Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

Kiitos kommenteista mun pohdiskeluun. Noita phil&tedseja itse katselin, mut mies ei oikein lampene niille. Easywalkerit nayttaa ihanan tukevilta eli josko niihin sit uskaltautuis... jos alanneekin oot sita mielta etta ne kestais. Oisko sulla tietoa onko niita missaan turun seudun lastentarv.liikkeessa esilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin Baby1:ssa Raision Myllyn nurkalla, sieltä me ostettiin. Siellä oli itseasiassa esillä nuo rattaat "kaikissa mahdollisissa kokoonpanoissa", eli sikälikin oli hyvä testailla. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin ostamaan Carenan Double Swingit ja on nyt testailtu niitä kolmisen kertaa vaikka vauva vielä masussa onkin.Loskassa menee varsin hyvin ja on kyllä todella kevyet työntää joka suuntaan,tuntuvat jopa kevyemmiltä liikkumaan kuin matkarattaat.Toki niissä on erilaiset renkaat mutta yllätys oli kuinka hyvin soljuvat eteenpäin.Esikoinen viihtyy paremmin näissä kun matkiksissa,ei märise yhtään.Ensin näyttivät vähän laivoilta mutta silmä on tottunut nyt niihin.Mä oon 164 ja jotkut on sanoneet aisan olevan liian korkealla mutta mulla ei oo käsiin ottanut työntäminen mitenkään vaikka mäkiä täällä riittääkin.Summa summarum,oli ihan napit valinnat meille!

Hienoa, että on ollut toimivat! Itselle juuri tulikin ilmoitus, että Matkahuollosta olisi nämä noudettavissa :) Me ei siis haluttu kovinkaan kalliita tuplia, kun eivät välttämättä kovalle käytölle tulisi, joten nämä sopi meille. Miten on kulkeneet lumessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

carenat varmasti kulkee ihan hyvin; kun niissä uusissa on ilmakumipyörät. ja sinne mahtuu pitkä lapsi istumaan kuomun alle :) itseasiassa olisin ostanut meillekin sellaset vuosi sitten, mutta joku ehti ennen meitä-naapurissa olisi ollut 50e myynnissä ja PINKIT (meillä on siis kaksi tyttöä.. :D ) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ Mäkin törmäsin noihin jokin aika sitten. Aika metkan näköiset. Noistahan on vielä villimpikin versio Mima Kobi Cosmo - kunnon avaruustyyliä. :D

 

kobi-compleet-cosmo_e_pd_2.jpgkobi-compleet-cosmo_e_pd_4.jpgkobi-compleet-cosmo_e_pd_5.jpg

Edited by Siona

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tai tuolla alemmassa kopassa? Mun mielestä kaikkien näiden peräkkäisten ongelma on juuri se, että aina toinen lapsista jää jotenkin tosi huonolle paikalle, tai ainakin toinen istuimista (usein molemmat) ovat pieniä. B-dualeissa ehkä parhaiten tilaa, mutta ne taas ovat omasta mielestäni todella isot. Itse tykkäisin MB +one:sta, mutta en voi kuvitella nostavani sinne takimmaiseen istuimeen kurassa tai hiekassa pyörinyttä taaperoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä oikein ärräpäitä tekis mieli päästellä, niin hankala asia tää tuntuu olevan! Niin hurjia hintaeroja ja ominaisuuksissakin kaikenlaista. Mistä sitä sitten tieää, mitkä ne tarpeet oikeesti tulee silloin olemaan?! Mikä toimii toisella, ei välttämättä ole yhtään hyvä just meillä. Huoh. Itse en jotenkin noista peräkkäin tai päällekkäin istuttavista tykkää. En esteettisesti, enkä just sen takana istuvan näkyvyyden kannalta. Meillä ikäeroa tulee 1.v.9kk.

 

Baby jogger city minit tuplina on yks vaihtis, niistä on yhden lapsen versioina kokemusta, joten hiuukan tietää plussia ja miinuksia jo sanoa.

 

Tänään näin livena Z-linen jule twinit. Tykkäsin, muttq nyt olen lukenut jousituksen huonoudesta ja kuomun riittämättömyydestä.

 

Mountain Buggyn Duet kiinnostais, mutta onko se sitten hintansa väärti?

 

Voi himputti sentään, että osaa olla vaikeeta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kai sitä muuta voi kuin arpoa mitkä ominaisuudet olisi itselleen tärkeimpiä ja toivoa, että osuu oikeaan tai edes lähelle. :girl_sigh: Mä olen parin kuukauden ajan koittanut seikkailla tuplaviidakossa ja etsiä niitä omia vaunuja. Vaihtoehtoja tuntuu olevan paljon, mutta silti ei täydellisiä löydy eikä edes sinne päin olevia kovin monia. Olenkin nyt vaan päättänyt meidän täysin ehdottomat kriteerit ja ne täyttävistä vaunuista sitten etsitään omamme.

 

Meidän ehdottomat kriteerit:

-työntöaisa, jonka korkeus säädettävä (meillä miehen kanssa pituuseroa 30 senttiä)

-leveys alle 75 cm, lähelle tuota mittaa menevienkin kanssa pitää vielä tehdä tarkistusmittaus (vaunuvaraston oviaukon leveys, muuten ei saada vaunuja sisälle)

-vierekkäin istuttavat

-isot renkaat (kuljen säässä kuin säässä)

 

Jäljelle ei kovin monia vaihtoehtoja jää.

 

Bugaboo Donkey Duo

Easywalker Duo

Mountain Buggy Duet ja Duo

-kaikki sinänsä kivoja, mutta hintaa sen verran paljon, että tuskin löydetään käytettynäkään tarpeeksi halvalla

 

Ora Land

-leveys taitaa olla juuri ja juuri tarpeeksi kapea

-Orasta hyvät kokemukset yhdistelmien muodossa, tykkään, mutta haluaisin vaihtelua

-hinta ok, käytettynä voisi olla hyvän hintainen, jos löytyisi

 

Z-line Jule Twin

-ihanan kapeat, pitäisi mahtua

-hinta hyvä

-ei varmasti täydelliset, mutta toivottavasti tarpeeksi hyvät, koska nämä meille varmaan tulee, jos ei ihmeitä tapahdu.

 

Tietääkö joku vielä jotkut meidän kriteereihin sopivat tuplat? Kuulisin mielelläni, jos on vielä jotkut olemassa tai siis Suomesta saatavilla. :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin aika lailla nuo samat vaatimukset.

 

Erilliset kuomut olis kiva, muttq pääasia, että olis tarpeeksi suojaava.

 

Nostettavat erilliset jalkatuet olis kanssa kiva, mutta ei pakollinen.

 

Baby joggereissa ei ole säädettävää työntöaisaa, mikä meilläkin on ollut miehelle huono puoli, mulle ei niinkään. Niissä myös on hiuikan ehkö jotenkin suojaton makuuasennossa, kun ei ole kunnon pehmuisteita tai suojia. Ja vaikka renkaat kyllä kulkee kivasti, on ne aikast pienet.

 

Z-line olis meileekin muuten ehkä just passeli (olkoon sitten jousitus hiukan huono tahi ei), mutta kun tuo kuomu mietityttää...

 

Mountain Buggyt pitäis nähdä livenä, että pystyis sanomaan mielipiteensä. Yritetäänkin tällä viikolla varmaan mennä niitä katsastamaan.

 

Katselin noita Ora Landeja. Meilläkin on Orat esikolla, ja ollaan niistä kovasti tykätty. Mutta ovat kyllä niin isot, että täytyy noiden tuplienkin olla tosi kookkaat. Ja mä haluisin hiukan enemmän sellaiset matkaratastyyppiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mites carenan tuplat, vai onko ne leveämmät? olisi omat kuomut ja niitä näkyy niin paljon että kai ne on hyvät jos ihmiset ostelee niitä :)

toisaalta jos donkeyt esim ostaa, ja käyttää päivittäin pari vuotta, eiköhän ne ole rahansa arvoiset. mutta jos käyttöä on joskus ja jouluisin niin en ehkä sellaisia ostaisi hinnan vuoksi..

senhän oman käytön vuoksi mekin pärjättiin britaxin pienipyöräsillä tuplilla, koska meidän käyttö oli vaan kaupungilla ja asfaltilla, koska ikäeroa oli yli 3v. Ja ekoilla 1v3kk ja brion doublewavet oli silloin käytössä mukavat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carenan tuplat on meille just sen hitusen verran liian leveät. Muuten hankkisin nuo miettimättä sen enempää. Eihän keltään löydy tietoa, että olisivat viime vuosina kaventaneet noita parilla sentillä? :girl_pinkglassesf::grin:

 

Ora Landit tuntuu mustakin isoilta, mutta mitoiltaan ovat kuitenkin pienimpiä. Ovat vaan 11,5 cm leveämmät kuin Jovi Airit (Oran nettisivujen tietojen mukaan)! Että ei kai ne niin isot sitten ole. Se noista toki tekee heti kömpelömmät kuin noista muista mun vaihtoehdoista on, että ovat ainoat, joissa etupyörät ei käänny. En tosin ole kääntyviä pyöriä kaivannut nykyisissäkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kai se lisäksi riippuu, että missä kaikkialla aiot tuplilla mennä? noilla varmasti selviää hyvin lenkit, lähikaupat, puistot. mutta en ehkä lähtisi shoppailemaan.. jos taas aikoo pyöriä paljon kaupungilla ja kauppakeskuksissa+hoidetuille teillä, ehdottomasti kääntyvät pyörät.

mites hauckin alphat, jule twinin kai vastaavat? tuli äsken vastaan mytoys.de sivuilla josta kuolasin taas quinnyja :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun ensisijainen tarve on ruokakauppaan, ulkoilemaan ja kerhoihin pääsy säällä kuin säällä. Yhdistelmissä oon selvinnyt isopyöräisillä (Ora Jovi Air) hyvin kaupoissakin, tuplissa vaan tulee sen verran lisää painoa ja leveyttä, että se mietityttää. Sen verran vähän kyllä shoppailemassa yhdenkin lapsen kanssa käyn, että kahden lapsen vaunuja ei kyllä varmaan sen perusteella kannata valita.

 

Noissa Ora Landeissa ois se oikein hyvä puoli, että saisi lasten naamat mua kohti, kun oikein missään muissa mahdollisissa vaunuissa ei saa. :girl_sigh:

 

Hauckin Alphat? Kerro lisää. En löydä googlettamalla kuin syöttötuoleja. :grin:

 

Edit. Löysin Hauck Roadster Duot. Nuo olen rajannut pois, kun työntökorkeutta ei saa säädettyä. Taitaa olla aisa kymmenisen senttiä liian korkealla mulle ja ehkä liian matalalla miehelle.

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näin tänään jonkun isän työntämässä lapsukaisiaan I'Candy Peach Blossomeissa tällä kombolla:

 

ifkvj1249033717.png

 

 

Sain mielenkiintoista käyttäjäkokemusta livenä, kun se isä koko ajan marmatti edessä istuneelle lapselle (1,5-2v.) että nojaa taaksepäin, painopiste tulee ihan liian eteen kun roikut siellä eikä me päästä minnekään :grin: Ja tie oli siis auraamatonta lunta ehkä noin 7cm paksuudelta. Muuten näyttivät etenevän kyllä ihan hyvin heti kun muksu laittoi selkänsä kiinni selkänojaan, mutta jäi huvittamaan tuon miehen marmatus (=hyvä pointti!) painopisteestä :grin:

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin täältä käytettynä Carenan Double Swingit ja tilasin niihin Vaunuaitasta kopan vauvalle. Yhteensä hintaa tuli noin 240 euroa, muistaakseni. Ovat kyllä todella hyvät. Isot ilmakumipyörät ovat ihan verrattomat, ja on mahtavaa kun ne saa sekä kääntyviksi että lukittua. Esikoinen on jo yli kolmen, mutta teemme päivittäin lenkkejä koiran kanssa, enkä halua lenkin ajaksi laittaa häntä seisomalaudalle, eikä hän jaksa oikein niin pitkiä lenkkejä kävellä. Kun esikoinen on kyydissä on paketti kyllä aika raskas, mutta pysyypähän kunto hyvänä. Koppa on tosi pieni, ja vaihdoimme nyt kopan tilalle ratasistuimen, joka on makuuasennossa ja siinä päällä on pehmeä kantokoppa. Vauva on siten menosuuntaan päin, mutta pehmeä koppa on näppärämpi ottaa mukaan jossain asioidessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no ehkä muistin noin yöllä väärin, eikä se ollut alpha.. :D siis meinasinpa noita hauck roadster duo *nolo*

teutonian cosmoissa saa kasvot työntäjään päin mutta ne taisi olla liian leveät, mutta carenoissa uusissa on ne ilmakumit-eikun mittailemaan vaan jos ne ilmoitetut mitat vaikka heittäisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No Hauck meni sentään oikein! :grin:

 

Teutoniat on liian leveät, lähemmäs 80 cm, samoin Briot ja Emmaljungat.

 

Carenoille lukee joka paikassa eri mitta niin ota siitä sitten selvää. :girl_sigh: Tiedän vaan, että ainakin muutaman vuoden vanha malli oli sen verran liian leveä, että rengas piti ottaa irti päästäkseen tuonne meidän vaunuvarastoon. Naapurin kokemuksia. Sitä en halua alkaa joka kerta tekemään, kun lapset pitäisi voida olla kyydissäkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noi Carenan Double Swingit vaikuttaa muuten hyviltä (esim saa sen kantokopan!), mutta on tosiaan aika leveät, eikä työntöaisan korkeutta saa säädettyä. Pitänee vierailla viikonloppuna Oz babyssa, jossa on sekä Carenoita, Mountain Buggeja että Baby Joggereita. Z-lineja niillä ei tosin ole, mutta sitten vaan toisen liikkeen kautta... Minä niitä rattaita tosin varmaan eniten työntelen, ja muöle esim. Baby Joggerin korkeus on riittänyt, miehelle se on hiukan matala. Mä olen 163cm ja mies 20cm pidempi.

 

Tosi kiva, kun viitsitte kommentoida ja jakaa kokemuksia!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Easywalkerin Duojen omistajat! Mulla on ratasosan kuomujen kanssa pientä ongelmaa, en saa niitä pysymään täysin auki. Onko niissä joku lukitus, jota en vaan löydä, vai onko ne tommoset lörppänät? Vai onko ne jotenkin rikki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä kyllä pysyy ne kuomut auki ihan sellaisenaan, ei ole mitään lukitussysteemiä. Meillä oli joskus Emmaljungan vaunuissa se kuomu vähän löysä ja netistä luin vinkin, että aina aika ajoin pitäisi kiristää ne kuomun alareunan ruuvit ja että ne voi käysä lastentarvikeliikkeessäkin kiristyttämässä, jos itsellä ei ole sopivaa ruuvimeisseliä. Noiden Easywalkereiden kuomun alareunoissahan on myös sellaiset ruuvin paikat, jos niistä saisi jotenkin kiristettyä?

 

Aiemminkin olen tähän ketjuun kirjoittanut ja edelleen olen tyytyväinen meidän Easywalkereihin. Meillä on nyt talvella ollut vauvalla (7kk) rattaissa Eisbärchenin lämpöpussi ja jos tuntuu että on viimaa, olen pitänyt sadesuojaa rattaiden päällä, kun muuten tuntuu vauvalle jotenkin niin avonaiselta. Hyvin kulki muuten viime viikollakin pienimmät Easywalkereissa auraamattomalla jalkakäytävällä ja samalla vedin esikoista pulkassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Easywalkereiden kuomut on myös hieman lörpät, pysyvät kylläkin auki. Ja melkein aina mulla on myös ne Uv-suojat alhaalla jolloin on painoa kuomussa enemmän, jollon pysyvät myös alhaalla paremmin.

 

Mä olin niin päättänyt että vauvalle otetaan kova koppa easywalkereihin mutta nyt koitin vielä 3v vanhojen hartaneiden puolikovaa kantokassia ja sehän sopi! Luulen siis että me käytämme sitä vauva-ajan. Säästetään rahaa ja ennen kaikkea vaivaa kun ei sitten tarvitse myydä taas kovaa koppaa eteenpäin. Ja luulen myös että vauva mahtuu pidempään tuohon vanhaan kantokassiin kuin kovaan kantokoppaan. Vähän kyllä harmittaa ettei ole näköyhteyttä vauvaan kuin kuomun kurkistusikkunan kautta :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulen tännekin raportoimaan, että me sitten pitkällisten keskustelujen jälkeen päädyttiin ostamaan käytetyt tuplat, koska käyttöikä jää varmaan aika lyhyeksi. Löysin ihan uudenveroiset Emmaljungan Twin Nitrot, joissa oli sitten kaikki toivomani ominaisuudet: on kääntyvät etupyörät, vierekkäiset istuimet, erilliset ja erikseen säädettävät jalkatuet ja istuimet, heittoaisa ja käännettävä istuinosa, eli lapset voi olla nenä menosuuntaan tai työntäjään päin, mitä toivoinkin varsinkin alle 1-vuotiaan kanssa liikkuessa. Ovat myös suht kapeat busseilua ajatellen, ja mahtuvat - tosin toisen takapyörän irrotuksella - meidän Focuksen takakonttiin. Kovin paljoa noilla tuplilla tuskin tulee autoiltua, joten tuo takapyörän irrotus ei ole iso juttu, lähinnä nuo on ajaltetu sitä varten, kun liikun lasten kanssa yksikseni ja ilman autoa.

 

Vauva ei ole vielä syntynyt, mutta voin sitten raportoida käyttökokemuksia, kun niitä tulee :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin tänään Oz babyssa testailemassa eri vaihtoehtoja. Mies ei tykästynyt ollenkaan Baby Joggerin City Selecteihin, vaikka mä olisin ollut niitä aika vakavasti harkitsemassa. Mä taas sanoin saman merkin City Mineistä, että liian pienet pyörät ja liian matala työntöaisa miehelle.

 

Esikoinen oli mukana ja sai toimia vastentahtoisenq testailijana kaikissa malleissa. Minua mietitytti, noinkohan vielä vuoden päästä mahtuisi talvitamineissa Mountain Buggyn Duetteihin, joten päädyttiin Duoon. Iiihanat, isot renkaat oli mun mieleen! Ei vielä ostettu, yritän metsästää käytettynä, vaikka niitä ilmeisesti aika vähän liikkuu. Tänään jo huusin meille kovan kantokopan puoleen hintaan ovh:sta. Jos muutetaan mieltämme merkistä vielä, niin täytyy sit vaan myydä se pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now