Smultron

Tyhmät kysymykset vauvanvaatteista ja pukeutumisesta 2

312 posts in this topic

Tarkeneeko vauva talvella lyhythihaisessa juhla-asussa? Vuodenvaihteessa syntyvän lapsemme ristiäiset ovat todennäköisesti helmikuussa, ja haluaisin ostaa hänelle lyhythihaisen mekon pidettäväksi sen jälkeen kun itse ristiäiskolttu on otettu pois. Jotenkin ajattelen, että vauva tulee olemaan koko ajan jonkun sylissä, mutta voiko silti tulla kylmä? Pitääkö mun yrittää löytää joku yhtä ihana mutta pitkähihainen mekko?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riippuu kodista. Oliko hyödyllinen vastaus? :D Mutta niin se vaan on. Jos sisälämpötila on 25 astetta ilman juhlien vierasjoukkoakin niin pärjää, jos lämpö pidetään 18 asteessa ja vielä vähän ikkunaa auki ilmanvaihtona niin ei. Hanki mekon alle body? Niin meillä on yleensä ollut, ja se on helppo ottaa/jättää pois, jos ei tarvikaan. Itse en uskaltaisi luottaa pelkkään lyhythihaiseen ilman varasuunnitelmaa varsinkaan kyseistä vauvaa tuntematta. Meillä taisi olla heinäkuun juhlissa body alla. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, kyllä tuosta vastauksesta oli jo apua :) Meillä ei ole ihan 25 astetta mutta yli 20 kuitenkin varmasti. Bodyn ajattelin kyllä laittaa alle mutta mietin vaan että onko vauva erityisen herkkä sille jos on vähänkin paljasta ihoa esillä. Mutta nyt tajusin: voinhan hankkia varalle neuletakin... jee, ehkäpä siis uskallan hankkia sen ihanan mekon :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kuopuksella oli joulukuisissa ristiäisissä hihaton mekko ja sen kanssa söpö minikokoinen bolero. Musta vauvan käsivarret viileni tosi herkästi, joten ilman mitään pitkähihaista en uskaltaisi talvella pitää, mutta neuletakit on kyllä näppärä ratkaisu siihen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä näköjään ylläpidän tätä ketjua tyhmillä kysymyksilläni! :D Nyt kyselisin että jos konttausvaihe osuu syksyyn, niin pitääkö vauvalle hankkia sellaiset ulkovaatteet, joissa voi kontata maassa? Vai päästänkö vauvan liikkumaan ulkona vasta kun hän kävelee? Mielikuvissani konttaus loskasäässä vaatisi extreme-suojapuvun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mä näköjään jatkan näillä riippuu mistä roikkuu vastauksillani. :D Riippuu siis hyvin pitkälti sun omista (tai muiden vauvan hoitajien) mieltymyksistä. Vähän myös vauvan mutta aikuinen sen päättää viekö ulos ja mitä siellä tekee.

 

Meillä esikoinen ei todellakaan kovin kummoisia märän sään vaatteita tarvinnut pienenä. Ei yhden lapsen kanssa ollut erityistä tarvetta lähteä niillä märimmillä säillä pihalle, kuivalla säällä taas pärjäsi helpommalla vaatetuksella. Vasta kai parivuotiaana alkoi säännöllisesti ulkoilla myös lätäköissä, kun viihtyi niissä oma-aloitteisesti.

 

Kuopus taas sai selvästi aiemmin kunnon jokasään ulkoilupuvun, kun tuolloin 3-vuotiaan esikoisen kanssa ulkoiltiin lähes säällä kuin säällä. Ja viihdyttiin myös lätäköissä. Oli sekin kyllä jo vuosikas lätäköstä toiseen kontatessaan, kevätvauva kun on. Silloin sillä oli mainio Ticket To Heavenin vedenkestävä vk-puku, kengistä ei muuten mitään hajua enää. :D

 

En mä sinuna lähtisi automaattisesti täksi syksyksi hankkimaan kunnon suojapukuja, jos et tiedä haluavasi varta vasten viedä vauvaa lätäkköön. Ensi kevääksi sitten ehkä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos taas Onna! :) Noinhan se tietysti on, että aikuiset päättää milloin lapsi pääsee lätäkköön. Kuten tyhmistä kysymyksistäni voinee päätellä, nyt on kyseessä ensimmäinen lapsi ja mitää tarvetta leikkipuistossa hengailulle märällä säällä ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo meillä kanssa esikoisen kanssa pärjäsi konttausvaiheessa ei-vedenpitävällä varustuksella. Leikkipuistossa käytiin lähinnä keinumassa ja hyvällä säällä oltiin hetki hiekkalaatikolla. Reilun vuoden ikäisenä, kun jo käveli kunnolla, alettiin enemmän ulkoilla säällä kuin säällä. Veikkaan kans, että toiselle lapselle pitää hankkia kunnon vk-puku jo pienemmässä koossa kun joka tapauksessa ulkoillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millaisia vaatteita olette käyttäneet vastasyntyneellä talvivauvalla sisällä? Pitkähihaisen bodyn ja housujen päällä vielä muuta, esim. collegea, velouria tai villaa? Entä käsissä ja päässä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on esikoinen syntynyt joulukuussa samoin syntyy tämä tuleva. Meillä oli\tulee olemaan vauvalla sisällä pitkähiainen body, terälliset puuvilla housut ( mitkä ne nyt on nimeltään....sellaiset kalsarit) ja noiden päällä joko potkuhousut tai joku gollege\velourpuku. Käsissä on ollut tumput ihan vaan sen takia kun kynsiä ei saanut vielä leikata, päässä ei mitään. Synnärillä taisi olla pipo ekan vuorokauden päässä mutta sekään ei oikein pysynyt.

Edited by Retiisi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin riitti puuvillainen body ja housut. Jalassa pidettiin paksuja froteesukkia (sellaisia mitä äitiyspakkauksessakin on yhdet) ja käsissä raapimisenestotumppuja ellei ollut sellainen body, jonka hihat saa käännettyä käsien peitoksi. Päässä pidettiin aluksi sellaista leuan alle solmittavaa puuvillapipoa mutta siitä luovuttiin hyvin nopeasti (ehkä viikossa?) koska se meni koko ajan silmille kun vauva käänsi päätään. Meillä tarkeni hyvin ilmankin.

Edited by Catherine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now