pikkurinsessa

Matkarattaat vol 2

503 posts in this topic

Mun kriteerit noi baby joggerin city minit ois täyttäneet (ulkonäkö ei ole paras, mutta ok), mutta pidin tiukasti kiinni budjetista (kerrankin!) ja ovat aika kalliit. Valitettavasti tuo hintaero säilyy yli 100e siitä huolimatta, että tilaisi ulkomailta (kun melkein kaikki muutkin rattaat on siellä halvemmat). Toisaalta hyvä jälleenmyyntiarvo kompensoi tilannetta...

 

Kasaus on ehdottomasti kaikkein kätevin minkä matkiksissa olen nähnyt. Tää mekanismi on kai joissain muissakin baby joggereissa?

 

Tulisiko muita ehdotuksia mieleen? Gesslein Swift karsiutui siksi, että kaukalon kiinnittämistä varten kankaat pitää ottaa pois kokonaan, eli ei voi käyttää samaan aikaan kaukalon kanssa tai rattaina, eikä selkänojakaan taida mennä tarpeeksi alas muutaman kuukauden ikäistä ajatellen?

 

Samaa mieltä, äärimmäisen epäkäytännöllistä, että kankaat pitää irrottaa...meille tosin sanottiin noista Nuna Pepp -rattaista samaa myös, mutta onneksi katsoin asian itse netistä eikä niitä kankaita tosiaankaan tarvitse irrottaa saadakseen adapterit runkoon, yksi nappi irti molemmin puolin ja homma on siinä. Mutta mun kyllä annettiin ymmärtää, et tuo selkänojan asento olis riittänyt meidän 2kk ikäiselle hyvin, eihän sen ihan 180 tarvi olla mut lähes, ettei liu'u mihinkään..olen ainakin nähnyt niissä pikkuvauvoja pussissa nukkumassa. Kaverilla on kyseiset kärryt, mut niiden muksu tais olla jo 5kk ennen kuin rattaat tuli hankittua.

Edited by pikkurinsessa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nonni, taas meni hankalaksi. Osaako kukaan Baby Jogger City Minien omistaja sanoa kuinka noi kulkee isomman lapsen kanssa? Siis 10kg? 15kg? Talvella?

Tässä rupesin miettimään kumpi on parempi/pitkäikäsempi, matkikset vai ihan perus kuomurattaat, esmes Brio Race.

 

Jos joku saa ihan minkä asian vaan vaikeaksi, se olen minä :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rae meidän 2-vuotias painaa lähemmäs 17kg ja tuo kohta 4-vuotias about 20kg ja molemmat liikkuu näissä ihan helposti. talvella ei olla vielä testattu, mutta katu-/kauppakeskuskäytössä kyllä. ei noi nyt ihan kuomurattaiden asiaa toki aja, mutta hyvin liikkuvat.

 

meillä on sitten vielä kuomurattaina teutonian timmyt, jotka on myöskin tosi jees (tosin myyntiin lähdössä tod näk...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ne Baby Jogger City Minit :) Tykkään kyllä kovasti. Me on käytetty vauvalla ihan 1 kk ikäsestä saakka ja kokeiltu 4-v. esikoisellakin. En oikein ymmärtänyt Raen kommenttia istuinosan suoruudesta, ei kai missään rattaissa istuma-asento ole ihan 90 astetta, eikä tämä varmaan olisi kovin mukavaakaan..?

 

Valittiin nämä painorajan, sen mahtavan kasausmekanismin ja ison kuomun vuoksi. Mekin on kokeiltu näitä esikoisellakin (18 kg) ja kyllä niitä sujuvasti työntelee. Raskaampaa se tietysti on, eikä rattaat kääntyile yhdellä kädellä ihan niin näppärästi kuin vauvan kanssa. Talviajosta ei ole kokemusta. Mutta eihän nuo, niin kuin ei mitkään, matkarattaat mitään hankiajelua varten ole tehty, eli uskon että matkarataskäytössä ajavat asiansa poikein hyvin talvellakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko teillä BJ city minit 3- vai 4-pyöräisinä? Onko 4-pyöräiset olleet hyvät? Meillä oli aikoinaan 3-pyöräiset ja tykkäisin enemmän 4-renkaisista, mutta lienevätkö näissä toimivat? En sanoisi, että kunnon kuomurattaita korvaavat, varsinkin, jos rattaille on paljon käyttöä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on 3-pyöräisinä.

 

niin joo ja meidän esikoinen (tuo kohta 4-vuotias) on about 115cm pitkä ja mahtuu kuomun alle. eli näissä on tosi reilu tuo istumatila. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitä tarkotint olla istuma-asennon kaltevuudella, että kun se ei ole suora, saako lapsi siitä tukea istuessaan suorassa, niinkuin lapset istuvat. Meidän P&T:ssä toi sisaristuin on suorimmillaankin kalteva ja jos lapsi nojaa siihen, niin lapsi löffäilee istuimessa. Normaalisti siinä ollessaan istuvat kuitenkin suorassa mutta siis ilman tukea selkänojasta. Vaikea selittää.

 

Mä nyt pohdin noiden ja kuomurattaiden väliä. Jotta kummalla on sitten enmpi käyttöä ja kummat ovat pitkäikäisemmät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän City minit on 4-pyöräiset. En tiedä miten voisivat olla toimivammat :) eli ainakin rattaat kääntyy kuin unelma. Testailtiin näitä kaupassa, enkä kyllä huomannut mitään eroa ajettavuuden kannalta tai sen kannalta, kumpi kääntyy pienemmässä tilassa. Myyjä sitten suositteli 4-pyöräistä, koska ajattelimme että esikoistakin joskus joutuu lykkimään ja 4 pyörää ehkä tasaa painoa enemmän kuin 3. Ja hyväksi on osoittautunut sekin, että jos joutuu menemään liukuportaissa (ylöspäin), niin 4-pyöräisellä uskaltaa mennä. 3-pyöräisellä en uskaltaisi, keikkaa niin helposti kun edessä vain 1 painopiste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin katsomassa noita city minejä (4-pyöräisinä), mutta haluttais kyllä sellaiset, joissa lapsi on kasvot kantajaan päin.. Aluksi suunnitelmissa oli city selectit (ihanan iso tavarakori ja käännettävät penkit), mutta niissä se penkki oli aika kuppimainen ja runko aika iso meidän tarpeisiin. City Elitet olis muuten ollut kivemmat kuin minit mutta niidenkin runko oli aika pitkä. Huoh, miks ei voi olla mitään täydellisiä :girl_sigh: Noissa on kuitenkin ihan ykkönen se kasausmekanismi ja tarvittais sellaiset tukevammat matkikset esim. mökkireissuja varten, kun isot vaunut on mun hankala yksin rahdata.

 

Ollaan tykätty Quinnyn Zapp Extroista kyllä kovasti ja on paljon tyylikkäämpiä kuin noi joggerit. (noi on mun makuun toooosi tylsiä) Niissä saa sen penkinkin kätsysti.. Hmm, noista on tullut sellanen uus värikin. Ei yhtään himota, ei :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt ollut käytössö Babyweltin Moonkissit reilu 5kk ja olen edelleen tyytyväinen. Kulkevat tosi hyvin ja näppärästi. Matkoilla tuli testattua, että myös 3,5-vuotias 94cm ja 14kg mahtuu noissa nukkumaan ja työnnettävyyskin oli ihan hyvä. Käytetään rattaita sekä kaukalolla että ilman. Meillä on ollut niissä myös pehmeä kantokassi. Meillä on ollut parit muutkin matkikset, mutta näistä tykkään eniten.

 

Raelle matkiksista ja kuomurattaista: Monet kuomurattaat on yhtä isot kuin yhdistelmät, sellaiset eivät varmaan teitä auta. Me käytettiin ennen pikkuneitiä yksinomaa Brion Ponyja ja tykkäsin tosi paljon, kun ovat tukevat mutta pienet. Race on vastaava, mutta selkänojan saa alemmas. Mä olisin varmaan hankkinut ne matkarattaiden sijaan, jos meillä ei olisi jo Ponyja. Matkikset on aina kuitenkin vähän rimpuloita eikä kulje talvella kovin hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

raceja ja scootereitakin saa nykyään kääntyvillä etupyörillä, on varmasti matkiksia tukevammat ja ihan yhtä näppärät kaupungilla-ja näihin mahtuu takulla se 4v.. uusissa raceissa/spineissä saa selkänojankin niin makuulle, että käy jo vauvalle. ja niihin saa sitten laitettua yhdistelmien kopan vaikka ostosreissulle niin vauvalla on turvallinen olo =)

meillä on britaxin b-mobile 4, oon tykännyt kyllä niistä, ja niissäkin oli mulla ihan vauvalle yhditelmien pehmeä koppa tai sitten vaihtoehtoisesti kaukalo kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voin ainakin lyhyen käyttökokemuksen perusteella suositella Emmaljungan Scooter S:ää.

Aivan uskomattoman ketterät ja tukevat. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tilasin baby joggerin city minit brittien amazonista. Toimittavat sieltä Suomeen ilman toimituskuluja, joten hinta jää kyllä reilusti havemmaks kun Suomessa. Tuotiin kotiovelle n.viikossa. Kannattaa tutustua tohonkin vaihtoehtoon!

 

Laitoin itselle tilaukseen samat rattaat samasta paikasta, mutta ainakin tilausvaiheessa näytti toimituskuluiksi 11£. Eipä tuo silti kova hinta ollut muihin vastaaviin nettikauppoihin verrattuna.

 

Baby Joggereiden omistajat, onko teillä turvakaarta rattaissa tai oletteko kokeneet sen tarpeelliseksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tilasitko samalla jotain muutakin?

Siellä on meinaan tällainen kampanja, Super saver delivery eli kun ostokset on yli 25£, ni tietyillä tuotteilla toimitus on ilmainen, mut tosiaan kaikki tuotteet ei kuulu siihen.

 

Vaikka eipä toi 11£ paha oo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tulen nurisemaan tänne.

 

Mä ostin kesällä peg perego p3-rattaat ja olin ihan innosta banaani, että vihdoinkin sain täydelliset rattaat jotka täyttävät jokaisen kriteerini. Ainoa miinus oli, että rattaat eivät olleet kovinkaan ketterät kun taas muut peg peregon mallit olivat huomattavasti ketterämmät käännöksissä ja liikkuivat kitkattomasti. Jotain kuukausia myöhemmin että toiset samat P3 oliva huomattavasti ketterämmät kuin omani ja liikkuvuus renkaissa oli ihan unelmat. Rupesin tunnustelemaan vähän tarkemmin rattaitani ja huomasin, että rattaani ovat äärimmäisen hankalat työntää ja ohjata muutenkin, koska renkaat eivät pyöri kunnolla.

 

Noh, noin viikko sitten vein rattaat huoltoon ja sain tänään takaisin. Rattaat ovat tasan samassa, paskassa kunnossa :hysteric: Myyjä ei tullut asian kanssa lainkaan vastaan ja sanoi, että ei noille voi tehdä enää sen enempää. Nyt toin tyhjät rattaat kotiin ja rattaat liikkuvat nyt kahta huonommin!! Mä olen niiin raivoissani!Ja ostin P3 juuri sen takia, että oli niin kyrsiintynyt sekundarattaisiin jotka ei ikinä toimi kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asioitko kenties Lauttasaaressa sijaitsevassa liikkeessä? Niitä ei meinaan paljoa kiinnosta huoltohommat :girl_sigh: Käytin itsekin meidän matkiksiin liki 400e ja kerran kävivät "huollossa". Palvelu oli just sellasta katon sua pitkin nokkaani- tyylistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun rattaat kävivät Variston huollossa ja sinne taitavatkin mennä kaikki Lastentarvikeliikkeen tuotteet huoltoon pk-seudulla. Mutta asioin kuitenkin Stockan lähellä olevassa lastentarvikemyymälässä.

 

Asia kyrsii mua ihan vietävästi ja nyt itse valmistaja ärsyttää mua. Ilmeisesti tämä on ihan vakiona tälläinen vika Pliko3. Olen nyt muutamien kanssa tästä keskustellut ja heillä on ollut sama vika. Miksi maksaa rattaista reilu 300e, jos rattaat ovat tälläistä sekundapaskaa??? Miksi kaikki kehuu näitä, jos kerran paljastuu näinkin iso vika? Vai eikö kukaan halua myöntää, että ovat ostaneet suht paskat kärryt? Rattaat ovat muuten kaikin tavoin hienot ja toimivat mutta se tärkein ominaisuus, eli liikkuvuus on sitten ihan mitä sattuu.

Olen raivoissani!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei hitto, et hyväksy nyt niitä rattaita "korjatuiksi" vaan viet takaisin. Ja sanot, että vika ei huollossa korjaantunut. Jos rattaita ei saada kuntoon, sulla on oikeus saada uudet tilalle tai purkaa kauppa kokonaan. Ymmärrän ärsytyksen, mutta älä oikeasti nyt hyväksy paskoja rattaita, vaan vaadi kunnolliset (tai rahat takaisin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

en olekkaan jättänyt asiaa vielä siihen. Olenkin tämän viestin jälkeen soittamassa varistoon ja kertoa tilanteen. Jos homma ei asiallisesti hoidu niin sitten ilmoitan kuluttaja-asiamiehelle asiasta. Luulen, että silloin asiat alkavat luistamaan kuin itsestään ton jälkeen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Voi ny *piip*. Kyllä mun plikot toimii moitteetta. Nuo on jo toiset kierrossa ja ihan yhtä hyvät kuin ekat. Kärryjä vaihdoin kun kyllästyin kankaisiin :grin: Olet kyllä saanut jotkut maanantaikappaleet ja totta kai vettä myllyyn vaan jos ei muuten asia korjaannu!

 

muoks. On sen hintaluokan kärryt meinaan ettei pitäis olla myyjällä/valmistajalla mitään varaa kitistä vastaan.

Edited by Maro

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ mun mielestä noi on myös ihanat. mietin vaan tota istuinta, että onko kovinkin epämukava lapselle?

 

meiltä joutaisi mustat city mini 3:t kiertoon, anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kävin katsomassa youtubessa kyseisistä rattaista videon. Mutta mageen ulkomuotonsa huolimatta eivät olleet ihan niitä toimivimpia ratasmalleja. Istuin osa ei kallistu juuri lainkaan, vain muutamia senttejä. Todella kapea istuin. Kuomu on irtonainen, eli ei ole missään selkänojassa kiinni ja lapsi voi mielinmäärin retuutella kuomua jos haluaa. Ei sovi pitkälle työntäjälle, koska aisa on matala ja ei voi säätää korkeutta.

 

Mutta on ne kyllä silti päheet. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now