pikkurinsessa

Matkarattaat vol 2

503 posts in this topic

Meillä on Jovi Air -yhdistelmävaunut, mutta ne eivät ole kovin kätevät kaupassa. Mietinnässä on siis matkarattaiden hankkiminen. Rattaat kulkisivat lähinnä autossa mukana ostosreissuja varten ja matkoilla ulkona liikkumista varten. Matkoille ajateltiin noita lähinnä siksi, että menisivät (toivottavasti) pienempään tilaan kuljetettaessa kuin yhdistelmät. Käyttö olisi varmastikin melko vähäistä, joten kovin suuria summia en ajatellut matkarattaisiin sijoittaa. Yhdistelmät olisivat kotona lenkkikäytössä.

 

Rattailla pitäisi päästä liikkumaan reissatessa myös hiekkatiellä ja lumessa, joten ilmeisesti pyörien pitäisi olla isohkot.Brion Race -rattaat näyttäisivät ihan hyviltä, mutta ovatko ne jo sen verran jykevät ettei eroa yhdistelmiin paljon sitten olekaan? Ja menevätkö ne edes huomattavasti yhdistelmiä pienempään tilaan? Onkohan edes olemassa mitään ns. välimuotorattaita varsinaisten pienipyöräisten matkarattaiden (jotka varmasti olisivat hyvät ostoksilla, mutta ei ehkiä sitten lenkillä) ja jykevämpien rattaiden (jotka olisivat paremmat lenkkeillessä, mutta eivät sitten taas ostoksilla) välillä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Babyjoggerit on ainakin pitkäikäiset, itse ostaisin varmasti sellaiset isojen yhdistelmien rinnalle.

Uudet racet saa miltei makuulle, ja ne on jotain 55cm tms leveät eli näppärät (mahtui meidän pieneen autoonkin)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Muutaman päivän netissä kahlanneena mun on pakko nostaa nyt kädet pystyyn ja kysyä viisaammilta. Eikö todella missään Suomen verkkokaupassa myydä Peg Perego Si matkarattaita??Onko se lopetettu, mallin nimi vaihdettu vai mikä mahtaa olla?

Niitä Pliko p3-merkkisiä kyllä näyttää olevan,mutta silmää miellyttää enemmän tuo si-malli . :girl_sigh:   Ulkomaisesta nettikaupasta kaveri joskus tilasi kaukalon ja oli sellasta vääntöä,etten halua lähteä niistä tilailemaan. :girl_prepare_fish:

 

Verkkokaupasta en tiedä mutta Lastentarvikkeessa niitä oli vielä keväällä myynnissä.

 

Me päädyimme silloin pitkän harkinnan jälkeen noihin pliko p3, alkuun olivat hyvät ja pidin mutta nyt olen kyllä toista mieltä, ei todellakaan (mun mielestä) hintansa arvoiset :wacko: Etupyörät jumittaa rasvauksesta huolimatta ja takapyörän olen onnistunut samaan soikeaksi aivan normaalilla ostosreissu-käytöllä, olisikohan sitten jäänyt joskus pantteeseen autoon laitettaessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peg peregon si-mallia katselin myös, mutta quinnyt houkutteli enemmän koska kasaantuu pienemmäksi mikä oli tärkeämpää lopulta meille

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaako joku kertoa kuinka työlästä Gesslein Swifteistä on irrottaa se ratasosa, että sitä voi käyttää turvakaukalon kanssa? Muistelisin lukeneeni jostain, että on aika hankala, mutta en enää muista mistä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Siitä irrotetaan kankaat, ratasosan kehikko jää paikoilleen. Musta se kuulostaa suuritöiseltä, siksi en oo ikinä yrittänytkään vaan meillä käytettiin kaukaloa yhdistelmien rungon kanssa. Mut siis ei kai se oo ongelma, jos käyttää rattaita kaukaloajan yksinomaan niiden kanssa ja sitten matkiksina sen jälkeen, mutta jos on tarkoitus käyttää niitä sekä rattaina että kaukalon kanssa rinnakkain, en viitsisi siihen hommaan ryhtyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko turvakaari mielestänne tarpeellinen matkiksissa vai ei? Meillä on nyt Pliko P3:t olleet käytössä kohta pari vuotta ja kaipaisin jotain kevyempiä ja pienempään tilaan meneviä rattaita. Hyvä ehdokas olisi Pliko Mini, joissa ei tuota kaarta ole. 2-vuotiaan kanssa mennään nykyään aika usein ilman valjaita (paitsi kun on kiukkupäivä eikä tee mieli istua rattaissa), jolloin se kaari on ihan hyvä lisä. Siinä on myös hyvä joskus lepuuttaa jalkoja makoillessa. Ja kaarta kun on tottunut katselemaan niin kaareton malli vaikuttaa niin riisutulta.

 

Nyt arvon lähinnä Pliko Minin, Inglesina Swiftin ja Inglesina Tripin välillä. Kotimaassa rattaat on lähinnä auton perässä (pieni tavaratila asettaa vaatimuksensa) ja käytössä kauppareissuilla. Matkustelemme jonkin verran myös lentokoneella jolloin rattaiden pitää olla riittävän mukavat työnnellä myös ei niin tasaisella maalla ja kuitenkin rungonkin pitää kestää lentokonereissaamisen riepottelua. Kauhean vaikea valinta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä ei ole ollut koskaan turvakaarta vaunuissa, eikä rattaissa. kuopus on kolmipistevaljaissa ollut koska inhoaa jos ne tulee olkapäiltä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nurse Futurat on testeissä olleet paremmat kuin Quinnyt ja Peg Peregot. Nurset voitti Eurooppalaisen kuluttajajärjestöjen ja ammattilaisten yhdessä tekemän testin kirkkaasti ja taakse jäi kaikki Pegit, Quinnyt, yms. Inglesinan pisteitä en muista. Me ostettiin omat Stokkan hulluilta päiviltä ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin vaan mainostaa, että törmäsin tällaiseen hauskaan keksintöön: matkarattaat jotka taittuvat kasaan repuksi! :D



CA3nY25.jpg

 

 


Merkki on Quicksmart Back Pack Stroller ja kovin isoa lastahan tuohon ei voi laittaa (max.15kg), mutta mitä pikaisesti luin arvosteluja niin lentomatkoilla tuo on kätevä, koska sen saa ottaa käsimatkatavarana (tai no riippuu joka yhtiön rajoituksista) mukaan koneeseen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin pari kuukautta sitten reissukäyttöön Quinnun Yezzit. Toimii! Kulkee tosi hyvin ja kevyesti ja menee superpieneen tilaan. Ovat musta suht tukevat kokoonsa nähden, hangessa tietysti eivät kulje, kun pyörät ovat niin pienet..

 

Harmi vaan, että ne hävis meidän matkalaukun mukana menomatkalla viimeksi  <_< onneksi mulla oli pari kantoliinaa ja reppu mukana, niin pärjättiin niillä sitten. Laukku on nyt ollut melkein kuukauden jo häviksissä. Mutta jos niitä ei löydy, niin uskoisin, että ostetaan uudet tilalle. Ihan mahtavat meille reissussa, kun ne saa heitettyä vaikka olalle metrossa tai muissa julkisissa. 

 

Ainoat huonot puolet on, että naama on tietty vain menosuuntaan, penkkiä ei saa kallistettua (meillä ei tosin ole tarvettakaan) ja aurinkovarjo ei ole huikea, mutta onpahan kuitenkin paljon parempi kuin ei mitään :) tavaratila on myös aika olematon, mutta istuimen takana olevaan pussukkaan mahtuu varmaan just ja just pari vaihtovaippaa ja vaatteita.. Kuvaa en nyt jostain syystä saa liitettyä?  :dash2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille taitaa lähteä tilaukseen Peg Perego Pliko Minit. Meillä on ollut käytössä Pliko P3:t vajaa pari vuotta mutta ne on liian isot meidän auton takakonttiin, vievät vinottain siellä liikaa tilaa. Sinänsä mekanismi niissä on hyvä ja Mineissä on sama idea. Vaikuttivat kaupassa oikein jämäköiltä, mutta 3 kg kevyemmät kuin P3:t.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä oli toisena vaihtoehtona myös nuo Pliko minit, vaikuttivat näppäriltä!

 

Meillä on nyt kuitenkin Maclaren Techno XT:t (tilattiin brittiverkkokaupasta, kiddicare.com) ja ne ovat olleet huippuhyvät, voin lämpimästi suositella kaikille matkarattaita pähkäileville. Kevyet, helposti kulkevat ja kääntyvät, helppo avata ja sulkea, taittuvat pieneksi paketiksi, selkänojan saa kokonaan makuuasentoon, viisipistevyöt (ei turvakaarta, mutta vöiden kanssa ei tarvitakaan), säädettävä jalkatuki, jatkettava kuomu, jonka saa kokonaan alas (hyvä aurinkoisella säällä), näppärä sadesuoja. Ehdottomasti tutustumisen arvoiset matkikset! Talvella ei olla niillä ajeltu muuta kuin esim. kauppakeskuksissa, kun meidän yhdistelmävaunutkin on aika mobiilit, mutta kesäkeleillä nuo Maclarenit on ainakin ihan huippurattaat.

 

Ja lisäys: tavarakoriinkin mahtuu jonkin verran tavaraa, ei nyt mitään painavaa, mutta esim. vauvan eväät, vaippoja, vaihtovaatetta, viltti, vesipullo äiteelle.

 

Ja tämmöset nää siis on: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_37_10751_-1_14552_76504_10001_14051

 

Youtubesta löytyy muuten esittelyvideoita maclarenin eri malleista :)

Edited by AvioPapu

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ noi ei mun mielestä ole enää matkarattaat, vaan ihan kuomurattaat... Ei varmaan menee kovin pieneen tilaan kasaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja painaakin 12 kiloa. Mitat kasattuna näkyy olevan 90x60x45 (pit x kork x lev) eli aika massiivinen paketti

 

vrt. emmaljungan city cross yhdistelmävaunut - paino 13kg ja vastaavat mitat 89x60x47.  :o

 

MUOKS: Typo.

Edited by NeNNNi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan ostanut quinny zapp matkarattaisiin pelkkiä kankaita mistään? Mistäköhän mahtaisi saada?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toki kannattaa kysellä jälleenmyyjiltä saisivatko tilattua ja mihin hintaan jos tulisi halvemmaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palaan kysymykseen, jota on joku muukin pohtinut... eli BabyJogger City Mini vai Britax B-Agile? Ja kolmella vai neljällä pyörällä?

Käyttäjä on nyt 8 kk. Tarvittaisiin rattaat, joissa voisi perusmatkiskäytön lisäksi myös nukkua päikkärit, niin yhdistelmiä ei tarttis kuskata mummolaan ja mökille. Mökkitie on soralla (n. 300 m)  joten olisi hyvä jos rattaat kulkisi jotenkuten sen pätkän (edes kesällä).

Molemmat on ilmeisesti ihan huippurattaita. Vain jälkimmäisiä olen päässyt kokeilemaan liikkeessä, kun täällä päin ei ole Babyjoggerin edustusta.

City Mini 3:n saisi Hobbyhallista edullisesti (275 e).

City Miniä puoltaisi yksinkertaisempi taitto (jää se napin painallus pois), ilm. parempi kangas, ja yhteensopivuus meidän kaukalon kanssa (Cybex, mahd. pikkukakkosta varten).

B-Agileen (4-pyör.) saisi nyt talvipyörät kaupan päälle.

B-Agilesta saa jalkatuen kankaan pullautettua ylös-> olisko siinä helpompi nukkua? Lisäksi aisa on vähän matalammalla (olen 164 cm)  ja jalkatilaa enemmän? (mies on 180 cm)

 

City Mini GT ois huippu, mutta budjetti ei siihen taivu (paitsi jos löytyis käytettynä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä pähkäilin myös City minien ja B-agilen välillä. Kaupassa tuli pyöriteltyä molempia ja täytyy sanoa, että hirmu samanlaisilta ne tuntuivat. Kokeilin siis city minejä 4-pyöräisinä. Päätökseemme valita city mini neloset vaikutti myyjän suositus.

 

Nyt ollaan muutama kuukausi rattaita käytetty ja itse asiassa hieman yli viikon ajan ne ovat olleet vaunukauppojen takia ainoat rattaamme. Eli ollaan menty lähes kaikenlaisilla pinnoilla; jää, sohjo, hiekotus, lumi jne. Täytyy sanoa, että loistorattaat ovat! Ainoastaan sohjossa on meno hidastunut, muuten meno on ollut hämmästyttävän sujuvaa. Etupyörät ovat tarpeeksi isot ja hyvin jousitettu, joten pikkukivet ja muut kuhmut menevät lähes huomaamatta. Hyvin suojaavasta kuomusta on ollut paljon hyötyä näin kevätauringoilla. Lenkkeilemään ja metsäteille en kyllä näitä veisi, mutta tarpeen vaatiessa sielläkään eivät ihan pulaan jättäisi. Kaikenkaikkiaan vaunut vaikuttavat laadukkailta, emmekä ole hetkeäkään katuneet sitä, että matkarattaisiin meni "näin paljon" rahaa. Rattaat ovat siis olleet aktiivikäytössä esim. mummoloissa myös. Jos haluaa matkikset vain ostoskeskuskäyttöön, saa halvemmallakin ihan hyviä.

 

Kolmepyöräiset city minit toimivat myös varmasti, mutten niistä osaa sen enempää sanoa. Veikkaan, että Agilet ovat myös ihan kelpo rattaat, harmi, kun ei ole voinut molempia käytössä testata :)

 

Meidän "testikäyttäjä" on siis nyt 7kk ikäinen ja matkustaa oikein mukavanoloisesti rattaissa sekä istuma- että makuuasennossa. :) Vielä en ole edes älynnyt kaivata jalkatukea. Me ollaan suunnilleen saman pituisia kuin te, ja työntökahva on minusta oikein sopivalla korkeudella. Talvirenkaista voi olla iloa, jos aikeissa on ihan oikeasti jyrätä lumessa. Auratuilla teillä meidän city minit on menneet iloisesti eteenpäin :)

 

Tässä pitkä sepustus, toivottavasti osasin auttaa! :D Tiedän kyllä, miten vaikeaa voi olla päättää ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin, ja se jäi vielä mainitsematta, että jos teidän soratiellä (jos on isokokoista soraa) niin ei varmaan meinaa millään matkiksilla päästä, mutta jos jollain matkiksilla on mentävä niin kyllä suosittelen joggereita!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now