pikkurinsessa

Matkarattaat vol 2

503 posts in this topic

^Kiitos! :)

 

B-Agilessa on myös tuo remmisäätö. Kaupassa kokeillessa ei tuntunut ongelmalliselta, mutta itsekin olen sitä miettinyt, kun välillä tuntuu saavan huonoa palautetta. Litteä pakkauskoko kiehtoo kovasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

quinnyn speedeissä meillä oli remmisäätöinen selkänoja myös, ja oli ongelmaton. mutta mun käsien ongelmat tuli kun ne rattaat oli jo löytäneet uudet omistajan-mulla siis ei ole puristusvoimaa käsissä normaalissa määrin, en tahdo saada tyyliin limsapulloa tai mehukattipurkkia auki.

 

http://www.bestbuggy...er-city-mini-4/ monessa paikassa b-agilet on rankattu paremmiksi kuin baby joggerit. noista kuvista on kätevä verrata

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos linkistä, olikin tosi paljon kuvia ja hyvää tekstiä. Baby joggerit tuntuu täällä vaukkareissakin olevan suositut eli hyvä verrokki. (Katsoin muuten ensin kännykällä ja luulin, että kuvissa oli B-Agilet kahdessa värissä. Hiukka samannäköiset!)

 

Huolestuttamaan tuossa arviossa jäi kirjoittajan kokemus siitä, että 15kk ikäinen, tai sitä nuorempi, ei saa hyvää asentoa rattaissa. Onko kellään tästä kokemusta? Meillä rattaat tulisivat käyttöön varmasti heti, kun lapsi niissä itse pystyy istumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Riippuu varmaan kovasti lapsesta.. Meidän lapsi tarvitsee kuppimaisen istuimen pysyäkseen kunnolla istumassa, sellaiset suorat ei oikein toimi. Tosin ei yleensä käytetä turvavöitä, joten lapsen pitäis pysyä ilman niitä siellä ylhäällä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

joo ei meilläkään käytetän valjaita, jos on turvakaari. V ei oo kertaakaan yrittänyt syöksyä rattaista pois, saati kiivetä. Musta noissa varmasti saa hyvän asennon, kun selkänojaa voi säätää ns rajattomasti sen hihansäädön myötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä testaajalla ilmeisesti valui lapsi aina eteenpäin, eli takapuoli ei pysynyt kiinni selkänojan alaosassa. Tästä syytettiin huonosti suunniteltuja valjaita. Yleisesti netissä on valitettu sitä, ettei istuinta saa aivan pystyyn, eli lapsi on aina takakenossa.

 

Ja turvakaari varmasti estää isompaa sitten rynnimästä sekä antaa tukea, kun haluaa istua etukenossa. Mutta ihan pieni ei vielä osaa/jaksa.

 

Onkohan pieni lapsi näissä sitten aina huonossa lysyssä rattaiden pohjalla. Epäergonomisessa asennossa, eikä edes näe mitään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän kaikissa vaunuissakaan ole täysin istuma-asennossa, vaan vähän taaksepäin kenollaan. Testaten tuon tietää, mutta jos istuma-asento on huono vaikka iän 6-9kk ajan eli 3kk, ja matkarattaiden käyttöikä on yleensä 3v saakka, niin paljonko vaakakupissa painaa se 3kk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tuo on kyllä hyvä kysymys. Täydellisiähän ei varmaan voi koskaan löytää, aina on joku puute. 3kk ei tuntuisi varmaan missään, mutta entä jos puhutaankin tuon arvostelun 15kk ja siitä nuoremmat? Voipi olla 10kk epämukavuus... Hankalaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin tänään liikkeessä pyörittelemässä vaunuja ja matkarattaita. Baby Joggerin City Minit lähti sitten heti tilaukseen, kun kotiin päästiin. Vakuutti sekä mut että miehen täysin. Kevyesti liikuteltavat, helppo laittaa kasaan ja muutenkin tosi hyvän näköiset! Tuo nauhoilla toimiva säätö selkänojassa oli mun mielestä myös helppokäyttöinen ja vaikutti toimivalta. Voi, kun ne nyt vaan tulis, niin pääsisin kuivaharjoittelemaan! :grin: Koira pääsi jo koittamaan uusia yhdistelmärattaita. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä olisi hankintalistalla sellaiset matkarattaat, jotka korvaisivat tavalliset rattaat. Budjetti saisi mennä 400e asti. meillä rattaille on käyttöä lähinnä, asfaltilla ja lähipuistoon mennessä, joten tuntuu turhalta pitää monia kärryjä. Vaadittavia ominaisuuksia olisi siis:

 

-hyvä ajettavuus

-kääntyvät etupyörät

-pieneen tilaan kasautuvat

-selkänojan säätö nukkumisasentoon (meillä päikkärit aina kärryissä)

(muoks.) ja iso tavaratila

 

Neuvoista kiitollisena! :D

Edited by TrioHilpeät

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin kurkkaamassa B-Agileja vielä uudelleen livenä. Selkänoja jää tosiaan aika alas istuma-asennossa mutta katselin, että pienellä askartelulla säätösysteemiä voisi muuttaa niin, että se tukee selkänojan pystympään. Taitavat mennä meillä tilaukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

siihenhän varmaan kävisi esim vyö pudotettua aisaan sieltä alempaa ? niin tuin meidän yksien rattaiden selkänojaa pystympään :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on noi Britax B-Agilet. Kasaussysteemihän noissa on superkätevä, vastaava yhden käden kasaus kuin Baby Joggereissa. (Onnistuu ihan oikeasti vauva kainalossa...) Ja isojen takapyörien ansiosta kulkee vähän hankalammassakin maastossa, tosin vielä ei ole kovin paljon ehditty testata. Muutenkin nuo on kyllä paremmat kuin B-Mobilet, esim. 4cm kapeammat ja muistaakseni kuomussa enemmän säätövaraa.

 

Mutta tosiaan tuo istuma-asento, ainakaan meidän 6kk ikäinen ei oikein pysy noissa suorassa, valuu aina jotenkin vinoon. Olenkin käärinyt esim. peiton rullalle pään ympärille tueksi. Ehkä isoin puute on kuitenkin se, että jalkatukea ei saa nostettua ylös. Eli nukkumisasentoa ei saa kovin hyväksi. En tajua miten en tullut ajatelleeksi tätä ennen rattaiden ostoa, tai ajattelin mutta en loppuun asti... Toistaiseksi tyttö on vielä sen verran pieni, että jalat jää roikkumaan vain vähän, niin ei isommin haittaa. Olen välillä käyttänyt vaunujen kantokoppaa istuinosassa (Emmaljungan Quadrolift), jos tarvitsee saada kunnolla nukutettua, mutta kohta ei enää siihen mahdu.

 

Aika monissa matkarattaissahan tuota jalkaosaa ei saa vaakatasoon, mutta saako lapset niissä silti nukuttua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Vyö voisi olla kätevin, tai sitten katsoa miten ylijäväät säätöhihnat saisi rungon ympäri, ja niiden väliin joku klipsu/jatkopala.

 

^ Aina kun yhden ongelman saa ratkaistua/päätettyä, uutta pukkaa! :D Eli tuo jalkatuki... Oon kyllä huomannut, että siitäkin netissä on puhetta, mutta jotenkin onnistunut ignoraamaan näiden muiden "ongelmien" edessä. Olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia, kuinka tärkeää sen jalkatuen säätäminen on ja kuinka yleinen/harvinainen ominaisuus se on matkiksissa?

 

Samalla kun livenä katselin säätösysteemiä, kokeilin rattaita myös autoon. Olisivat kyllä ihan täydelliset! Sedanin rajalliseen tavaratilaan sujahtivat tuosta vain ja tilaa jäi runsaasti. Ja mikä parasta, mahtuivat myös takapenkin jalkatilaan ilman ongelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vyö on siitä helppo, että se on nopea avata toisinkuin solmut jotka toki vaan kiristyy.. :girl_sigh: meillä ainakin sai availla sitä pitkin päivää, koska joko V nukkui tai halusi levätä istumiselta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

. Olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia, kuinka tärkeää sen jalkatuen säätäminen on ja kuinka yleinen/harvinainen ominaisuus se on matkiksissa?

 

 

Mä tahtoisin kans kokemuksia tästä. Voiko lapsi nukkua kunnolla kun jalat roikkuu alaspäin? Tuleeko selkä kipeäksi tms kun asento on vähän hankala?

Share this post


Link to post
Share on other sites

TrioHilpeät - suosittelen katsastamaan Mamas&Papasin Sola-rattaat. Normihinta taitaa olla yli 400 euron, mutta meille tuollaiset ostettiin tarjouksesta 350 eurolla jokunen viikko sitten. Noissa on aikalailla samat toiminnot kuin normiyhdistelmissä, mutta ne ovat vähän kevyemmät ja aikalailla helpommat pakata autoon mukaan, vaikka eivät ihan pieneen tilaan menekään. Yhdet tuollaiset ovat tulleet kadulla vastaan ja niillä oli kuulemma onnistuttu rullailemaan myös viime talvi kaupunkiolosuhteissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kaipaisin kommentteja viisaammiltani. Matkarattaat hakusessa ja tällä hetkellä arvonta on Gesslein Swiftin ja Peg Perego Si:n välillä käynnissä. Kummat ottaisit ja miksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peg Peregoista en osaa sanoa mitään, mutta meillä on Gesslein Swiftit. Huonoa niissä on se, että jalkaosaa ei voi säätää (vaikka näyttää ne unet maistuvan jalkojen roikkuessakin) ja mua häiritsee se, että lapsen kasvot ovat aina menosuuntaan. Muuten olen tykännyt tosi paljon! Kulkevat hyvin erilaisissa maastoissa, helppo ja nopea kasata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaiskohan kokeneemmat antaa vinkkejä mun pohdintaan... Vauva on vasta matkalla ja yritän saada matkarattaista selvää ilman käytännön kokemusta tai käsitystä siitä millaista se aktiivikäyttö on. Käytännössä ongelma valita Quinny Zappin ja Zapp Xtran välillä.

 

Quinny Zapp:

+ menee tosi pieneen tilaan helposti kankaineen

+ hinta

 

Quinny Zapp Xtra:

+ kallistuva ja käännettävä istuin (tarviiko tätä oikeasti, eikö monet lapset nuku matkiksissa vaikka on istuin pystyssä?)

+ lisävarusteena saatavana "turvakaari" istuimeen (tarviiko tätä vai näyttääkö se vaan vakuuttavalta kokemattoman silmään?)

+ pienelle lapselle nostettava jalkatuki (ennen kuin jalat ylettyy roikkumaan reunan yli, tarviiko tätä?)

+ enemmän värivaihtoehtoja

- istuin irroitettava ennen kasaamista, istuin ei taitu eli vie enemmän tilaa

 

 

Hintaero ei ole suuri Saksasta tilaamalla (~50 €) ja noi Xtran plussatkin on mulle monet aika kysymysmerkkejä, onko niistä sanottavaa hyötyä vai ei... Mielipiteitä noista? Eniten mua tällä hetkellä kyllä pohdituttaa että annanko arvoa monipuolisemmalle istuimelle (Xtra) vai helpommalle ja nopeammalle kasattavuudelle ja pienempään tilaan mahtumiselle. Ei se Xtran kasaaminenkaan kovin monimutkaista ole mutta meneekö mulla (tai lapsella) silti hermo kun noita jossain Jumbon parkkihallissa autosta puran?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suzy ei tuo välttis vielä tule eurooppaan myyntiin.. esim euroopassahan ei ole noita nelipyöräisiä edes saatavilla :D

 

ja xtraan voi aina ostaa ne zappin kankaat, jos lapsi ei enää nuku. ne lisäkankaat on noin 60e :) tai siis meillähän on vanhat zappit ja niihin lisänä se xtran istuinosa, jotén mulla on molemmat.

 

-turvakaarta ei ole ollut ikinä meillä, V on nyt 1v4kk. kuitenkin pitää olla ne valjaat kiinni, koska niissä ei ole sitä haarakappaletta mikä tulisi turvakaareen kiinni, kuten melkein kaikissa vaunuissa on joten sieltä voi liukua halutessaan pois rattaista :D.

-suomessa zappit kaupasta ja saksassa tilatessa xtrat on samanhintaiset uutena.. (noin 200e)

-meillä 1v4kk ei nuku pysyssä, tai niska roikkuu eteenpäin. matkikset on kuitenkin mukana reissulla, jolloin on päiväuniaika, en ikinä laittaisi nukkumaan niskat vinossa paria tuntia koska itselleni ainakin tulee jo autossa nukkumisesta niskat jumiin

-istuin ei kovin paljoa vie tilaa, vaikka se näyttää kuvissa siltä

Share this post


Link to post
Share on other sites

^joo totta. Unohdin, ettei kaikki ole niin sekaisin, että piinaavat miestä niin kauan pakkomielteillään, kunnes tämä suostuu tavaran työmatkaltaan ulkomailta raahaamaan. :D

 

Mutta odottaisin silti (jos tickeri on oikein, niin ihan huomenna ei tarve vielä ole). Tuo on niin iso parannus Zappeihin, että ihmettelen jos se ei Eurooppaan tule. Poistaa mun mielestä arpomiset Xtran ja perus Zappin välillä. Itseä sylettäisi, jos olisin ostanut hätiköiden jotain ja sitten uusi malli ehtisikin markkinoille. Tosin tässä voisi myös olla hyvä sauma saada noita vanhoja superhalvalla, kun uusi malli tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now