Guest Noose

Refluksi

201 posts in this topic

reetta: Kannattaa kysyä lääkäriltänne tuosta Prepulsidista. Tunnen muitakin perheitä, joissa se on todella auttanut! Tosin se on erityislupalääke, eikä ainakaan meidän lääkäri olisi määrännyt sitä ilman ruokatorven ph-mittausta, eli varsinaista refluksidiagnoosia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä auttaako tämä vastaus enää mutta meidän tytöllä todettiin silent-refluksi 3kk iässä. Ei tehty ph-mittausta vaan ihan oireiden perusteella yksityinen lastenlääkäri sen totesi. Ensimmäinen kuukausi käytettiin Gavisconia, mutta siitä teho jotenkin heikkeni ja hetken päästä ei enää auttanut. Tämän jälkeen otettiin käyttöön Prepulsid ja se auttoi. Vaikka onkin erityislupalääke ei edelleenkään ph-mittausta tehty vaan lääke otettiin käyttöön ja tehtiin ne tarvittavat sydänfilmikontrollit. Siitä kun vein lupahakemuksen apteekkiin kesti 3h, että lupa saapui. Meillä tyttö käytti prepulsidia 4-10kk. Tuolloin lopetin lääkityksen ja mitään ongelmia ei ole enää ollut. Muistaakseni rupesi auttamaan ihan parin päivän sisällä käytön aloittamisesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin mennään ensi viikolla neuvolan lääkäriin refluksi-epäilyn vuoksi girl_sad.gif Meillä on suvussa sitä ja aloin kiinnittää huomiota pojan selkeästi happamiin röyhtäisyihin, hengityksen omituisen pistävään hajuun ja siihen, ettei poika enää juurikaan viihtyisi makuuasennossa... Katsotaan mikä on tuomio!

Edited by Salmiakki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on neidolla refluksi ja lääkkeenä Gaviscon (joka vie pois pahimmat oireet), neuvolalääkärin mukaan mitään muuta ei voi tehdä. Epäilen kuitenkin että asialle voitais tehdä jotain, joten ei kellään olisi suositella oikeasti hyvää aiheeseen perehtynyttä lääkäriä pk-seudulla / muuaalla Uudellamaalla?

Edited by shh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saimme tänään yksityiseltä lääkäriltä kuukauden ikäisen vauvamme refluksitautiepäilyllemme vahvistuksen oireiden perusteella. Saimme myös lähetteen vatsan ultraäänitutkimukseen, jossa tarkastellaan vatsan rakenteita ja poissuljetaan muita mahdollisia ongelmia.

 

...(tekstiä poistettu)...

 

Missä lääkäriasemalla ja kenen lääkärin toimesta olette olleet ultraäänitutkimuksessa vauvojenne kanssa, ehkä juuri refluksiepäilyihin liittyen? En haluaisi kiduttaa vauvaamme yhtään päivää turhaan tällaisen yksityisten klinikoiden byrokratiaviidakon vuoksi...

 

*muoks Ongelmien jälkeen sain varattua huomiselle ajan Mehiläisen Ruusulan kautta ultraan lasten radiologi Sanna-Kaisa Toiviaiselle. Myös Kampin Pikkujätissä on laitteet muttei ilmeisestikään tarpeeksi osaavia lääkärikäyttäjiä - yksi naispuolinen lääkäri, mutta aika olisi mennyt yli kuukaudella eteenpäin.

Edited by ONNEkas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

 

Meillä päädyttiin juuri (ainakin toistaiseksi) (silent)refluksidiagnoosiin - ihan vaan oireiden perusteella. Poika on 4 vk ikäinen eikä ole nähnyt tyytyväistä päivää. Saimme Zantac-lääkkeen näin alkuun ja sitä olemme ottaneet nyt 3 annosta. Valitettavasti apua ei ainakaan vielä ole ilmaantunut. Edelleen yö meni aikaisempaan tapaan ähistessä, valittaesssa ja paikoitellen itkuhuutaessa - vain yksi vajaan tunnin pätkä parempaa unta. Tosin pulautuksia ei tullut kuin yksi - vaikka isompi ongelma pojalla on ilmeisesti tuo mahahappojen ja puklun nousu ja nieleminen takaisin. Nyt päivällä taas poikaa on pidettävä sylissä torkkumassa pystyssä ja siltikin vähän väliä herää huutamaan ja vaikertamaan, myös mm. korisee, kakoo, nieleskelee ja vääntää naamaa ja kroppaa.

 

Miten nopeasti (tai hitaasti) muut olette saaneet apua Zantacista? Ja onko se ollut toimiva erityisesti rakentee(silent-painotteisen) refluksitaudin kanssa (itse epäilen enemmän rakenteellista kuin allergista refluksia)? Mikä on kokemuksenne mukaan toimivimpia lääkkeitä tai muita hoitoja nimenomaan rakenteelliseen näin pienelle? Onko jollain kokemuksia vyöhyketerapiasta rakenteelliseen refluksiin näin pienelle vauvalle? Ymmärsin, että vaikka ko. lääke ei estä pulautuksia (vaan tasaa happoja?) pitäisi kipujen (lue: huudon) häipyä jo parissa päivässä... Seuraava vaihe on lääkärimme mukaan lähteä selvittämään allergeeneja, sitten ehkä muihin/vahvempiin lääkkeiisin.

 

Toivoin jo niin että saisimme tästä diagnoosista avun! Alan jo tuon pojan tuskan ja tyytymättömyyden jatkuessa epäillä että liittyykö hänen tilaansa myös joku muu ongelma (koliikki tms.). Jatkuva valvominen uuvuttaa (esim. edellisen vuorokauden aikana poika nukkui päivällä 1 tunnin ja yöllä pystyssä sylissä pari 45 minuutin pätkää), mutta eniten voimia vie toisen tuskan katsominen avuttomana.

 

Kaikki vinkit tervetulleita pienen poikamme!! Ja jaksamista teille kakille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojalla on todettu silent refluksi, vielä ei tiedetä satavarmaksi johtuuko maitoallergiasta vai onko rakenteellista, vai molempia. Poika on nyt reilu 3kk eikä ole koskaan ollut ns. tyytyväinen vauva, vaan kitisee ja itkee kaiket päivät. Öisin on onneksi nukkunut kohtalaisesti, illalla tuntuu aina simahtavan totaalisesti kun on ensin huutanut kurkkunsa käheäksi.

Zantac on pojalla ollut nyt 1,5 viikkoa käytössä ja valitettavasti siitä ei ole ollut pienintäkään iloa. Vatsahapot on ehkä neutralisoituneet joo, mutta kuulemma se seilaamisliike kurkussa tekee kipeää vaikka neste ei hapanta olisikaan...Ensi viikolla viedään poika uudestaan lääkäriin ja aloitetaan varmaan prepulsid. Pelottaa vaan vähän sen aloitus, kun meillä on suvussa pahoja rytmihäiriöitä, ja prepulsid voi periaatteessa laukaista ne pojallakin :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei vaan kaikille!

 

Löytyisköhän refluksista meillekin selitys neidin vaivoihin.

 

Meidän neiti (nyt 6kk ja risat) on pulautellut laitokselta asti. Ensimmäiset 3 kk pulautukset oli jatkuvia (syönnin aikana, heti sen jälkee ja tunteja sen jälkeen aina seuraavaan syöttöön saakka) ja RUNSAITA. Ei mitään pikku-pukluja. Lääkäri määräsi vain Gavisconea, sen kummemmin tutkimatta. vaihdettiin lääkäriä, ja nyt selvisi maitoallergia tällä viikolla (ihottumaa, pulauttelun paheneminen, vatsavaivat...). Pulauttelu väheni siis huomattavasti 3 kk iän jälkeen, mutta ei loppunut lähellekään kokonaan. Lisäksi vaivana on ollut juurikin tuo nesteiden seilaaminen ja sitä seuraava nieleskely, hikka monta kertaa päivässä, yskiminen.. Pahimpana yölevottomuus jokaöisenä 2kk iästä lähtien (sitä ennenkin paljon!): neiti pyörii, ähisee, kitisee, itkee muutaman minuutin-1h välein. Ollaan ihan kuitti ja poikki. Lisäksi tykkää nukkua pää taaksepäin taivutettuna (tai sitten mahallaan, joka ei kyllä tue refluksi-epäilyä..??).

 

Nyt aion pyytää lääkäriämme seuraavaksi selvittämään refluksin mahdollisuutta. Hän puhui jo viime kerralla viikko sitten jonkin toisen lääkkeen kokeilemisesta. Toivottavasti edelleen suostuu siihen, minusta oireet on niin selvät. Maidoton ruokavaliokaan ei ole paljoa helpottanut tuota ongelmaa. Päivisin kyllä ollut tyytyväinen tyttö maidottomalla, mutta yöt on silti olleet helvettiä. Tosin maidonjuonti on ollut itkua monta kuukautta, nyt pullosta menee kyllä vähän paremmin. Mutta siinäkin punkee itseään ylös vähän väliä..

 

Meillä ei kyllä oireet ole yhtä selviä kuin joillakin teillä.. Onkohan tämä nyt kaukaa haettua?

 

shh, meilläkin neuvolalääkäri sanoi, ettei voi muuta tehdä kuin antaa Gavisconea. Voi juma! Ja allergialääkärimme kyllä sanoi, että tujumpiakin on olemassa. Ja toki tiesin sen itsekin, sillä vanhempieni kummipojalla on ollut syntymästä asti tosi paha rakenteellinen refluksi (osa ruokatprvesta puuttui, se rakennettiin muistaakseni peräsuolen palasta).

 

ONNEkas,, kovasti voimia teille! Kuulostaa yöt niin tutuilta... vaikka meillä ei ihan joka yö ole noin paha. Mutta itkua enemmän tai vähemmän ähinöineen kyllä. Meille on neuvottu sängynpäädyn nostamista, mutta ei se ole auttanut, ja nyt ei neiti siinä pysyisikään, kun liikkuu niin paljon öisin. Meilläkään ei tosiaan enää tule pukluja kauheasti ulos, mutta sen lorinan kurkussa kuulee kyllä!

 

Kurjahan se on katsoa toisen kärsimystä. Ja ihan hirmu väsyneenä sitä on ekstra-paha katsella. Myös oma jaksáminen hirvittää. Onneksi mies on paremmassa kunnossa, vielä.. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei, neidillä ei ole refluksia, ph-mittaus tehty. Eli yöitkut jotain muuta.. nyt kokeillaan unikoulua entistä tiukemmin. Toivottavasti auttaa.. alkaa olla voimat loppu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aune: Pääteltiinkö tuo ei-refluksia-diagnoosi suoraan ph-mittauksen tuloksista? Tiedätkö miten? Antoiko mittaus teille mitään lisätietoa? Jostain muistan lukeneeni, että refluksia voi olla siltikin, vaikkei happoisuus olisikaan niin paha...

 

Miten itse mittaus sujui? Oliko letkun laitto hirveää? Ja miten ko. vuorokausi muuten? Miten tarkkaa kirjanpitoa ja mistä kaikesta pidit? Meillä mittaus edessä muutaman päivän päästä ja vähän jännittää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ONNEkas, meillä mittaus tehtiin varmuuden vuoksi, mutta lääkäri ei epäillyt refluksia, sillä neitimme paino on noussut hyvin, hän syö hyvin, on päivisin niin hyväntuulinen (paitsi pienempänä huusi rinnalla melkein aina yms refluksiinkin viittaavaa).. Lääkäri näytti mittauksesta tullutta kaavaketta, jossa näkyi, että meidän tytöllä tuli (muistaakseni) 36 takaisinvirtausta vrk:n aikana, joista 2,5 % oli happamia, kun 10 % on refluksin raja. Hän sanoi, että tämänikäisillä vielä on takaisinvirtausta melkoisesti, ja että testiä on hankala tulkita. Yleensä arviointi tapahtuu oireikuvan perusteella. Meillä ei siis riittänyt oirekuva refluksiin. Mene ja tiedä.

 

Kokenut hoitaja laittoi mittarin nenän kautta ruokatorveen. Menin itse käytävään odottamaan, ja hoitaja piti neidistä kiinni toimenpiteen ajan. Siinä ei mennyt kovin montaa minuuttia. Mutta pieni huusi kuin tapettava eläin :( Rauhottui kyllä pian operaation jälkeen, hieman aikaa häntä hiukka puistatti, mutta sekin meni ohi. Vähän hieroi naamaansa jonkin aikaa, mutta hetken päästä ei enää huomannut koko vehjettä. Paitsi se johto ja nauhoituslaite kiinnosti kovasti :D Niitä olis näpränny koko ajan. Ihan oma iloinen itsensä siis oli laitteesta huolimatta! Yö meni hyvin, tai niin hyvin (huonosti) kun ne aina on menneet. Minulla piti laittaa ylös vain syömisten ja nukkumisten (vaakataso) aloitus ja lopetus. Meidän neidin happamat virtaukset sattuivat ruokailuun liittyen, joka kuulemma on normaalia. Yöaikana ei tapahtunut juurikaan takaisinvirtausta.

 

Mittaus antoi siinä mielessä lisätietoa, että takaisinvirtausta on, kuten vauvoilla yleensä, mutta ne eivät ole happamia eivätkä tunnu häiritsevän tyttöä. Meillähän tuo yölevottomuus/itkuisuus on ollut suurin ongelma viimeisen 3kk aikana, eikä nyt siis yöllä juurikaan sitä takaisinvirtausta tullut. Ennen 3kk ikää kyllä pulautteli ihan tajuttomasti ja huusi kaarelle vetäen. Varmaan silloin oli happamampaa ainesta enemmän liikenteessä kun sitä tuli välillä kaarellakin ulos tuntien kuluttua syömisestä, ja haisi oksennukselle. Osaksi kyllä huusi vatsaansa, joka oli kipeä äidinmaidon kautta saadun maitoproteiinin takia (maitoallergia siis).

 

Toivottavasti tästä oli apua!

 

Niin, ja meillä on 2 viime yötä nukuttu 5-6 tunnin pätkissä. Tiukka tassuttelu-unikoulu ilmeisesti on alkanut purra! :) (tiukka siinä mielessä että noudatetaan sitä piirun tarkasti päivärytmineen kaikkineen, tosin ei minuutteja laskien kun itku/älinä alkaa..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän myöhässä vastailen mutta ehkä tästä on apua jollekin toiselle joka googlettelee apua refluksiin. Meillä vauva oli muutaman kuukauden ajan tosi kipeä aina syönnin jälkeen tai jopa 2h syönnin jälkeen oksenteli, pulautteli jonkin verran mutta lähinnä vaivana oli vatsahappojen nousu maidon mukana ruokatorveen ja sieltä suuhun ja oksennuksena pihalle. Kävimme useilla lääkäreillä jotka määräsivät mm. Gavisconia, Losec mups mutta lääkkeet saivat vaan mahan sekaisin. Olin jo ihan epätoivoinen kun oli kamalaa katsoa kun pikkuinen itki ja yritti vääntää selkää kaarelle ja nieleskellä oksuja ja mikään ei tuntunut auttavan vaikka hän oli käytännössä aina pystyasennossa (sängynpääty ylöspäin, tyyny päänalla vaunuissa ym.)

 

Meillä auttoi lopulta ilman reseptiä saatava Nutriton Instant maidonsakeuttaja joka sekoitetaan pulloomaitoon. Tämä teki maidosta vellimäistä ja siten se ei noussut takaisin ruokatorveen. Neuvolassa ja lääkärissä valmistetta ei tunnettu mutta kuulin siitä sukulaiselta, heillä se oli auttanut kahden lapsen liialliseen pulautteluun ja refluksivaivoihin. Valmiste ei tietenkään auta jos kyseessä on allerginen refluksi mutta meillä kyse ei ollut mistään vakavasta niin meillä se toimi ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen koska se ei ole lääkeaine niin siitä ei haittaakaan ole. Edelleen meillä käytössä vaikka vauva on jo 5kk ja poika on terve ja tyytyväinen kun mahahapot eivät vaivaa.

 

Suosittelen siis kokeilemaan, apteeksissa Nutriton Instant maksaa alle 5e paketti..

 

Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

^meillä itse asiassa neuvolatäti suositteli tuota maidonsakeuttajaa jossain vaiheessa. Mutta kun imetyksellä mentiin ja siinä vaiheessa vauva ei huolinut enää pulloa niin ei tullut kokeiltua.

 

Päivitystä meidän tilanteeseen. Refluksi näyttäisi nyt vihdoin ja viimein helpottaneen noin kuukausi pari sitten. Siihen mennessä neiti oli osannut kävellä jo pari kuukautta. Että aika taisi meillä korjata ongelman, tosin toisinaan vieläkin tulee aika paljon röyhtäyksiä, mutta ei enää pukluja.

 

Jos seuraavalla lapsella on sama ongelma niin siihen puututaan kyllä huomattavasti aiemmin, vaikka pitäisi kiertää 15 lääkäriä. Sen olen tästä nyt oppinut. Mua sapettaa vieläkin varsinkin neuvolalääkärin "ei sille mitään voi tehdä" -asenne :skilletgirl: ja en kyllä sitä tätsyä enää kuuntele tällaisessa asiassa. Nih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Joo, mä olen aivan samaa mieltä tuosta aikaisesta puuttumisesta. Me ollaan päätetty, että tämäntyyppisissä asioissa mennään ihan vaan suoraan yksityiselle (vaikka meillä ei ole edes vakuutusta), eikä edes yritetä saada hoitoa julkisen kautta, kun ei siellä ymmärretä tämänkaltaisista asioista oikein mitään. Korvatulehdukset tms. on asia erikseen, niihin sieltä voi saadakin hoitoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on neidillä todettu refluksi ja lääkäri määräsi Gavisconia..Millaiseksi teillä jotka ootte kyseistä lääkettä vauvoillenne antaneet,kakka muuttunut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en tiedä, saako näin tehdä, mutta meiltä joutais kolme täyttä pulloa Prepulsidia, jos jonkun lapsi sitä käyttää... Ihan postien hinnalla sais (jos ei treffit jossain onnistu, asutaan Pirkanmaalla), ei viitsis noita roskiinkaan heittää...

 

Tuli siis ostettua noita muutama varastoon, kun resepti oli loppumassa... Mut sit me päästiinkin koko lääkkeestä eroon, niin noi jäi käyttämättä.

 

Jos joku haluaa, laittakaa yksäriä! Harvoin muistan täällä ketjussa käydä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos sitä ehtisi tähän väliin kirjoittamaan..

 

Meillä siis maailman rauhallisin ja iloisin vauva elämänsä ensimmäiset viikot..Eipä ole enään.Alusta asti vauva on pulautellut ja neuvolassakin oltiin vaan että ihan normijuttu,ei mitään hätää.Pulauttelun (välillä voisi sanoa kyllä oksentelun) lisäksi on hikkaa,selän kaarelle vetäminen,kun mahaa kouristelee niin sikiöasentoon vetäminen,puklut haisee välillä aivan kamalalle,aivastelua,hengitys rohisee,teräviä yskäisyjä,kiljuminen tissillä,maito menee hissin lailla ylös alas 24/7,kipuitku ja huuto,rintaraivarit,nieleskely yms.

 

Monen päivän huudon jälkeen vietiin typy refluksiin perehtyneelle lääkärille joka määräsi Gavisconia.Siitä on se apu ollut että maito pysyy sisällä eikä lennä pihalle mutta muuten vaivat jatkui samana.Sitten kokeiltiin Nexiumia mistä ei ollut mainittavaa apua.Nyt on käytössä Prepulsid josta on ollut hyötyä ehkä noin tunniksi ruokailun jälkeen,muuten sama homma jatkuu.

 

Ensi viikolla ollaan menossa kontrolli-Ekg:hen ja siellä sitten selviää mitä jatkossa vai onko mitään tehtävissä.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä refluksi tuntuu aina vaan pahenevan. Tähän mennessä on siis kokeiltu zantacia kuukausi, prepulsidia 2kk, vaihtaminen ensin almiron pepti-maitoon ja nyt 1,5 viikkoa sitten neocateen. Aina kun jotain uutta on kokeiltu, on ollut lyhyt parempi jakso kunnes oireet taas palaavat ja menevät ihan mahdottomiksi. Poika on nyt 5kk ja on ollut elämästään yhteensä vajaa 3 viikkoa ns. tyytyväinen vauva. Pisin, parin viikon jakso oli kun prepulsid alkoi vaikuttaa, siitä onkin taas pojan vointi laskenut kuin lehmän häntä. Mä alan oikeasti olla aika huolissani, seuraavaksi pitänee tutkia sisuskaluja jos sieltä joku syy löytyisi. Refluksi on pahimmillaan niin pahaa että pojalla on mm. Sandiferin syndrooman oireita :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän Poitsulla on ns. silent refluksia eli ei juurikaan pulauttele, mutta nesteet nousee suuhun, poika hätääntyy ja alkaa nieleskelemään + itkemään -> meinaa tukehtua.

 

Oletteko te nukuttaneet refluksiasta kärsiviä lapsianne ulkona? Meidän Poitsu on jo yli 3 kk, mutta en ole uskaltanut nukuttaa edes itkarin kanssa ulkona vaunuissa, kun useampia kertoja päivässä joutuu pojan kesken unien nostamaan ylös refluksioireiden vuoksi. Ulkona on nukkunut sen, mitä on vaunuteltu. Poika ei pysy kyljellään, joten sekään ei ole ratkaisu...

 

Toinen kysymys: Miten saatte vaatteet puhtaiksi? Toisinaan meidän pojalla vatsahapot tulee pulautuksen mukana ulos ja tahrat ei meinaa lähteä vaatteista millään vaan jää semmoinen väritön läiskä. Vinkkejä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän typyllä todettiin tällä viikolla ph-mittauksessa refluksi ja prepulsid aloitetaan ensi viikolla. Remuliina mainitsi tuosta Sandiferin syndroomasta ja luin äsken siihen liittyvää juttua. Tutulta tuntui... Typy vetää itseään kaarelle ja etenkin syödessä kääntää päätä toiselle sivulle monta kertaa peräjälkeen. Pitänee mainita tästä lääkärille kun seuraavan kerran käydään.

 

Kokemuksia tuosta Prepulsidista? Mua pelottaa aloittaa sen käyttö, kun typy on niin pieni, ettei osaa kertoa jos siitä niitä pahimpia oireita tulee :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

Meillä ei ollut Prepulsidin käytön kans mitään ongelmia, päinvastoin, silloin alettiin nukkua yöt läpi kun sitä alkoi poika saamaan.. ;)

Meiltä löytyisi kolme avaamatonta pulloa ko.lääkettä, ne voisin postikulujen hinnalla antaa pois, jos haluat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja Empsu: Kyllä mä nukutin poikaa vauvana ulkona, ei häntä ois muuten saanut nukkumaan ollenkaan... Laitoin muistaakseni vaunujen patjan alle kevyen korokkeen, että pojan pää oli vähän koholla. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miekin ilmottaudun tähän ketjuun. Meillä refluksioireet alkoivat jo melkeinpä vastasyntyneenä ja pulauttelua on siitä asti seurattu. Paino ei kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut laskussa, joten neuvolassa ei aluksi asiasta huolestuttu. Meillä oireina jatkuva, runsas pulauttelu/oksentelu ja yölevottomuus. Makuuasennossa olo on nykyään tosi nihkeää, ja mua oikeasti hirvittää tuon ipanan motorinen kehitys, kun aina pitää pitää sylissä tai sitterissä, että edes osa ruuista pysyisi sisällä. Yöt vauva nukkuu tiukasti mun kainalossa, omaan sänkyyn en juuri saa rauhoittumaan. Yösyöttöjä taisi viimekin yönä olla meillä 7 kpl :girl_sigh:

 

4kk-lääkärineuvolassa saimme Gaviscon-reseptin ja kiinteiden aloitusmääräyksen, ja alkuun tuntuikin että ne auttavat. Nyt kuitenkin vauvan ollessa 5kk tuntuu, että oireet vain pahentuvat ja että Gavisconista ei juuri apua ole, kun syödessäkin on alkanut olla kipuitkuja. Eilen kävimme lastenlääkärillä, joka ei uskaltanut (?!?) aloittaa mitään uutta lääkitystä, mutta totesi kuitenkin kyseessä olevan rakenteellinen refluksi. Lisäksi suositteli hakeutumaan refluksiin erikoistuneelle lääkärille. Onpa tosi helppoa, kun hyvä kun meiltä päin löytyy edes muutama lastenlääkäri. :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin eilen vahvistus mun epäilylle, refluksiahan se on. Alusta alkaen on ollut reilua aivastelua, hikkaa ja pientä kurkun kakomista sekä maito on noussut suuhun helposti. Lisäksi hengitys on rohissut helposti. Reilun kk iässä alkoi sitten se kunnollinen pulauttelu, 10-12 pulautusta aterian päälle ja vielä 3h kuluttua ruokailustakin saattoi tulla pulautuksia. Sitten aika nopeasti alkoi kärttyisyys. Sängyn pääty nostettiin kunnolla ylös, reilut röyhytykset, aterioiden syöminen hitaammin, jne. ja lisäksi saatiin ohjeeksi sakeuttaa maitoa, joka vähensikin pulauttelua jo 3-6krt/ateria, mutta edelleen satunnaisesti ruokaa saattoi nousta ylös vielä pitkän ajan päästä ruokailusta.

Eilen sitten lastenlääkäri antoi reseptin Gavisconiin, kokeillaan sillä eteenpäin painokontrollien kera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saako eeppis kysyä, että kellä lääkärillä kävitte? Itse olen miettinyt, että tosta vaivasta käytäisiin vielä, mutta tuskin on tarpeen, jos tän alueen lastenlääkärit ei koe tota osaamisaluekseen.. Oiskohan Lahdessa ketään? Jos bongaatte jonkun suht läheltä, niin otan mielelläni vinkin vastaan!

 

Kurjaa, että tänne tulee aina vaan uutta väkeä.. :( Tuo refluksi on sen verran ikävä vaiva, että ei sitä soisi noille pienille.. Meillä Poitsu on nyt kohta viikon syönyt Neocatea ja pulauttelu + takaisinvirtaus on mielestäni lisääntynyt. Altheran kanssa ei ollut pulauttelua juuri lainkaan. Meillä Poitsullahan on ennemminkin ns. silent refluksia eli takaisin virtaus jää ruokatorveen/suuhun eikä useinkaan pulauttelu. Aivastelua, hikkaa, kärttyisyyttä, levottomuutta yöllä, haluttomuutta olla makuullaan yms. on valitettavasti riittämiin. :( Kurjaa on myös se, että maitoallergia-asioiden takia ei voida kiinteitä aloitella ja Gaviscon on meillä ollut ihan hyödytön ja vähän hankalakäyttöinenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now