Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

Miten noi b-dualit mahtaa mahtua lähijuniin? Entä onko tietoa muista malleista, mitkä mahtuisi lähijuniin?

 

Kaikkein vanhimmissa lähijunissa taitaa se oviaukko olla 68cm. Muihin pitäisi päästä ainakin invaovesta esteettä. Suurin ongelma HKI liikenteessä taitaa olla vanhat ratikat, joihin mahtuu vain alle 63cm leveä rattaat ja nekin joutuu nostaamaan portaissa. Onneksi näitäkään ei enää paljoa ole liikenteessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä pks:lla ainakin meidän käyttämillä bussilinjoilla on 95 % busseista tilaa vain kaksille noin yksösten levyisille vaunuille, ja vielä siten että toisten pitää mahtua korokeportaan taakse eli olla myös lyhyet. Duetien kanssa (vain 63 cm leveät, mutta pitkähköt) mahduin just ja just, jos toiset vaunut oli esim. yksös-Emmaljungat, mutta B-Dualien viereen ei Duetit menneet. Oletan siis, että B-Dualit ei välttämättä mene Emmaljungien viereen tuollaisissa busseissa, joissa se koroke on tiellä. Tampereella käydessä olen huomannutkin, että siellä on monesti paljon reilummin bussissa tilaa vaunuille. Ja tietysti bussilinjasta ja kellonajasta riippuen kyytiin pyrkii useammat vaunut harvemmin tai useammin (täälläpäin ehkä 40 % matkoista on kahdet vaunut kyydissä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin käytiin vkloppuna katsomassa noita Britaxeja Tampereen Babystylessa ja ihastuin myös! Todellakaan se alla oleva istuin ei tullut yhtään jalkoihin, tosin me koeajettiin niin että se istuin oli istuvassa asennossa - mutta eipä esikoinen enää juuri kyydissä nuku.

Nyt on entistä kovempi hinku päästä eroon noista nykyisistä vierekkäin istuttavista, että sais uudet loppuajaksi. Muutin myös mieleni ja päätin että ne hommataan täältä suomesta eikä tilata briteistä.

 

Myyjä esitteli meille myös Mutsyn tuplia. Ovat jotain peräkkäin ja päällekkäin istuttavien väliltä, muttei vakuuttanut mua. Tilaa eivät vieneet enempää vaikka istuimet tosiaan oli melkein peräkkäin. Mutta tilaa oli mun mielestä tosi vähän. Kumpaankaan istuimeen ei ollut turvakaarta ja etummaisessa istuimessa varsinkin se oli tosi iso miinus. Taaemman istuimen jalkatila vaikutti pienelle, en olisi voinut kuvitella istuttavani esikoista sinne taakse. Lisäksi kuomut olivat todella matalat, meidän esikoinen joka kasvaa miinuskäyrillä ei meinannut mahtua sinne kuomun alle. Kuopuksellakin oli pää todella lähellä 'kattoa'. Näistä ei myöskään saa tehtyä yksösiä ellei osta erillistä yhden istuinta - se oli jotain 200e lisää.

Ainoa plussa noissa taisi olla se kääntyvä taka-akseli ja sen tuoma ketteryys.

 

Mulla oli nämä. 2-3v poikani istui edessä ja hän on ollut pitkä ikäisekseen. Kuomu ei ollut lähelläkää päätä. Miinus siitä, että istuinta ei voi kallistaa edes vähäsen, että toinen nukahtaessa ei pää roiku. Mutta poika oppi oman tapansa nukahtaa tuoliin. Mä käänsin vielä etukuomua toisinpäin, että se oli ehkä enenmmän etukenossa. Takaistuimessa meidän 2-3v tykkäsi istua mutta kuomu oli silloin liian matalalla mutta reilu 1v poikani mahtuu sinne vieläkin erinomaisesti.

Parasta näissä oli kuitenkin se, että nämä tuplat ei vie enempää tilaa pituudeltaan kuin muutkaan yksöisvaunut. Itseasiassa Brion vaunut veivät pituussuunnalta enemmänt tilaa bussissa. Mahduin vaunujen kanssa vanhaan junaan, sporaan jne.

Kumpikaan poika ei kyllä koskaan valittaneet siitä, että ei tykkäisi olla vaunussa. Isompi poika olisi varmaan vieläkin mielissään jos saisi istua tuplissa eikä seistä seisomalaudalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mikäköhän tossa kuomussa sitten oli? Mä en siis todellakaan kuvitellut sitä ettei esikoinen sinne alle mahtunut. Voiko sitä asentaa väärin? Istuiko poika siellä jotenkin huonosti?

No, se ei ole pääasia koska muiltakaan osin noi ei täytä meidän kriteereitä - eikä muutenkaan mun silmää miellyttäneet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sera:ootko käynyt katsoo z-linen twin ridereita? Meillä on ne ja en voi kun kehua,ovat tosi hyvät hinta-laatu suhteeltaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ En oo noita katsonut. Tarttee tutkia. Vaikka oon jo aikalailla päätökseni tehnyt :D

 

edit. Tuleeko noihin turvakaari etuistuimeen? Ja saako molemmat istuimet samaan aikaan makuulle? Ja tuleeko alaistuimeen kuomua?

Tenttaan, sori - täältä saattaa vaan saada nopeemmin vastauksen :grin:

edit2. Miks tuolla lukee että painavamman lapsen pitäis olla yläistuimessa? Joku painopistejuttu?

Edited by sera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turvakaaren joo saa.yhtäaikaa ei saa makuasentoon,meillä kyllä nukutaan niissä silti hyvin yhtäaikaa.Mä en itseasiassa tiedä miks se paino on.Meillä kyl yleensä keskimmäinen on alhaalla ja vauva ylhäällä.Ala osassa ei omaa kuomua,vesisuoja tulee alemman päälle jos sitä tarvii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ootko sä kokenut hyväksi/huonoksi tuon että alemmassa istuimessa ei ole kuomua? Mä sitä mietin että onko se huono asia mutta ei olla tosin vielä edes käyty kyseisiä kärryjä katsomassa. Muuten ne kyllä näyttää ihan hyviltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos jenni81 :tender:

Mä tosin en siltikään saa noita Britaxeja mielestäni :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei se kyl ole haitannut yhtään ettei siellä takana kuomua ole.Ja käteväksi koettiin kun vauva syntyi ja keskimmäinen istui sisaristuimessa siinä vaunukopan päällä.Vauva pysyi hyvin siellä omassa suojassa. Sillonhan nuo ei oikein toimi jos on pieni vauva ja toinen pitäisi saada sinne taakse.Vaan sillon se sisaristuin pitää laittaa siihen päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysymys Easywalkerin tuplien omistajille: Minkälaisia pyöränsuojia ootte noissa käyttäneet, kun on isot kääntyvät etupyörät? Entä sadesuojia? En oo ehtinyt kahlaamaan, oisko aikaisemmissa keskusteluissa ollut puhetta jo noista, mutta osaisiko joku vastata? Mulla on siis olemassa ne läpinäkyvämuoviset suojat vaunukopalle ja tuplarattaille, mutta haluaisin käyttää semmoisia kankaisia mieluummin.

Edited by adalmiina77

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä tänään kauppareissulla tehdyn tuplakärryvertailun tulokset.

 

Bugaboo: siisti, laadukkain runko, mutta niin olemattomat jousitukset, että tämä ei pääse kisaan mukaan. Citypeli, ei Espooseen.

 

Mountain Buggy:

Duet on liian kapea: out.

Duo: kahvassa "käsikuorinta kaupan päälle" eli rosoinen pinta, josta en tykkää. Kallis eli 1100e. Defaulttina laadukkaampi kangas kuin Easywalkerin perusversiossa. Jousitus ja säilytystilat hyvät.

 

P&T Vibe: isompaa lasta ei saa kallistettua. Näppärä kääntää. Sentin leveämpi kuin Mountain Buggy Duet.

 

Easywalker: Kalliimpi kangas ihan hyvän näköinen (valittava tummanharmaana jos päädytään tähän), perusversiossa kuin matta armykangas. Aika helppo kokoontaitto. Vaunukopan saa helposti kokonaisena mukaan esim. muskariin mennessä. Mukava työntöaisa, tosin aika hankalalla mekanismilla eli kolmen klipsun korkeussäädöllä. 799e. Ostoskorin suu 22 cm, pohjasta 25cm, mahtuuko hoitokassi tästä aukosta? Vakaa lenkkeillessä. Maxi-cosi adapteri 45e, uv-hyönteissuoja 28e, yhden jalkapussi 84e. Toimitusaika max 8 vkoa. Vaunukoppaa saa kannettua kuomun kaaresta, vaikka vauva olisi kopassa. Jalkajarru.

 

Babyjogger: kääntyy kuin maantielaiva, kapea mutta vaatii ison kääntösäteen. Ei mahdu bussiin kahden lapsen kanssa, ellei oikeasti halua tukkia koko käytävää. Kantikkaahko aisa eli ei kädelle mukavin.

 

TFK: kuten Easywalker ja Mountain Buggy ensivilkaisulta. Tarkemmin katsottuna tässä on lisäherkkuja, jotka puuttuvat muista. Ilmastoidut istuinkankaat, käsijarru ja -lukko, tämän kanssa voi juosta, eturenkaan lukitusnappi renkaan päällä eli tosi yksinkertainen, helposti käytettävä ja sormet siistinä pitävä tekniikka. Vaunukopassa on (laadukkaan oloisella) vetskarilla toimiva ilmastointiaukko hyttysverkolla. Aisan helppo korkeussäätö kahdesta napista (vrt yht'aikaa väännettävä kolmea vipua toisessa merkissä). Näistä kolmesta helpoin bussiinnousu eli kepeä nostaa etupää ylös. Valmistetaan Saksassa, muut vissiin halpamaissa? Negatiivista: keltasiniset kenguru-TFK-logot ommeltu neljään kohtaan vaunua (saanee ratkottua suht siististi pois, jos kovasti sattuu silmään, ovat meinaan rumat ja isot). Tätäkin saa kannettua vaunukopan kaaresta. Mukava työntöaisan käsituntuma. Fuksia, musta, tummansininen, rumaruskea, beige, harmaa. Vaunukoppa 129e. Alumiinihopea runko (paras so far Bugisten jälkeen). Toimitusaika ehkä kk.

Edited by PinkOlive

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaa bugaboo donkeyssa olematon jousitus? ;D Et oo tainnut kokeilla sellaisia missä oikeesti on olematon jousitus :D On meinaan "pikkusen" eroa donkeyhin.

Meillä on ollut about 20 eri merkkiset/malliset tuplat(ja normi vaunuja/rattaita sitten reilusti kun tuplaten enemmän :D ) niin kyllä donkeyssa on hyvä jousitus verrattuna moneen merkkiin, ei tosiaan ole mikään olematon :)

Brio double wavessa on erinomainen jousitus. Phil&teds sporteissa on se olematon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja easywslkereissahan on tosi upean näköinen jousitus, säädettävä ja kaikki mutta eipä sitä käytössä huomannut milläänlailla vaikka kuinka sääti. Oli niin jäykkä kun vaan voi olla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

PinkOlive, meniköhän noi mitat nyt hiukan sekaisin? P&T Vibe on 64 cm leveä ja Mountain Buggy Duo 73 cm ja Duet 63cm.

 

Meillä on harkinnassa monia samoja malleja mitä olet katsellut. P&T:stä olisin tosin kiinnostunut Viben sijasta Vervestä, sillä siinä oli mun mielestä joitakin parannuksia tehty Vibeen nähden. Lähinnä tossa mietityttää se vauvan tunkeminen sinne isomman lapsen alle, ja sit se miten lapsi viihtyy siellä takana kun ei juuri näe mitään eteen. Niin ja miten nuo oikeasti menee loskassa jne. Haluaisin nuo ikäänkuin matkarattaiksi, mutta kaksia kalliita rattaita en viitsi ostaa, eli siiä tapauksessa pitäs löytää lenkkirattaiksi käytetyt rattaat varmaan... Näissä plussaa olisi myös se, että toisen istuimen saa pois sitten kun esikoinen ei siellä istu, eiä tarvitse työnnellä puolityhjiä rattaita.

 

Mountain Buggy Duoa en edes katsonut, en haluaisi tuollaisia leveitä tuplia joilla liikkuminen muualla kuin lenkkipolulla on hankalaa. Duet taas vaikutti varteenotettavalta. Miinukset tulee siitä työntöaisan "pehmusteesta" jota ei tosiaan voi pehmusteeksi kyllä sanoa ja sitten ainakin siitä jalkatuesta jota ei saa liikutettua. Koppaa en ole nähnytm mitenköhän sitä kannetaan? Tuonnehan ei taida mahtua mikään kantokassi, kun istuin on kapeampi? Jos nää ois halvemmat ostaisin heti sekä nämä että P&T Vervet. :D

 

Baby Joggerin City Selectistä mulle jäi myös sellainen kankea fiilis, tuntui etteii ne käänny millään ja tuntuivat raskailta ja vaikeasi ohjattavilta. Suurin kysymysmerkki mulle näissä on se, että miten noi voi kulkea mihinkään loskassa tai muutrn pehmeällä alustalla kun se etuistuin on kiinni suoraan kääntyvien etupyörien päällä? Mun järkeilyllä toi painopiste on väärässä paikassa ja ohjattavuus katoaa kun siinä istuu lapsi päällä. En myöskään pidä siitä et noista pitää irrottaa istuimet kun laittaa kasaan, ei todellakaan ole kätevää. Plussaa sen sijaan tavarakorista, jonne toisin kuin p&t:ssä saa vaikka minkä verran tavaraa vielä kun on kaksi istuinta kiinni, ja samoin siitä että noihin saa hoitolaukun roikkumaan tankoon kun taas ainakaan p&t:ssä ei onnistu vaan se on sitten sen alemmassa istuimessa istuvan lapsen päässä kiinni.

 

Easywalkerit on liian leveät, ellei sit olis tosiaan kakkosvaunuina kotona, mutta siihenkin tarkoitukseen ottaisin varmaan mielummin noi Mounan Buggyn Duetit, ne on sen kokoiset et voi ottaa kuitenkin helposti halutessaan mukaan. Bugaboot on kahdella istuimella ihan nätit, mut sika kalliit, ja yhdellä istuimella ne ei toimi, on typerän näköiset mun mielestä.

 

Plaah, mä en tiedä mitä tekisin noiden kanssa. Esikoista odottaessa tässä vaiheessa oli vaunut jo hankittu. Ja nytkin meillä on kahdet, toiset saa siis rauhassa olla tuolla auton takaluukussa koko ajan eikä tarvitse alkaa erikseen rattaita pakkaamaan mukaan kun johonkin menee. Tämä on yhdenkin lapsen kanssa ollut mielstäni kätevää, eli kahden kanssa se on mulle varmaan vielä tärkeämpää. En kuitenkaan halua mitään rimpulamatkiksiakaan autoon, ne rattaat kun on yleensä mukana kaupan lisäksi myös mm. mökillä ja kavereiden luona ja kaikissa muissakin reissuissa.

Edited by Tuike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kappas, korjasin Duo vrt Duet, hyvä huomio :)

 

Emija, vertailemistani vaunuista Bugikset olivat selkeästi huonoiten jousitetut. Muistiinpanot oli tehty itselle, ei tarvitse olla samaa mieltä... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

voisin ostaa kyllä lenkkeilyrattaisin just ne brion double wavet, niissä on ihana jousitus :) meillä on siis ollutkin ne.. niisä saa myös noin 200e käytettynä jos tuuri käy! :D

jos auton perään ostaa kuitenkin toiset rattaat, mitkä sopii paremmin kaupoille, on helpommat tunkea autoon jne, vervet voisi olla ihan ok. niillä kuitenkin on varmaan käyttöä myös yhden lapsen kanssa. joten periaatteessa riittäisi kahdet rattaat: ne jousitetut tuplat lenkkeilyyn, ja p&t auton perässä matkarattaina koska ne on hyvät sekä yhden että kahden lapsen kanssa.

 

esim lastenturva myy sellaista nahkaista työntöaisan suojusta. itseasiassa varmaan pakko tilata jos se vaan menee (luulis menevän) meidän sellanen pehmonen matsku on ottanut vähän osumaan autoon laittamisesta, koska mummilla on pieni auto ja oikeasti vaunut tungetaan sinne puoliväkisten :D

onneksi kohta on lumetonta ja voidaan ottaa matkikset taas.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kysymys Easywalkerin tuplien omistajille: Minkälaisia pyöränsuojia ootte noissa käyttäneet, kun on isot kääntyvät etupyörät? Entä sadesuojia? En oo ehtinyt kahlaamaan, oisko aikaisemmissa keskusteluissa ollut puhetta jo noista, mutta osaisiko joku vastata? Mulla on siis olemassa ne läpinäkyvämuoviset suojat vaunukopalle ja tuplarattaille, mutta haluaisin käyttää semmoisia kankaisia mieluummin.

 

Pyöränsuojista ei ole kokemusta, mutta sadesuojana meillä on Emman perusmusta sadesuoja. Sellainen iso säkkihän se on, mutta menee sentään pieneen tilaan silloin kun ei ole käytössä.

 

Easywalkerin työntöaisan korkeussäädöstä muuten, ei niitä kolmea säätövipua tarvitse yhtä aikaa kääntää, ne voi napsauttaa yksi kerrallaan ja se onnistuu myös yhdellä kädellä ihan parissa sekunnissa. Ei ollenkaan paha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä näin tuplarattaista jo painajaistakin jo viime yönä kun olin täältä käynyt lukemassa uusimmat kirjoitukset :grin:

 

mutta päätin nyt viime yönä että mietitään miehen kanssa joskus kesän jälkeen kunnolla että missä kaikkialla me edes vaunuja käytetään ja lähdetään sitten miettimään sitä tarvetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PinkOlive, meniköhän noi mitat nyt hiukan sekaisin? P&T Vibe on 64 cm leveä ja Mountain Buggy Duo 73 cm ja Duet 63cm.

 

Meillä on harkinnassa monia samoja malleja mitä olet katsellut. P&T:stä olisin tosin kiinnostunut Viben sijasta Vervestä, sillä siinä oli mun mielestä joitakin parannuksia tehty Vibeen nähden. Lähinnä tossa mietityttää se vauvan tunkeminen sinne isomman lapsen alle, ja sit se miten lapsi viihtyy siellä takana kun ei juuri näe mitään eteen. Niin ja miten nuo oikeasti menee loskassa jne. Haluaisin nuo ikäänkuin matkarattaiksi, mutta kaksia kalliita rattaita en viitsi ostaa, eli siiä tapauksessa pitäs löytää lenkkirattaiksi käytetyt rattaat varmaan... Näissä plussaa olisi myös se, että toisen istuimen saa pois sitten kun esikoinen ei siellä istu, eiä tarvitse työnnellä puolityhjiä rattaita.

 

Mountain Buggy Duoa en edes katsonut, en haluaisi tuollaisia leveitä tuplia joilla liikkuminen muualla kuin lenkkipolulla on hankalaa. Duet taas vaikutti varteenotettavalta. Miinukset tulee siitä työntöaisan "pehmusteesta" jota ei tosiaan voi pehmusteeksi kyllä sanoa ja sitten ainakin siitä jalkatuesta jota ei saa liikutettua. Koppaa en ole nähnytm mitenköhän sitä kannetaan? Tuonnehan ei taida mahtua mikään kantokassi, kun istuin on kapeampi? Jos nää ois halvemmat ostaisin heti sekä nämä että P&T Vervet. :D

 

Baby Joggerin City Selectistä mulle jäi myös sellainen kankea fiilis, tuntui etteii ne käänny millään ja tuntuivat raskailta ja vaikeasi ohjattavilta. Suurin kysymysmerkki mulle näissä on se, että miten noi voi kulkea mihinkään loskassa tai muutrn pehmeällä alustalla kun se etuistuin on kiinni suoraan kääntyvien etupyörien päällä? Mun järkeilyllä toi painopiste on väärässä paikassa ja ohjattavuus katoaa kun siinä istuu lapsi päällä. En myöskään pidä siitä et noista pitää irrottaa istuimet kun laittaa kasaan, ei todellakaan ole kätevää. Plussaa sen sijaan tavarakorista, jonne toisin kuin p&t:ssä saa vaikka minkä verran tavaraa vielä kun on kaksi istuinta kiinni, ja samoin siitä että noihin saa hoitolaukun roikkumaan tankoon kun taas ainakaan p&t:ssä ei onnistu vaan se on sitten sen alemmassa istuimessa istuvan lapsen päässä kiinni.

 

Easywalkerit on liian leveät, ellei sit olis tosiaan kakkosvaunuina kotona, mutta siihenkin tarkoitukseen ottaisin varmaan mielummin noi Mounan Buggyn Duetit, ne on sen kokoiset et voi ottaa kuitenkin helposti halutessaan mukaan. Bugaboot on kahdella istuimella ihan nätit, mut sika kalliit, ja yhdellä istuimella ne ei toimi, on typerän näköiset mun mielestä.

 

Plaah, mä en tiedä mitä tekisin noiden kanssa. Esikoista odottaessa tässä vaiheessa oli vaunut jo hankittu. Ja nytkin meillä on kahdet, toiset saa siis rauhassa olla tuolla auton takaluukussa koko ajan eikä tarvitse alkaa erikseen rattaita pakkaamaan mukaan kun johonkin menee. Tämä on yhdenkin lapsen kanssa ollut mielstäni kätevää, eli kahden kanssa se on mulle varmaan vielä tärkeämpää. En kuitenkaan halua mitään rimpulamatkiksiakaan autoon, ne rattaat kun on yleensä mukana kaupan lisäksi myös mm. mökillä ja kavereiden luona ja kaikissa muissakin reissuissa.

 

Kiitos katsauksesta! Samoja rattaita itse olen miettinyt. Yhdessä liikkeessä teilattiin heti nuo Vervet loskasäässä, kuulema se lumi kerääntyy sinne lokasuojien väliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Joo mietin ihan samaa ja kuulinkin että non käy, mutta ne lokasuojat saa irti, sen luulisi ratkaisevan asian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nythän mua alko kiinnostaan tuo TFK. Missä kaikkialla noita myydään? Muksutalli löyty vaan pikaisella nettihaulla... olis kiva päästä kokeileen, houkuttais tuo käsijarru ja se, et sopii lenkkivaunuiksi.

 

Ja sit oletteko oikeasti kaikki täällä palstalla vierailevat sitä mieltä, et ne kaikki Babyweltit yms. halpismerkit on ihan sontaa? Mietin itse vaan, kun tuo käyttöikä tämmöisille tuplille on kuitenkin vähäinen, et jos ne nyt kestävät vuoden tai toista, niin sehän riittää. Mitä väliä, vaikka jälleenmyyntihinta on minimaalinen, jos ostohintakin on kolmasosan muista. Mä en missään pääse noita kokeileen, joten siksi täällä utelen. Aattelin vaan, et jos (ja kun) ei itselleen mieluisia löydä, niin pitäiskö ottaa vaan sellaset, joilla selviää ja mahdollisimman halvalla, niin ei ainakaan mene harakoille sitten kuin se pari-kolmesataa.

 

Mua nyt vaan periaatteessa häiritsee se, et tuntuu, etten jotain hiffaa näistä kärryistä. Mulla on olo, et tämmöset tarvittais, kun ikäeroa on tulee vaan 1v2kk, mutta ku mitkään ei ole oikein mieluiset...enää en halua ees noita donkeyta vaik ois halvemmatkin :pupu_1: sit monet on suositellu, et noin pienellä ikäerolla niin vierekkäin istuttavat vois olla paremmat, minkä mullekin järki sanoo, mut järki sanoo myös, et tuleeko niitä laivoja sit käytettyä...

 

Yhden kanssa on ollu tosi kätevää myös vaan nakata muksu kaukaloon pussiin koko talven ja se on minuutissa valmis. Kaukalopussi vaan kiinni, pipo päähän ja koppa autoon telakkaan naks. Mut kahden kanssa tää ei tuu oleen ihan yhtä helppoa, joten varmaan välillä vois tuntua helpommalta mennä se vajaan kilsan matka lähikauppaan rattailla, kun muksut sit istuu niissä valmiiksi ja hakea ne puuttuvat eväät, kuin lyödä toinen siihen kaukaloon ja pukea toinen ulkovaatteisiin, laittaa se istuimeen ja tapella kaupassa, et käveleekö se vieressä vai istuuko ostoskärryissä (ja tunkea sinne ostoskärryihin sitten se kaukalo lisäksi). Sama ajatuskulku koskee monia muitakin asioita, mm. kirjastossa ja kaupungissa käyntiä. Huoh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ kannattaa koittaa kierrellä ja katsella vaunuja. Kun niitä pääsee kokeilemaan niin huomaan eroja, enkä tarkoita nyt vain hinnassa. Ja varmaan kun niitä on katsellut ja testaillut alkaa löytymään mieluisia malleja. Ja kun löytyy mieluisat kannattaa seurata esim. huuto.nettiä, jos vaikka löytyisi käytettynä. Näin ainakin säästyisi useampi euro.

 

Ja kannattaa miettiä missä niillä liikkuu. Esim. itse haluaisin peräkkäin olevat, koska käytän lähijunia ja haluan liikkua lähiympäristöä pidemmällä myös kahden kanssa (tai ainakin mahdollisuuden siihen, että mahtuu ovista sisään :pupu_1: ) vs. sellaiselle jonka ei tarvitse käyttää bussia/junaa/ratikkaa.

 

Yhden kanssa on ollu tosi kätevää myös vaan nakata muksu kaukaloon pussiin koko talven ja se on minuutissa valmis. Kaukalopussi vaan kiinni, pipo päähän ja koppa autoon telakkaan naks. Mut kahden kanssa tää ei tuu oleen ihan yhtä helppoa, joten varmaan välillä vois tuntua helpommalta mennä se vajaan kilsan matka lähikauppaan rattailla, kun muksut sit istuu niissä valmiiksi ja hakea ne puuttuvat eväät, kuin lyödä toinen siihen kaukaloon ja pukea toinen ulkovaatteisiin, laittaa se istuimeen ja tapella kaupassa, et käveleekö se vieressä vai istuuko ostoskärryissä (ja tunkea sinne ostoskärryihin sitten se kaukalo lisäksi). Sama ajatuskulku koskee monia muitakin asioita, mm. kirjastossa ja kaupungissa käyntiä. Huoh.

 

samoja asioita itsekkin olen pohtinut. Yhdeksi ratas ehdokkaaksi onkin noussut Britaxin dualit, koska niihin saisi vauvan kiinni kaukalolla ja esikoisen istutettua istuimeen, kun käy autolla kaupassa. :girl_crazy: suunnitelma hyvä, toteutus... jää nähtäväksi :pupu_1:

Edited by mOmma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me arvotaan nyt Britaxin B-dualien, Baby jogger city selectien ja Phil&Teds Vibejen välillä. Kaikissa on jotain hyvää, mutta myös jotain huonoa.

 

Britax: Muuten tosi jees, mutta mun mielestä meidän poika jäi rötköttämään, kun koitettiin häntä vaunuissa. Meillä on nyt käytössä Teutonian Funit ja niissä eniten ärsyttää juuri se, että istuimen selkänojaa ei saa musta tarpeeksi ylös, vaan lapsi valahtaa kauhean helposti.

 

Baby jogger: Tykättiin näistä tosi paljon, mutta pituus mietityttää. Me käytetään bussia lähes päivittäin ja jos vaunut tukkivat koko käytävän niin kyllä se vaikuttaa innokkuuteen lähteä liikkeelle lasten kanssa.

 

Phil&Teds: Näitä ei ole koitettu, mutta mitä netistä luin, niin jotain epäkohtia näissäkin oli, en kyllä muista mitä :D

 

Kokemuksia ed. mainituista vaunuista otan mielelläni vastaan!

 

Emmaljungan tuplat olisivat olleet ihanat, mutta a ) ne eivät mahtuneet meidän auton takalaatikkoon b ) meillä on tosi kapea eteinen ja vierekkäin istuttavat eivät luultavasti mahtuisi sinne enkä tahdo säilyttää vaunuja missään muuallakaan c ) edellä mainitusta syystä tahdotaan vain yhdet vaunut, jota voi käyttää myös yhden lapsen kanssa, joten siksikin peräkkäin istuttavat ovat meille ainoa vaihtoehto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now