Guest Noose

Refluksi

201 posts in this topic

^Puhuiko se teille mitään refluksin ja maitoallergian yhteydestä?

 

Meillä on vauvalla refluksi joka on enemmän sellaista pulauttelevaa kuin hiljaista sorttia. Olin kuukauden maidottomalla, viljattomalla ja munattomalla jona aikana pulauttelu väheni huomattavasti mutta muut "allergiaoireet" eli ihottuma ei hävinneet. Viikko sitten aloin käyttää itse maitoa ja tuossa pari päivää sitten alkoi Kertulla vääntely ja ähinä ja tänään sitten massiivinen pulauttelu. Eli meillä ovat yhteydessä ellei peräti tuo refluksi olekin pelkkää maitoallergiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Onko muita kenellä refluksi selkeästi allergista?

 

Meillä on oirehdinta juuri tuollaista. Saattaa olla kananmuna-allergiaakin, sitä en ole vielä lisännyt ruokavalioon takaisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Puhuiko se teille mitään refluksin ja maitoallergian yhteydestä?

Ei, mutta sain tiedon muualta. Mä sain reseptin lopulta sairaalan allergialääkäriltä mutta se on edelleen sairaalan neuvonnassa odottamassa noutoa koska maidon sakeuttaja toi avun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poju on nyt 3,5kk ja hänellä on ollut nyt vähän aikaa sellaista että kun on syöttänyt niin kiemurtelee kun laittaa esim sängylle. Ja pari tuntia syötöstä kiemurtelee ja suuhun nousee jotain ehkä maitoa, nieleskelee kovasti ja taivuttaa päätä estääkseen maidon nousun. Pulauttelua ei ole juuri koskaan mutta selvästi jotain aina nousee kurkkuun. Ja kun nouseen neste kurkkuu ja on nielnyt niin yleensä sen jälkeen yskii pari kertaa. Voisiko se olla refluksia? Pitempiä päivä unia ei nuku muualla kun vaunuissa josta pääosa on huomattavasti korkeammalla. Sängylle jos laittaa niin meinaa nukahtaa mutta säpsähtää hereille kiemurtelemaan ja nielemään. Yöt kuitenkin nukutaan meillä hyvin ja ne menee yhdellä syötöllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lafassa..kuullostaa ihan silent refluksilta :( jos vauva nukkuu pinnasängyssä, niin rullaa isoja pyyhkeitä patjan alle kohottamaan päänpuolta. meillä ainakin auttoi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

lafassa, meillä auttoi maidon sakeuttaja ihan siis TOSI paljon! Se on sellaista jauhetta mikä sekoitetaan äidinmaitoon/korvikkeeseen eli pullosta pitäis sitten antaa. Sitä saa apteekista ilman reseptiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa yksi refluksipäillyn vauvan äiti. Meillä tyttö jo 5kk, alusta asti vatsavaivainen ja huono nukkuja. Neuvolasta ei missään vaiheessa ole otettu oireita oikein tosissaan. Allergioita alettiin tutkia vasta melkein 4kk ikäisenä, kun itse vein täysin uupuneena lapsen yksityiselle lääkärille, jotta saisin nukkumiseen ehkä edes jotakin apua. Vasta viime viikolla sain lääkäriltä altistuksen yhteydessä vinkin, että jollei nytkään allergiaa löydy, niin kannattaisi alkaa tutkia refluksia. Ja kun nyt olen noista oireista lukenut, niin alan tulla siihen tulokseen, että meidän tytöllä on ollut silent refluksi ihan pienestä pitäen (rohinaa, hikkaa, yskää, nieleskelyä jne jne=. Harmittaa vaan, kun en itse, eikö kukaan mukaan, tajunnut tuota epäillä jo aikoja sitten.

 

Mutta tuosta maidonsakeuttajasta olisin halunnut kysellä muilta käyttöohjeita. Nimittäin siitä, kuinka sitä käytetään imetyksen yhteydessä. Lääkäri nimittäin vihjaisi, että sitä voisi antaa ennen imetystä veteen liuotettuna, mutta paketin suomenkielisessä ohjeessa ei tuosta lue mitään. Sen sijaan paketin alkuperäinen hollanninkielinen ohjeistus näyttäis tuosta jotakin neuvovan, mutta mun hollanninkielen taito on sen verran heikko, etten oikein uskaltais sen perusteella arvailla. Eli siis, onko kukaan käyttänyt tuota maidonsakeuttajaa imetyksen yhteydessä, ja osaisko antaa neuvoja???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en ole kuullutkaan että sitä voisi antaa ensin vauvalle ja sitten imettää perään. Mutta miksipä se ei niin toimisi, sekaisinhan se mössö siellä mahassakin menee ja sakeutuu. Siinä on ehkä se ongelma, että kun sitä piti muistaakseni sekoittaa 1 mitallinen 100ml maitoa että miten sen sitten osaa annostella kun ei voi tietää miten paljon lapsi imee?

 

Toi on kyllä niin, sanon suoraan, perseestä että vanhempaa ei kuunnella/oteta tosissaan kun kertoo lapsensa oireista. Etenkin jos on eka lapsi! Kyllä tässä on melkonen kamppailu käyty meilläkin tän maito/refluksiasian kanssa. Suututtaa kun sitä jotenkin hölmösti toivoo että neuvolat ja lääkärit osais hommansa mutta itte pitää ottaa selvää ja "diagnosoida" lapsensa ja sitten vielä vääntää kättä lääkärin kanssa että pääsee testeihin että saa lopulta hoitoa vaivaan.

 

Muakin ihan suututti kun hoksasin lopulta sen maidon jättää pois ihan omatoimisesti ja Hipun vaivat katosi. Että miten ei KUKAAN tajunnut sitä mulle ehdottaa, itte jos olis yhtään "passiivisempi" vanhempi joka ei osaa itse ottaa asioista selvää niin Hippu kärsis varmaan vieläkin maidon tuottamista ongelmista.

Edited by koran_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän sakeuttajapaketissa tai sitten siinä tuotteen mainoslappusessa (univajetta niin, ettei muisti enää toimi) luki kyllä ihan suomeksi ne ohjeet, että miten annetaan veteen sekoitettuna ennen imetystä. Kannattaa tarkistaa, oliko se nyt 1 mitallinen 30ml vettä tms ja sekoitetaan. Annoin itse lusikalla tai ruiskulla seosta vauvalle, ja imetin sitten perään. Sakeuttajan käyttö tosin lopetettiin, kun se vain näytti pahentavan pojan oireita ja kakkakin muuttui liisterimäiseksi.

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaivoin ketjua hieman ylemmäksi kun on ajankohtainen, ainakin jollakin tapaa.

 

Meidän puolivuotiaalle määrättiin gavisconia pulauttelun/oksentelun vähentämiseksi. Mitään varsinaista refluksia ei ole, tai ei ainakaan todettu. Keskimmäisellä lapsellamme oli silent refluksi ja siihen verrattuna vauva on varsin tyytyväinen ja terveen oloinen.

Lääkäriin menimme, koska neitin oksensi aivan kahvisumpin värisiä oksennuksia rajusti. Aikaisemmin pulautteluissa on ollut vain mukana pieniä ruskeita viiruja, mutta tuo oksentelu pelästytti niin, että lääkäriin mentiin. Se mistä väri tulee tai on peräisin, on mysteeri. Nyt siis on tarkoitus katsoa auttaako gaviscon. Jos ei, niin sitten gastroenterologin juttusille. Lääkäri nyt kuitenkin epäili, että sen verran on ärsytystä ruokatorvessa ja mahalaukussa, että limakalvo on irronnut ja värjännyt tuota ulostulevaa tavaraa.

Ja hassua tässä on se, että vauva on ollut varsin vaivaton ja tyytyväinen, kunnes aloiteltiin kiinteitä. Ennen sitä ei ollut minkäänlaisia pulautteluongelmia. Vähän olen ymmälläni kun yleensä asia kaiketi on toisinpäin, että kiinteät helpottaa refluksia. Ja tietysti on herännyt aavistuksia voisiko kyseessä olla allergiaa? vai olisiko sen pitänyt jo näkyä aikaisemmin, koska täysimetin? (ja imetän edelleen) Näistä allergioista en oikeastaan tiedä mitään, sillä keskimmäisenkin lapsen refluksi oli ihan rakenteellista.

 

Ja mitä tulee gavisconiin, onko jollakin siitä enemmän kokemusta? tuntuu kovin hankalalta antaa sitä kun täytyy odottaa ruokailusta sen puoli tuntia. En koe että olisi nyt parin päivän aikana ainakaan kovin paljon auttanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No meillä gaviscon ei auttanut. Ei oikeastaan huomannut yhtään helpotusta. Nyt kokeilussa Nexium.

Ja sen verran viisaampia nyt ollaan lääkärikäyntien jälkeen, että refluksina vaivaa hoidetaan, lopullinen diagnoosi saadaan kaiketi ultran jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä kuuluuko tää nyt varsinaisesti tänne, mutta laitan nyt silti jos on muita epäilijöitä kuten ite :) Oon jo jonkinaikaa epäilly tytöllä refluksia, ja jos siitä oon yrittäny neuvolassa jotain mainita (tai kenelle hyvänsä), niin saa vastauksen "Se on ihan normaalia, jotkut vauvat vaan pulauttelee enemmän" jne.. Huoh. No, en siis vielä tiedä onko refluksia vai ei, mutta tajusin sellasen jutun nyt ihan vasta, että sillon kun annan Rela-tippoja (eli siis maitohappobakteeri+d) ei oo pulautellu läheskään niin paljon kun sillon jos on jättäny antamatta. Meillä siis pulautteluihin auttanu (toistaseks) tällänen, en sit tiedä voiko silti kuitenkin olla sitä refluksia, aion huomenna taas ottaa asian puheeks neuvolassa. Mutta tosiaan, kannattaa kai ainakin kokeilla tota maitohappobakteeria, jos vaikka sattuis siitä löytään edes vähän helpotusta.:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on refluksin silent-muoto vauvalla (9kk). Alkoi parin viikon iässä iltahuutona. Huusi selkä kaarella tuntikaupalla, nukahti aina hetkeksi ja heräsi sitten huutaen suoraa kurkkua. Huutamista edelsi yleensä nieleskely (=nieleskeli ylösnousevaa maitoa). Ei auttanut kuin sylissä ja sitterikeinussa pitäminen, makuuasento oli kamala. Gaviscon auttoi hetkellisesti mutta hetken päästä huuto alkoi uudelleen ja parin kuukauden iässä huusi jo päivälläkin. Jäin lopulta imetysdieetille (=maito, viljat, muna) ja samalla aloitettiin happosalpaaja Nexium. 5 kkden iässä diagnosoitiin maitoallergia ja lopetin imetyksen koska allergioita oli laaja kirjo tuon lisäksi. Nexium oli pakko lopettaa ja tehtiin pH-mittaus ja puolen vuoden iässä päästiin vihdoin aloittamaan Prepulsid-lääkitys. Kaksi päivää lääkityksen aloituksen jälkeen vauva alkoi ryömiä kun vihdoin viihtyi lattialla. Nyt Prepulsid menee 3 kertaa päivässä ja lapsi on tyytyväinen. Refluksi on ilmeisesti rakenteellista ja osa ruoka-aineista pahentaa sitä.

 

Jos en olisi itse selvitellyt asiaa niin olisin kuvitellut että meillä on vaativa vauva joka huutaa ja haluaa syödä jatkuvasti. Tai että maitoa ei tule riittävästi ja siksi itkee. Neuvolassa ei saatu apua, vasta sairaalassa ottivat todesta kun menin päivystykseen sinisenä huutavan vauvan kanssa (jolla oli myös iho rikki ym. allergiajuttuja).

Share this post


Link to post
Share on other sites

^kuulostaa hyvin samalta mitä meidän keskimmäisellä oli, lukuunottamatta allergiaepäilyjä ja iho-oireita. Silloin auttoi prepulsid ja losec mups. Jotkut tietyt ruoka-aineet tosin selvästi pisti närästämään enemmän kuten omena tai muut happamat ruuat, mutta niitä oli helppo vältellä. Eikä meitäkään uskottu neuvolassa, mekin vietiin sitten lapsi päivystykseen ja sieltä suoraan osastolle jossa sitten todettiin refluksi. Refluksi loppui melkein kuin seinään kun neiti nousi pystyyn ja lähti kävelemään 10 kk iässä :)

 

Ja nyt nuorimmaisella on tuo Nexium ja sen aloittamisen jälkeen ei ole kertaakaan ollut pulauttelua. Heti jo ensimmäisenä päivänä lääkkeen antamisen jälkeen näki lapsessa suuren muutoksen, on paljon paremmalla tuulella, syö enemmän ja viihtyy lattialla touhuten myös enemmän. Yötkin rauhottui osittain. Tosin, neidillä todettiin viikko sitten korvatulehdus ja antibiootti kuuri loppui jo, nyt oireita tulult takaisin <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö syntyi rv30+4 ja hän on kohta 3kk vanha.

Hän on todella itkuinen ja pulauttelee paljon.

Ei viihdy selällään ja sängyssä pääpuoli pitää ollo kohotettuna.

Sylissäkin joudutaan pitämään koko ajan pystyasennossa ja siinäkin vetää

päätään taaksepäin. Itkee usein selkä kaarella eikä rauhotu ennen kuin nostetaan pystyyn.

Päivällä on levoton ja rauhaton. Nukkuu huonosti. Yöllä nukkuu vähän paremmin.

Syönnin jälkeen alkaa välittömästi itkemään.. ryöhtäisee huonosti, mutta kun röyhtäisee alkaa taas itkeä.

Myös pulautusten yhteydessä itkee usein ja välillä puklaa kaarella ja maitoa tulee nenästäkin ulos.

Puklut on usein kokkareisia.

 

Mulla on jotenkin sellanen tunne että tytöllä on refluksia emoticon-0101-sadsmile.gif

huomenna on neuvolakäynti, joten pitää kai ottaa puheeksi.

 

Gavisconea terveydenhoitaja käski jo kokeilla mutta tyttö ei huoli sitä vaikka kuinka yrittää antaa.

 

Ja tää itkuisuus on koko ajan vaan pahentunut emoticon-0106-crying.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

No enpä juuri saanut. sen verran että gavisconen annostuksen tarkasti =)

Ja nyt maanantaina mennään lääkärillä käymään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu ei tuo gaviscone oikeasti auta jos on kunnon refluksi kyseessä. Toivottavasti saatte lääkäriltä apua!

 

Meillä on otettu labroja ja tällä viikolla kontrollilabrat. Mä en tarkkaan edes tiedä mitä niistä kokeista katsotaan kun on itselle ihan hepreaa, mutta kaippa niistä jotain neidin vatsan tilanteesta näkee. Nexiumista loppui resepti ja toivon lääkärin määrävän lisää, sillä tälläkin hetkellä pulautteluja on tullut takaisin, menee varmaan flunssan piikkiin, mutta ilman lääkettä olisi tilanne varmasti vielä pahempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mjaa, kappas. En ole muistanut tänne kertoa kuulumisia kuukausiin.

No, tilanne meni tuolloin alkutalvesta todella huonoksi. Pojan paino laski hurjasti, oli lähellä joutua nenämahaletku-ruokintaan.

Sitten tuli nexium - lääkekuuri ja jo parin viikon jälkeen meillä oli ihan kuin eri poika.

Nexium + maidoton, kananmunaton ja kalaton ruokavalio = taivaallinen rauha.

En olisi ikinä, villeimmissä unelmissanikaan voinut kuvitella, että meillä nukuttaisiin päiväunia. Tai yöunia enemmän kuin 45min-1,5 tuntia kerrallaan ilman tuntien huutoa joka yö. Mutta niin siinä kävi, maaliskuun lopun jälkeen poika on nukkunut yönsä n. 20-07 välin heräämättä. Heräämisiä ei ole ollut kuin reilut parisen kymmentä koko tässä aikana. Ihan oikeasti, valtava ero.

 

Diagnoosiksi tuli suolistoperäinen refluksi. En muista sen latinankielistä nimitystä enkä jaksa kaivella papereita esille.

Samalla sitten todettiin maitoproteiiniallergia ja kala-allergia. Kananmunaa siedätettiin varovaisesti tauon jälkeen ja nyt pieni määrä kananmunaa menee hyvin jos se on hyvin kypsennetty. Keitettyä /paistettua munaa ei suostu syömään.

Heinäkuussa saatiin lupa ettei tarvitse kokeilla maitoa eikä kalaa puoleen vuoteen. Ja heinäkuun jälkeen tilanne on parantunut entisestään.

Ekan kerran yli 1,5 vuoteen poika on alkanut kasvaa ja kerätä painoa. Nyt alkaa tulla jo sanojen toistoa,hitaasti mutta varmasti. Ikää nyt 1 vuotta ja 10 kuukautta, mittaa 86cm ja painoa 12,7kg. Ei olla enää miinuskäyrillä, paino taitaa olla jopa plussan puolella. :D

 

Mikä onnenpäivä oli kun toi nexium aloitettiin, täytyy sanoa et oon kiitolllinen sille lääkärille joka kuukausien taistelun jälkeen vihdoin kuunteli mua ja laittoi lähetteen lastenklinikalle. Ja sille pediatrille joka otti asian tosissaan. Lisäksi sille allergialääkärille pikkujätissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari kysymystä:

Värjääkö muilla vauvan pulautus vaaleisiin vaatteisiin sellaiset vaalean harmaat/värittömät läikät?

Onko kukaan kokeillut homeopatiaa lievään refluksiin?

Voiko refluksi oireilla aaltomaisesti, eli välillä enemmän ja välillä vähemmän?

 

Meillä vauva 2,5 kk on syönyt 1,5 kk gavisconia, annostusta vähennetty niin, että saa enää yöksi 1 ml. Yöt menee hyvin, mutta päivisin (huolimatta gavisconista) pulautellaan reilusti ja aina myös 2 h syömisen jälkeenkin. Syö korviketta, Nutrilon Omneo + nutriton sakeuttaja, kerralla noin 130 ml, 6 kertaa päivässä. Korvike aloitettiin 1 kk iässä kun paino laski, nyt huomasin että sakeuttamaton rintamaito aiheuttaa isoimmat puklaukset joten alan hiljalleen lopettamaan imetystä. Puklu on välillä limansekaista, useinkin itseasiassa sellaista läpinäkyvää ja tulee ilman röyhtäilyjä tyyliin "hana auki". VAIKKA olisi röyhtäissyt kuinka hyvin syötön jälkeen...Usein harso on litimärkä puklujen jälkeen. Vauva rohisee ja "räkää" tulee todella paljon. Nieleskelee, mutta pahin nieleskely on jäänyt pois, nyt tulee ulos ja kunnolla. On AINA syötön jälkeen 30 minuuttia pystyssä, mutta tämäkään ei auta. Onneksi vauva ei usein näytä kärsivän pulautuksista, mutta luulisi niiden olevan hapokkaita kun poistavat vaatteista väritkin...

 

Onko kenelläkään neuvoa miten edetä? Neuvolassa ollaan nyt vaan tyytyväisiä että pain nousee (nousi noin 2 kg 1,5 kk aikana kun se syntymän jälkeen ei 1 kk noussut paljoakaan), ja mitään ei siksi tehdä. Yksityisellä käytiin kahdesti, saatiin Gaviscon ja eipä muuta. Tuomelalle aikaa olisi saanut vasta ensi vuodelle... Nyt mietin homeopatiaa ensiavuksi, en oikein pidä ajatuksesta jatkaa lääkityksiä ilman tutkimuksia...

 

Neuvokaa joku mitä tehdä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä menisin uudestaan yksityiselle. Me jouduttiin menemään kolmesti, ennenkuin saatiin apua.

Oletteko peruutusaika-jonossa Tuomelalle? Suosittelen. Oletteko pk-seudulta? Ainakin Visa Lautamatti on kehuttu lääkäri, jos Tuomelalle ei pääse.

Paljon voimia arkeen! Toivottavasti saisitte oikeaste apua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin lastenlääkäriltä refluksin hoitoon Gaviscon-resepti. Refluksi on ilmeisesti aiheuttanut sen, että ruokatorvi on niin kipeä, että vauva ei haluaisi enää syödä. Kamalan huudon kanssa saadaan vähän ruokaa kerrallaan alas. Syiden selvittely (allergia/rakennevika) on edelleen kesken, mutta ruokatorvea pitää nyt jotenkin yrittää rauhoittaa.

 

Ongelmana on nyt tuon aineen annostelu: lääkrin mukaan Gavisconea annetaan kuusi kiloiselle vauvalle 3 ml 4 kertaa päivässä. Sillä, että antaako aineen ennen vai jälkeen ruuan ei kuulemma ole merkitysttä.

 

Gavsiconin nettisivuilta luin nyt kuitenkin seuraavaa:

 

5. Mitä tapahtuu, jos syön tai juon otettuani Gavisconia?

Gaviscon muodostaa suojakerroksen mahansisällön päälle ja estää näin röyhtäisyt ja närästyksen. Jos Gavisconin ottamisen jälkeen syödään, ruoka jää suojakerroksen päälle ja liuottaa sen. Näin teho lakkaa, ja ongelma voi palata. Myös juominen voi vaikuttaa Gavisconin tehoon. Vettä voi kuitenkin juoda pieniä määriä ongelmitta.

 

7. Miksi aterian jälkeen on odotettava 30 minuuttia?

Syitä on useita. Ensinnäkin kaiken ruoan on laskeuduttava mahalaukkuun, jotta suojakerros muodostuu koko mahansisällön päälle. Toiseksi tarvitaan hapan ympäristö eli matala pH-arvo, jotta Gaviscon muodostaa geelikerroksen. Syödessä mahalaukun yläosan pH-arvo nousee, ja samalla alkaa mahahappojen tuotanto pH-arvon laskemiseksi. Puolen tunnin kuluttua mahassa vallitsee taas hapan ympäristö.

 

 

Jos noita ohjeita uskoo, niin puoli tuntia pitäisi odottaa syömisen jälkeen, ja sen jälkeen pitäisi olla kauan syömättä. Tämähän on vauvan kanssa mahdotonta. Ruokamäärät ovat niin vähäisiä, että syöntikertoja on vuorokaudessa yli kymmenen, ja ainetta saa antaa vain neljä kertaa.

 

On myös ikävä herättää vauva, joka on syönnin jälkeen nukahtanut, puolen tunnin päästä ottamaan lääkettä. Mutta ilmeisesti vaikutus ei ole sama jos lääkkeen antaa heti syömisen jälkeen.

 

MIllaisia ohjeita te muut olette saaneet ja miten olette käytönnossä toimineet?

Edited by Kat100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka sitä Gavisconea saa annettua? Tosi hankala annostus kun pitäis antaa puoli tuntia syömisestä ja meidän herra nukahtaa aika usein tissille. Pitääkö sitte herätellä ottamaan lääkettä. :girl_mad:

 

^Näköjään Kat100 miettii samoja asioita.

 

Vielä tyhmä kysymys: liittyykö ilmavaivat/mahavaivat jotenki refluksiin vai onko ne ihan eri juttu? Meidän pojalla vaikuttais olevan aikan paljon noita refluksioireita, mutta myös tosi kovat ilmavaivat. Lääkäri määräs Gavisconea, mutta vielä emmin aletaanko sitä antaa vai kokeillaanko vielä Disflatylillä ja vyöhyketerapialla. Refluksioireet ei ole niin pahat ainakaan vielä, jos siis sitä ovat. Ei itke, mutta välillä kitisee, puklaa ja nieleskelee jotain, hikka usein, aivastelee, rohisee ym. Nukkuu tosi huonosti päivisin. Alan jo epäillä itseenikin, että oonko vaan kuvitellu kaiken ku luen näitä juttuja täälä. Mietin että kannattaako tuota alkaa lääkitä Gavisconella kun oireet melko lievät vai voiko pahentua jos ei tehdä mitään.

Edited by Viivilinnea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now