Guest Noose

Refluksi

201 posts in this topic

Me saatiin neuvolasta ihan paperille tulostettu ohje gavisconen käytöstä.

Vastasyntyneet ja alle 6kk: enintään 1-2ml painokiloa kohta vuorokaudessa jaettuna useaan kerta-annokseen.

6-24kk ikäiselle annetaan vuorokaudessa korkeintaan 5-10ml jaettuna useaan annokseen.

Ja Kysyin siitäkin että kun on ikävää herättää vauva, jos sattuu nukahtamaan syömisen jälkeen.

Lääkäri sanoi että; voi antaa heti syönnin jälkeenkin lääkkeen.

Meillä tosin vauva itki aina syömisen jälkeen kauan aikaa niin oli yleensä hereillä vielä puolen tunnin kuluttua.

Meillä gaviscone ei auttanut kun viikon verran. Päästiin onneks nopsaan lastenääkärille ja nyt käytössä Zantac kuuriluontoisesti. Se auttaa hurjan paljon. Arki on ihan toisenlaista ja itkuisuus on vähentynyt huimasti. Eikä; vauva vaikuta enää niin kipeältä.

 

Kiinteiden aloitus voi myös helpottaa refluksia.

 

Mut piti tulla noihin ilmavaivoihin vielä lisäämään että miedänkin vauvalla on melkoisesti ilmavaivoja ja

lopussa gaviscone tuntui pahentavan vatsaoireita. Nyt ei käytetä gavisconea juuri ollenkaan.

Edited by Nene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, miten nopeasti kullakin on lääkkeet alkanu vaikuttaa?

 

Meillä refluksiepäily ja vauva vaan itkee. Täs on jo 3 kuukautta kaikkea kokeiltu itkujen takia ja nyt tosiaan refluksia vielä epäillään. Neljä päivää on nyt Losec Mupsia syöty ja vielä ainakaan ei oo itkut helpottanu. Alkaa itseltä vaan kärsivällisyys ja henkinen jaksaminen loppumaan kun vauva vaan itkee jatkuvasti ja joutuu kantamaan koko ajan pystyssä sylissä.

 

Meillä siis 31+4 viikoilla syntynyt keskospoika ja alusta asti ollu ilmavaivoja ja itkusuutta. 2kk sitten kävin yksityisellä ja todettiin maitoallergia, tosin itkut ei missään vaiheessa helpottanu vaikka allergia diagnoosi saatiin. Ite olin munaton, maidoton, viljaton dieetillä eikä siitä mitään apua. Rautalisästää ei itkut johdu, sekin testattu. Vauva aina ollu sellanen että kun itkee niin ei pysty laittamaan vaakatasoon ollenkaan. Yliojentaa itseään. Nyt viimisin viikko tuntuu että vaan pahentunu ja itkee jopa hoitopöydällä kun vaihdetaan vaippoja. Ei suostu nukahtaa päiväunille kun itkee vaan jos laittaa sänkyyn makuulle. Röyhtäsyt on tosi tiukassa ja nieleskelee usein, hikottaa ja välillä pulauttaa kirkasta nestettä pitkään ruokailun jälkeen. Henki rohisee myös usein ja haluais syödä jatkuvasti kun se ilmeisesti helpottaa oloa. Itku on sellasta kipuitkua et näyttää niinku johonki sattuu ja kyyneleet silmissä itkee naama punasena. En vaan tiiä että mitä sitä enää tekis.

 

Haluisinkin vaan tietää että miten nopeesti noitten lääkkeitten pitäs vaikuttaa, jotta osais vähän asennoitua että miten pitkään tätä itkua jaksaa vielä näillä eväillä kuunnella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^meidän keskimmäinen söi losec mupsia ja muistaakseni sen vaikutukset huomasi hyvin nopeasti, parissa päivässä olo helpottui. Sai tosin sen lisäksi prepulsidia, mutta me koettiin muutenkin tuosta losecista olleen suurempi hyöty kuin prepulsidista.

Nyt kun nuorimmaisella on Nexium niin sen vaikutuksen huomasi heti ekasta annoksesta lähtien ja niin ilmeisesti pitääkin tuon lääkkeen kohdalla.

 

Meillekin määrättiin gavisconia, mutta en sitä antanut viikkoa kauempaa koska oli niin hankala antaa juuri noiden odottelujen vuoksi. Eikä se auttanut ollenkaan, etenkään öisin vauva puklaili.

 

Meillä tosiaan puklailut on osin helpottaneet, mutta nyt on taas jostain syystä ollut kerta päivään isompi oksennus joka on kauttaaltaan kahvisumpin väristä. Enkä mä osaa yhdistää ollenkaan mistä se johtuisi, ainostaan kellon aika on melkein aina sama kun tuo tapahtuu eli iltapäivällä. Voiko olla, että edellisenä päivänä annettu lääke alkaa menettää tehoaan (annetaan lääke iltapalalla) iltapäivästä?

Meillä pitäisi ottaa vielä uudestaan kontrolliverikokeita kun lääke lopetetaan, mutta lääkärin kanssa ei ole ollut mitään puhetta kuinka kauan saa syödä lääkettä? onko kenelläkään kokemusta kuinka kauan Nexiumia saa syödä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Losec vaan pahensi refluksia ja käytettiin sitä vajaa viikko. Sitten saatiin Tiina Tuomelalta ohje lopettaa lääke heti , koska ei kuulema sovi kaikille ja vaikutuksen pitäisi näkyä jo parissa päivässä. Tuomela passitti meidät Visa Lautamatille, joka teki ph-mittauksen ja saimme hänen kauttaan Prepulsidin käyttöön. Tuo Prepulsid on kyllä tosi vahva lääke ja apteekissakin siihen piti hakea joku erikoislupa, mutta oli meidän tapauksessa ainut lääke joka oikeasti auttoi. Suosittelen ehdottomasti hakeutumaan Tuomelalle tai Lautamatille. Me taisteltiin refluksin kanssa pitkään ilman minkäänlaista apua ns normilääkäreiltä, kunnes sain peruutusajan Tuomelalle. Tuomela on kyllä aivan mahtava lääkäri ja todella ihana ihminen joka ottaa asiat tosissaan.

Tsemppiä kovasti kaikille refluksin kanssa taisteleville. On kyllä todella hankala ja raskas vaiva, johon on vaikea saada apua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, kiitos vinkistä. Meillä tosiaan tuntuu nyt et on ollu pari refluksin kannalta parempaa päivää, mutta saatiin toissapäivänä rokotukset niin ne on nyt sit pistäny pakkaa ihan sekasin. Ens viikolla on lääkärin soittoaika ja jos siihen mennessä ei oo tilanne parantunut niin sitten pyydän lisätutkimuksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pieni päivitys tänne, tosiaan Losec tuntui alkavan vaikuttaa noin viikon käytön jälkeen, mutta viime vkl alkoi taas kauheat itkut. Käytiinkin sitten samalla lääkärillä että onko annostus nyt oikein vai ei kun itkut tuli pahana takas. Noh, pojalla oli sitten kurkku punainen, eli ilmeisesti kurkkukipu aiheutti refluksin pahenemisen ja siitä syystä itkut tulivat takaisin. Poika lopetti myös soseiden syönnin, ilmeisesti kurkku sen verran kipeä. Saatiin panadolia ja nyt on pari päivää näyttänyt jo paljon paremmalta eikä niitä normaaleja kipuitkuja ole kuulunut. Losecin lisäks annetaan nyt myös Gavisconia, ehkä tää yhdistelmä toimis meillä.

 

Kun noi itkut palasi takasin tosi kovina niin samaan aikaan poika sai myös nykimiskohtauksen, otin sen videolle ja näytettiin tätä myös lääkärille. Meidät passitettiinkin sitten pikasesti EEG:hen tarkistukseen, mutta onneks oli EEG normaali. Eli suurella todennäköisyydellä se nykiminenkin oli refluksiperästä. Onneks selvittiin säikähdyksellä.

 

Ja tosiaan nyt poika suostuu nukahtamaan helposti pinnikseen, ei tarvitse kanniskella ympäriinsä ja voi laittaa makuuasentoon. Ehkä tää tästä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin tulla kertomaan meidän kuulumiset ja ehkä vähän toivoa itkuisen vauvan kanssa taisteleville. Meillähän poika oli itkuinen ja vatsavaivainensyntymästään saakka. Ekat kaksi kuukautta diagnoosi oli koliikkityyppiset vatsaoireet. 2,5kk iässä, kun itkuisuus vain paheni, menimme lääkäriin ja vaadin allergia- ja refluksitestit. Itkua selkä kaarella oli paljon, pulauttelua ei juurikaan, mutta kurkkuun nousi happoja, joita poika nieleskeli. 3,5kk iässä tehtiin ph-mittaukset, joissa todettiin selkeä refluksi. Ensi kokeilimme Prepulsidiä, joka aiheutti vain pahempaa koliikki-itkua. Sitten aloitimme Nexiumin 4-5kk iässä, joka alkoi auttaa parin viikon jälkeen. Yöt ei kuitenkaan parantuneet. Olin ollut maidottomalla, viljattomalla, soijattomalla ja munattomalla tutkimusten aloituksesta asti. Maitoallergia todettiin altistuksella 5,5kk iässä. Viljaa ja soijaa ei ole altistettu, mutta oireet todettu rintamaidon kautta kotona. Diettiä jatkoin imetyksen loppuun saakka yksivuotiaaksi.


Allergiat ja refluksi saatiin siis periaatteessa hoidettua, mutta yöt paheni, kun poika oli 6kk ikäinen. Olin aivan loppu. Ensin 6kk epätoivoa ja pelkoa ja huolta siitä, että kaikki ei ole hyvin ja pojalla on paha olla. Siihen päälle vielä paha univaje. Pääsimme Tammisaaren unikouluun pojan ollessa 7,5kk. Unikoulu auttoi hetkeksi, kunnes taas 8-9kk iässä paheni uudelleen ja aloitin yöimetykset uudelleen, että saisimme edes vähän unta. Uniongelmien aikana, pojan ollessa 7,5kk, käytin hänet osteopaatilla, joka totesi pojan kallossa olevan selkeitä jännitystiloja ja hän todennäköisesti kärsii päänsärystä. Osteopaatti oli myös sitä mieltä, että refluksi on myös peräisin kehossa olevista jännitystiloista, jotka taas ovat peräisin synnytyksestä, joka päättyi kiireelliseen sektioon, eikä kallo lähtenyt palautumaan normaalisti, kuten usein normisynnytyksen päätteeksi. Ensimmäinen, eikä toinenkaan hoitokerta tuottanut vielä selkää parannusta. Kolmannella hoitokerralla, pojan ollessa noin 9kk ikäinen, osteopaatti sai pojan ensin rentoutumaan täysin ja siten hoidon tehoamaan. Siitä lähtien meillä on nukuttu LÄHES TÄYSIÄ ÖITÄ! Poika on nyt 1v2kk. Allergiat ja jonkin verran vatsavaivoja on edelleen ja Nexium vielä käytössä. Refluksi on kuitenkin helpottanut eikä poika ole selkeästi kipuinen päivittäin. Nexium on tarkoitus lopettaa alkuvuodesta. Yöunet ovat kyllä olleet se eniten arjen sujuvuuteen vaikuttava tekijä.   

Suosittelen siis kokeilemaan osteopatiaa, ei siitä haittaakaan ole. Mitä aiemmin menee, sitä helpompi on hoitaa. Itse olisin toivonut, että joku olisi vinkannut osteopatiasta aiemmin. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei ollenkaan. Pahimmassa tapauksessa kallo olisi ehtinyt luutua kiinni ja pojalla olisi tod.näk. elinikäinen migreeni :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! Meidän poikamme kärsi pahasta refluksista elämänsä ensimmmäiset 8-9 kk. Sitten vasta kun ryömiminen vaihtui konttailuksi ja tukea vasten etenemiseksi, refluksi alkoi helpottaa. Refluksiaika oli todella rankkaa meille vanhemmille, riepujen ja rättien kanssa pelailua koko aika. Vauvamme vaatteita sai vaihtaa koko ajan, kuolalappuja oli käytössä monia kymmeniä. Jättikokoista pyykkitupamme pyykkikonetta pyöritettiin parhaillaan 8x viikossa. Välillä tuntui että voimat olivat täysin poissa. Neuvolassa yritin aina sanoa, miten väsynyt olen ja miten huolestuttavaa tauti on, eipä otettu kovin vakavasti. Vasta kun mieheni sanoi asiasta, saatiin lääkärikierre alkamaan. Sijaislääkärit eivät osanneet tehdä asialle mitään. Neuvolalääkäri antoi aluksi (ilman tutkimuksia) Zantac-nimistä lääkettä (usein käytetty happosalpaajana, mahahappo-ongelmiin, keliakia ja maitoallergioiden hoitoon jne), joka jäi täysin käyttämättä vääränä lääkkeenä, ongelma oli mahaportin sulkijan löysyys. Pian pääsimme kuitenkin tutkimuksiin ja saimme onneksi asiantuntevalta lastenlääkäriltä Prepulsid-nimistä lääkettä (mahaportin sulkijalihaksenn vaikuttava lääke). Lääke auttoi emmekä enää käytä mitään lääkkeitä. Matotkin olemme saaneet laittaa takaisin lattioille! Tauti oli koko perhettä kuormitava ja ikävä, vaikea oli löytää hyviä puolia vauva-arjesta kun perusfiilis oli väsynyt ja kuormittunut.  Unelmat eivät järin hyvin vastanneet odotuksia. Mutta nyt on suunta taas ylöspäin, pikkuhiljaa :)

 

Suosittelen kaikille päteviä tutkimuksia kun lapsi sairastaa, niin saa heti oikeat hoidon ja lääkkeen. Kalliin (lähes 50e, ei pienempiä pakkauksia) käyttämättömän lääkkeen osto harmitti kyllä. Meillä tuo 300ml Zantac-pullo (15mg/mloraaliliuos exp12/2014)on edelleen käyttämättä, jos joku Keski-Suomen seudulta tarvitsee kyseistä lääkettä, niin ota yhteyttä!

Edited by eveliinivi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitanpas taas päivityksen tänne. Viime kirjotuksen jälkeen itkut vaan taas paheni ja joulu ja uusi vuosi meni ihan hirveessä huudossa. Pojalta löytyikin sitten korvatulehdus ja syötiin kaksi antibioottikuuria siihen. Viime tarkituskerralla korvat ei vieläkään ollu parantuneet, mutta uutta antibioottikuuria ei saatu. Kuitenkin tässä on nyt ollut kuukausi ilman mitään pahoja itkuja :)

 

On ollut virusinfektiota, hampaiden tuloa ja ummetusta ja tuntuu että ne kaikki ovat hieman pahentaneet refluksia, mutta sitten kun kaikki on hyvin niin on aurinkoinen, naurava ja tyytyväinen poika :) 

 

Meillä siis Losec on riittänyt ja tuntuu sopivan. Kun aloitettiin lääkitys niin samalla tuli kaikkia muita tulehduksia että tuntui ettei lääke tehonnut ollenkaan, mutta nyt tilanne on ihan eri. Välillä tuntuu kuin meidän poika olisi vaihdettu toiseen :) Ihana nähdä kun pientä ei satu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei onko kellään kokemusta että refluksi pahenisi kun vauva lähtee liikkeelle? Meillä pitkään oli jo tosi hyvä tilanne, välillä tietysti huonompia päiviä, mutta nyt tuntuu että kun poika on ruvennut ryömimään niin refluksikin on pahentunut. Voikohan jotenkin ryömiminen painaa mahaa niin että sitten sieltä voi helpommin nousta jotain kurkkuun? Yleensä tunnin jälkeen ruokailusta tulee pulautus ja on sellasta limaista. Samoin poika yskii ja hikottelee todella usein. Mitään uusia ruoka-aineita ei ole syöty eli mistään allergiasta ei voi olla kyse. Refluksi lääkkeen annostustakin on nostettu noin kuukausi sitten, joten eihän oireiden siitä pitäisi pahentua. Ensi viikolla neuvola, siellä otan tämän puheeksi mutta ajattelin myös täältä kysellä jos jollain muulla olisi samantapaisia kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

chaste, meillä refluksi paheni juurikin 9kk iässä ja täällä hieman tietoa siitä, miten vauvat reagoi iän mukaan: http://www.refluksilapset.fi/oireetvauvalla.html

 

Nykyisistä kuulumisista sen verran, että lääkitys on lopetettu helmikuussa (käveli pääsääntöisesti joulukuusta eteenpäin) ja poika voi hyvin!  :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

BonaDea kiitos tosi paljon tosta linkistä! En ite ees tajunnu sieltä kattoa vaikka tuolla refluksilapset palstalla oon kirjotellu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kunpa ei olis koskaan tarvinnut tähän ryhmään liittyä, mutta pahasti näyttää siltä, että meijän alta kuukauden ikäisellä pojalla olis hiljanen refluksi. :( Itse tähän diagnoosiin päädyin, kun oireita olen googletellut ja paljon paljon juttuja lukenut..

 

Eli oireina pojalla on:

-runsas nieleskely ja tukehtumisen äänet

-harvemmin puklailee, mutta jos, niin viiveellä (eli syönnistä voi olla reilusti aikaa)

-imettäessä rintaraivarit (tosin enää en imetä)

-itkee paljon!! ja selkeästi tulee semmosia "kohtauksia"

-huutaa selkä kaarella ja nostaa päätään kovasti

-röhisee

-ei viihdy selällään (ja silloin saattaa enempi tulla puklujakin)

-pystyasento paras ja sylissä viihtyy

-hikka todella usein

-aivastelu

-mahan väännöt. kiemurtelee ja on tuskaisen näköinen

-todella usein hamuaa suuhunsa jotain, vaikka olisi juuri syönyt..ja tuttia ei kuitenkaan välttämättä huoli

-yölevottomuutta

 

Melkein syntymästään asti on ollut tosi tyytymätön tapaus tämä poikanen. Eli itkee ja huutaa todella paljon!! Täällä huushollissa ei hirveesti nukuta.. Tälläkin hetkellä ähisee tossa vieressä, kun yritän nukuttaa jätkää tuohon koliikkikeinuun. Koliikki-epäily tosiaan on, mutta musta tuntuu, että kaikki voi johtua myös tästä refluksi vaivasta..? Mitä mieltä te kokeneemmat olette, kuulostaako selvältä tapaukselta? 

 

Yksityisellä lääkärillä on käyty, mutta pojan nuoresta iästä johtuen alotettiin kokeilu Nutrilonin nutriton maidonsakeuttajalla. On hyvin auttanut siihen nieleskelyyn ja puklailuun, mutta muuhun ei sitten juurikaan. Eli itkuilu jatkuu... Korvikemaidolla alotettiin ensin Nan, sitten siirryttiin Nan Ha:han, sen jälkeen kokeiltiin nutrilon standard. Nyt aloitin lauantaina oma-alotteisesti kokeilun maidottomalla linjalla. Hain apteekista Nutrilon Peptiä ja siihen tietty lisään maidonsakeuttajaa. Kovin vaikea sanoo parin päivän kokemuksella onko ollut apua, mutta ei minusta ainakaan haittaakaan. Ja mitä tulee mahan vääntöihin, niin ollaan välillä annettu Disflatyl tippoja, kun tuntuu, että jos kakka on kateissa, niin tippojen jälkeen poika on kakannut paremmin. D-vitamiinina menee Jekovit. Alkuun kokeiltiin myös Rela-dropsit d-vitamiinilla, mutta siitä tuntui tulevan enemmän huutoa, niin lopetettiin antaminen. 

 

Tää tlanne on vaan kovin turhauttava, kun tuntee riittämättömyyttä, kun pikkuista ei osaa auttaa mitenkään..Ja toi jatkuva itkuilu on hirveetä :( 

Myös joidenkin ihmisten reaktiot koko asiaan saa v***tus-kynnyksen nousemaan, kun mehän vaan tosiaan vauvan isän kanssa ollaan vauhkoja, eikä pojalla oikeesti ole mitään hätää. "Puklailu ja itkuiluhan on ihan normaalia"... Arghh!! Vauva-arkeenhan kuuluu valvominen, kuulemma! Etää niinpä niin, tekis mieli sanoa, että tervetuloa sit meille vaan. Tässä just yks päivä vauva alotti huudot aamu 8:lta ja lopetti yöllä 3:lta, siinä välillä nukkui kolmisen tuntia ja senkin pätkissä.. Mun mielestä siinä ei oo enää mitään "normaalia", jos kerta oireileekin noin pahasti. :(

 

Osaisko joku vinkata HYVÄÄ asiantuntevaa lääkäriä Tampereelta? Mehiläisessä käytiin tosiaan aiemmin, siel oli lääkärinä Riitta Ojala. Mutta en kokenut, että hän olisi mikään asiantuntija.. Tai en saanut sellaista vaikutelmaa..

 

Nyt olis vinkit tarpeen, kiitos :) Alkaa voimat/keinot oleen vähissä... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Osaisko joku vinkata HYVÄÄ asiantuntevaa lääkäriä Tampereelta? Mehiläisessä käytiin tosiaan aiemmin, siel oli lääkärinä Riitta Ojala. Mutta en kokenut, että hän olisi mikään asiantuntija.. Tai en saanut sellaista vaikutelmaa..

 

Nyt olis vinkit tarpeen, kiitos :) Alkaa voimat/keinot oleen vähissä... 

 

Minä mainostaisin tähän taas Terveystalon Peter Czonkaa. Itse olemme asioineet vain atooppisen ihon kanssa, mutta monet refluksiperheet tässä lähipiirissä ovat käyttäneet Czonkalla. Ellen ihan seniili ole, tuota hiljaista refluksia on ollut näissä mainitsemissani tuttavatapauksissa. Neuvolassahan erityisesti tähän suhtaudutaan sillä perinteisellä "ei se mitään ole, menee kyllä iän myötä ohi".

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czonkaa suosittelen minäkin. Meidän 7kk pojalle saatiin häneltä refluksidiagnoosi hetki sitten, juurikin silent refluksi kyseessä. Meillä oireet on paljon lievemmät, lähinnä yölevottomuutta ja tuota jatkuvaa rohinaa, on myös aina halunnut olla paljon rinnalla ja syönyt toooosi usein ja vähän kerralla. Lääke on ollut nyt reilu 2 vk kokeilussa ja hyvältä vaikuttaa! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tampereella ehdottomasti suosittelen Tarja Ruuskaa. Toimii Mehiläisessä, mutta on myös Taysin puolella lasten gastroenterologina. Erittäin asiantunteva ja kokemusta paljon. On hoitanut meidän molempia refluksikkoja ja tähystänyt nuoremman. 

 

Ja uskaltanen mainostaa, että fb:ssä toimii myös oma refluksilasten ryhmänsä josta saa valtavasti vertaistukea ja joskus ihan viisaita neuvojakin.

Edited by almukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

^fb:ssa olenkin jo kyseisessä ryhmässä, sieltä saa todella paljon tietoa ja tukea! :) sieltä sain vinkin tuosta Ruuskasta, ja varasin ajan samantien. Päästään vastaanotolle jo maanantaina! Ihana, jos sieltä saisi jtn vastauksia ja apua tähän tilanteeseen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^fb:ssa olenkin jo kyseisessä ryhmässä, sieltä saa todella paljon tietoa ja tukea! :) sieltä sain vinkin tuosta Ruuskasta, ja varasin ajan samantien. Päästään vastaanotolle jo maanantaina! Ihana, jos sieltä saisi jtn vastauksia ja apua tähän tilanteeseen :)

 

Mitä teille lopulta sitten sanottiin asiaan? Ihan näin mielenkiinnosta kyselen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jenny-Maria: Ruuska määräs ihan oireiden perusteella pojalle Nexium-kuurin. Oliskohan menny jtn 2-3 päivää, niin lääkkeen teho tuli esille. Poika on nyt aivan erilainen, ja itkut vähentyneet huomattavasti. Ainakin nyt toistaseks meillä on "normaali" poika! :) Tiedä sitten, kun kuuri täytyy lopettaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisiko kukaan kertoa Lahdesta hyvää ja osaavaa lääkäriä, joka tuntee refluksin? Meillä pojalla selvät refluksin oireet ja nyt kaksi kertaa käyty kunnallisella ja keskussairaalan päivystyksessä, mutta kaikki ovat vain olkaa kohautelleet.

tuntuu toivottomalta kun poika vain itkee eikä itse voi asialle kovin paljoakaan tehdä tai helpottaa oloa.

pystyasennossa olemme pitäneet pitkiä aikoja ruokailun jälkeen, mutta silti pulautuksia tulee paljon ja ovat kivuliaita. Muut oireet ovat: levottomuus, jatkuva nieleskely ja tarve saada suuhun jotakin. Itkun aikana selän veto kaarelle, ruokaraivarit... Ja univelkaa on jo pojalle sen verran kertynyt että ei meinaa päivisin malttaa käydä nukkumaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wilmusti mikä korvike teillä nyt käytössä? Meidän pikku poitsulla,ikää 9 päivää on todennäköisesti silent refluksi. Tuttua tämä homma on kun siskollaan oli sama homma. Tänään käytiin lääkärillä ja saatiin losec mups käyttöön ja jos ei auta niin neocate kokeiluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Nyt on menty jo jonkun aikaa Nutrilonin Ar-maidolla, ja tää näyttäs olevan paras tähän asti. Eli ei kyl enää aleta vaihtelee.. :) Voi harmi, että teillä samaa hommaa. Minkä ikäinen siskonsa on? Onko hänellä millanen tilanne tänä päivänä? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^sisko nyt 2v8kk,hänellä refluksi oli allergiaperäistä. Enää ei ole lääkitystä tai ruoka rajotteita. Meillä käytössä nyt pojalla nan ha 1. Onko teillä kuinka paljon lääkitys auttanut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nexium on auttanut tosi hyvin, että ne 24/7 itkut on vaihtuneet enää iltaitkuihin (2-6h). Ja on huomattavasti hyväntuulisempi poika. :) Tää kuukausi mennään tolla lääkityksellä ja sitten loppuu. Saas nähdä, mihin tilanne siitä muuttuu. Ja vyöhyketerapiassakin ollaan käyty nyt kahdesti. Ei siitä ainakaan haittaa ole :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieno homma :) meillä tilanne ei onneksi noin paha kuin teillä oli. Yöt vielä suht ok,örisee ja ähisee kyllä paljon mutta suuremmilta itkuilta on vältytty. Päivisin ja iltaisin itkee. Hereillä ollessa itkee melkein koko ajan :( toivon että vältyttäisiin tuolta allergia taipaleelta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now