Guest Noose

Refluksi

201 posts in this topic

^^ Hei kysy ihmeessä ja tuu sit kertomaan, josko Tuomela osaisi asiaan jotain sanoa. Meillä oli aika samanlainen tilanne, tyttö syntyi rv 36 ja risat ja oli pitkään nenä-mahaletkussa, mulla oli istukassa mitäilmeisimmin jotain vikaa ja myös raskausmyrkytys. Ja siis ollaan oltu kans Tuomelalla hoidossa, Tiina on aivan ihana :lipsrsealed: Mua on kovasti jäänyt vaivaamaan tuo alkuajan kamala refluksi :girl_sad: Hienoa Pearl, että saatte vauvalle apua :lipsrsealed:

 

En ole lukenut tätä ketjua pitkään aikaan, mutta tuli niin paha mieli kun näin arvoituksen kirjoituksen, että oli pakko kommentoida :(

Arvoitukselle ja kaikille muillekkin suosittelen minäkin lämpimästi Tiina Tuomelaa. Tiinalle on vaan kovin vaikeaa saadaa aikaa varattua.. Nopeammin ajan saa varmasti Visa Lautamatille. Visa ottaa vastaan ainakin Töölön Mehiläisessä (Ruusula). Me mentiin Tuomelan lähettämänä Lautamatille ja saatiin aivan mahtavaa ja tehokasta hoitoa. Lautamatti tekee niitä Ph-mittauksia mistä näkee onko refluksia ja kuinka paljon ja minkälaista. Tämä oli meillä se ratkaiseva tekijä, kun ei kukaan muu osannut auttaa. Älkää kukaan refluksia epäilevä tyytykö neuvolan olankohautuksiin! Ne ei oikeasti tiedä refluksista yhtään mitään! Etsikää käsiinne osaava lääkäri, jolla on tietämystä nimenomaan refluksista. Tsemppiä kovasti kaikkille asian kanssa painiville :lipsrsealed:

 

 

Voi arvoitus olikin täällä juuri samaan aikaan. Laitampa yhden väkäsen lisää..

Edited by Allutar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varasin nyt tuolle Merja Ashornille ajan. Löytyi jopa tälle viikolle, hienoa. :)

Jos samalla sais nuo allergiaepäilyihin liittyvät asiat hoidettua. Hapanmaitotuotteita kokeiltiin eilen ja tänään. Tuli pulauttelua, röyhtäilyä eilen.

Tänään sit n. 2,5-3 tunnin kuluttua viilistä alko tuskainen huuto joka kesti reilut pari tuntia. Nyt on heräillyt itkemään n. puolen tunnin välein.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoista tosiaan, mitä Tuomela sanoo.. Yhdistävänä tekijänä meidän lapsilla nenä-mahaletkun ja aikaisen syntymisen lisäksi myös se, että mullakin oli raskausmyrkytys ja sen takia poika jouduttiin "leikkaamaan ulos" rv 35 + 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle tuli kans raskausmyrkytys jonka vuoksi tehtiin kiireellinen sektio. Sitä ennen mut pumpattiin täyteen verenpainelääkkeitä sun muita. Pojan papereissa lukee jotain epäilyjä et äidin saamat lääkkeet ois mahdollisesti vaikuttaneet vatsan / suoliston hitaaseen käynnistymiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla myös esikoisen kanssa ihan samoja. Vauva pienipainoinen viikkoihin nähden, istukassa häikkää, raskausmyrkytys muutama viikko nenä-mahaletku..

 

Kuopuksen kanssa taas ei ollut mitään ongelmia, mutta refluksi alkoi muutaman päivän ikäisenä, kun esikoisella 4kk iässä oli pahana..

 

Me mennään tänään kuopuksen kanssa lääkäriin ja toivon että saatais nyt jotain lääkettä tai ohjeita edes miten helpottaa elämää. Tuomelalle oltais saatu maaliskuulle, joten nyt mennään toiselle, jonka pitäs tietää refluksista. Toivotaan parasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tuun kertomaan mitä se Tuomela sanoo! Pakko siinä joku yhteys on olla!!

 

Tuomelalla on peruutuskirja, jonka kautta mekin saatiin aika tosi nopeasti. Kannattaa soittaa Itäkeskukseen Pikku Jättiin ja jättää yhteystiedot :)

Edited by Pearl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oletteko muut huomanneet, että hampaat pahentavat refluksia? Tai ainakin meidän pojalla, tekee nyt ylähampaita ja alkanut taas pulauttelemaan :girl_mad:

Pitää varmaan seurata hetki, jos ei helpota niin taas lääkärille tie vie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Juu, etenkin esikoisella huomasin sen. Nyt syksyllä kun ikää oli 2,5v niin ei ollut kohta vuoteen saanut lääkkeitä, mutta kun taka poskihampaat (3kpl) tuli kaikki samaan aikaan niin refluksi paheni selvästi. Mutta huomasin sen kyllä jo pienempänä että hampaiden tulo ja myös flunsa/nuha pahensi refluksiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saatiin tänään neuvolalääkäriltä lähete lastenklinikalle, silent reflux-epäilynä. :) Tosi hienoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi miten kiva kuulla arvoitus, että saatte vihdoin apua!

 

Niin ja tuohon hammasasiaan.. en olekkaan tajunnut yhdistää tuota ajoittain pahenevaa refluksia hampiden tuloon.

Mutta nyt näin tarkemmin ajatellen, kyllä todellakin hampaat pahentavat refluksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 3,5kk pojalla diagnosoitiin silent refluksi. Ensin epäilin maitoallergiaa, mutta maidottomalla, munattomalla ja viljattomalla ruokavaliolla ei ollut merkittävästi vaikutusta. Ph- mittauksissa huomattiin, että maitoa nousee ylös jatkuvasti. Poika pulauttelee aika harvoin, mutta nieleskelee jatkuvasti, hengitys rohisee, aivastelee ja hikkailee. Lisäksi itkeskelee iltaisin ja öisin. Ähisee paljon ja yöt on ähinän takia erittäin katkonaisia. Ilma- ja vatsavaivoja on myös ollut, ja niiden vuoksi ensin epäiltiin allergiaa.

 

Saimme lääkkeeksi Prepulsidin, mikä on lääkärin mukaan paras ja toimivin lääke vauvoille. Huomenna päästään kokeilemaan. Toivon niin, että tästä on apua, koska refluksi on selkeästi viime päivinä pahentunut ja yöt sitä myöten huonontuneet. Äiti on vähän väsynyt :/ Vielä hieman epäilen myös maitoallergiaa, koska palautin vkl ajaksi maitotuotteet laktoosittomina ja vatsavaivat paheni ja ilmaa tulee. Nyt taas ilman ja täytyy kokeilla uudelleen, kun refluksiongelmasta on ensin päästy eroon.

 

Käytiin yksityisellä lastentautien ja allergioiden erikoislääkärillä, koska en usko, että julkisella puolella olisivat ottaneet tosissaan. Tyytyväisiä ollaan ja asian tutkiminen on edennyt tehokkaasti. Onneksi tuli otettua vauvalle vakuutus, koska ei ole ihan halpaa touhua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on puhelinaika Tiina Tuomelalle viikonn päästä..taidan mielenkiinnosta kysäistä osaako hän sanoa onko tää yleisempää keskosilla!

 

Osasiko Tuomela sanoa mitään tähän refluksin - keskosuuden - raskausmyrkytyksen yms. kuvioon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei sori kun kesti..ollut hässäkkää vauvan kamssa :( lääkekokeilut eivät ole oikeen onnistunut ja vauva oireilee pahasti.. että mä vihaan tätä refluksitautia!

 

Tuomela sanoi, että on yleisempää ennenaikaisesti syntyneillä just koska vauva on vähän kehittymättömämpi. Hänen mielestään nenä-mahaletkulla jne. ei ole niinkään vaikutusta. Puhelu oli tosi pitkä (puhuttiin hoitosuunnitelmat jne eka tietty läpi) ja en sit enää kauheesti kehdannut kysellä enää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiinnostais muuten kokemukset ph-mittauksesta! Miten vauva reagoi ja oliko ihan kauheeta? Meillä sekin kohta edessä..yikes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo jutut tuosta, että on yleisempää ennenaikaisilla sai mut miettimään, että voikohan olla, että meidän tytöllä tämän kehittymiseen vaikutti synnynnäinen mahanportin ahtauma, jonka vuoksi oksenteli aika holtittomasti ekat 6 viikkoa elämästään, jolloin tuo todettiin ja leikattiin. Tai sitten Tylleröllä vaan on huonoa tuuria ruoansulatuselimistön kanssa, kun ensin oli liian tiukka mahanportti, joka jouduttiin leikkaamaan ja nyt sitten liian löysä se läppä, joka on ruokatorven ja mahalaukun välissä.

 

Pearl: Meillä meni loppujen lopuksi tosi helposti. Se laittaminen oli ihan kamalaa, tyttö oli punainen ja kakoi, mutta loppujen lopuksi tosi nopeasti saatiin se paikalleen. Hetken aikaa, n. puoli tuntia, tyttö kakoi ja yskiskeli, mutta sitten tottui siihen. Ei yrittänyt kertaakaan repiä letkua pois eikä mitään. Hankalinta tuossa oli se, että Tyllerö oli jo aika iso, kun tuo tehtiin ja aikamoinen vauhtiveikko. Oli hankalaa koittaa rajottaa tytön menemistä, kun se laite piti tulla siinä mukana, eikä tyttö itse tietenkään pystynyt sitä vielä kantamaan.

Poisottaminen olikin sitten niin nopeasti ohi, ettei Tyllerö ehtinyt edes alkaa itkeä. Hiukan siinä tuntui miettivän, että pitäisikö vielä, vaikka kurjuus on jo ohi, mutta päätti ilmeisesti sitten jättää väliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Memminkäinen, hyvä et mittaus meni toimenpiteen kurjuudesta huolimatta hyvin. :)

 

Käytiin viime viikolla lastenklinikalla pediatrin luona. Hän määräsi kuukauden kokeilukuurin nexiumia ja oli toiveikas et ruoka-aineallergioiden pitäisi parantua n. 3 vuoteen mennessä. Ja mahdollisesti eliminaatiodieettiä päästäisiin purkaan jos nexium toimii.

 

Tänään on neljäs päivä nexiumin kanssa. Jo viime yö meni todella hyvin, poika nukkui klo 20.30-8! Heräsi huuteleen 23 maissa mut nukahti pian itse. Ja sit nukkui aamuun asti. Ja nyt on nukkunut kohta kaksi tuntia päiväunia - en voi ymmärtää. Sama poika joka viikko sitten heräsi huutamaan lohduttomasti parin tunnin välein ja nukkui vain 20 min päiväunia koko päivän aikana. Ihan huikea ero.

Ruokahalu on kyllä huonontunut, söi tosi vähän. Tuntuu et n. 1/3 annoksesta menee hyvin, sen jälkeen alkaa kakominen ja yrittää kaivaa ruoan pois suusta.

Ennen ahmi hirveällä kiireellä valtavat annokset ruokaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pearl: Meillä vauva itki toimenpiteen ajan, mutta luulen, että enemmän taisi suututtaa kiinni pitäminen kuin letkun laittaminen. Toimenpide on kuitenkin melko nopea ja vauva vaikutti tottuvan nopeasti. Kädellään jonkin verran haroi naamaansa vuorokauden aikana. Luulen, että teipit ärsyttivät. Syöminen ja nukkuminen onnistuivat normaalisti.

 

Prepulsid kokeiltu ja ei sovi meille. Vauva huusi selkä kaarella useita kertoja päivässä ja nukkui vain alle puolen tunnin pätkiä. Selvästi vaikeampaa aikaa on ollut nyt kuukauden verran. Alan olla aika väsynyt. Torstaina mennään taas lääkäriin ja saadaan uusi resepti; kokeillaan vatsahappoja neutraloivaa lääkettä. Mä niin toivon, että se auttaa. Vuoden ikään on ihan liian pitkä aika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin minustakin hyvä linkki, toivottavasti mahdollisimman moni kävis tuon katselemassa, jos refluksi on ajankohtaista.

 

Tiedän miten ikävä vaiva refluksi on. Lähipiirissäni oleva vauva sai helpotusta maidon sakeuttamisaineesta(imetyksen kanssa tietysti ei voi oikein toteuttaa) ja yhdestä lääkkeestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 6 viikkoinen täysimetetty tyttö. Refluksi alkoi oireilla n. 2 viikon iässä. Tyttö oli itkuinen ja kuuli kuinka ruoka nousi kurkkuun ja tyttö nieleskeli sen takaisin, ei pulautellut kuitenkaan. Hikkasi kovasti about 10 kertaa päivässä ja monesti juuri hikalla ruoka nousi takaisin kurkkuun ja kova kipuitku alkoi. Hengitys myös rohisi jonkin verran. Monesti takaisinvirtaus alkoi jo rinnalla ollessa ja syöminen keskeytyi. 4 viiikon iässä käytiin lääkärissä ja saatiin lupa antaa tarvittaessa gavisconea. Minä aloitin maidottoman dietin.

 

Nyt olen pari viikkoa ollut maidottomalla dietiillä ja oireet on melkein kokonaan kadonneet. Hikkaakin tulee enää harvoin. Maanantaina otin maitotuotteet takaisin käyttöön lääkärin ohjeen mukaan, mutta se jäi yhden päivän kokeiluksi kun jo illasta alkoi refluksi oireilla pahasti. Nyt pari päivää "maitoaltistuksesta" ja alkaa jo vähän paremmin voida.

 

Onko muita kenellä refluksi selkeästi allergista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko FB-ryhmä vielä aktiivinen, ja miten voi liittyä sinne?

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitatko privaa... Ryhmään pitää mielestäni olla joku FB-kaverina ja voin lisätä Sinut kaverikseni ja ryhmään ja sitten voimme poistaa kaveruuden tai olla poistamatta. Ihan miten vaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kopsaan tän nyt mun päikystä:

 

On se nyt perkele. 65€ Hemoon ja lääkäri toteaa refluksin mutta ei anna reseptiä edes Gavisgoniin kun vauvojen puklaamiseen pitää suhtautua konservatiivisesti?!?!?!? Maidon sakeuttajaa ehdotti eli nyt pitää ostaa omaan piikkiin sitä kallista korviketta kun pumppaamalla ei maitoa tuu. Noh, sitä korviketta mihin meil on resepti ei meinaa löytyä mistään, lopulta Yliopiston apteekista löytyy, just sieltä missä on maailman pisin jono. Ihan vähän alkaa kiristää hermoa KUN MISTÄÄN EI SAA APUA! Niin ja sitten kun joskus hamassa tulevaisuudessa päästään sinne maitoaltistukseen niin samalla voidaan SIELLÄ sitten hoitaa tätä refluksin lääkintää.

 

KIROSANA!

 

Niin ja siis siksi piti ostaa tuota kallista korviketta kun Hipulla on ilmeisesti maitoallergia. Eikä oo vielä saatu kutsua maitoaltistukseen. Niin ja tosiaan lääkäri sanoi myös että suoli kuulostaa ärtyneeltä? :huh:

Edited by koran_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now