Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

Mäkin tilasin practicalpushchairista. Turvakaari tulee mukaan. Sadesuoja kokemuksia on tuossa omassa MB ketjussa.

 

Meidän Duettien koppa on just jäämässä pieneksi, se on sitten kaupan. Musta se on ollut hintansa arvoinen helpotus arkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tuli kanssa tuolta practicalpushchairista, tuli nopeasti ja kotiovelle saakka, sillä paketilla mikä me ostettiin tuli säästöä yli 300€ Suomen hintoihin verrattuna. Siellä on myös niitä Duettien villaisia istuinalusia (hinta todella paljon halvempi kuin Suomessa). Meillä oli kanssa tuo koppa ja suosittelen sitä kanssa. Meillä superaktivinen isoveli olisi kyllä ollut niin kiinnostunut sisaruksesta, että olisi kyllä vauvaa onnistunut härkkimään. Nyt niiden kanssa oli tosi helppo mennä ja vaikkapa tuttia asetella, kun vauva oli työntäjään päin ja vauva sai olla ihan rauhassa. Lähes joka kerta, kun olen lasten kanssa liikkeellä kaupungilla käy joku kysymässä mitkä rattaat meillä on (yleensä pienen lapsen äiti ja toinen tulossa). :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan harkinnut tai jopa tilannut Briteistä Baby Stylen Oyster Max -tulparattaita? Ne houkuttelis mua ihan hirmuisesti, mut en sitten oikein tiedä. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heräteostaja, iltaa...

 

Käytiin aiemmin hypistelemässä Easywalkereita BabyStylessa. Nyt tänään käytiin esikoinen matkassa. Esikoinen huusi kuin hyyena EW:n kyydissä ja selkeinä miinuksina pidin sitä "jalkatasoa" (esikoisella sinne on varmaan 20 cm matkaa, näin kärjistäen) ja sitä, että turvakaarta ei saa per tenava (esikoinen tykkää "roikkua" siinä yhdistelmissämme).

 

BabyStylesta iskettiin sitten eteen Bumbleride Indie Twin ja jep, heräteostajalta terveisiä, ne ostettiin heti + kantokoppa. Jotain täälläkin kuvissa näkynyttä väriä (harmaa, punainen tms. sisältä) olisi saanut marras-joulukuun vaihteessa, mutta väri oli itselleni vähän se ja sama, kunhan ei kovin vaalea. Otettiin sitten se, mitä kaupassa oli varastossa eli joku sellainen sinertäväntapainen.

 

Bumbleriden sadesuojasta, se vaikuttaa vähän "hikipussilta"? Emme ole avanneetkaan pakkauksia vielä, mutta jostain googlettelin, että se sadesuoja olisi sellainen läpinäkyvä muovipussi (paremman kuvauksen puutteessa), onko täällä kokemuksia ja mahdollisia muita ratkaisuja?

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jenny-Maria, meillä juuri nuo bumbleriden tuplat, esikoinen nyt 2v7kk ja vauva reilun kuukauden. Esikoinen inhosi yksösrattaiden kankaista sadesuojaa, ja kiskoi sitä aina pois tieltä nähdäkseen paremmin. Tuon sisällä istuu sinällään ihan tyytyväisenä, mutta sitä edessä olevaa "huoltoluukkua" (?) kyllä räplää ja availee. Kyllähän se vähän huurustuu, mutta aukkoja siinä on niin paljon, että happi kyllä sisällä riittää. En tiiä olisinko ostanut tuota sadesuojaa, jos ei kaupanpäällisiksi olisi tullut, mutta oon kuitenkin ollut ihan tyytyväinen. En sitten tiedä miten toimii räntäsateella, jäykistyykö kylmemmillä ilmoilla. Tähän mennessä oon vain ryntännyt sen alakoriin kuivuttuaan rattaiden päällä ensin.

 

Tykkään itse rattaista paljon ja meillä ei vauvalla siis sitä kovaa koppaa vaan meillä jo ollut Oran pehmeä koppa, jonka saa kiinnitettyä rattaisiin papukaijalukoilla. Saa kätevästi nostettua sitten vauvan mukaan kopassa esim neuvolaan ja asukaspuiston sisätiloihin mennessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jenny-Maria; Loistavan valinnan teitte :) ! Meillä Bumblerideissa käytettiin kuopuksen vauva-aikana kahta erillistä sadesuojaa, ihan normaaleita rattaiden sadesuojia (toinen Emmaljungan ja toinen joku Pikku Piia tms.). Sitten kun lapset siirtyivät vierekkäin istumaan hankin Brion tuplasadesuojan. Menee just ja just paikoilleen, suosittelen tutustumaan muiden merkkien tuplasadesuojiin myös, jos löytyisi Brioa reilumman kokoinen. En tykkää sellaisesta "umpio"mallisesta sadesuojasta, siksi tällainen ratkaisu :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän sitä juuri mietinkin, että miten muiden tuplien sadesuojat mahtuvat näihin? Gessleinin yhdistelmissä meillä on se sellainen ns. normaali sadesuoja ja sen tyylinen vähän houkuttaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaako joku sanoa toimittaako tuo practicalpunschair Suomeen Phil&Teds osia myös? Muutamaa tarviketta olisin vailla.

Ne joilla on P&T niin mitä teillä on vaunuissa lämmikkeenä? Eteen menee varmaan lämpöpussi mutta entä taakse?

Onko kellään kokemusta  tästä; http://lekmer.fi/lapset-ja-vauvat/lastenvaunut-ja-tarvikkeet-lastenvaunuihin/lampopussit-taljat-ja-istuintyynyt/cab-on-suojapeite-tuulenpit%C3%A4v%C3%A4-pilkullinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kai se toimittaa, mutta jos olet tilaamassa jotain hyvin halpaa, saattaa postikuluja tulla aika paljon sille tavaralle (tuolla on muistaakseni kiinteät postikulut).

 

Minulla on takana Eisbärchenin iso lämpöpussi. Kyllä se sinne mahtuu, tosin matkustajakin on vielä vajaa 6 kk vanha. Eteen en laita mitään suojaa, kun esikoiselle laitan kuitenkin toppapuvun sitten, kun on niin kylmä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minua alkoi nyt kiinnostamaan nuo bumbleridet ja kävin niitä jo pikaisesti katsomassa babystylessä. Oikeestaan muuten olivat todella hyvän oloiset, kysyisin vain jo tuollaiset omistavilta millainen jousitus on? Voiko ihan huoletta päästellä soratiellä niin ettei vauva pompi kopassa? Noissa brion tuplissa jotka meillä on, ei oikeen muuta hyvää enään tunnu olevan kuin huippu hyvä jousitus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mun mielestä jousitus on surkea. Se on ainut huono asia minkä Bumblerideista oikeastaan keksin. Uskoisin, että soratiellä ei vielä ongelma mutta talvella sellaisella "röpelö"jäällä meno oli kyllä pomppuista. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vinkkaan tänne että laitoin juuri meidän Mountain Buggy Duetien vaunukopan myyntiin tuonne vauvatarvikkeisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jennitys, mun kaveri on tilannut briteistä oyster maxit. Hän on ollut ihan tyytyväinen tuplaratas valintaansa. :) Ja mitä olen kokeillut, niin ihan hyvät ne on työntääkin. Huomattavasti mukavemmat työntää kuin esim Britaxin vastaavat tuplat.

 

Tosin mun mielestä tavarakori on onneton, varsinkin kun alaistujan jalat vie sen lähea kokonaan. Kahden pienen kanssa sitä kamaa saa raahata mukana sen verran, etten itse mielellään kanna kaikkea. Ja yläistuimen ollessa kasvot työntäjän päin ylemmän lapsen jalat on suunnilleen alemman lapsen naamassa. :/ Tilanne ei ole ihan mahdoton noilla lisäpaloilla, jotka nostaa yläistuinta korkeammalle. Alaistuimen kuomu ei ole kovin suojaava, kesällähän se ei haittaa.

 

Mutta täydellisiä tuplia ei ole. :) Ei nuo huonot missään nimessä ole, riippuu mitä vaunuilta haluat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suositelkaa mulle tuplarattaita, jotka täyttäisivät edes jotenkin meidän kriteerit. Kyydissä matkustaa reilu 3-vuotias, sekä pikkuvauva, joten kokoeroa on, mutta koska koiran kanssa on päästävä kunnolla lenkkeilemään ja esikoinen mielellään rattaissa istuu, on tuplat nyt hankittava, sillä mitkään seisomalaudat tms ei meidän teillä toimi.

 

-Sopivat hiekkateille

-Kaksi erillistää kuomua (pakollinen)

-mahdollisimman isot, asustavat autotallissa ja autoon ei tarvitse mahtua

-Mahdollisuus laittaa vauvan koppa työntäjään päin ja toinen paikka naama menosuuntaan (ei pakollinen)

-Isot pyörät (pakollinen)

-vierekkäin istuttavat (pakollinen)

 

Katselin netistä ja Carenan Double Swing sopisi vaatimuksiimme yllättävänkin hyvin, mutta minkälaiset ovat ajaa hiekkateillä ja ovatko muoviset rimpulat, kuten edullinen hinta voisi vihjata? Easy Walker Duotkin voisi tulla kysymykseen, mutta onko muita?

Edited by Girandola

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Minä sanon taas, että kierrä carenat kaukaa! Ne todellakin on muoviset rimpulat ja voin kuvitella miten kamalat ne on hiekkatiellä! 

 

Meillä on easywalkerit ja olen ollu tosi tyytyväinen! Täällä maalla suurin kriteeri oli juurikin työnnettävyys kuoppaisella hiekkatiellä. EW:ssa on isot pyörät ja ovat tosi kevyet työntää! En voi kuin suositella! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Girandola, mä kyllä sun hakukriteereillä suosittelen lämpimästi EW:n tuplia. Olen kyllä kuullut carenoitakin kehuttavan, mutta jos te tarvitsette rattaat jokapäiväiseen lenkkeilyyn niin suosittelen harkitsemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

onko kenelläkään kokemusta Bumbleride Indie Twin-rattaista? Ainakin joku oli tilannu ne. Tarkoitus olisi hankkia nyt syntyvälle kuopukselle ja esikoiselle sisarusrattaat jotta pääsen tuon ikiliikkujan kanssa yksinkin liikenteeseen. :) Ja kilojahan tuolla 1v11kk on jo nyt 14!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä bumbleride tuplat. Hyviä puolia on mm nivelaisa, erilliset turvakaaret, erilliset säädettävät jalkatuet, käännettävä kuomu, jolloin ratasosan päälle voi vauvalle laittaa (muunkin merkkisen) kopan niin että vauvan kasvot on työntäjään päin. Kuomut on suuret, suojaavat hyvin. Kuomun takaosassa on pieni vetoketjullinen tasku, jossa oon pitänyt helposti saatavilla puhelinta, nenäliinoja, avainta.. Etupyörät on myös isot ja kääntyvät, en ole vielä kokeillut niiden lukitsemista kulkemaan suoraan. Kulkevat kätevästi juuri noiden kääntyvien eturenkaiden ansiosta. MUTTA matalalattiabussiin nousu taapero (13kg) ja vauva (5-6kg) voisi olla helpompaa renkaat lukitsemalla, koska tällöin puoltavat voimakkaasti painavamman lapsen suuntaan, kun paino eturenkailla noustessa bussiin. Tämän kun huomioi, onnistuu kuitenkin ilman lukitsemista. Lumessa tai pehmeässä hiekassa/sorassa ei ole tullut kokeiltua. Pienemmistä kynnyksistä/katukiveyksistä menee yli työntämällä, tarvitsematta nostaa etupyöriä ilmaan.

Harvassa vaunussa/rattaassa on noin suuri maksimikuorma (2x20kg ja 5kg tavarakoriin), joten ei ihan heti tule kyllä kilorajat vastaan!

Kysele vain lisää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko istuinosa kuinka leveä? Kun ainakin Mountain Buggy Duet on aaivan liian kapea meidän pojalle. Carena suht ok mutta City Selectit on leveydeltään passeli :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko olemassa mitään fiksuja tuplamatkarattaita? Nyt käytössä on britax b-dualit ja onhan ne isot. Pohdinnassa nyt onkin että mitä otetaan lyhyelle reissulle mukaan. Käytetäänkö b-dualeja vai etsinkö matkikset. Mutta onko tuplamatkikset kuitenkaan käytännölliset tai edes sen verran pienemmät että kannattaa harkita

Share this post


Link to post
Share on other sites

MBD on tosiaan kapea istuinosaltaan, ei tulleet meille sen takia. Bumbleridessa oon käyttänyt Eisbärchenin talvipussia talvihaalarissa olevalle 13kg/90cm esikoiselle eikä tee tiukkaa.

Hankalaa noissa on selkänojan alas laskeminen, se toimii remmisysteemillä, ja on jotenkin aivan jumissa, pitäis soittaa liikkeeseen, että onko vika vai ominaisuus..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä haluan ehdottomasti tandem-malliset ja nelipyöräiset rattaat, jotka mieluusti saisi toimia myös järkevän näköisinä yhden lapsen rattaina. Vauvalle haluaisin vielä ihan kunnon kopan, kun toukokuussa syntyy ja kesällä musta koppa on vain parempi kesäaikaan.

Potentiaalisina vaihtoehtoina näen tällä hetkellä Baby Joggerin City Selectit, Britaxin B-dualit, Babystyle Oyster Maxit ja iCandyn Peach Blossomit/Pearit.

 

Emmaljungan Super Vikingit diskasin tänään pois. Niissä esikoisella jäisi tosi pieni tila kopan ollessa käytössä, koppa tulee lähes naamaan kiinni! :(

City Selectit ja Britaxin b-dualit taas on tosi pitkiä ja se vähän häiritsee. Oyster Maxit ja iCandyt olisi aika saman kokoisia, pieniä, mutta molemmat pitäisi melkein tilata näkemättä livenä missään :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

onko kenelläkään kokemusta Bumbleride Indie Twin-rattaista? Ainakin joku oli tilannu ne. Tarkoitus olisi hankkia nyt syntyvälle kuopukselle ja esikoiselle sisarusrattaat jotta pääsen tuon ikiliikkujan kanssa yksinkin liikenteeseen. :) Ja kilojahan tuolla 1v11kk on jo nyt 14!

Meillä on samantyyppiset Easywalkerit tuplina ja Bumbleride Indiet yksikköinä ja noiden molempien hyvyydestä päättelen Indie Twinitkin oikein hyviksi. :D Tykkään molemmista kovin. Itse en uskaltanut Bumbleriden tuplia edes katsastaa, kun Ew:tkin oli kivat ja tarjouksessa selvästi halvemmat... :rolleyes: Ei ollut varaa ihastua.

 

Se mitä kehotan tarkistamaan on Bumbleriden istumakorkeus. Jos teidän pojalla on leveyden lisäksi pituutta, kuomu voi tulla nopeasti vastaan. Ainakin noiden yksiköissä on selvästi matalampi kuin Ew:ssä. Ei se tosin silti kaikkein matalin ole, mahtuu meidän esikkokin alle, mutta varmistuksen arvoinen asia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^joo, just sain viestin Babytownista, että ko rattaat ovat nähtävillä Turussa ^^ pitääpi siis käydä testailemassa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now