Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

Olin eilen bussissa Baby jogger city selectien kanssa, kylläkin vain yhden lapsen kokoonpanossa, ja mietiskelin itsekin tuota bussiin mahtumista. Yhden lapsen kokoonpanosa nuo mahtuvat hyvin bussiin ja tilaa jää muillekin kulkea. Kahden kanssa se mielestäni riippuu eniten siitä, kuinka istuimet tai kopan on asetellut. Uskoisin noilla pärjäävän bussissa ihan hyvin tuplakokoonpanossakin, jos esim. edessä istuvan jalkatukea ei ole nostettu aivan ylös (kun istuin kasvot menosuuntaan) tai selkänojaa laskettu vaakatasoon (selkä menosuuntaan). Mutta tämä nyt näin mututuntumalla. Toivottavasti jollain on käytännön kokemustakin kahden kanssa kulkemisesta. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko täällä kellään kokemusta Hauckin Duett -sisarusrattaista? :)

 

tuplat.th.jpg

 

Itse olen menossa tänään tuollaisia katsomaan ja kokeilemaan. Olisi kiva tietää, onko jollain näistä jotain hyvää/huonoa sanottavaa. Meille rattaat tulisivat vastasyntyneen ja 1v9kk taaperon käyttöön.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua kiinnostais oikeasti lukea kokemuksia noista TFK -tuplista ja sitten noista edullisista vaihtoehdoista kun tuntuu et täällä keskustelu pyörii aika samojen kärryjen ympärillä. Kai täällä jollakin on alle 500e tuplatkin käytössä? Käytettynä kun noita halpiksia löytyy jopa alle 100e hintaan hyväkuntoisia, uutena n. 200e lähtien.

 

Olen periaatteessa sitä mieltä, et kunnon vaunut on kunnon vaunut, mut kun luulen et nää ei ois meidän ykköskärryt kuitenkaan, niin olen alkanut harkita myös noita halvempia vaihtoehtoja.

 

Ja toinen kysymys, miks noissa vierekkäin istuttavissa on niin usein yhtenäiset kuomut!? en tykkää siitä yhtään... entäs kun toinen pitäis saada kunnolla suojaan makuulle nukkumaan ja toinen haluais katella ympärilleen ilman kuomua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voisin kanssa ottaa kokemuksia Hauckin Duetteista. Meillä on Hauckin matkikset ja niihin ollaan oltu tosi tyytyväisiä

Share this post


Link to post
Share on other sites

pikkurinsessa: Mä olen tän ketjun sivulla 5 kysellyt Z-Line Jule Twin tuplista, jotka on nimenomaan halpikset, 250 euroa uutena näyttäisi löytyvän. Sen kysymyksen jälkeen löytyy jotain kokemuksia niistä. Nuo on vierekkäin istuttavat ja tuolta merkiltä löytyy myös päällekkäin istuttavat. Carena Double Swingeistä löysin myös tästä ja/tai edellisestä ketjusta useampiakin kokemuksia, yleensä positiivisia.

 

Niin ja noista Carenoistahan löytyy erilliset kuomut, hintaa uutena 300 e ja käytettynä varmasti löytyy noita, sen verran yleisiä taitavat olla.

 

Mäkin kyllä mielelläni kuulen lisää kokemuksia vaikka mistä oikeasti halvemmista tuplista, jos semmoisia löytyy. :)

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites

(en erota muokkausta ja lainausta toisistaan :blush: )

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Carenat, käytettynä ostetut ja olen ollut tyytyväinen. Hyvin ajavat asiansa, ovat kevyet työntää ja noiden kanssa mahtuu bussiinkin, vaikka siellä olis yhdet yksösvanut ennestään. Meillä on vauvalle kova koppa, sen saa helposti naksautettua kiinni ja pois. Farmarin takakonttiinkin mahtuvat, tosin juurikaan mitään muuta sinne ei sitten enää mahdu. Mutta noi onkin meille ulkoilukäyttöön. Tavarakoriin mahtuu ruokakassi, ja vauvan kopankin alle saa laitettua tavaraa, kun korissa on sivulla vetoketju.

Jousitus noissa ei ole kovin hyvä, mutta sain niitä lumihangessa ja sohjossakin ihan hyvin työnnettyä, eikä vauvakaan tärinään herännyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä tilasin juuri itselleni Bumbleride Indie Twin:in Fog-värissä. Ja kuulemma Bumbleride alkaa myymään tuotteitaan Euroopassa tänä vuonna. Tämän enempää en osaa tästä sanoa mutta tämäkin voisi olla yksi vaihtoehto monille täällä mainituille rattaille.

 

itfog.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hauckeista ei ole omaa kokemusta mutta nopealla googlaamisella löysin tämän; http://www.bestbuggy.co.uk/category/tandem-pushchairs/hauck-duett/

Eli ei kai ihan paras vauva+taapero yhdistelmä (kun katsoo noita kuvia, missä on koppa + sisaristuin). Tossa oli, että hyvät +6kk eteenpäin.

 

Ja noiden saatavuus vaikuttaa huonolta, edes Hauckin omilta sivuilta en löytänyt mallia. Oiskohan poistunut mallistosta. Jossain oli myös, että i´coo tulis samalta tehtaalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin eilen nuo Hauckin Duettit, joita käytiin katsomassa. Tosi näppäriltä vaikuttavat! Testailemaan päästään kunnolla toki vasta sitten kun vauva syntyy. Nyt aateltiin kuitenkin totutella välillä vähän esikoisen kanssa ainakin tuossa sisaristuimessa istumista. :) Meillä vaunut on nyt eteisessä tuossa asennossa, joka näkyy mOmman laittaman linkin alimmassa kuvassa. Vauva mahtuu hyvin yläistuimessa makaamaan jonkin aikaa noin, että jalkatuki on nostettu ylös, jolloin alemmassa istuimessa istuvalle esikoiselle jää hyvin tilaa. :)

 

Erityisesti tykkään siitä, että noissa saa suoraan tuon pääistuimen muutettua vauvankopaksi ja toisin päin. Tosi näppärää, kun ei tarvii erikseen mitään kantokoppaa hommata! Sisaristuimen saa säädettyä kahteen asentoon, istumaan ja aika makaavaan lepoasentoon...onnistuu siis päikkärit alhaallakin matkustavalla. Sisaristuimen kuomu on myös iso plussa. Rattaat on aika saman kokoiset mitä meidän perus yhdistelmät (Brio Happy vm.-10).

 

Varmaan tullaan näillä hyvin pärjäämään ainakin nyt kevät, kesä ja syksy. Talvikäyttöön nuo pienet eturenkaat ei välttämättä ole parhaat mahdolliset, mutta luulen että meillä sitä käyttöä ei noille paljoa talvella olekaan. Esikoisen voi siinä vaiheessa vetää pulkassa, kun johonkin mennään ja laittaa vauvan yhdistelmiin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olin jo ihan päättänyt, että meille hankitaan nuo Z-Linet, mutta eilen kirjoitin tänne Carenoista ja aloin niitä sitten miettimään taas. Untakin taisin niistä nähdä. :rolleyes: Joku niissä viehättäisi enemmän kuin noissa Z-Lineissä eikä hintaakaan tulisi kauhean paljoa enempää. Uusimmissa Carenoissa on ilmakumirenkaatkin, joka ainakin olisi suuri plussa kennorenkaisiin verrattuna (mun silmissä). Se, minkä takia olen nuo aiemmin hylännyt on, että ne on pari senttiä liian leveät mahtuakseen meidän vaunuvarastoon helposti. Rengas siis pitäisi irrottaa. Mun pitäisi kyllä varmaan oikeasti saada mitattua nuo toiset ja testattua meneekö nekään ovesta, nettimitat on niin epämääräisiä, että varmaksi en kyllä tiedä niistäkään. :girl_sigh:

 

Mutta niin, ajattelin nyt Scarletilta tai muilta kysyä, että miten helposti sen kovan kopan napsauttaa irti? Siis onko oikeasti semmoinen juttu, jonka viitsii tehdä joka päivä jättäessään vaunut varastoon ottaakseen kopan sisään? Vai kannattaisiko tuommoiseen tilanteeseen pehmeä koppa ratasosan sisään?

 

Tää on hankalaa. :girl_sigh: Ja liikaa aikaa vielä pohtia asiaa, ehdin muuttaa mieleni vielä kymmeniä kertoja ennen syksyä. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carenaa katsellessa muistakaa että vuosi vai kaksi sitten niihin tuli ilmakumirenkaat, ennen sitä oli ilmakennot. musta ilmakumeilla kivammat kun on tuplat :) carenat olisi olleet meille pätevä vaihtoehto, mutta työntöaisa oli liian korkea (ei säädettävä) ja olisi ollut herkullinen pinkki värinäkin kun meillä oli kaksi tyttöä peräkkäin (läääääh..) tosin 2007 ei ihan kamalasti ollut vaihtoehtoja helposti saatavilla.

Pienellä ikäerolla oli mulle tärkeää saada lapset mua päin, joten halpikset lähti pois vaihtoehdoista koska ne oli kaikki kasvot menosuuntaan. Meidän taapero ainaki kiukutessaan kaatui päin vauvaa, ja jos oli tylsää niin mieluusti koetti vauvaa herätellä jne :D 1v3kk siis oli.

Sitten taas isommalla ikäerolla kun isompi ymmärtää ja uskoo enempi mitä puhutaan, niin ei ole niin väliä mitenpäin lapset olis olleet.

Haucit on ihan kivan näpsäkät, philn tedsilllä on tullut juuri vastaavat promenadet ja niiden hinta on varmaan 700e enemmän ;)

 

Carenan koppa on tosi pieni, ja moni ostaa sen erillisen kopan jälkeen sinne pehmeän kopan ratasosaan. Sinne menee ihan mikä vaan koppa, ja sellanen kovakin koska istuinosa on mukavan tilava :)

 

itse kävin eilen lääkärissä ja voi olla meidän pitää vielä se viimeinenkin lapsi tehdä tähän putkeen, eikä myöhemmin ole oikein mahdollista vaikka niin ajateltiin. eli teoriassa voisin tässä pohdiskella nyt tuplia, meille olisi vaihtoehtoina hmm..

 

mountainbuggyn urban junglet

phil&teds vervet

teutonian team cosmot

buggiksen donkeyt

 

tänne maalle ei voi oikein harkita noita emmaljungan pikkupyöräisiä tuplia.

noista kaikki mahtuisi meidän autoon, hissiä jne ei ole.

joten miten sitä osaisi valita..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei hyvä kun sanoit tuosta Carenan työntöaisasta! Oli jäänyt mulla ihan rekisteröimättä, että ei ole säädettävä. Varmaan, kun en tosiaan niitä ole leveyden takia enempää miettinyt. Mutta nyt tippuivat täysin pois listalta. Tuo 110 cm on mulle aivan liian korkea.

 

Onkohan Brion Double Wave ja Oran Land halvimpia, joissa lapset saa naama työntäjään päin? Molempia saa noin viiteensataan halvimmillaan uutena. Löytyykö muita halvempia tai yhtä halpoja?

 

Ora Landit on vielä mun listalla, ovat niitä harvoja mun kriteerit täyttäviä, jossa tosiaan saa lasten naamasuuntaa vaihdettua. Siksi nuo vähän houkuttelisivat halvempien sijasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin eilen nuo Hauckin Duettit, joita käytiin katsomassa.

 

Mistä ostitte? Minkä hintaiset oli? Kokeilitteko vaunuja niin että koppa on täysmittaisena ja alhaalla on sisaristuin? Mahtuuko sinne istumaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

noi duetit oli hmm. babytownissa joskus tarjouksessa 300e. en tiedä onko tällä hetkellä..

brioja saa käytettynä esim 200e hintaan :) varsinkin jos voi käydä testailemassa ja näkee vaunujen kunnon, suosisin käytettyjä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^katoin sieltä, ei löydy enää. Ja Lauran lastentarvike oli yks missä noita oli mutta nyt loppuunmyyty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

paa mailia että tuleeko lisää :) ebay saattaisi olla hyvä myös, hauck on kai saksalainen merkki joten ebay.de?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutta niin, ajattelin nyt Scarletilta tai muilta kysyä, että miten helposti sen kovan kopan napsauttaa irti? Siis onko oikeasti semmoinen juttu, jonka viitsii tehdä joka päivä jättäessään vaunut varastoon ottaakseen kopan sisään? Vai kannattaisiko tuommoiseen tilanteeseen pehmeä koppa ratasosan sisään?

 

Joo, on. Me siis jätetään joka päivä rattaat varastoon ja kannetaan koppa sisälle, joskus kahdestikin päivässä. Se koppa vaan laitetaan paikoilleen ja "turvanappi" kiinni naps, niin se on siinä. Ja yhtä helposti pois.

Koppa ei ole suuren suuri, mutta meidän 6kk vanha poika mahtuu siihen vielä just ja just (5kk iässä oli 68cm pitkä, en ole varma paljonko on nyt). Meillä on yksösvaunuina Brion Kombit, eikä niiden kova koppa juurikaan isompi ole, himppasen leveämpi. Kohtapuolin vaihdetaan koppa käytöstä pois ja laitetaan vauvankin puolelle se istuinosa. Sen saa täysin makuuasentoon, joten sinne laitan vauvalle sitten lämpöpussin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eBaykin on siitä hankala että tosi harva suostuu siellä lähettämään Suomeen. Mä etsiskelin b-dualeja sieltä koska valikoimaa käytetyissä löytyy. Mutta harva suostuu lähettämään oman maansa ulkopuolelle. Sinällään tosi harmi kun käytetyt olisi siellä halvempia kuin Suomessa postikulujenkin kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin eilen nuo Hauckin Duettit, joita käytiin katsomassa.

 

Mistä ostitte? Minkä hintaiset oli? Kokeilitteko vaunuja niin että koppa on täysmittaisena ja alhaalla on sisaristuin? Mahtuuko sinne istumaan?

 

Ostettiin käytettynä, puoli vuotta vanhat ja todella vähällä käytöllä olleet. 300e maksoin (oli uutena maksanut 400e, tilattu Babytownista)...ehkä ois voinu vähän tingata, mutta olkoot. Saatiin vielä jonkulainen sadesuoja kaupan päälle...ja kopan pehmuste on täysin käyttämätön. :)

 

Jos pääistuin on koppana täysmittaisena, niin sisaristuimen pitää olla lepoasennossa, että siellä mahtuu olemaan...pieni miinus kyllä siitä. Mutta jos kopasta nostaa jalkatukea ylös niin sit mahtuu alaistumessa oleva istumaan kunnolla.

 

Suomessahan näitä vaunuja ei tosiaan enää myydä. Hauckin sivuilla näkyy olevan myös toisenlainen malli peräkkäin istuttavista sisarusrattaista, jotka näyttää itseasiassa aika samalta kuin Phil&Tedsit http://www.hauckuk.com/collection2012/geschwisterwagen/freerider.81.1.2.1_info.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Britax julkaisee ensikuussa b-agile tuplat ainakin USAssa. Rinnakkain istuttavat matkikset mustana sekä punaisena :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^mistä sä löydät noita tietoja?!? :girl_in_love: ihanaa... lisää vaan.

Satutko tietämään onko lapsimessuilla jotain tuplia esittelyssä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ulkomaisilta sivuilta, seuraan paria palstaa ja blogia :)

 

Britax-b-agile-double.JPG

 

ja huom, säädettävä työnötaisa ja saa aina kerrallaan yhden turvakaukalon kiinni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^noi vaikuttaa kyllä hyviltä. Tilaisin itselle, jos vain noi etupyörät ois himpun verran isommat. Mut me kuitenkin varmaan tarvitaan matkikset lentomatkustusta varten sitten lokakuusta lähtien, joten noi on kyllä erittäin varteenotettava vaihtoehto. On varmasti helpoin kasaus mikä tuplissa ikinä (joissa on säädettävä selkänoja, joka menee makuuasentoon MOLEMMILLA ja erilliset kuomut), nekin sattarimalliset on käteviä mut niihin ei voi vauvaa laittaa... en löytänyt mistään noiden eturenkaiden kokoa (no ei ollut pinnaa tällä hetkellä kovin pitkään googlaukseen) mut se kyllä kiinnostais. Pakko käydä jossain pyörittelemässä noin 73cm leveitä kärryjä, et kuinka leveiltä ne oikeasti tuntuu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now