Guest Noose

Refluksi

201 posts in this topic

Tsemppiä teidän arkeen! Onko se losec mups minkä pituinen kuuri? Toivottavasti tehoo nopeasti! 

 

Ihmetyttänyt se, että mitähän eroja näillä kaikilla lääkkeillä on, kun joillekin määrätään Nexium, toisille Gaviscon, Losec ym..? Vai meneekö se vaan niin, että käydään niin moni läpi, ennen kuin joku sitten auttaa... Meilläkin alotettiin heti tolla Nexiumilla, mut onneks hyvällä tuurilla olikin ilmeisesti sopiva! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossa purkissa on 28 tablettia ja kun annostus meillä on puolikas tabletti niin tuo kestää melkein 2 kk. Meillä tyttö söi samaista lääkettä reilu puoli vuotta putkeen. Nexium ei meillä tytöllä auttanut siksi pyysin nytkin losecia :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lahdessa ei refluksia oteta tosissaan

täällä ei edes ruokatorven ph-mittausta tehdä. Miten muilla onko ph-mittausta tehty ja kuinka usealla lääkärillä piti käydä ennen kuin saitte lääkityksen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kävimme tänään reilu kuusi viikkoisen vauvan kanssa lääkärillä refluksiepäilyn vuoksi. Aloitetaan Gaviscon ja maidonsakeuttaja, jollei auta, niin sitten Zantac. Lisäksi ohjeisti aloittamaan kiinteät kolmikuisena.

 

Ja heti törmään ongelmiin... Poika sylkee sekä sakeuttajan, että lääkkeen ulos. Sakeuttajan annan ennen imetystä. Sain jo vinkin, että puhaltaa kasvoihin samalla, kun antaa lääkettä. Lääkeruuttaa ei varmaankaan voi kovin syvälle suuhun lykätä??? Lisäksi poika monesti nukahtaa tissille, joten torkkui mun olkapäällä puoli tuntia ja heräsi, kun annoin lääkkeen. Seuraava ongelma onkin sitten se, että tuo syö hereillä ollessaan usein, nytkin piti pian lääkkeen annon jälkeen päästä tissille eli hyöty taisi mennä siinä?

 

Juuri viimeksi eilen meitä ohjeistettiin neuvolassa, että pitää antaa tissiä, aina, kun haluaa, kun on niin kevyt... Eli onko tässä nyt semmoinen tilanne, että hoito olisi, mutta kun ei pystytä sitä toteuttamaan :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua kanssa nyt sitten mietityttää tuo fefluksi, että olisiko meilläkin.. Osa oireista vastaa fefluksia, mutta sitten taas välillä ei ole mitään. Eli jos kärsii refluksista, niin voiko välillä olla täysin oireeton vaikkei mikään muuttuisi siinä välissä? Joku tuota pientä kuitenkin selvästi vaivaa, tässä vaan koitan kartoittaa että mikä. Ensi yöksi kokeillaan korottaa pinnasängyn päätyä.

Eli esim viimeinen vuorokausi: Illalla kesken tissin syönnin saattoi itkeä mutta nappasi silti tissistä uudelleen ja jatkoi syömistä. Itkeskeli vähän syönnin jälkeen. Itkeskeli eilen paljon muutenkin, vaikka syöminen ennen on rauhoittanut. Yöllä heräilin siihen kun pieni ähisi ja puhisi ja nukkui levottomasti, näin menty kolme-neljä yötä. Aamulla herätessä sai taas syödäkseen, ei mitään kitinöitä ja aamupalan jälkeen ollut hereillä ja tyytyväinen. Puklaa lähes joka syönnin jälkeen, joskus ajankin päästä syönnistä semmoista kokkareista maitoa, aamulla oli hikka joka on usein muutenkin (lähes joka päivä), rohisee syömisten jälkeen myös.

Äsken syödessä kaksi kertaa veti maitoa henkeen ja röyhtäytin samalla, näitä seurasi kitinää joka helpotti sillä että syömistä jatkettiin, jonka jälkeen nukahti ilman mitään ylimääräistä ongelmaa. Mahallaan viihtyy, nukkui ekat pitkät päikkärit toissapäivänä mahallaan, öisin nukutan kyljellään tai selällään. Ilmaa tuolla tuntuu olevan jonkin verran. Välillä syömisten jälkeen itkiessä vetää selkää kaarelle ja joskus taas ilme näyttää siltä että kuvottaa (niin kuin aikuisilla naama menee semmoiseksi jännäksi jos oksu meinaa tulla) ja yökkää vähän samalla suupilet maata osoittaen :( Aivastelee kans ja nenän kautta hengittäessä kuulostaa siltä että nenä on tukossa.

Onko meillä refluksia, ilmavaivoja vai tekeekö tuota kaikkea viikko sitten aloittamani D-vit.tipat, aloitin itse syömään möllerin kapseleita myös viikko sitten, voiko se tehdä tuota? Viikon verran ollut näitä epämääräisiä oireita.

Neuvolalääkäri 1,5vk päästä. Pitäiskö näiden oireiden kanssa odottaa sinne, jos eivät pahene? Mitä muuta kotona voisi kokeilla kuin tuota sängyn päädyn kohottamista ja pystyssä pitämistä?

Pieni mies on nyt 4vk ja 5pv, täysimetyksellä mennään. Välillä mietin tyrkkäänkö liian helposti tuolle tissin suuhun, eli aina kun vähän kitisee ja vaikuttaa että nälkä saattaisi olla, kun kuitenkin silloin syö. Toisaalta luin että refluksitapauksissa pitäisi pitää 2-3h väli. Miten sen pystyy pitämään jos itkee nälkää siinä välissä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös jonkinasteinen refluksi ilmeisesti pojalla, mutta ihan hirveän vakavaksi tuo ei ole äitynyt. Alku kuulosti hyvin samanlaiselta kuin mitä Sama vieras tuossa aiemmin kuvaili ja oireet alkoivatkin siinä himpun vajaan kuukauden ikäisenä. Oireina olivat silloin juurikin tuo syönnin jälkeinen itkuisuus, pystyasennossa viihtyminen, runsas puklailu vielä pitkään syömisen jälkeen ja usein tuo oli pahanhajuista ja hyvin kokkareista, runsas hikottelu, yskiminen, aivastelu, nieleskely yms.. Monesti tosiaan yökki ja kakoi myös puklailun jälkeen.

 

Yritin jonkinaikaa hoitaa tuota oiretta tiheällä syöttämisellä, kun en vielä tajunnut että kyse on refluksista. Tämä johti oravanpyörään, jolloin poika oli vain hetken syönnin jälkeen tyytyväinen, jonka jälkeen alkoi kitinä ja oireet. Osittain varmaan itki myös sitä, että vatsa oli liian täynnä. Samalla päiväunet tulivat todella katkonaisiksi, kun heräsi unesta siihen, kun maito nousi kurkkuun. Myös yöt olivat levottomia, poika veti itseään karrelle ja venkoili sängyssä. Päivät poikaa kannettiin ja kannettiin sylissä pystyasennossa, kun se oli ainoa joka kelpasi. Aamuisin oli meilläkin oireet aina helpompia kuin illat, koska yöllä syöttövälit oli pidempiä ja poika nukkui paremmin.

 

Kun tajusin kyseessä olevan refluksin, nostettiin juurikin tuota sängyn päätyä aika reippaasti, samoin vaunun patjan alle rullattiin peitto, jolloin pääty nousi hieman ylöspäin. Aloin myös röytäyttämään poikaa tiiviiseen tahtiin syönnin aikana, jolloin se vatsaan kertynyt ilma saatiin hieman pois eikä röyhtäyttämisen aikana maito noussut enää niin kovasti kurkkuun. Yritin myös pitää vähän pidempiä taukoja syönnin välissä ja nyt varsinkin kun poika on jo isompi se on myös helpompaa. Rintaruokinnassa tämä ei olisi varmaan niin helposti onnistunut, mutta korvike piti nälkää hieman paremmin. Pulloissa vaihdettiin myös tutit erittäin hitaan virtauksen tutteihin.

 

Nyt oireet on vähän helpompia kuin silloin pahimmillaan 1kk-2kk ikäisenä. Uskoisin että tuo syöntivälin piteneminen on se merkittävin tekijä, kun vatsa saa välillä myös levätä. Nyt uusimpana on käytössä maidonsakeuttaja, jonka myötä pulauttelu on vähentynyt huomattavasti ja samoin myös tuo syönnin jälkeinen kitinä. Röyhty tulee paremmin röyhtynä, eikä takaisinvirtaus ole niin pahaa. Lisäksi ollaan kokeiltu tuota Nutrilonin AR-maitoa, joka on myös hyvä päivisin, mutta koen sen työläänä öisin, kun valmistaminen vaatii sen verran pidemmän aikaa.

 

Meillä neuvolalääkäri on vasta tässä 4kk iässä ja koska ollaan nyt tällä"kotihoidolla" ja ruokavaliohoidolla saatu tilannetta vähän paremmaksi, niin katsotaan siellä onko lääkiitykselle kuitenkaan tarvetta. Toki syöttäminen vaatii vielä paljon aikaa ja pystyasennossa täytyy viettää edelleen tovi syönnin jälkeen, mutta pahimmat itkuraivarit ja karrelle vetäminen on nyt ohi.

 

Sama vieras, tuo vauvan nuhaisuus voi johtua siitä, että maitoa nousee vähän myös nenään ja tekee nenän sitten tukkoiseksi. Jos oireet ei tuosta kovin pahene, niin ehkä sen viikon verran voisi lääkäriä vielä odotella. Mutta jos pahenee, niin herkästi vaan lääkäriin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos taiqa kokemuksestasi! Paljon kyllä kuulostaa samalle! Täytyy nyt alkaa tuota syöttöväliä meillä pidentämään ennen kuin kovin paljon pahemmaksi ainakaan pääsee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä nyt taas yksi hämmentynyt äiti. Poikamme on nyt reilut 2kk vanha ja kävimme n. kuukausi sitten Taina Arvolalla Tampereella refluksiepäilyn vuoksi. Saimme ensin käyttöön Gavisconin ja maidonsakeuttajan. Gavisconista en huomannut, että olisi ollut apua ja maidonsakeuttaja aiheutti vain huutoa, ulos sylkäisemistä ja tukehtumista. Me menemme siis rintaruokinnalla.

 

Löysin avun Silicum Tonicista, joka tehosi hyvin. Mutta nyt reilun viikon ajan on tilanne taas ollut huonompi. Poika ei mielestäni hirveästi nieleskele mutta toki edelleen hikkaa, aivastelee, rohisee ja yskii välillä. Välillä yskii myös imetettäessä. Mutta tilalle on tullut runsas kuolaaminen ja nyrkin kalvaminen. Kakka on myös usein vihreää. Poika no myös itkuinen ja kärttyinen. Tässä välissä alkoi jo viihtyä leikkimatolla mutta nyt taas ei tahdo lattialla viihtyä juurikaan. Tilanne pahenee aina iltaa kohden. Selkeästi jokin on vialla...

 

Illalla nukahtaminen on myös tullut hankalammaksi ja eilen illalla käytiin melkoinen "taistelu", ennen kuin sain pojan nukkumaan. Lopulta simahti mutta muutaman kerran, kun laitoin sänkyyn, poika kiemurteli ja veti päätä taaksepäin. Päätä veti taaksepäin myös kertaalleen olkapäällä.

 

Eli aloin epäillä, että refluksi on taas pahentunut vaikka olen kyllä miettinyt sitäkin, että onko kyse mahdollisesti hampaista vai onko nämä vatsavaivoja. Mistä ihmeestä sen tietää, että mikä vaivaa milläkin kertaa...

 

Lääkäriltä saimme myös reseptin Zantacia varten siltä varalta jos Gaviscon ei toimi. Mietin tässä, että pitääkö se nyt käydä hakemassa ja ottaa kokeiluun ja toivoa, että toimii. Lääkäri tuumasi, että, koska allergiaan ei sukurasitetta ole, niin sen pitäisi olla melko mahdotonta. Mutta, mutta... pitääkö tässä siltikin jättää jotakin pois...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Artemis, kannattaa sitä Zantacia kokeilla, eihän siinä mitään menetä. Ja eihän se mahdotonta oo että jostain allergiasta oiskin kyse, noissa maidonsakeuttajissa on esim. maissia, mille monet on ollu allergisia. Tai jos ite imetät, niin jättää omasta käytöstä maito ainakin pois, se tuntuu olevan tosi usein myös refluksikkojen ongelma. Pikkuvauvat voi myös laittaa kättä suuhun siksi että siellä tuntuu jotain ikävää, eli vaikka näyttäis että hampaat vaivaa, niin voi olla että vauva vaan yrittää saada sitä pahaa oloa pois kurkusta, tai sitten on ne hampaat. Refluksikolla kun ei oikeen koskaan tiedä että mikä nyt vaivaa, kun voi aina olla refluksiin liittyvää. Ja vihreä kakkahan on usein merkki allergisesta reaktiosta, ei tosin aina, mutta jos ei Gaviscon oo nyt auttanut niin sit vähän järeemmät lääkkeet kokeiluun. Mun mielestä nyt ainakin kannattais kokeilla. Hyvä tällai jälkiviisaana sanoa, mutta kun on vaan kokenu ton kaiken 'arvailun ja kokeilun' niin kannattaa kyllä testata ne lääkkeet, siitähän sen sit näkee että onko apua vai ei. Ja jollekin sopii yks ja toiselle toinen. 

 

p.s. se Zantac on tosi kamalan makusta, eli varaudu siihen että joudut 'väkisin' sitä antamaan. 

Edited by chaste

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos chaste :) Imetyksellä tosiaan mennään täällä. Aloin nyt eilen kokeilla uudelleen maidonsakeuttajaa ja sitä olen saanut nyt vähän menemään pojalle alas. Suurin osa tulee kyllä takaisin ulos, kun sitä suuhun lusikoi. Mutta jos tässä parissa päivässä ei tuo helpotusta, niin haen sen Zantacin. Ja voi helkkari jos antaminen on vaikeaa, kun tuolle ipanalle ei muutenkaan tahdo mitkään lääkkeet mennä alas. Jos näyttää siltä, että Zantac ei auta, niin sitten rukkaan omaa ruokavaliotani...

 

Mietin vain, että meillä ei allergian oireista toteudu oikeastaa muu, kuin tuo vihreä kakka. Ja aina ei tosiaan pojan kakka ole vihreää, varsinkin aamuisin on ihan normin väristä. Ei ole vatsan turvotusta, iho-oireita, kasvuonglemia tmv. Voihan se tietty olla tuo kakkakin ja refluksi ainoat allergian oireet. Mutta katsotaan nyt. Pitää tehdä yksi muutos kerrallaan, jotta tietää, että mistä se apu tuli. Itskeään en pelkkää maitoa käytä vaan lähinnä rahkaa, jugurttia ja juustoa.

 

Kuinka pian Zantac on auttanut? Käsittääkseni pari viikkoa pitää kokeilla, jotta näkee kunnolla sen tehon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo pari viikkoa voi mennä et lääke alkaa vaikuttaa. Meillä käytössä Losec Mups ja meni ainaki se 2 viikkoa ennenku näky mitään vaikutusta. Ja edelleenkin käytetään samaa lääkettä, kohta jo vuos.

 

Jos on maitoallergiaa niin sillon voi tulla oireita ihan kaikista tuotteista mitkä vaan sisältääkin maitoproteeinia. Eli jos on yhtään epäilystä niin sit pitää omasta ruokavaliosta ottaa ihan kaikki maitoproteiinia sisältävät tuotteet veke, ja sitä voi olla tosi monessa tuotteessa vaikkei ees tajua, eli kaikki rahkat, juustot, jogurtit, juomat, voit, margariinit yms. Ite olin maidoton, munaton, viljaton dieetillä vuos sitte. Maitoallergia todettiin pojalla sillon ja jatkoin maidotonta dieettiä, mutta vasta toi Losec vei meiän kaikki oireet sitten veke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä äiti kyllästyi eilen katsomaan pojan kiemurtelua ja kipuitkua. Kävin apteekissa hakemassa Zantacin ja aloitettiin eilen illalla. Nyt sitten katsellaan, että onko mitään apua. Jollei tunnu kaikkia oireita vievän pois, niin pitää sitten ottaa rinnalle tuo maidoton ruokavalio. Tai ainakin soittaa lääkärille ja keskutella asiasta, että mitä seuraavaksi.

 

Meillä onneksi yöt nukutaan ihan ok ja päivälläkin yhdet pitkät päikkärit, että ei tuo silent refluksi sitten pahimmasta päästä ole meidän kohdalla. Tai sitten poika ei vaan valita niin paljoa, kuin voisi valittaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenna illalla tulee viikko täyteen Zantacin käyttöä... Päivät ovat ehkä olleet parempia mutta iltaisin edelleen huudetaan ja selkeästi on kipuja :( Jännä, että tuo pahenee iltaa kohden, aamut ovat ihan hyviä meillä. On tää tuskaista jos vielä viikko menee lääkkeen tehdon odottelun kanssa...

 

Tänään ajattelin hakea sitä Silicea vatsasuolisto -geeliä, josko se olisi parempi, kuin Silicum Tonic. Ensi viikon alussa ajattelin soittaa lääkäille, että mikä olisi seuraava askel. Alan kohta itse sille maidottomalle, josko siitä olisi apua. Epäilen, että lääkäri sitä tuskin suosittelee, kun jo silloin aikaisemmin sanoi, että on niin epätodennäköistä se allergia. Tosin Arvolan kyllä pitäisi olla pätevä lääkäri refluksin kanssa ja on käsittääkseni luennoinnut myös allergisesta refluksista.

 

Vihreätä kakkaa ei ole ollut nyt yhtään, kun en ole syönyt ruisleipää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä, kun mietityttää tuon refluksin mahdollisuus.

 

Tyttö 2kk on nyt parin viikon ajan syönyt kummallisesti. Imee muutaman imaisun, irroittaa tissistä, yskii ja taas jatkaa. Syö vähän kerrallaan, aikaisemmin viihtyi tissillä paljon kauemmin.

On syntymästään saakka rohissut ja aivastellut, myös hikka on päivittäistä. On myös ollut todella huono röyhimään, nyt jo röyhtäisee hieman paremmin. Nieleskelee usein  ja sormet ovat jatkuvasti suussa. Pulauttelee satunnaisesti, aika vähän, joten mielessä on käynyt silent refluksi, jossa ruoka sehlaa edestakaisin. Viihtyy pystyasennossa sylyssä, lattialla ei juurikaan tykkää olla.

 

Aamuyöt ovat olleet levottomia,valittaa hiljaa, kähnää ja potkii. Olen laittanut masuvaivojen piikkiin, kunnes viime yönä nostin pinnasängyn päätyä reilusti ja tyttö nukkui todella levollisesti koko yön. Itkeskelee kuitenkin tosi vähän. Eilen illalla sai kovan itkukohtauksen, johon ei auttanut mikään. Suurimman osan päivää on kuitenkin tyytyväinen. Mietinkin onko refluksi vaiva vasta kehittymässä/ menossa pahemmaksi.

 

Nyt olen koittanut syöttää pystymmässä asennossa, röyhyttää tosi hyvin jne. Mietityttää vain missä vaiheessa veisin lääkäriin.... Sen verran kuitenkin lastani tunnen, että huomaan ettei kaikki ole hyvin.

Edited by Retiisi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjoitanpa minäkin tähän ketjuun, kun tuntuu valitettavasti koskevan meitäkin.

 

 

Meillä tyttö nyt 5kk ja lähinnä olen tuskaillut neidin tavattoman huonoa nukkumista ja tyytymättömyyttä. Nyt vasta sitten osasin yhdistää palaset ja arvelen syyksi refluksia. Oirelistaa lyhyesti:

 

- kun vauva oli vastasyntynyt, ihmettelin mahaportin tienoilta kuuluvia ääniä: kovaäänistä kurinaa, pulputusta, tällaista ei aiemmilla lapsillani (vauva on kolmas) ole ollut

- vauva nukkui parhaiten vastasyntyneenä, siitä unet pikku hiljaa huonontuivat niin, että nukkui n. 15-40min pätkiä, päivällä ja yöllä. Heräsi AINA itkien.

- 5-viikkoisena jouduttiin infektio-osastolle hengitystietulehduksen vuoksi

- n. 1-2kk iässä imuote muuttui äkkiä huonoksi. Vauva ikäänkuin pelkäsi rintaa ja yritti syödä tosi varovasti -> syöminen oli huonoa ja katkonaista -> mahaan pääsi jatkuvasti ilmaa -> itkettiin masuvaivoja 

- vajaan 3kk iässä alkoi saada "rintaraivareita", tai niin luulin. Karjui, kun näkikin tissin. Söi vain puoliunessa tai pystyssä heijaamalla 

- samoin n. 3kk iässä alkoi muuttua itkuisemmaksi ja itkuisemmaksi, oli tyytymätön ja itkeskelevä suurimman osan aikaa. Oppi varhain kääntymään mahalleen, mutta karjui pää punaisena aina kun masulleen joutui, eli ei viihtynyt lattialla. Ei viihtynyt kyllä missään, paitsi kanniskeltuna sylissä.

- nukkui päivällä n. 30min pätkiä, herää itkemään ja on heti kärttyinen herättyään. Yöllä nukkui vain tissi suussa, n. 15-40min pätkissä. Söi joka välissä maitoa ja nieleskeli puklua (harvoin pulautteli ulos asti). Yritti kammeta itseään jatkuvasti vatsalihaksilla pystympään asentoon/nostella päätä ylös jne.

- on ollut koko ajan tukkoinen ja hengitys rohisee. Nenä on aamuisin/unien jälkeen maitokokkareista tukossa.

- heti, kun motoriikka riitti, alkoi työntää sormia ja koko kättään suuhun, luultiin muka tekevän hampaita... Työntää usein sormet ihan kurkkuun asti ja kakoo sitten

- kuolaa jatkuvasti

 

 

Tässäpä näitä. 

 

En yleensä kysy neuvolasta neuvoa, koska en ole sieltä koskaan kokenut saavani apua. Nyt puhuin 4kk neuvolalääkärissä mm. tästä vauvan nukkumattomuudesta ja itkuisuudesta ja lääkäri totesi, että nälkäänsä itkee  :blush:  No, tiesin, ettei nälkää itke, neiti on jopa aika pullea (ihmekös tuo, kun on tissillä melkein koko ajan).

 

Aloin sitten itse selvitellä asiaa. Olen nyt n. viikon syöttänyt neidille pieniä määriä soseita ja sekoittanut niihin sakeuttajaa, imettänyt päivällä yleensä noiden kiinteiden jälkeen. Ei auttanut erityisesti, ehkä vähän? Toissa päivänä päätin kokeilla vauvalle Gavisconia (on tuttu lääke, joten päätin uskaltautua moiseen omin luvin  ;)  ) ja on annettu sitä n. 4 x 1,5ml päivässä. Ja ihme: Tyttö on nukahtanut iltaisin helposti ja nukkunut tunteja syömättä, tutti suussa! Tutti ei aiemmin kelvannut ollenkaan. Päiväunia on nukkunut eilen ja tänään 2-3h, joka on aivan ennenkuulumatonta. Muutenkin neiti on aivan kokonaan eri vauva, istuu sylissä rentona, makoilee tyytyväisenä. Nyt vasta huomasin, kuinka jännittynyt ja levoton se ennen oli...

Jatkosta kyselisin teiltä: Mennäänkö nyt kuitenkin lääkäriin, ilmeisesti? Gavisconiahan ei alumiinin ym. takia saisi kovin kauan käyttää. Kauanko olette käyttäneet sitä putkeen? Vertaistuki nyt muutenkin olisi tarpeen  :)

Edited by Saranda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä, kun mietityttää tuon refluksin mahdollisuus.

 

Tyttö 2kk on nyt parin viikon ajan syönyt kummallisesti. Imee muutaman imaisun, irroittaa tissistä, yskii ja taas jatkaa. Syö vähän kerrallaan, aikaisemmin viihtyi tissillä paljon kauemmin.

On syntymästään saakka rohissut ja aivastellut, myös hikka on päivittäistä. On myös ollut todella huono röyhimään, nyt jo röyhtäisee hieman paremmin. Nieleskelee usein  ja sormet ovat jatkuvasti suussa. Pulauttelee satunnaisesti, aika vähän, joten mielessä on käynyt silent refluksi, jossa ruoka sehlaa edestakaisin. Viihtyy pystyasennossa sylyssä, lattialla ei juurikaan tykkää olla.

 

Aamuyöt ovat olleet levottomia,valittaa hiljaa, kähnää ja potkii. Olen laittanut masuvaivojen piikkiin, kunnes viime yönä nostin pinnasängyn päätyä reilusti ja tyttö nukkui todella levollisesti koko yön. Itkeskelee kuitenkin tosi vähän. Eilen illalla sai kovan itkukohtauksen, johon ei auttanut mikään. Suurimman osan päivää on kuitenkin tyytyväinen. Mietinkin onko refluksi vaiva vasta kehittymässä/ menossa pahemmaksi.

 

Nyt olen koittanut syöttää pystymmässä asennossa, röyhyttää tosi hyvin jne. Mietityttää vain missä vaiheessa veisin lääkäriin.... Sen verran kuitenkin lastani tunnen, että huomaan ettei kaikki ole hyvin.

 

Ihanpa samalta kuulostaa kuin meidän neidillä tuossa iässä. Meillä myös säännöllisen epäsäännöllisesti ollut kipuitkukohtauksia ja juuripa noin tämä homma meilläkin alkoi. Hienoa, että olet noin ajoissa hoksannut vaivan luonteen, itsehän en vaan tajunnut... Varmasti kannattaa pikimmiten käydä lääkärissä, niin ei tarvitse pitempään tuota tietä kulkea. 2kk ikäiselle ei oikein itse uskalla mitään lääkkeitä tai muuta kokeilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä on helpottanut nyt tosi paljon tuo pinnasängyn päädyn nosto. Tyttö nukkuu aamuun saakka levollisesti. Olen myös pitänyt joka ruokailun jälkeen pystyasennossa ainakin 20min ja röyhyäkin tulee nyt paremmin. Juttelin tutun lääkärin kanssa, joka sanoi, että tyttöä ei varmasti kovasti asia vaivaa, koska nukkuu niin hyvin. Eilenkin veteli neljän tunnin päiväunet vaunuissa. Seurailen siis tilannetta toistaiseksi ja toivon, että tämä ei nyt vaan ole kaiken alkua, vaan pysyisi kurissa noilla keinoin. Tuo Sarandan kirjoitus kyllä hieman nosti hien pintaan..... jos tämä onkin vasta kaiken alkua. No tämän kuun lopussa tulee 3kk täyteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatkosta kyselisin teiltä: Mennäänkö nyt kuitenkin lääkäriin, ilmeisesti? Gavisconiahan ei alumiinin ym. takia saisi kovin kauan käyttää. Kauanko olette käyttäneet sitä putkeen? Vertaistuki nyt muutenkin olisi tarpeen  :)

 

 

En usko, että lääkäri pystyy tekemään sen enempää kuin te olette jo tehneet. Vatsaa ultraamalla voidaan sulkea pois vakavammat ongelmat, mutta niistä tuskin teidän tapauksessa on kyse, sillä ilmeisesti vauvan paino nousee normaalisti. Teidän oireet kuulostaa niin tyypilliseltä refluksilta ja kun kerran Gaviscon on auttanut, en näe akuuttia tarvetta lääkärille. Tytöllä on kuitenkin jo mukavasti ikääkin, että kiinteitä ruokia nyt vaan lisää.

 

Valitettavasti Gavisconin apuaineena on alumiini. :( Se imeytyy osittain, mutta poistuu virtsan mukana elimistöstä. Jos munuaiset on normaalit eikä vauva ole keskonen, ei alumiinista tarvitse olla huolissaan. Kertomasi annostuskin on ok. Lääkäri kehoitti meitä käyttämään Gavisconia kuuriluontoisetsi 1-2 viikon ajan ja saman verran taukoa ja gastroenterologiaan erikoistunut lastenlääkäri taas suositteli käyttämään vain tarvittaessa.

Edited by LR6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin vaivaisen vauvan äiti ilmottautuu. Tyttö nyt 5vk. Jos olisin lääkäri olisin jo diagnoosini tehnyt. Meillä oireina nimittäin:

 

 

 

 

-Pulauttelu ja oksentelu (Puklut kokkareisia ja joskus pitkänkin aikaa syönnin jälkeen. Nyt alkanut jopa kaaressa pulahtaa...)

- Hikottelu, aivastelu

- Ilmavaivat

- Tiheät syöntivälit ja nieleskely. (Koko ajan tissillä, tunnin välein ellei useammin. Tuttia ei huoli.)

- Kipuitkut, selkä kaarella

- Huonot unet (heräilee puolen tunnin, tunnin, puolentoista välein - itkuisuutta. Ei eläissään ole nukkunut kuin kolme kertaa max. 3h unet...)

- Ääni käheytynyt vasta eilen (soitan tästä tänään lääkärille sillä pelkään että tulehdusta)

- Ei viihdy normaalisti mahallaan. Nukkuessa nostettu sängynpäätyä mutta silti pulauttelu pahenee makuulla ollessa.

- Pitäisi kanniskella usein sylissä, muutoin tulee itkut (pystyasento kai helpottaa)

-Pahentuneet rintaraivarit.

 

 

Nyt kysymys kuuluukin että missä Lahdessa osaavia lääkäreitä. En jokseenkin luota neuvolan lääkäreihin ja yksityiselle ajattelin lähteä jotta saisin nopeammin tytölle avun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaahas. Meidän sällit täyttää enemmän ja vähemmän oirekuvat.

 

A-poika:

Puklaa, valuttaa maitoa suupielestä jopa 3h edellisestä syötöstä

Kipuitkee selkä kaarella

Nieleskelee

Aivastelee

Hikkaa

Nukkuu pätkissä ja ähisee ja kitisee unissaan

Mahassa on ilmaa ja maha pulputtaa

Tiivis ruokailutahti

Ruokaa vaaditaan huutamalla ja "nälkäsignaalit" annetaan vasta syömisen jälkeen..

 

B-poika

Samat ku A:lla +

rohina ja tosi tiivis ruokailutahti

 

Meillä autto yöuniin korvikkeen vaihto Omneoon mut ei nää tyytyväisiä vauvoja ole. Ja A meni taas takapakkia..

 

Mahallaan rinnan päällä viihtyvät kun se auttaa ilmaa tulemaan ulos.

 

Taidan varata lääkäriajan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä oli joitakin Nexiumia käyttäneitä. Miten olette lääkkeen (ne enterorakeet) vauvalle antaneet? Lääkäri neuvoi sekoittamaan rakeet 10-kuiselle pojalle pieneen määrään hedelmäsosetta. Annoin tänä aamuna lääkkeen ensimmäisen kerran, mutta minusta ne rakeet eivät näyttäneet liukenevan sinne soseeseen. Liekköhän tästä haittaa? Pakkausselosteessa kun kehotettiin liuottamaan rakeet veteen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä mietin meidän 1 kk vanhan tytön vaivojaonko ne refluksia vai maitoallergiaa?

 

Tyttö siis pulauttelee paljon ja vielä juuri ennen maitoa. On oksennuksen hajuista, ei siis normaalin puklun hajuista, mikä yleensä tulee heti maidon annon jälkeen. Sitten ääntelee ja ähkii unissaan ja hereilläollessa ja vääntelehtii sillai että selkä menee ihan kaarelle. Myös aivastelee ja hikkailee joka päivä useamman kerran. Seuraava neuvola on vasta kuukaudenpäästä (lääkärineuvola), pitäisköhän tilata lääkäri sitä ennen.

Meillä pojilla on ollut kummallakin maitoallergia vauvoina, joten en ihmettelis että tyrölläkin sellainen olisi, mutta tytöllä on enemmän noita refluksiin viittaavia oireita lisäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tytöllä puhkesi refluksi (tai mikä lie) syksyllä 2015. Perhepäivähoitajalla yhtäkkiä alkoi oksentaminen päiväuniaikaan. Saattoi jo nukahtaa ja saattoi jopa unissaan oksentaa. :( Sitä samaa muutaman kerran myös kotona yöunilla, yleensä n. 1h nukahtamisesta. Alettiin selvittelemään, niin sanoihan se lapsi sitten että rintakehään sattuu, haluaa juoda paljon vettä just nukkumaan mennessä. Etenkin flunssan yhteydessä tuo ryöstäytyi. Yksityisellä lääkärillä käytiin että saatiin lähete keskussairaalaan lisätutkimuksiin yms. (pari kertaa käytettiin päivystyksessä asian suhteen ja aina pompoteltiin paikasta toiseen eikä mitään tapahtunut). Lähetteen teosta jo seuraavalla viikolla aika keskussairaalaan. Saatiin kokeeksi Losec joka näytti auttavan. Kesällä siitepölykaudella tuli pahat oireet johon saatii allergialääkkeet ja losecia myös silloin. Syksyllä vaihtoi yksityiseen päiväkotiin ja sielä aloitti myös eskarin. Hetken aikaa meni hyvin, mutta sitten taas iski oireet. :( alkoi oksentaminen päiväunilla. Sitten alkoi näyttämään että ei edes lääkkeet meinaa auttaa. Lastenpolin kontrollissa päätös ph-mittauksesta joka tehtiin joulukuussa. Tammikuussa tulokset ja ei kokeen mukaan refluksia. Onneksi lääkäri kuitekin otti tosissaan ja laittoi nyt lisätutkimuksiin jos tuo oksentelu yms. johtuisi jostain muusta (epäilen kyllä). Huomenna labroja ja ekg ja keuhkokuva. Labroissa ainakin keliakiakoe ja helicobakteeri. Jos sieltä ei löydy syytä niin sitten varmaan tähystys ja/tai allergiatestit. yritin jo aiemmi allergiatesteihin, mutta ei laittanut lähetettä.

 

Oireita on eniten kun on mausteisia ruokia kuten lihapullat/ jauhelihapihvit tms. sekä yksi takuuoksennuskerta on ollut tonnikalapasta. Mulla itsellä on myös refluksioireita, mutta ei ole tutkittu, auttaa onneksi itsellä lääkkeet ainakin kohtuullisesti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poika 6v, refluksi (ja suolisto-oireiset maitoprot. ja kala-allergiat) vaivaa edelleen. Oireina lähes kaikki, mitä refluksilasten sivustolla on lueteltu isompien lasten refluksin merkeiksi.

Viime aikoina on selvitellyt kurkkua vähän väliä, limaa erittyy runsaasti. Täytyisi hakea taas Nexium - kuuri ja katsoa minkä verran se rauhoittaa oloa.

Refluksioireissa tapahtui selvä harppaus huonompaan sairastetun noron jälkeen. Lapsi - raukka. Myös flunssa ja nieleskelty räkä pahentaa oloa.

 

Ruokaan liittyen pahimmat refluksin kannalta ovat rasvaiset ruoat ja karkit ym makea. Herkuttelusta seuraa joka ikinen kerta pitkään jatkuva paha olo oksenteluineen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now