Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

Kiitos kommenteista Laurell  :) : pohdin itsekin hetken noita Donkeyta, mutta en tykännyt jotenkin cameleoneista (oli meillä viime kesänä vain hetken aikaa ja tiedän, että ovat kyllä erilaiset kuin camit) ja muutoinkin haluisin peräkkäin olevat istuimet. Donkeyt kyllä miellyttävät mun silmää tosi paljon, mutta vierekkäin istuttavat on poissuljettu vaihtoehto.

ps. meille tulee melkein samanlainen ikäero muksuille ;)

 

 

Pitää varmaan mennä vielä Lastenturvaan testailemaan noita rattaita omaan autoon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt olis meilläkin kolmas vaihtoehto tuplaratas ongelmaan, eli Bumbleride Indie Twin. Niiden pitäisi nippanappa mahtua tuosta meidän ulko-ovesta ja tykkään kun niihin ei tarttis ostaa erillistä kovaa koppaa vauvalle vaan pehmeä kantokassikin riittäisi. Autoon ne ei meillä kyllä mahdu mutta siitä voin ehkä tinkiä :) Kun tässä nyt järjen kanssa pohtii niin enempi meillä tulee rattailla käyttöä täällä kotioloissa koiria lenkittäessä jne. joten isot renkaat tarvitaan että päästään talvellakin helposti kulkemaan. Shoppaillessa pitää sitten pärjätä esikoisen scooter s:llä ja harkita vaikka jotain kantoreppua vauvalle, tai sitten jättää aina toisen lapsen isin kanssa kotiin ;)

 

Mountain Buggy Dueteissa mua mietityttää että kuinka hyvin esikoinen mahtuu talvikamppeissa istumaan niihin. On kyllä pieni ja siro tyttönen mutta jotenkin sen istuin näyttää niin kovin pieneltä. Ja vauvalle pitäisi hankkia sitten erillinen kovakoppa. Nuo olis kyllä ihanan kapeat ollakseen tuplat :)

 

Baby Jogger City Selectit oli se ensimmäinen haave mutta nyt tuntuu ettei ne ole meidän käyttöön kaikkein parhaimmat, ne pienet eturenkaat epäilyttää eniten että meneekö mulla hermo talvella niiden kanssa ulkona. Jos ne ois halvemmat niin vois hankkia ne pelkästään matkarattaiksi, siihen ne ois aivan unelmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta matkarataskäyttöön sopii hyvin britaxin b dualit, ne on nykyään pienemmät kuin pari vuotta sitten, saa kasaan yhdessä läjässä osia irroittelematta ja saa molemmat penkit makuulle tai alas/ylös kaukalon..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^B-dualeihin menee tosiaan vaan Britaxin kaukalo.

 

NickiJ, ai tulee samanlainen ikäero! Koska sulla on La? :) Asutteko jossain ATn lähettyvillä kun sinne meette? Mietin vaan kun se on meiän lähin lastentarvikeliike (tai no siis kaikki ne sillä tiellä olevat liikkeet siis). Mutta AT lastenturvasta tykkään eniten :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mountain Buggy Dueteissa mua mietityttää että kuinka hyvin esikoinen mahtuu talvikamppeissa istumaan niihin. On kyllä pieni ja siro tyttönen mutta jotenkin sen istuin näyttää niin kovin pieneltä. Ja vauvalle pitäisi hankkia sitten erillinen kovakoppa. Nuo olis kyllä ihanan kapeat ollakseen tuplat :)

Duetien istuin on mittauskohdasta riippuen 2-4 senttiä kapeampi kuin Bumbleriden istuin, ja Donkeyn istuimeen verrattuna eroa leveydessä on muistaakseni sentti. Eli ei ne istuimet niin kapeat ole kuin miltä näyttävät. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Nyt vielä ostopäätöstä tehtäessä on tullut mieleen lähinnä se, kuinka pitkään isompi sisarus rattaissa oikein menee? Meillä tenava ei ole mikään kovin innokas "kasvaja", 10 kg meni rikki n. 1 v 1 kk iässä ja pituutta on nyt n. 77,5 cm. Lähinnä olen katsonut tuttavien Teutonia-merkkisiä tuplia, joissa alkaa se 2 v. sisarus olemaan jo vähän "kasassa".

 

Olisiko Easywalkereista kokemusta tämän suhteen? Pidän EW-ajatusta siinä mielessä hyvänä, että siinä molemmilla olisi erillinen kuomu. Tuo kuvapaketti ylempänä oli hyvä, onko EasyWalkereista kenelläkään samanlaisia? :)

 

 

Mun näkemyksen mukaan EW:ssä ei kyllä korkeus tule vastaan. Meidän hieman keskivertoa pidemmällä kaksivuotiaalla ottaa pää vähän kiinni Oran yhdistelmien kuomuun mutta EW:ssä ei ole todellakaan lähelläkään. Yritin etsiä kuvia, vähän heikosti löytyi mutta jos näistä saisi ideaa:

 

 

 

 

Noista näkee suht hyvin tuon selkänojan pituuden ja kuomun korkeuden. Selkänoja vois jäädä joskus lyhyeksi mutta kuomuun ei silti törmäisi pitkään aikaan. Tokassa (ja kolmannessa) kuvassa kuomu on auki vedettynä ja korkein kohta tuolla missä vielä punaista näkyy eli parikytä senttiä saisi lapsen selkä kasvaa, jotta törmäisi. :lol: Tuosta ekasta näkee myös tuon selkänojan kaltevuuden, on siis ihan ylimmässä asennossaan. Aika makaava, mutta ei oo meillä valituksia kuulunut. Toisaalta ihan hyväkin, kun lapsi ei anna kääntää selkänojaa makuulle niin tuossa saa kuitenkin nukuttua suht hyvin, siis esim. näin:  :grin:

 

 

 

Ja siis ihan vaan jos nukahtaa selälleenkin, ei pää retkahda. Ihan makuuasennosta en siis varmaksi osaa sanoakaan. Jalkatukeahan noissa ei saa säädettyä eli sieltä suunnasta ei pieneksi jää, mutta aika aikasin jää jalat roikkumaan, kun istumaosa on aika lyhyt.

 

Talvivaatteissa ei oo vielä leveyttä testattu mutta kesällä ei oo yhtään tiukkaa. Tytöllä pituutta varmaan vähän reilu 90 cm ja painoa 13-14 kg. Kovin isoja lämpöpusseja tuohon tuskin mahtuisi leveyden puolesta näin isolle lapselle, mutta eipä tuolla enää tarvettakaan ole.

 

 

 

Vauvasta en kovin hyviä kuvia vaunuissa löytänyt (pitäisikin ottaa), mutta tuosta ehkä vähän näkee vauvankopan kokoa, jos se kiinnostaa. Vauva kuvassa arviolta 6,4 kg ja 61 cm, ikää vähän päälle 3 kk. Pituudesta ei tuossakaan kyllä ota kiinni, jalkoihin mahtuu edelleen vaikka mitä, leveydestä ehkä ottaisi hirmuisten toppausten kanssa jossain vaiheessa, mutta vielä mahtuu hyvin, vaikka painoa jo 7 kg ja makuupussikin jo usein käytössä. Me siirrytäänkin jo ennen talvea pois kopasta niin meillä ei ongelmia ehdi tulla ja pikkuvauvavaiheessa tuo kapea koppa oli vaan kiva, kun vauva ei tuntunut hukkuvan sinne, niin meillä oli kopan koko vain plussaa. :)

 

Pahoitteluni megapitkästä viestistä.  :blush: Vilautan vaan kuvat eli Jenny-Maria huutele jos näet. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kärpänen, kiitokset :) Meillä esikoinen on tosiaan aika "sipponen" ja vaikka nykyään povataan lasten kasvavan vanhempiaan pidemmiksi jnejne, veikkaan meidän tenavan menevän aika pitkään lyhyempänä tapauksena, joten eiköhän tuo mahdu matkaan vallan hyvin. Tykkäsin EasyWalkereista oikeastaan kaikilta osin, tuo oli ainoa juttu, joka jäi mietityttämään. Ehkä se pakkohankinta nyt tuli eteen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on noi Mountain Buggyn Duetit harkinnassa, mutta epäilyttää muakin että miten niihin mahtuu esikoinen vielä vaikka tästä vuoden päästä, eli reilu 2 veenä kun nyt jo meidän kuukausiketjun pisimpiä eli ei mikään pienikokoinen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä odottelee postissa nyt b-dualit. Tämän vuoden kevään mallia eli uudet pelit on kyseessä. Kotona on kyllä Emman tuplat ja niillä kuljetaankin vielä jonkin verran. Mutta esikoinen (2v2kk) kävelee koko ajan enemmän ja haluaakin kävellä joten tuntuu tyhmältä mennä vierekkäisillä tuplilla. Paljon käytetään myös Brio Singejä joissa lapset istuu kummatkin kyydissä (ihme että kestää sitä painoa :D ). Kuopus on nyt 10kk. Tuosta sainkin sen idean että hommaan b-dualit kun esikoinen halusi kovasti Brion kyytiin. Mutta kunhan ne haetaan kotiin niin testaillaan mitä niistä tykätään. Kun aiempaa kokemusta on P&T:n Sporteista ja Vibeistä ja ne eivät olleet mieluisat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerro carrus sitten mitä tykkäät!! Mua edelleen kiinnostaa nää yksin/kaksin-vaihtoehdot, vaikka ollaan tilattu syyskuussa toimitettavat Bumbleride Indie twin-tuplat. Meillä l.a vajaan 4viikon kuluttua ja esikoinen tulee just 2v5kk.

Kaupassa kun b-dualejakin katottiin tuntui, että sinne alas olis hankala pujottaa laps, mutta kerrohan sitten!! Ja jotenkin muistelen, että silloin olisi puhuttu, että pääistuinta ei saa makuuasentoon tms. Miten tän kevään malli eroaa vanhemmista malleista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ B-Dualeissa saa pääistuimen (ts. yläistuimen) makuuasentoon kyllä, silloin tosin pitää myös alaistuimen olla makuuasennossa. Alaistuimessa ei siis mahdu istumaan lapsi silloin kun yläistuin on makuulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen juuri vetäsi päikkärit b-dualin yläistuimessa makuuasennossa ja turvakaukalo mahtui hyvin olemaan alla. Yläistuimessa oli ne siirtopalikat käytössä. En ole testannut tuota voiko alhaalla istua jos yläistuin makuullaan kasvot menosuuntaan tai kasvot työntäjään päin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosiaan, piti mainita ettei meillä ole kokemusta niin että toinen lapsista olisi ollut vauva. Ei ole ollut siis käytössä kaukaloa eikä vauvakoppaa. 

Tarkoitin siis tilannetta, että jos alaistuimessa istuu joku, niin yläistuinta ei saa makuuasentoon (meillä tosin yläistuimessa nukuttiin myös puoli-istuvassa asennossa hyviä unia). Jos molemmat istuimet pistää makuulle niin silloin toki saa molemmat makuulle.

Yläistuimen kääntäminen ei muistaakseni meillä ainakaan onnistunut, yläistuimessa istuja potki silloin alaistuimessa istujaa päähän  :girl_sigh:

Ja ne lisäpalikat oli meilläkin käytössä. Jos yläistuimen tahtoi kääntää, niin ne palikat piti (muistaakseni) ottaa pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli alaistuimessa vauva kantokopassa ja yläistuin kasvot työntäjään päin ja molemmat vaakatasossa, ei päässyt yläistuimesta potkimaan nukkuessa vauvaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niissä tuli mukana myös joku kura/potku suoja joka pitäisi laittaa silloin jos yläistuin työntäjään päin. En sitten tiedä miten käytännössä toimii, kun en ole testannut. Jos joku on, olisi kiva kuulla kokemusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, täytyykin muistaa tuollaiset lisäpalikat, nyt ei niitä tullut mukana.

 

Mutta siis, ainakin tähän asti ollaan oltu tyytyväisiä. rattaat muuten kulkee tosi kevyesti. meidän 2v tykkää työntää niissä pikkuveljeä ja saakin tosi hyvin niitä kuljettua (vrt brio singit). me ei muuten periaatteessa tarvittaisi sisaristuinta :D tyttö keksi että siellä tavarakorissahan on hurjan hauska istua ja katsella eteenpäin. Kulkekoon nyt siellä kun kerran on niin hauskaa :grin:

 

Vielä ei ole tarvinnut miettiä mitään istuimen kallistamisia kun ei meillä kumpikaan lapsista nuku rattaissa ja jos nyt sattuisi jostain syystä nukahtamaan niin silloinhan ei haittaa vaikka olisi istuvammassakin asennossa. kun ei tarkoitus ole edes missään vaiheessa rattaissa enää nukuttaa.

 

Ainoa miinus minkä tässä vaiheessa keksin on se, että pääistuimen jalkatuki on tosi lyhyt eli sieltä kyllä jalat tulee kuopuksellakin jo yli. mutta eipä näytä haittaavan poikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut jo Jule Twinit ja B-Dualit mutta laitoin kiertoon kun luulin, etten tarvitse. Nyt kuitenkin tarvitaan jotain, kun muutetaan kaupunkiin.

 

Loppusuoralla on seuraavat:

 

Baby Jogger City Mini Double GT

Mountain Buggy Duet

Easywalker Duo Plus

ja isolla kysymysmerkillä Baby Jogger City Select.

 

Käyttäjänä 160cm äiti ja 1v ja 2v sirot lapset. Tarvitsisi päästä käymään puistoissa ja välillä kaupoissakin. Tarkoitus ei varsinaisesti ole nukuttaa vaunuissa mutta välillä varmaan joudutaan ottamaan myös vaunupäikkäreitä.

 

Mitähän sitä hankkisi..Tekeeko BJCMD GT rattailla mitään talvella kaupunkioloissa? Onko ne kuinka raskaat nostaa esim. kynnyksen yli? Entä nuo Selectit, varmaan tosi raskaat niinkuin B-Dualitkin? Onko ne millaiset yksösinä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Musta liikkeessä testattuna nosto-ominaisuudet sekä työnnettävyys on heikot Selecteissä ja B-dualeissa, samaa viestiä oon lukenut nettipalstoilta. GT:t ja Easywalkerit tuntuu ihan kohtuullisilta nostettavilta liikkeessä. Easywalkerit on tuntuneet isoilta, mutta kaksospalstalla vannotaan noiden nimeen työntöominaisuuksien vuoksi. KAupungissa tuolla rattaiden leveydellä on eniten merkitystä, Duetit on kapeimmat (65-68 cm), Easyt on 75 ja GT:t 78 cm leveitä. Monet kassatja hälyportit on niin kapeita että esim 79 senttisillä Teutonioilla ei pääse läpi.

 

Duetit menee kevyesti kivetyksillä ja bussiin sekä leveyden puolesta ihan mihin tahansa, näistä mulla on käytönnän kokemusta. VArsinkaan jos ei tarvitse nostella autoon (tarvii kohtuu ison tilan), niin sitten nää olis ihan nappivalinta. Jos vaan lapset mahtuu pituuden puolesta, se varmaan kannattaa testata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Se pituus vaikuttaa varmaan lähinnä vaunukoppa-aikaan, koska musta ratasosassa ei kyllä ole mitään ongelmaa. Paremmin noihin parivuotias (~90cm) mahtuu pituutensa puolesta kuin vaikka meidän Bugaboo Cameleoneihin. Jalkatilaakin on paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Kulta! :) Mountain Buggyt houkuttaa juuri tuo kapeuden takia!

 

Voisko joku haukkua Carenan Double Swing Evo rattaat, etten vaan osta "halppiksia, jotka hajoaa heti".. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä voin haukkua carenat!

Kokemusta kylläkin vaan yksöisversioista mutta tuskin ne tuplat on yhtään sen paremmat. Hirveet muoviset rimpulat, joita oli kamala työntää! Tuplissa näkyy kuvien perusteella olevan samanlainen tuo jarruaisa kuin yksöisissäkin ja se on ihan kamala! Mä en ole pitkä mut silti se aisa oli aina tiellä askelluksessa ja teki kävelystä semmosta ärsyttävää töpötystä. 

 

Hyvää ei saa halvalla, ainakaan tuplarattaiden suhteen. Ei tuohon ~ 500 euron hintaan paljoa tartte laittaa lisää kun saa jo oikeesti hyvät tuplat, esim. Lastenturvassa easywalkerit tarjouksessa 549€.

Edited by NeNNNi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille oli aluksi tulossa juuri noi evo2-carenan tuplat. Liikkeessä kun käytiin katsomassa, tuntui kuomukankaat kuitenkin niin suojaamattomilta, syysvauva kun tulossa. Toisekseen ei olis mahtunut meille edes sisään.. Kun ei voi mitata karmien välimatkaa, kun ulko-ovi vie siitä aukosta oman osuutensa, meillä hädintuskin muutaman millin yli 74cm kun ovi selällään auki.

 

Saatiin myyjäliike (pikku hurmuri) tuomaan bumbleride indie twinit kokeiluun ja juuri mahtuu sisään hieman osumaa ottaa, muttei liian pahasti.

 

Vielä kun saisi istuimet käännettyä työntäjään päin...!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt parhaillaan Lastenturvassa on se uusi malli evo2 näköjään "nopeimmille" 299€!!! Oho, tän vuoden malli kyseessä kuitenkin!

Tolla hinnalla olis saattanut meille siitä kuomukankaasta huolimatta kotiutua, jos mahtuis ovesta..

Mun kaverilla oli vanha malli kovalla käytöllä 1,5v (se kyllä näkyikin sitten), oli todella tyytyväinen.

Edited by Tiitsi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now