Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

Kiitos vastauksista! Täältä on kyllä saanut paljon apua ja neuvoja :lipsrsealed:

 

Britaxin rattaat jäivät vaihtoehdoista pois heti alkuunsa. Ylläolevan keskustelun perusteella P&T:n vibet tai nuo Mountain Buggyn Duet vaikuttavat sopivimmilta. Hinnat kyllä ovat hitusen korkeammat kuin muissa, mutta pakkohan sitää hyvästä on maksaa :girl_smile: Ja onhan niitä olemassa vieläkin kalliimpia tuplia..

Edited by Bonnie1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo kyllä verveillä varmaan lenkkeileekin ja se takia olin ne aluksi valitsemassakin, mutta tossa oli todella isona miinuksena se, että siihen ei todellakaan saa ängettyä muuta kuin sen 60cm cocoonin. Talvivauva tulossa joten muutenkin pitää topata kunnolla. Täältä luettujen kokemusten mukaan vauva mahtuu tohon kantokassiin max 2kuukautta ja juuri noihin verveihin ei saa laitettua mitään muuta makuupussia tmv, koska ne ei yksinkertasesti mahdu sinne makuutilaan :( kun taas esim vibeihin saisi laitettua jos jonkinlaista kantokassia sun muuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on ehkä hiukan OT tässä ketjussa, mutta en nyt parempaakaan keksi... Mitäs tuplien ostajat ovat tehneet vanhoille yksösrattaille? Mulla on harkinnassa, josko myisin pois yksösrattaat ja jättäisin meille vain tuplat ja matkikset. Ja ostaisin uudet yksöset sitten kun esikoinen ei enää rattaita tarvitse. Taloudellisesti tämä ei olis mitenkään huono ratkaisu:

 

Myyn yksöset nyt kohtuu hyvällä hinnalla, jolloin niiden käyttöhinnaksi (ostohinta 750 - myyntihinta 400) jää n. 350 €. Ostan myöhemmin uudet yksöset (pelkät rattaat) ja myyn ne taas melko pian hyvään hintaa, jolloin käyttöhinnaksi jää ehkä n. 200 € (500 € - 300 €). Yhteensä rahaa on siis mennyt 550 €. Jos taas pidän nuo nykyiset yksöset ja myyn ne vasta kolmen vuoden päästä, niistä tuskin saa enää kovin montaa euroa, käyttöhinnaksi jää todennäköisesti n. 550 € (750 € - 200 €). Kuulostaisko mun hinta-arviot suht oikeilta?

 

Etuna vanhojen yksösten myymisessä olis se, että säilytystilaa vapautuis. Ja toisaalta voisin sitten myöhemmin ostaa uudet, jotka vastais taas sen hetkisiä tarpeita (jotka ei välttämättä ole samat kuin nykyiset). Huonona puolena taas sitten se, että yhden lapsen kanssa kulkeminen on hankalaa pelkillä matkiksilla (kuljen matkiksilla vain kaupoissa). Lisäksi: voin tarvita ne uudet yksöset melko nopeastikin, jos esikoinen ei suostu istumaan rattaissa.

 

(Sanottakoot nyt kuitenkin, että meillä poika oppii todennäköisesti kävelemään vasta muutama kuukausi ennen uuden vauvan syntymää, joten kävellä se ei ainakaan jaksa vielä aikoihin. Ja epäilen myös viitsinkö lykkiä seisomalautaa, koska sen on "pakko" olla suurinpiirtein yhtä sulavaliikkeinen työnnettävä kuin matkikset.)

 

Mutta mitäs muut ovat ajatelleet asiasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä aion myydä nykyiset vaunut ja hankkia p&t:t, jotka menee yhdelläkin sitten, kun esikko ei enää rattaita tarvitse :) Ja tarpeeksi pieneen tilaan, että mahtuu autossakin kuljettamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä samoja pohdiskeluja kun alanneella!

 

Esikoisella on ollut käytössä Brion Kombit ja Gracon Trekot (ei siis varsinaiset matkikset vaikka siinä käytössä meillä olikin). Trekot myin äskettäin pois. Briot on aivan mahtavat lenkkeilykätössä+päikkäreissä, mutta ei todellakaan kaupoilla (ja kasaaminen on jotenkin hankalaa, en meinaa yksin saada kasaan..).

 

Nyt vaihtoehtoina on pienten matkisten osto ja Briojen pitäminen, mutta kolmien rattaiden säilytys ei oikeen houkuttele. Toinen vaihtoehto olis myydä Briot ja ostaa hyvät kuomurattaat. Toisaalta tuntuu hölmöltä ostaa nyt rattaat kun n. puolen vuoden päästä tuplia aletaan käyttämään. Vaikka onhan niille rattaille käyttöä myöhemminkin.. Meillä ehkä isoin ongelma on se, että ei meinaa löytyä meiän kriteerejä täyttäviä kuomurattaita.. :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Vähän OT: Mun makuun kuomurattaat on usein huonoja. Mieti jos ostaisit jotkut yhdistelmät pelkällä ratasosalla. Niissä on enemmän valinnanvaraa ainakin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alannee, me myytiin yksöset pois, oli niin hirmu vähän käyttöä. P&T vibet on tuplina ja niitähän voi käyttää yhdelläkin. Lisäksi ostin ikuvanhat sattarit, joita voi käytellä hätävarana. Meillä kans esikoinen oppi kävelemään vasta 2kk ennen kuopuksen syntymää. Nyt isompi on melkein 2,5v ja vauva 8kk, eikä puhettakaan että pärjättäis yhden lapsen rattailla. 2v on niin toivottoman hidas kävelemään ja kaupoissa sitä ei voi päästää todellakaan irti girl_crazy.gif Oon tykännyt kovasti käyttää vibejä myös turvakaukalon kanssa, esikoinenkin mahtuu kyytiin. Rahallisesti ajattelen samaan tapaan kuin sinäkin. Itse olen ajatellut hommata jotkut Brion Racet tai vastaavat jonkin ajan kuluttua.

 

Jos jompi kumpi tai molemmat nukkuu päiväunia rattaissa niin sitten harkitsisin yhdistelmien säilyttämistä. Tuplat ei aina siihen käyttöön parhaat, varsinkin jos molemmat nukkuu ja vähän eri aikoina.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Teidän tilanne kuulostaa tosi samalta kuin meillä. Mä ajattelin että vauva ehkä nukkuu vaunuissa, mutta jos sitä lähdetään lenkittämään (eli ei vaan kärrätä pihalle vaan joudutaan oikein lykkimään lenkkiä) niin eiköhän se veli parkata siihen viereen istumaan. Meillä on EasyWalkerit (joo, nyt jo ostettu :rolleyes:), eli isovelikin voi niissä kyllä nukkua jos ollaan jossain "reissun päällä" päiväuniaikaan. Mutta normaalisti nukkuu kyllä sängyssään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

alannee, me ollaan pidetty yksösrattaat, mutta ne nyt onkin 2006 ostetut Emmaljungat ja kovalla käytöllä olleet, niin niillä ei kovasti jälleenmyyntiarvoa ole. Parina ekana kuukautena vaunut oli sisällä vauvan nukkumapaikkana (meillä on kaksikerroksinen talo ja kehto, jossa nukkuu yöt, on yläkerrassa). Vauva oli vähän levoton nukkumaan, niin oli kätevää aina välillä hieman heijata vaunuja edestakaisin kun oli lähellä. Nykyään ollaan yleensä aina aamupäivisin liikkeellä Easywalkereilla ja päivän kahdet muut unet vauva nukkuu yksösvaunuissa verannalla (voisi kyllä ihan hyvin nukkua Easywalkereissakin, mutta Emmaljungia on kevyempi heijata edestakaisin, kun vauva tarvii heijata uneen ja välillä kesken unienkin tulee itku, joka laantuu heijaamisella). Käyn myös pari kertaa viikossa lenkillä kaksin vauvan kanssa kun mies on poikien kanssa, niin silloinkin on Emmaljungat käytössä.

 

muoks. lisäksi meillä on Gracon matkikset, joihin saa turvakaukalon kiinni.

Edited by Ada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin olin jo myymässä ensin meidän yksösiä pois, mutta päätin pitää ne hetken ja katsoa niiden tarvetta. Onneksi en myynyt. Meillä kun on koirat, niin usein on tullut lenkitettyä aamulla/illalla vaan esikoisen kanssa koirat. Päivällä on kuljettu tuplilla.

 

Meilläkin on tällä hetkellä aika vanhat ABC:t jotka ajattelin siirtää mummolaan viimeistään keväällä. Hommataan joko Teutonian Timmyt tai Gesslinen Swingit tilalle, joihin seisomalauta. Gesslinet mulla oli ihan ekana esikoisella ja nyt harmittaa kun ne pois möin, oli ihan huiput muihin kokeiltuihin verrattuna. Timmyt olis ainoat vaihtoehdot kuomurattaiden puolelta, niissäkin hyviä puolia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille jäi sillon myös yhdistelmät kun vauva syntyi. Niissä nimittäin vauva nukkui pääosin päikkärit. Esikoinen taas nukkui ne tuplissa. Lähipuisto tai pihareissuilla mentiin aina yhdistelmillä ja pidemmille taas tuplilla. Meillä tietysti kun molemmat nukkuu yhäkin ulkona päikkäreitä niin vähintään kahdet rattaat on muutenkin ihan minimi :) Ainiin ja kun vauva oli pehmeässä kopassa niin se oli helppo siirtää esim yhdistelmistä tupliin herättämättä kun lähdettiin jonnekin. Yhdistelmien iso kova koppa jäikin toisella nyt käyttämättä ja siksi silloin myös silloiset yhdistelmät, mutta ostin toiset tilalle :)

 

Meillä muuten Britaxin B-dualit ja kyllä mä niistä tykkään! :) EI ne taida ihan niin laadukkaat tietty olla kuin p&T:t mutta hintaansa nähden hyvät! Valitsin ne alunperin siksi että piti olla vaunut mihin molemmat mahtuvat nukkumaan samaan aikaan ja myös isokokoinen esikoinen siis mahtuu hyvin nukkumaan. Kuomut ovat lisäksi erittäin suojaavat ja vauvan saa alas oikeen kunnolla ihanaan pesään :) Vierekkäisiä en halunnut, joten noi oli ainoat vaihtoehdot! Joissain vaunuissa missä sai molemmat makuuasentoon tai ainakin lähelle, oli liian pieni istuinosa (esikoisen pä otti jo 1,5v:nä kiinni kuomuun.. (nämä olivat muistaakseni i´candyn tuplat). Britaxeissa esikoinen mahtuu heittämällä vieläkin joko alas tai ylös, on kiva kun vauvan saa ylös naama työntäjään päin ja esikoinen voi olla alaistuimessa ja pääsee siitä itse pois ja takaisinkin. Renkaat ei parhaat mahdolliset maastoon, mutta täysin riittävät on olleet puistoreissuilla, hiekkateillä, retkillä jne. Näin jälkikäteen oon tyytyväinen etten mitään vierekkäin istuttavia ostanut sillon sillä mitä niitä on nähnyt niin isoja ovat.... ja näissä päällekkäisissä vauva saa olla rauhassa esikoiselta! :D Niin ja Britaxit menee myös tosi pieneen tilaan tupliksi, mahtunu aina hyvin autoon mukaan.

Edited by Pallero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin säästettiin yhdistelmät, ja onneksi säästettiin, koska niillä on ollut tosi paljon käyttöä. Meillä käy suht usein joku isovanhemmista, jolloin yleensä lähtevät esikoisen kanssa ulos ja menevät siis yksöisrattailla. Samaten välillä mies käy esikoisen kanssa rattailla lähikaupassa jne. Toisinaan mennään niinkin, että vauva on yksöisrattaiden kopassa ja esikoinen seisomalaudalla, mutta se ei pidemmillä matkoilla ole kätevää, ihan jo työntäjän näkökulmasta ja ohjattavuus on myös aika erilainen seisomalaudan kanssa (ja luonnollisesti rattaat on raskaammat työntää).

 

Meillä on siis yhdistelmät, tuplat ja vielä lisäksi matkikset, joita on viime aikoina käytetty lähinnä kaukalon kanssa. Matkikset on autossa ja tavisrattaat sekä tuplat sisällä. (Työhuone kieltämättä on aikamoisen vaunuvaraston näköinen, kun siellä on tuplat, yksöisrattaat, erillinen kova vaunukoppa ja seisomalauta. :D No aikansa kutakin.)

 

Näin vierekkäin istuttavien tuplien omistajana täytyy puolustaa sen verran, että vierekkäin istuttavat tosiaan näyttää ihan hurjan leveiltä, mutta ei ne nyt loppujen lopuksi niin kauhean paljon tavallisia yhdistelmiä leveämmät ole. Ja kyllä mä noilla ainakin sittarissa pärjään ihan mainiosti, mutta tokikaan mihinkään kauppakeskukseen en kovin mieluusti tuplilla lähde, jos on tarkoitus käydä monissa pienissä liikkeissä. (En kyllä menisi tavallisillakaan rattailla, vaan mieluiten matkiksilla. ;))

Edited by Siona

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Samaa mieltä rattaiden leveydestä! B-dualit ovat 69 cm leveät, EasyWalkerit 74 cm. Viiden sentin ero on tosi pieni, mutta näyttää kyllä suuremmalta. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pallero, meillä on juurikin nuo mainitsemasi icandyt ja kohta 3-vuotias mahtuu vaivatta kuomun alle vielä. Meillä on tietty minipainos tuo neiti mutta uskon että käyttöikää noilla tulee olemaan vielä pitkäänkin. Tämä mamma kun tykkää shoppailla ja ei tykkää yhtään juosta karanneen lapsen perässä :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meidän esikoinen menee siellä ylimmillä käyrillä ja keväällä kun noita vaunuja testattiin niin pää otti kuomuun kiinni.. Myyjäkin sitä katsoi sillon ja sano että aika pieneltä näyttää. Tietysti jos niissä vaan istuu niin eihän se sitten haittaa, mutta jos pitää mahtua nukkumaan ja vöihin kiinni niin tekee tiukkaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

114cm ja 5v mahtuu alaistuimeen ;) ei tosin kuomua saa kivasti enää päälle mutta 5v ei haluukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään kotiutui Baby joggerin City selectit ja mä tykkään!! girl_in_love.gif Meillähän siis vielä vain yksi lapsi, mutta valmiina toiselle jo koppa ja lisäistuin, toivottavasti tulevat mahdollisimman nopeasti käyttöön.

Täytyy kyllä kehua vaunuja. Ovat niin ketterät, sirot ja kevyet työntää. Tosin sitten joskus toinen lapsi tuo siihen oman painonsa, mutta uskon, että silti ovat ketterät. Ja yhdelläkin lapsella hyvän kokoiset, eivät ole pitkät tai leveät.

Hinta kova, mutta joka sentin väärti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysyn viisaammilta kun pyörryn kohta tästä googlettelusta. Käyttöön olisivat tulossa eri-ikäisille sisaruksille, ikäeroa n.1,5v.

 

Onko mahdollista löytää vierekkäinistuttavat tuplat, joissa on kaikki nämä:

-heittoaisa tai käännettävät istuimet, eli työntösuunta vaihdettavissa

-erikseen säätyvät selkänojat ja jalkatuet

-säädettävä korkeus työntöaisassa

-mahdollisuus eli tilaa vauvan kantokopalle (kova tai pehmeä, ei väliä)

-Ja se vaikein: leveyttä alle 75cm??

 

Tutkimusteni (:D) perusteella ora land näyttäisi olevan näihin kriteereihin sopiva, löytyykö muita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

zinae: Onko löytynyt kriteereitä vastaavia? Muakin jo kiinnostaa tuplat, vaikka ei kakkosta vielä ole tulossakaan. :girl_haha: Paljolti samoja kriteerejä voisin luetella minäkin. Vielä en ole käynyt mittaamassa vaunuvaraston ovea, joten vaadittavaa leveyttä en vielä tiedä, mutta eiköhän mut kohta jo löydä heilumasta mittanauhan kanssa. Sen verran tiedän, että Carenan Double Swing on yhden renkaan verran liian leveä. Nuo on kai 76 cm leveät, eli alle 75 nyt ainakin pitäisi meillekin olla. Halvalla halutaan myös päästä. :girl_sigh: Mutta ei silti haluta huonoja, liian hepposia vaunuja.

 

Tärkeimpinä vaatimuksina siis:

-säädettävä työntöaisa (ollaan miehen kanssa hyvin eripituisia)

-erikseen säädettävät selkänojat (jotta käy vauvalle ja taaperolle)

-vierekkäin istuttavat (kun haluan)

-mahdollisuus eli tilaa vauvan kantokopalle (kopioitu zinaelta, plussaa jos meidän Oran koppa käy, mutta ei ole pakko)

-leveyttä tosiaan ainakin alle 75 cm, mielellään vielä vähän vähemmän

-edulliset (tonnin vaunuja ei hankita, eikä sinnepäinkään)

-isopyöräiset, työnnettävissä lumihangessa (Tärkeämpää päästä sohjossa kauppaan kuin kierrellä kaupungilla)

 

 

Ehdotuksia? Olen vielä aika hukassa tässä tuplaviidakossa, mutta olisi kiva päästä googlettelemaan mahdollisia vaunuja. :girl_dance:

 

Kuinka tärkeäksi koette erikseen säädettävät kuomut eri ikäisillä lapsilla? Kuulostavat käteviltä, mutta en tiedä miten pakolliset sitten ovat.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

no erillisiä kuomuja ei ole kovin monia vuosia kai ollut; ja se on kai makuasia. vauvalle pitää kuomu yleensä olla auki jos tulee jotain töhkää taivaalta, ja jos isompi sisarus on yhtään mukavuudenhaluinen niin istuu kuomun alla myös ettei kastu :) uskon että enemmistölle erilliset kuomut ei ole mikään ongelma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä uskon myös että erilliset kuomut on ihan kiva lisä ja varmasti monesti kätevä, mutta harvoin kovin pakollinen. Meillä esikoinen viihtyy melko huonosti rattaissa ylipäänsä, ja kuomu kyllä vielä entisestään huonontaa sitä viihtymistä. Mutta ihan varmasti sen sais pakolliset hetket istumaan kuomunkin alla, jos rattaat muuten olis tosi hyvät. Kaikkea ei voi koskaan saada. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tää ei oo ehkä ihan paras kun meillä tuo toinen rattaissa istuja on 4v jo. mutta kun se istuu tuplissa alapenkillä, vetää Aina kuomun itse että on piilossa. mutta muistaakseni leikki tuota leikkiä jo aika pienestä, ts jostain 1½v saakka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now