan, joten heti silentiksi tulkittu. Vielä on kuuria jäljellä, joten katsotaan se loppuun auttaako ollenkaan. Mites, onko kukaan päässyt neuvolan kautta allergiatesteihin vai mennäänkö vain yksityisen kautta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vinkkejä kyselisin minäkin. Huomenna kaksi viikkoa täyttävä tyllerö on maidon noususta asti ollut räkäinen, tai siis varsinaisesta räkäisyydestä ei liene kyse vaan siitä, että maitoa menee nenään. Ongelma alkoi tosiaan heti, kun maito nousi. Minulla on ollut hieman suihkutissivikaa, mutta nyt maidon tulo on mielestäni tasoittunut. Tyttö jaksaa syödä hyvin ja mielestäni handlaa runsaan maidontulon hienosti eikä liiemmin niele ilmaa.

 

Imetyksen jälkeen tyttö kuitenkin yskii kovasti ennen ja jälkeen pulauksen ja on mielestäni hetken aikaa kivuliaan oloinen. Yskään liittyy valitettavasti sellainen inha piirre, että tyttö ei saa hengitettyä sisään yskäisyjen välissä, ja hän menee välillä ihan sinertäväksi kakoessaan. Tämän takia kävimme eilisiltana päivystyksessäkin, mutta eipä siellä mitään sen kummempaa todettu - suositeltiin vaan pystyasentoa syömisen jälkeen, ja jos vaiva jatkuu, refluksitutkimuksia. Minua kuitenkin hirvittää ja ahdistaa :(

 

Olen itse analysoinut, että ongelma on pulauksessa, että tyttö ei jotenkin saa sitä vaivatta ulos vaan nieleskelee ja alkaa sitten yskiä. Pystyasennossa pitäminen ei tähän juurikaan auta, vaan ihan yhtä lailla häntä yskittää silloinkin. Pulaus sinänsä ei häntä satu vaan se löytää kyllä pihalle, mutta tuo yskiminen ja ilmeisetsi pulauksen jälkeen nieluun jäävä maito on se ongelma.

 

Tyttö nukkuu todella hyvin ja on mielestäni hyväntuulinen ja kivuton valtaosan ajasta. Kakkaa tulee normaalisti ja sen väri vaihtelee sahraminkeltaisesta vihertävään. Ilmavaivojakaan ei vielä ainakaan ole. Ongelma ovat vain nämä yskäkohtaukset. Onneksi ne eivät vielä ainakaan kestä kovin pitkään, ja muuten tyttö hengittää normaalisti. Sydänäänetkin olivat hyvät, ja hengitysäänet samin. Rohinaa kuului vain nielussa.

 

Haluaisin reagoida nopeasti mahdolliseen refluksivaivaan, ettei tilanne pääse pahaksi.

Edited by LeeLoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Refluksi palasi... :skilletgirl: Poika on 1,5v, ja yöt vaan huononi huonomistaan... Kun oltiin ravattu kolmesti tarkistuttamassa korvia, ja todettu korvat terveeksi, lääkäri epäili, että poikaa vauva-aikana vaivannut refluksi olisi palannut. Oireina oli oikeastaan vaan syömisen tökkiminen, jatkuva heräily yöllä, ja veden perään kiljuminen öisin. Saatiin käyttöön Nexium ja Gaviscon, ja ohjeena oli seurata parantaako nämä lääkkeet öitä. Ja kyllähän ne yöt parani! Viime yönä jätkä heräsi vain kerran, ja se on kyllä jo ihan mahdottoman hieno suoritus! Nyt on lääkkeitä syöty suunnilleen viikon verran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin esikoisella (2,5v.) refluxi on pahentunut tai tullut takaisin, kun oli jo melkein poissa ja luulen että on osasyy miksi yöt on huonompia.. En oikein keksi miksi näin. Aina kun on flunssa tai tulee hampaita niin refluksi on vaivannut enemmän, mutta nyt vaivaa välillä useamman kerran päivässä ja vaan yskii ja vetää vatsanestettä henkeen. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt tiedä, kirjoittelenko oikeaan threadiin, mutta kokeillaan.

 

Elokuun viimeisenä päivänä syntynyt neitokaisemme oli ensimmäiset kolme kuukautta varsin helppo takaus lukuunottamatta n. kuukauden iässä alkaneita iltaitkuja, jotka oikeastaan pahenivat pikkuhiljaa. Kolmen kuukauden iässä pukkasi sitten oikein kunnolla haastetta - tissille vain raivottiin ihan täyttä päätä monta päivää, ja vain vaivoin sain jotain evästä tuupattua sitä kautta vauvaan. Jonkun verran pullolla. Pistin nämä 3 kk:n raivareiden piikkiin, ja varmuuden vuoksi käytiin päivystyksessä näyttämässä korvat ja tsekkaamassa tilannetta, mutta siinä näytti kaikki olevan ok. Seuraavalla viikolla käytiin neuvolassa, jossa havaittiin painon tippuneen 200 g, ja tässä vaiheessa vauva oli jo alkanut paremmin syödä eli kuka tietää, missä se paino sitten kävikään..! Siinä oli hieman valeäitiolo - olisi ilman muuta pitänyt laittaa ruokaa pullolla ääntä kohti enemmän, kun se kerran kelpasi, eikä uskoa neuvolantätiä ja imetyspalstojakin sen suhteen, että kyllä se vauva nälkäänsä syö..!

 

Lähdettiin saman tien lääkärin vastaanotolle, ja oireiden perusteella syömättömyyden syyksi arvioitiin refluksi. Vauva siis huusi kaarella, kakoi ruokaa eli nieleksi pulautusta, nenä oli välillä tukossa, oli itkuinen, ummetusta.. Gavisconilla aloitettiin, ja tilanne vaikutti menevän parempaan suuntaan, joskaan ei sillä vielä riittävästi. Uusi lastenlääkärikäynti toi vielä Nexium-kuurin sekä sakeuttajan käytön Gaviscon-annoksen nostamisen lisäksi. Näillä on nyt menty 1,5 viikkoa, mutta mitään isoa edistysaskelta ei ole tapahtunut. Kiinteitä alettiin kokeilla teelusikan verran eilen, josko se toisi muutosta.

 

Vauva nukkui aiemmin yöt ja yöaikaan imetyskin onnistui. Nyt heräilyä on alkanut olla öisin, ja vauva saa kamalan raivarin ja vaatii melkoista temppuilua saada neitokainen takaisin nukkumaan. Tänä aamuna vauva heräsi selvästi nälkäisenä, mutta ehti taas sen verran hereille, että tissihommat ei onnistuneet millään. Annoin sitten pienen satsin pullosta ja sen jälkeen rauhoituttiin toviksi imuttelemaan ruokaa suoraan rinnasta. Lääkitysaikana tissiä on välillä otettu jopa hereilläkin rinnasta, mutta pääosin olen imettänyt puoliksi nukuksissa olevaa vauvaa.

 

Nyt olen hieman hämmentynyt, onko kyseessä refluksin aiheuttama temppuilu vai pelkääkö vauva (vielä) tissiä niin kovasti, ettei siihen rauhoitu? Ilmeisesti ruokatorvi oli niin kärventynyt tuossa syömättömyysvaiheessa, ettei vauva enää uskaltanut syödä - näin veikkaisin. Mutta nyt kuitenkin pullosaaliin jälkeen vauva rauhoittuu ja on oikein tyytyväinen, joten olisiko tuo riehuminen muina aikoina sitten kuitenkin vain nälkää!? Mitähän tässä vaiheessa kannattaisi tilanteen suhteen ylipäätään tehdä? Minusta puhtaasti siitäkään ei ole kyse, että vauva olisi vain päättänyt siirtyä pulloon, koska viime ajat on syömiset hoidettu puolinukuksissa ja pääasiassa ilman pulloilua.

 

Mielelläni jatkaisin imetystä, koska se helpottaa elämää 2-vuotiaan taaperonkin kanssa. Kaikki temppuilu, vatkaaminen, pumppaaminen etc. vie kuitenkin aikaa pois häneltä, ja se harmittaa kovasti :-( Jos tässä pitää alkaa seistä päällään, että rintamaitoa saa menemään, niin rehellisesti en pidä imetystä niin tärkeänä, ettenkö siinä vaiheessa pistäisi eväspalettia uusiksi, vaikkakin yritystä ja pumppailua kyllä jatkankin toistaiseksi. Nyt vain olen tosi ymmälläni sen suhteen, mistä tässä tällä hetkellä oikeasti on kyse ja miten jatkellaan eteenpäin.

 

Kiva, jos joku sai sepustuksesta jostain kiinni..! :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulin tänne kattomaan kokemuksia refluksiin liittyen. Poika täytti eilen vuoden. Syntyi keskosena rv 35+1. Alkuun maha ei vetänyt, ravinto meni ekat pari viikkoa nenämahaletkulla ja ilmaa imettiin paljon mahasta. Sit pulautteli runsaasti ties miten kauan. Sit alkoikin tämä jatkuva yöhelvetti huutokonsertti "normaali" vauvojen huuto. Pisimmät unipätkät on ollut 45min sykleissä. Huutoa. Huutoa. Huutoa. Söi. Nukkui ehkä sen 30-45min. Taas ylös. Söi. Toista tuota. Päivällä n. 15min torkkuja usean kerran päivässä. Jostain 4kk iästä alkaen tuo paheni entisestään. Aloin olla ihan poikki kun ei saanut nukuttua ja mikään ei auttanut poikaa.

Neuvolasta ym neuvottiin et se on ihan normaalia käytöstä. Huuto vaan jatku. Pisimmät unipäitkät 6-8kk iässä oli 45min-2 tuntia. Päivällä nukku yhä vartin pätkissä ellei sit ollut liikkuvissa vaunuissa / kaukalossa jolloin saattoi nukkua jopa hurjat 45-60 min. Heti kun pysähtyi -> poika heräsi.

Kerroin taas yöhuudoista " voivoi, sun lapses on vaan vähäuninen" "teidän pitäisi laittaa rytmit kuntoon" "osta unihiekkaa etsimässä kirja" "kokeiles unikouluja" Joo-o. Mut ku kaikki oli jo kokeiltu, kirja ostettu ja unikoulut kahlattu läpi hyödyttöminä. Poika siirrettiin jopa omaan huoneeseen jos häiriintyis kuorsaamisesta tai äänistä. Mut ei. Ei apua. Ei edes yöimetyksen pois jättämisestä.

Sit mentiin yksityiselle pikkujättiin. Siellä epäiltiin maito-, kananmuna, - ja kala-allergiaa. Otettiin verikokeet. Niissä ei näkyny selvästi mitään mut pikkasen oli koholla. Jätettiin pojalta ja multa maitotuotteet, kala ja kananmuna kokonaan pois ruokavaliosta. Myöskään soijatuotteita en oo uskaltanut käyttää. Naudanlihaakin ollaan vältelty. Auttoi pikkusen, mut silti herää parin tunnin välein yöt. Välillä huutaa 2-3 tuntia putkeen yöllä ilman et yhtään mikään auttaa. Ei sylissäpito, ei kantaminen. Ei vesi, tuttia ei oo edes huolinut kuukausiin. Niin toivotonta.

Nyt sit on tullut sitä et nukkuu ehkä yöt "hyvin", mut huutaa klo 19.30-23.30 välin ilman mitään taukoa. Suoraa huutoa, selkä kaarella naama punaisena.

 

Pulauttelua ei oo enää ollut. En kyllä tiiä, saatiin vihdoin suositus laitoksessa toteutettavaan unikouluun mut pohdin nyt et onko siinä järkeä.. pitäisiköhän sulkea pois ettei oo silent refluksia.. muuten koko unikoulu laitoksessa voi olla täysin turha.

 

Tää on niin turhauttavaa - tuntuu ettei mistään oo mitään apua. Lääkärit ei ota vakavasti, neuvolasta epäillään ettei osaa edes päivärytmiä pitää yllä ja et se vaan on normaalia et vauva huutaa ja huutaa. Huutaa. HUUTAA.

 

Anteeksi purkaus. Huoh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Voimia! Mä kehottaisin käymään uudestaan yksityisellä ja pyytämään jotain lääkettä. Mulle sanottiin esikoisen kanssa että ei tehdä noita ph-mittauksia, koska jos oireet loppuu lääkkeen kanssa niin tiedetään että on refluksia. Meillä molemmilla lapsilla silent versio ja nyt lääkäri on sit mieltä kuopuksen kanssa että pitäs lopettaa lääke, vaikka täydellä annostuksella ei saa sitä kokonaan kuriin. :( Esikoisen kanssa vasta kolmas lääkäri otta meidät tosissaan. Käytiin ensin ihan tk:ssa, sit ruusulassa, jossa sanoivat heti että maitoallergiaa, mutta almiron peptissä oireet vaan paheni. Meidän oma korvike kun oli vähän paksumpaa ja vatsa hellää niin sopi paremmin. Sit käytiin itiksen pikkujätissä, jossa saatiin kunnon palvelua ja lääke. :) Voithan sä ensi hätään kokeilla antaa gavisconia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lukemassa ja kyllä meillä taitaa olla refluksivauva :( Onneksi mennään huomenna Tiina Tuomelan vastaanotolle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulin tänne kattomaan kokemuksia refluksiin liittyen. Poika täytti eilen vuoden. Syntyi keskosena rv 35+1. Alkuun maha ei vetänyt, ravinto meni ekat pari viikkoa nenämahaletkulla ja ilmaa imettiin paljon mahasta. Sit pulautteli runsaasti ties miten kauan. Sit alkoikin tämä jatkuva yöhelvetti huutokonsertti "normaali" vauvojen huuto. Pisimmät unipätkät on ollut 45min sykleissä. Huutoa. Huutoa. Huutoa. Söi. Nukkui ehkä sen 30-45min. Taas ylös. Söi. Toista tuota. Päivällä n. 15min torkkuja usean kerran päivässä. Jostain 4kk iästä alkaen tuo paheni entisestään. Aloin olla ihan poikki kun ei saanut nukuttua ja mikään ei auttanut poikaa.

Neuvolasta ym neuvottiin et se on ihan normaalia käytöstä. Huuto vaan jatku. Pisimmät unipäitkät 6-8kk iässä oli 45min-2 tuntia. Päivällä nukku yhä vartin pätkissä ellei sit ollut liikkuvissa vaunuissa / kaukalossa jolloin saattoi nukkua jopa hurjat 45-60 min. Heti kun pysähtyi -> poika heräsi.

Kerroin taas yöhuudoista " voivoi, sun lapses on vaan vähäuninen" "teidän pitäisi laittaa rytmit kuntoon" "osta unihiekkaa etsimässä kirja" "kokeiles unikouluja" Joo-o. Mut ku kaikki oli jo kokeiltu, kirja ostettu ja unikoulut kahlattu läpi hyödyttöminä. Poika siirrettiin jopa omaan huoneeseen jos häiriintyis kuorsaamisesta tai äänistä. Mut ei. Ei apua. Ei edes yöimetyksen pois jättämisestä.

Sit mentiin yksityiselle pikkujättiin. Siellä epäiltiin maito-, kananmuna, - ja kala-allergiaa. Otettiin verikokeet. Niissä ei näkyny selvästi mitään mut pikkasen oli koholla. Jätettiin pojalta ja multa maitotuotteet, kala ja kananmuna kokonaan pois ruokavaliosta. Myöskään soijatuotteita en oo uskaltanut käyttää. Naudanlihaakin ollaan vältelty. Auttoi pikkusen, mut silti herää parin tunnin välein yöt. Välillä huutaa 2-3 tuntia putkeen yöllä ilman et yhtään mikään auttaa. Ei sylissäpito, ei kantaminen. Ei vesi, tuttia ei oo edes huolinut kuukausiin. Niin toivotonta.

Nyt sit on tullut sitä et nukkuu ehkä yöt "hyvin", mut huutaa klo 19.30-23.30 välin ilman mitään taukoa. Suoraa huutoa, selkä kaarella naama punaisena.

 

Pulauttelua ei oo enää ollut. En kyllä tiiä, saatiin vihdoin suositus laitoksessa toteutettavaan unikouluun mut pohdin nyt et onko siinä järkeä.. pitäisiköhän sulkea pois ettei oo silent refluksia.. muuten koko unikoulu laitoksessa voi olla täysin turha.

 

Tää on niin turhauttavaa - tuntuu ettei mistään oo mitään apua. Lääkärit ei ota vakavasti, neuvolasta epäillään ettei osaa edes päivärytmiä pitää yllä ja et se vaan on normaalia et vauva huutaa ja huutaa. Huutaa. HUUTAA.

 

Anteeksi purkaus. Huoh.

 

Suosittelen myös lääkärille menoa. Kampin Pikkujätissä on Merja Ashorn. Me käytiin siellä pojan kanssa, heti otettiin tosissaan ja saatiin lääkitys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mietin tässä Pearlin kommentista ja korjattua ikää katsoessa, että onkohan refluksi jotenkin yleisempi ennenaikaisena syntyneillä vauvoilla? Arvoituksellahan kai on myös sama tilanne..? Meillä poika tuli maailmaan rv 35 + 2 ja pakostakin joskus mietityttää, että oliko tuolla vaikutusta.. Tai sillä, että poika oli aika pitkään nenä-mahaletkussa.. Onko se voinut vahingoittaa ruokatorvea, vatsaporttia jne.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin aivan selkeä refluksi diagnoosi tuli ja nyt aloitetaan lääkitys Nexiumilla. Toivottavasti vauva saisi apua siitä.. ja jos toi ei käy ,niin koitetaan jotain toista lääkettä mutta ihanaa kun saadaan apua tähän vaivaan! Suosittelen Tiina Tuomelaa lämpimästi! Hän onivan mielettömän asiantunteva ja mukava lääkäri, joka todella kuunteli meitä toisin kun esim. neuvolassa jossa suhtautuminen tosi nuivaa.

 

Empsu mä oon muuten miettinyt ihan samaa! Meidän vauva oli kanssa nenä-mahaletkussa ja oireet alkoivat jo sairaalasssa. Voihan se olla sitä, että ennenaikaisena vauva ei ole ehtinyt kehittyä ihan tarpeeksi ja siksi paikat "falskaavat". Mulla oli myös jotain vikaa istukassa/mahdollinen raskausmyrkytys ja siksi vauva oli viikkoihin nähden pienipainoinen, vain 2,2 kg syntyessään. Mahtaako sekin vaikuttaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on puhelinaika Tiina Tuomelalle viikonn päästä..taidan mielenkiinnosta kysäistä osaako hän sanoa onko tää yleisempää keskosilla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, ois kyllä kiinnostavaa tietää. Kun kaikki ravinto meni ekat pari viikkoa sen nenä-mahaletkun kautta pelkästään.

Täytyykin ottaa itseään niskasta kiinni ja varata aika lääkärille. Jotenkin alkaa jo ärsyttää lääkärille tai muille terveysviranomaisille puhuminen kun tuntuu et ne vaan lässyttää ne samat litaniat kerta toisensa jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now