pikkurinsessa

Matkarattaat vol 2

503 posts in this topic

Mainitsinkin tuolla toisessa ketjussa, että mulla on Mamas&Papas Solat myynnissä... :) Lähes samat kun Urbot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Xanti vinkistä, vaikutti tosi hyvältä muuten, mutta hinta ja saatavuus vähän tökkii. Ja Solat on näemmä sitten taas leveät.

 

Noh, jos nyt oikein yksinkertaistetaan (eli jätetään pohdinnoista pois Gesslein Swiftit ja Ora Jovi Iot), niin kumpi parempi: Cybex Callisto vai Peg-Perego Pliko P3? Tai siis kokemuksia saa kertoa näistä noiden mun kriteerien pohjalta, jos ei nyt joku ole sattunut omistamaan molempia niin että voi suoraan vertailla. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis meillähän olis just pliko p3:set ekoina matkiksina. Ei käytetty kun pari kertaa. En tykännyt yhtään, eikä mieskään. Raskaat ja hankalat työntää, ihan idioottimaisen pitkä paketti kasaan laitettuna yms yms.

 

Noi Solat täyttää kyllä kaikki sun kriteerit kapeutta lukuunottamatta. Itse en kyllä kokenut niitä mitenkään leveiksi vaan pikemminkin tosi ketteriksi. Tavarakorihan imee aivan tajuttomasti tavaraa. Sinne mahtuu kolme täyttä kaupan ruokakassia!

 

Mutta makuasioitahan nämä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, tuntuu olevan monia matkiksia jotka ois muuten täydelliset mutta leveyteen tyssää. Se on kuitenkin meillä oikeestaan tärkein kriteeri, ja siksi monet muuten hyvät vaihtoehdot on karsiutuneet pois :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No entäs sitten Brio Spin? Ei tokikaan varsinaiset matkikset mutta kapeat ja muutkin kriteerit täyttyy suht hyvin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Jekkuliina vinkistä! Oon ohittanut nuo varmaan sillä, että ne on liian jykevät, mutta nyt kun tarkemmin kattelen niin ihan hyvin vois olla kans vaihtoehto. Pitää vaan nyt tuumata että kumpi on tärkeämpää, ketteryys ja keveys vai tukevuus ja se että kulkee paremmin epätasaisemmallakin :) 

 

Vaukkarit on niiiiin parhaat, aihe kun aihe niin aina saa hyviä vastauksia ja vinkkejä! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitäisi hankkia matkarattaat. Ajatuksena niin, että syntyvälle vauvalle olisi vaunut aina kotosalla ja autossa olisi matkikset joihin turvakaukalon saisi alkuunsa kiinni. Ja myöhemmin sitten tietysti käytössä ilman kaukaloa. Ensimmäinen kysymys: Onko teidän mielestä väliä sillä, onko kaukalo kiinni rattaissa adapterilla (klik-klik) vai ihan vaan asetettuna jollakin muulla systeemillä? Lastentarvikeliikkeessä ehdotettiin esim. Brio Spinejä tai Mountain Buggyn Nanoja ja niihin Brion kaukaloa. Erityisesti noihin Spineihin se kaukalo istui mielestäni oikein tukevasti turvakaaren taakse ilman adaptereja.

 

Toinen kysymys: meillä on mahdollisuus saada lainaksi Brion Primo kaukalo. Osaisiko joku suositella (noiden kahden edellä mainitun lisäksi) HYVIÄ matkarattaita (hinta voisi olla siinä 300 € paikkeilla) jotka menisivät tämän kaukalon kanssa? Meillä on Mutsyn vaunut, joihin saisi MaxiCosin adaptereilla kiinni, mutta en jotenkin pidä tarpeellisena saada kaukaloa kiinni vaunuihin vaan juurikin noihin matkiksiin. Ja tosiaan ei ehkä huvittaisi hankkia kaukaloa, kun sen kerran saisi lainaksikin.

 

Kiitokset etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turvakaukalo ei ole erituisen ergonominen lapselle, joten siinä ei kannata liikoja lasta pitää. Jos siis tarvitsette matkiksia muuhun kuin superpikaisiin pyrähdyksiin, niin suosittelen sellaisia rattaita, joihin saa vauvan muutenkin, eli muunneltavuutta löytyy tilanteen mukaan :) sitten mitä ominaisuuksia muuten haluatte matkiksilta? Käännettävä istuin, makuuasento?

 

Ja sitten kaikki vauvat ei tosiaan viihdy siinä turvakaukalossa. Meiän on olleet tällaisia.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä mei! Nimenomaan matkikset tarvitaan nyt alkuun näihin "pyrähdyksiin" (vaunut otetaan sitten mukaan jos mennään ruokakauppaa kauemmaksi) Meidän kaksi edellistä ovat viihtyneet kaukalossa sen mitä sitä nyt on ollut tarve käyttää, mutta eihän tietty tästä kolmosesta tiedä.. Mutta onko niillä adaptereilla oikeasti jotain lisäarvoa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä maxicosin cabriofix turvakaukalo ja haluttaisiin matkarattaat joihin tuon kaukalon saa kiinni. Juurikin kauppakeskuspyrähdyksiä varten :) 

Oisko vinkkiä pienikokoisista täysin makuuasentoonkin tarvittaessa menevistä matkiksista? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Quinny Zapp Xtrat ainakin. :) Meillä on ne ja olen ollut tyytyväinen. Istuinosan saa kumminpäin tahansa ja tosiaan ihan makuuasentoonkin, ja Maxi-Cosin kaukalon saa kiinni mukana tulevilla adaptereilla. Käsittääkseni noista on jo tullut kakkosversiokin, ja sen kasaaminen on kai yksinkertaisempaa kuin vanhempien, muuten en osaa sanoa onko eroja. Noissa vanhemmissa siis istuinosa irrotetaan rungosta ja vain runko menee kasaan, mutta se sitten meneekin tosi pieneksi. Istuinosa on tosi kevyt ja helppo kiinnittää ja irrottaa, joten en ole kokenut kasaamista ongelmana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hakusessa matkarattaat tai muut pieneen tilaan taittuvat rattaat joissa lapsen saa selkä menosuuntaan. Tulee käyttöön n. 6kk ikäiselle. Plussaa kohtuu hyvästä työnnettävyydestä. Tarkoitus kuljettaa mukana auton takakontissa kotimaanmatkoilla mutta myös lentokoneessa ulkomaanmatkoilla. Quinny Zapp Xtra 2 on oman nettietsinnän perusteella varteenotettava vaihtoehto, mutta onko muita? Bugaboo Bee 3 pisti silmään, mutta se on toki tuplahintainen, sekin vaikuttaa. Bee ei myöskään näyttäisi menevän ihan niin pieneksi paketiksi, ja onhan sillä matkustaessa merkitystä. Olisikohan silti ratkaisevasti mukavampi työntää?

 

Kokemuksia, vinkkejä, mielipiteitä? Muita vaihtoehtoja joita en ole huomannut? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän zappeja voi ainakin kaupassa ohjailla yhdellä kädellä, kun kyydissä on 16kg lasta. Beestä ei kokemusta, näitä ainakin suosittelen. Toki pienet renkaat kulkee huonosti esim hiekkatiellä tai rannalla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kommentista mungopapu! Miten hyvin Zappit kulkee kaupungilla, kivetyillä jalkakäytävillä, onko vaikea saada rotvallin reunan yli jne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillähän on ne ykkösversiot zapp xtroista ja kyllä ne suht näppärästi kaupungissa liikkuu, mutta mukulakivillä tärisee toki melkoisesti kun eihän niissä mitään jousituksia ole. Ja eturengas kyllä töksähtää reunuksiin ja vakoihin, mutta aika helposti rattaat saa niistäkin yli - rattaat on niin kevyet, että eturengas nousee vähällä vaivalla. Tosin rattaat on vähän rimpulat (keveyden kääntöpuoli), joten hieman heppoisalta välillä tuntuu jytyytellä niillä ulkosalla. Mutta ehdottomasti menettelee, yli 2-vuotiaankin kanssa käytettiin aika paljon matkiksia just kaupungissa kun ei viitsitty hyökkäysvaunuilla lähteä liikenteeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän zappit on vuosia vanhat, ennen xtroja jo tulleet :) ja tärisee joo, mutta äkkiä niillä oppii ajelemaan ja kallistamaan ennen reunuskivetyksiä esim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä yleensä pitäisi ottaa huomioon kun matkarattaita ostaa?

 

Tekeekö esim. noilla Emman rattailla (https://www.hobbyhall.fi/lapset/vaunut-ja-rattaat/lastenrattaat/emma-bmx-rattaat-musta?) mitään? Olisi mielestäni ihan kohtuuhintaiset. En haluaisi kuitenkaan mitään satasia laittaa rahaa, kun käyttö kuitenkin satunnaista. Makuuasentoon pitää saada, kun tyttö on vasta 6kk. 

 

Lisäys. Enimmäkseen siis kuljeksitaan yhdistelmävaunuilla täällä kotikulmilla, joten ei tule käyttöä kuin ostosreissuilla ja mahdollisesti ulkomaanmatkoilla.

Edited by TurSu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin just katsomassa liikkeessä noita Emmoja. Ne on halvat, joten runko jne. osat ovat vähän halvempia kuin kalliimmassa vaunuissa. Taatusti pelittävät hyvin satunnaisessa käytössä ja hyvin esim. kaupassa ja ostoskeskuksissa.

Kovaan käyttöön esim. hiekkateille ja lähes joka päiväiseen käyttöön en ostaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kulkee ne paremmin hiekkatiellä kuin quinnyt :D meidän 1½v ei mahtunut mukavasti nukkumaan emman matkiksissa, vaan se pituus loppui kesken. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saako muita turvakaukaloita kiinnitettyä suoraan rattaisiin kuin Gracon? Ne oli tosi näppärät ainakin esikoisella. Finnair tuhosi ne, joten nyt olisi uudet sateenvarjorattaat etsinnässä. Entä onko matkarattaita joihin saa ottaa yli 15 kiloisen? Esikoinenkin aina välillä haluaisi kärryn kyytiin. Plussaa olisi iso tavarakori, selkänojan säätö makuuasentoon, kunnollinen kuomu ja näppärä kasausmekanismi. 

 

Täytyy vielä sanoa, että meillä oli yhdellä Kreikan reissulla kirppikseltä vitosella ostetut maailman vanhimmat sateenvarjorattaat ja ne oli ihan superhyvät. Nyt harmittaa, kun jätettiin ne sinne. Rimpulat ne oli, eikä tietenkään mitään jousitusta, mutta oli superkevyet, sai makuuasentoon ja oli iso tavarakori sekä kuomu. Enää ei varmaankaan saa edes tehdä niin rimpuloita, kun lapsen sormet voi jäädä johonkin väliin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hops!

Nostan tätä ketjua, josko joku muukin miettisi matkisten hankintaa (tänä vuonna :D).

 

Itsellä mietinnässä vain matkarattaitten hankkiminen, ei tavallisia vaunuja ollenkaan. Syynä säilytystilan puute etupäässä.

 

Olen saanut suosituksena Britaxin B-motion kärrit, jotka tuntuvat melko hyvältä idealta. Niihin saa kiinnittettyä adaptereilla kopan pikkuvauvaa varten ja turvakaukalonkin. Vähän epäselvää on, mitkä kopat ja kaukalot tarkemmin ottaen, kun nimekkeitten määrä kun tuntuu olevan aika loputon suo.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös mietitään Britaxin B Motionien hankkimista matkarattaiksi. Ajatuksena hankkia myös Britaxin babysafe plus shr II -turvakaukalo, niin sen saisi kiinni runkoon kauppareissujen ajaksi. Mutta kysymys kuuluu, että minkä ikäisestä alkaen pelkkää ratasosaa pystyy käyttämään esim kävelylenkeillä tai päiväunilla? Mainostavat, että menee vaakatasoon, eli periaatteessa ihan pienestä pitäen, mutta mikä on todellisuus? Kotona kuutenkin käytössä tukevat kopalliset yhdistelmärattaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now