Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

Kiitos haukuista! Heh. Carenan Evo 2013 tuplat on melkein joka paikassa 299e (vanha malli 279e) mm. Lastenturvassa, Vaunula.fi:ssä ja Hobbyhallissa. Hinta kyllä houkuttais mutta en haluaisi mitaan romua kuitenkaan hintaan 299e. Carenassahan parasta on nuo haararemmit, en jaksaisi laittaa vöihin koko aikaa kun esikoinen kuitenkin jo välillä kävelee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en tosiaan oikein B-dualien kanssa tullut toimeen vaikka niissä oli paljon hyvääkin :) Nyt houkuttaa tuo City Select samasta syystä kuin B-dual eli tuo muunneltavuus kiehtoo, kun esikoinen on kuitenkin jo 2v. Tulisikohan noita sitten enää yksösinä käytettyä kuitenkaan kun ovat aika isot..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan muuten verrannut tuota Easywalkerin ja Duetin istumakorkeutta? Onko sama vai löytyykö eroa?

 

Mä oon lukenut ja kuullut Carenan tuplista melkeinpä pelkkää hyvää. :) Vielä viime vuoden mallissa ei aisan korkeutta voinut säätää ja se on mulle ehdoton vaatimus niin jäivät hankkimatta (mistä oon sinänsä iloinen, kun tykkään EW:n ulkonäöstä enemmän  :P ). 

 

Mä sidon esikoisen usein vain lantio- ja haaravyöllä kiinni, olkahihnat siis jää pois. On lapsi vähän vapaammin mutta silti jotenkin kiinni. EW:n suurimpia puutteita on kyllä yksittäisen turvakaaren puute, haararemmistä en vielä tiedä kaipaanko.

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan muuten verrannut tuota Easywalkerin ja Duetin istumakorkeutta? Onko sama vai löytyykö eroa?

Mitä sä tarkoitat istumakorkeudella? Istuimen selkänojan korkeutta vai sitä, miten korkealla maasta istuin on?

 

Istuimen selkänojan korkeus on BestBuggyn mukaan Easywalkereissa 47cm ja Dueteissa 51cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kappas kun ilmaisin itseni epämääräisesti. Tarkoitin siis sitä kuinka pitkä lapsi niihin mahtuu istumaan. Periaatteessa siis selkänojan korkeus mutta käytännössä kuitenkaan ei, kun ainakin EW:ssä kuomu tulee paljon selkänojaa korkeammalle. Ei mulla sinänsä mitään käyttöä tuolla tiedolla ole,  :grin: mietin vaan kun täällä on monesti pohdittu näiden kahden eroja, että onko se ero vain leveydessä vai myös korkeudessa. Kuvan mukaan Duetissa näyttäisi jäävän kuomu lähemmäs selkänojaa, mutta kuvasta on paha silti mennä sanomaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Aa, ok. Pikainen googletus kertoo, että Easywalkereissa kuomun alle jää istumakorkeutta 60 cm, ja mun mittanauhani mukaan Dueteissa on tilaa ainakin saman verran. Kuomu jää tosiaan vähän alemmaksi, mutta selkänoja taas on vastaavasti pitempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta P&T:n sport-tuplista? Ovat ilmeisesti jo sen verran vanhempaa tuotantoa ettei oikein netistä löydy "oikeaa" tietoa... Lähinnä kaipailen tietoa menevätkö kasaan sisaristuimen kanssa? Onko tuota sisaristuinta helppo irrottaa/kiinnittää runkoon? Mutta muutkin käyttökokemukset kiinnostaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sportteja ei voi kasata sisaristuimen kanssa, mutta istuin on todella helppo ja nopea irroittaa ja laittaa takaisin. Toimivat meillä "matkarattaina" vauvalla ja taaperolla, ja ainakin siihen tarkoitukseen ovat toimineet erinomaisesti. Lenkkeilykäyttöön meillä on vierekkäiset, koska kolmipyöräisinä en uskaltaisi luottaa noiden tukevuuteen kahden suuren koiran kanssa. Vauvan osasto tuntuisi myös ehkä vähän suojattomalta talvikeleille. Mutta siis jos kaupunkikäyttöön tulee, niin voin suositella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^mä oon suunnitellut meiän tuplat juuri noin kuin -My- kirjoitti! :)

 

P&T Navit autoon/matkarattaiksi ja Bugaboo Donkeyt ilman autoa liikkumiseen/ulkoilurattaiksi.

 

3-pyöräisten kanssa mä en kahta koiraa ala ulkoiluttamaan kuin poikkeustilanteissa! Kokeiltua tuli viime talvena, eikä toiminut mitenkään ideaalisesti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

P&T sportit tuli meille ns. matkarattaiksi... Ja leikkipuisto/rymyvankkureina on sitten Carenan douple swingit... 

 

:ph34r:  Varmaan kaksi sivua sitten olin vielä sitä mieltä, ettei meille tule tuplia ollenkaan  :ph34r:

 

Niin ja, sitten hienostelukaupunkivaunuina on sitten meidän vanhan emmaljungat sisaristuimella :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisko täällä kellään tietoa, onko Gracolla tuplarattaita missä olis isot renkaat?

Ja että niihin sais kytkettyä kaukalon?

 

Tai onko jonkun muun merkkiset tuplat mihin gracon kaukalo käy? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiana, nuo selectit toimii hyvin yhdellä tosi hyvin ja kahdella isommalla lapsella paremmin kun vauvalla ja isommalla sisaruksella. Kun etuistuin on eteenpäin, painopiste on taaempana ja kynnysten yli pääsee paremmin. Ei ne silloinkaan ihan tuosta vaan keuli, mutta paremmin. Ja ehdoton plussa on noiden koko autoon pakattaessa. Mulla oli yhtenä päivänä kaksi täyttä ostoskassia ja nuo tuplina etupenkillä. Edes meidän britaxin matkikset ei mene noin pieneen tilaan

 

MUa huvittaisi tosi paljon kokeilla dueteja.

Edited by Mimia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reilu kuukausi takana elämää Easywalkereiden kanssa ja ajattelin tulla jakamaan käyttökokemuksia, jos jollakulla on kyseiset kulkimet suunnitelmissa! :)

 

+ Kulkee ihan unelmakevyesti täällä maalla kuoppaisella hiekkatiellä! Pystyy työntämään vaikka pelkillä etusormilla. 

+ Ei puolla työnnettäessä vaikka kyydissä olisi vain yksi lapsi.

+ Ei ollenkaan niin isot kuin ensin säikähdin. Tosi kätevästi mahtuu kaupassa kulkemaan!

+/- Kätevä kasausmekanismi ja menevät kokoonsa nähden littanaksi paketiksi. Henk.koht. mielestäni kuitenkin vähän hankalat nostaa auton paksiin kun paketti kuitenkin on aika iso.

+/- kun käytössä on vaunukoppa niin turvakaarta ei voi käyttää. Ennen oikeita käyttökokemuksia tämä harmitti mutta nyt käytössä en olekaan koko härpäkettä kaivannut. Käytetään esikoisella vain lantiovyötä (ei siis viritellä niitä hartioiden yli tulevia) ja hyvin muksu pysyy kyydissä vaikka välillä roikkuu enemmän vaunujen ulko -kuin sisäpuolella.

 

- Vaunukoppa on aika kapea. Jos vauva syntyy kesällä nelikiloisena niin talvella toppavaatteissa ja makuupussissa on luultavasti liian iso koppaan. 

 

Tämmösiä nyt äkkiseltään tuli mieleen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun ei olisi pitänyt tulla tänne, mun vankkumaton päätös vankkuu nyt :grin:

 

Mä olin alkuun päättänyt, että meille tulee Mountain Buggyn duetit, mutta koska budjetti on pieni ja käytettynä sai vain kalliilla niin luovuin ajatuksesta ja päädyin mielessäni halpiksiin - eli Carena Double Swingeihin. Tärkein kriteeri meillä kun on se, että esikoinen näkee eteen ja minä näen vauvan.

 

Mutta apua, ei mulle tullut mieleenkään että miten niillä mahtuu kauppoihin ja niistä ulos! Meidän omasta etuovesta kyllä mahtuu, mutta mahtuuko niillä Prisman kassoilta ulos? Meillä on nyt Brion yhdistelmävaunut (jotka parin sivun takaiseen kysymykseen liittyen, jäävät vauvalle parvekeunivaunuiksi alkuun ja lisäksi odottamaan sitä aikaa kun esikoiselle riittää seisomalauta ja enää kuopus tarvitsee istumapaikan) joiden kanssa pelkästään jo ei jää ihan hirmuisesti tilaa Prisman kassojen varashälyttimien välistä ulostautumiseen.. Eli kääk! Mittanauhan kanssako pitää Prismaankin lähteä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Minkä levyiset nuo Carenat on? Tuskinpa prismassa jäät kassalle, monessa isossa marketisshan on lisäksi merkitty se kassa jossa on enemmän tilaa, eli just vaunujen tai pyörätuolin kanssa voi siitä mennä helpommin. Eri asia on sitten kaikki Siwat sun muut pikkukaupat sekä vaatekaupat, meillä menee MB duetit just siwan käytävillä ja kääntyvät etupyörät pitää avata, muuten asiointi on mahdotonta. Muuten olen noilla päässyt ihan jokapaikassa, en mihinkään ole jäänyt, ja luulen et kyllä melkein joka paikasta pääsee ns. tavallisillakin tuplilla, eri asia on semmoiset pirulliset ovet joita pitää pitää auki ja on hankala itse avata ovea ja samalla työntää vaunuja, täällä Tampereella väki kun ei liiemmin auttele vaunujen kanssa liikuvaa. Samoin olen huomannut, että monesti ei tehdä tilaa hissiin, kun yrittää vaunujen kanssa tulla, olenkin alkanut ihan törkesti pyytämään tilaa sanomalla aika äänekkäästi, että voitteko tiivistää, että mahtuu vielä yhdet vaunut kyytiin, ja aina on tilaa tullut, tosin välillä melkoisen murmutuksen kera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä googlettelin noita leveyksiä. Eli Carenat olisi 76cm leveät. Meillä on Emman tuplat toisina rattaina ja niillä on leveyttä 71cm. Eli nuo carenat olisi sitten 5cm leveämmät. Meillä ei ole Emman kanssa ollut mitään ongelmia mahtua minkään Prisman, S-marketin tai Lidlin kassoista ulos ja tilaakin on jäänyt hyvin. Eli ei ole tarvinnut mitenkääjn sihdata rattaita tarkkaan suoraan vaan kunhan on lykännyt menemään :D Tuplilla en sen sijaan ole edes kokeillut lähisiwaa, sen verran ahdas paikka on kyseessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkälevyisiä kotiovia teillä on? Mittasin äsken, että meidän oviaukko on ovi kiinni mitattuna 81cm, eli Carenoiden 76 sentin kanssa jäisi huimat 5 senttiä yhteensä tilaa reunoilla. Mutta mites kun tuo auki oleva ovikin syö siitä jonkun osan (kerrostalossa asutaan ja ovi aukee vain vähän reilu 90 astetta, koska takana on seinä) niin mahtuukohan ne oikeasti sisään tuosta... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

duudeli - asutaan 1990 rakennetussa luhtikerrostalossa. Meillä avatun oviaukon leveys n.74,3cm. Avattu ovi tosiaan syö paljon, vaikka meillä aukeaa jonkin verran enempi kuin teillä.

Meillä on tuplina Bumbleride Indie twin, joiden kokonaisleveydeksi ilmoitetaan 74cm, mutta jos uloimmat pisteet mitataan, tulee leveydeksi 75,5cm, kyseessä molemminpuolin olevat metallitapit mukitelineen kiinnitystä varten. Rattaat mahtuu meidän ovesta sisään nippanappa, raapii ovenkarmeja tullessaan. Joku täällä vinkkas pyytää liikkeestä kotikokeiluun, jotta näkisi mahtuuko edes sisään. Joillakinhan tiukkaa tekee hissiin mahtuminenkin. Me asutaan onneks ekassa kerroksessa, joten tullaan suoraan kadulta meille rivitalomaisesti. Liikkeelle sopi kotikokeilu, ajoivat illalla kotiin mennessään meidän kautta rattaiden kanssa ja kokeiltiin sisään työntämistä, sitten veivät rattaat taas mennessään. Huippu juttu, ei tarvinnut jännätä mahtuuko, kun rattaita siis odotettiin silloin vielä vasta Suomeen saapuvaksi haluamaamme väriä. Liike oli Keravan Pikku Hurmuri. Hyvää palvelua! Jouduttiin heistä riippumattomista syistä odottamaan rattaita alkuperäislupausta pidempään, niin saatiin vielä (edes korvausta pyytämättä) sadesuoja kaupan päällisiksi!

 

Selvästi kalliimmathan nämä ovat carenoihin verrattuna, mutta ne eivät olisi meille mahtuneetkaan, enkä päällekkäin/peräkkäin istuttavia löytänyt sellaisia, joihin olisin mieltynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän ulko-ovi on kiinni mitattuna 78,5cm leveä, asutaan -79 rakennetussa rivarissa. Kahden vaiheilla ollaan edelleen että hankitaanko Bumbleride Indie Twinit vai MB Duetit, mä haluaisin ehkä enemmä nuo Bumbleridet mutta kun mietityttää että mahtuuko ne kunnolla meneen tosta oviaukosta... Meillä tuulikaappi on ihan järjettömän pieni, siinä on ahdasta jo Emmaljungien (Edge) kanssa ja eteinen jatkuu pitkänä (ja kapeana) olohuoneeseen asti. Eli rattaat on pakko säilyttää olohuoneessa tai sitten survoa lastenhuoneeseen. Varastoon meillä ei voi rattaita laittaa kun se on kylmä joten siellä äkkiä homehtuu :/

 

Laskettuun aikaan on vajaa neljä viikkoa että pitäs varmaan oikeesti jo päättää kummat tuplat hankitaan...

Edited by nipsu83

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä suosittelen lämpimästi Duetteja. Meidän rattaat tuli kotiin kun olin synnärillä, hyvinhän sulla vielä on aikaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oviaukko on n. 5 senttiä leveämpi kuin mitä Duetit ovat, ja kyllä mä siihen pari ylimääräistä senttiä kernaasti ottaisin. Voi siis olla, että Bumbleridet ottaa vähän kiinni, vaikka paperilla mahtuisivatkin ihan hyvin mittojensa puolesta. Ja ahtaassa säilytystilassa se kymmenen sentin leveysero on aika merkittävä. Mä säilytän meidän Dueteja kasattuna pystyasennossa, jotta mahtuu paremmin kulkemaan. Niiden kasaaminen ja avaaminen on sen verran helppoa ja nopeaa, että munkin hermoillani sen kestää tehdä. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo mä mittasin tänään ton ulko-oven auki ollessa, 76,5cm kun se ovi ei aukee ihan selälleen kun takana on semmonen stoppari. Eli Duetit tulee meille :) Ajattelin että jos me pärjättäis ilman sitä kovaa koppaa, laittas vauvalle vaan jonkun kantokassin ja sit kuomun eteen vaunuverhon niin suojassahan se siellä on :)

 

Mistä sucré ja Nirppu on tilannu omat Duetit? :) Kattelin että Englannista (pramworld) tilaamalla säästäis pari sataa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tilasin Practical Pushchairsista, joka tosin on ilmeisesti nykyään nimeltään Just Kids Things. Siellä oli silloin vielä parempi tarjous kuin mitä Pramworldissa oli.

 

Meillä ei ole kovaa koppaa, vaan joku pehmeä kantokoppa (Emma varmaankin, jos oikein muistan). Musta se on ollut hyvä ratkaisu, vauva on siellä varsin hyvin suojassa ja kuomussa olevasta ikkunasta näkee, mitä kopassa tapahtuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nirppu, katoinkin tuon toisen kaupan ja näytti ettei siellä myydä enää kuin Baby Joggeria. Tuleeko Dueteissa mukana se turvakaari vai pitääkö tilata erikseen? Entä onko se niiden sadesuoja hyvä vai sopiiko niihin joku muukin tuplarattaiden suoja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now