Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

Pitää mennä testaamaan nyt ne Easywalkerit ja Bumbleridet, Carenat jätän suosiolla väliin. Kiitos vastanneille!

 

Saako muuten Bumbleriden kuomun irti tai niin taakse, ettei häiritse jos kyydissä oleva lapsi on jo aika pitkä (n. 95 cm?). Kuomua hän ei tarvisi lainkaan.

Edited by Girandola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin Bumbleriden sivuilla sanotaan, että korkeus istuimesta kuomuun on 22" = n.56 cm. Aika pitkä siis. Mutta mä tiedän tuon asian ens viikon alussa, kun meen tuollaisen 93senttisen kanssa testailemaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Carrus: Kannattaat ehdottomasti hankkia "sateenvarjotuplat", jos tarvitsee paljon reissata täydellä autolla tai ottaa lapset usein mukaan kauppaan! Cosattolla on hyviä tuplia, tosin kaikki sateenvarjorattaat on vähän rimpuloita mutta kyllä mä ainakin olen rimpuloilla päässyt hyvin eteenpäin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävinpä pikaiseen lastentarvikeliikkeessä rataskatselmuksella. Tarkoitus siis ostaa vierekkäin istuttavat tuplat, joissa matkustaisi vauva ja 3 vuotias, muita kriteerejä listasin tuossa mari viestiä taaksepäin. Easy Walkerit ja Bumbleridet olivat molemmat muuten oikein kivat, mutta Bumbleridessä oli aika huono jalkatuki jo noin pitkälle (n. 95 cm) istujalle. Jalkatuki itseasiassa jäi painamaan nilkkaa, mikäli jalkoja ei kunnolla koukistanut ja oikein nostanut jalkatuen päälle. Ei siis oikein kiva. Muuten hyvät ja tilavat, kuomun sai kokonaan irti tai sitten ihan taakse niin, ettei haitannut pidempääkään istujaa.

 

EasyWalkerissa oli hyvä jalkatuki, hyvällä korkeudella noin pitkällekin istujalle, oikeastaan ei niissä ollut pikavilkaisulla mitään huonoa sanottavaa, joten jäivät vakavaan harkintaan.

 

Katsastin myös se Carenat ja totesin saman, mistä monet ovat varoittaneet, että aikamoiset rimpulat ovat. Hyvät jalkatilat tosin pitkällekin ja muitakin hyviä juttuja, mutta tuskinpa niistä meille rattaita tulee kun eivät vakuuttaneet muuten.

 

Britaxin B-Agilet testasin myös. Olivat yllättävän tilavat, oikeastaan paras jalkatuki noin pitkälle ja muuten ei mitään valittamista, mutta pienet etupyörät ei meidän teillä ja talvikelissä ole kovin häävi juttu.

 

Istuintilat leveyden puoleen nyt himpun alle 3-vuotialle oli kaikissa testatuissa suht ok, emme tosin olleet liikenteessä paksussa toppahaalarissa, mutta eikähän sellaisessakin kyytiin mahdu. Talvitakissa ainakin hoikka tyttö mahdui hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^aika jännä noista Bumblerideista, koska käytiin eilen kanssa katsomassa ne, ja jalkoihin jäi todella hyvin tilaa o.O Siis useampi sentti (10?) kun istuskeli siellä kengät jalassa. Ja meillä poika on sen n. 92-93 (arvio) pitkä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika jännä tosiaan, tyttö on ehkä 95-98 pitkä, aika pitkät jalat hänellä tosin on. Olisko siinä Bumbleridessä sitten kuitenkin ollut jotain säätömahdollisuutta jalkatuessa, että sen saisi isommilla vedettyä alemmas ja me ei sitä sitten vaan huomattu kun oltiin niin kiireessä liikenteessä. Meillä tosiaan jalkatuki oli niin ylhäällä, että vaikka tyttö istui ihan ryhdikkäästi istuimessa ja jalat roikkuivat ns. vapaina, meni ne reilusti jalkatuen yli.

 

Netissä muuten tosiaan on juttua, että jalkatuissa olisikin joku säätö, pitää käydä uudelleen katsomassa tai pirauttaa liikkeeseen.

 

Bumbleride muuten vaikutti oikein hyvältä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^kannattaa viel ainakin soittaa/laittaa viestiä. Mun mielestä siin oli se jalkatuen säätö pituudennähdenkin sen ylös/alas lisäksi  :)

Edited by Yazz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy sanoa, että Bumbleride Indie Twin = :lipsrsealed: . Työntömukavuus on jotain aivan muuta, vaikka täälläpäin se tarkoittaa epämääräisiä "teitä" eli koti on maaseudulla. Esikoinen (1 v 8 kk) viihtyy hyvin, eikä toinenkaan (1 kk) ole erityisemmin "valittanut".

 

Kevyet työntää, eikä leveyden kanssa ole joutunut vielä vaikeuksiin missään. Ainoa kysymysmerkki, joka voi olla jossain perheissä haasteena on kovan kantokopan koko, ts. se on aika "kittana" leveyssuunnassa, mutta en sitten tiedä, onko koppa ylipäätään mitenkään erityisen leveä järkevän levyisissä tuplissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko teillä Easy Walker Duon käyttäjillä ollut vastasyntyneellä käytössä aina EasyWalkerin oma kantokoppa, vai oletteko laittaneet vauvan vaakatasoon menevän istuinosan päälle jonkun muun ratasmerkin kopassa tai kantokassissa? Pähkäilen juuri, pitäisikö ostaa vauvalle myös tuo merkin oma kantokoppa vai selviäisikö ilman. Kotona meillä esikoisen jäljiltä on jo Teutonian kova koppa, se ei tuohon mahdu sen verran liikkeessä päästiin testaamaan, toinen kotona olevista on Emmaljungan city (?) koppa. Ei viitsisi enää ostaa lisää, jos pehmeällä kantokassillakin selviäisi.

Edited by Girandola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuplarattaiden hankinta on osoittautunutkin vielä vaikeammaksi kuin olen osannut kuvitella. Eli en osaa millään päättää Mountain Buggy Duetin ja Bugaboo Donkeyn väliltä. Heti kun meinaan tilata toisen, niin tulee mieleen jotain miksi ei ehkä pitäisi. Duetissa houkuttelee lähinnä se, että se on selvästi halvempi. Mutta kuten täällä on jo aiemmin joku kysynyt, niin mitä jalkapeittoa/makuupussia käytätte niissä? Vai käytättekö mitään? Mountain Buggyllahan on myös niitä villaisia istuinpehmusteita myynnissä. Onko sellainen kätevä?

 

Bugaboohonhan saa hyvän makuupussin, josta saa erikseen sekä talvikäyttöön että kevät-ja syyskäyttöön sopivan makuupussin/jalkapeiton, jonka saa napeilla kiinni vaikka vain pelkästään jalkojen päälle tai sen "läpän" kokonaan irti jos se tuntuu liian kuumalta. Vähän typerää, että tuo makuupussi on melkeinpä suurin asia minkä takia valitsisin Donkeyn. Käykö esimerkiksi Ticketin makuupussi tuohon Duetin ratasosaan? Entäs sitten keväällä ja syksyllä kun on liian kuuma untuvapussille? Jotain suojaa tarvitsisi ainakin pienemmälle hänen siirtyessä kopasta ratasosaan. Esikoisella ei ollut keväällä minkäänlaista varsinaista jalkapeittoa, vaan lähinnä peittoviritelmillä mentiin minkä koin hankalaksi.

 

Toinen asia mikä Dueteissa arveluttaa on se, että onko ne oikeasti pitkät? Joutuuko siis esimerkiksi busseissa väistelemään ihmisiä enemmän kuin normirattailla, vaikka työntöaisa olisi painettu alas?

Edited by Paltamo

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla on Dueteissa vauvalla (pian 9kk) jääkarhupussi, se sattuu siihen ihan hyvin ja vyöt on kätevä laittaa siitä läpi, ei valu tai tule liikaa yli mistään. Esikoisellekkin on kovemmille pakkasille sama pussi ja ihan hyvin sopi siihen vielä toppahaalari päällä (ikää nyt 2v 3kk). Meillä on myös nuo MB:n omat lampaankarvat ja nehän tietty istuu kun on tuohon tehty, ovat ihanan lämpöiset ja olleet jo syksystä asti käytössä. Joku okaisempi pussi voisi toimittaa jalkapeitteen virkaa tietty sitten läpimämmillä keleillä. Mä en ole käyttänyt sitä turvakaarta vielä lainkaan, koska esikon on paljon helmpompi kiivetä vaunuihin ilman sitä, ja kuopus on jokatapauksessa vöissä, eikä pääse sieltä tippumaan.

 

Nuo vie bussissa ihan saman verran tilaa pituussunnassa kun meidän Emmaljungan City Crossit,  eivät yhtään enempää. Siinä keskikäytävällä mahtuu hyvin kukemaan ohi, ovat olleet jopa lyhyemmät kuin osa ihan tavallisista yhdistelmävaunuista, kun bussissa ollaan vierekkäin matkustettu. Ja livenä oli hyvin samaa kokoluokkaa bussissa, kuin Bogaboot kun tässä taannoin vierekkäin bussissa mentiin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päädyin sitten tilaamaan MB:n Duetit ja ne lampaantaljapehmusteet lisäksi :) Mulla on esikoisella talvikäytössä Carenan lämpöpussi, joka vastaa aika lailla tuota Eisbärchenin lämpöpussia kooltaan, joten se varmaankin sopii. Pitää sitten katsoa vuoden päästä tarvitseeko esikoinen enää omaa pussia, ehkä olisi vähän turhaa hankkia nyt toinen samanlainen. Nykyisiin vaunuihin ei saanut jalkapeitettä, joten sen vuoksi olisin halunnut sellaisen ihan oikean jalkapeitteen sisarusrattaisiin, mutta eiköhän noilla makuupusseillakin pärjää. Lämpimällä ilmalla on ollut käytössä Eisbärchenin ohuempi neljän vuodenajan pussi, mutta siinä vähän arveluttaa kun ei taida olla mitään tuulenpitävää kangasta. Katsoin postauksen Mamma Miian blogista jossa näytti olevan Dueteissa Oran jalkapeitto käytössä. Ehkäpä tilaan sitten sellaisen sitten ensi syksynä kun molemmat lapset ovat ratasosassa. Kyseisen blogin jalkapeite on yhtenäinen ja käytössä kaksosilla, mutta luulisi, että sellainen voisi toimia vuoden ikäerollakin?

Edited by Paltamo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oiskohan kellään viimeaikaisia kokemuksia Babyjoggerin City Selecteistä..?
Ne on meillä hyvin vahvoilla, kun tässä tuplia mietitään...

 

 

:lipsrsealed: Anerina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä puolestaan olisi etsinnässä puhkeamattomilla renkailla olevat tuplat, jotka mahtuvat bussissa sen portaan taakse. Mitä sellaisia rattaita on olemassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten paljon tilaa vie MB:n Duo ja Duet ja Bumbleride Indie Twinit farkun takakontissa? Mahtuuko ostokset, entä matkasänky ja muutama laukku? Entä onko jollain kokemusta Baby Jogger City Mini tuplista vauvalla ja taaperolla? Onko toimivat, kulkeeko kevyesti näin talvellakin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ainakin meidän Citroën Xsaran takaluukkuun mahtuu Duetien lisäksi noi kaikki, mutta mä pakkaan sen yleensä niin, että laukut yms. on tasaisesti alla ja rattaat sitten päällä. Kevyitä ostoskasseja voisin laittaa hyvin päällekin. Mutta farkkujen takaluukkun koossa on kyllä huimia eroja. Meillä on iso, mutta esim. mun vanhempieni Volvossa on huomattavasti pienempi ja siinä voisi tehdä vähän tiukkaa. Niin ja mä olen superpakkaaja. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bumbleriden tuplat vie ainakin melko paljon tilaa. Varsinkin jos on vauvankoppa, se tarttee irrottaa saadakseen vaunut kasaan (siis ainakin siinä tapauksessa, että se on ratasosan päällä, meillä ei ole sitä bumbleriden omaa koppaa). Mutta en oo ikinä jaksanut laittaa sitä lukitusvipua paikalleen, heittänyt konttiin vain ilman sitä. En tiedä, tulisko eri fiilis jos olisi lukinnut ne. Meillä V70 Volvo. Jos käydään kunnon ruokaostoksilla, harmittaa, jos nuo tuplat viemässä tilaa.

 

Kuomusta: kuomun saa irrotettua kokonaan ja myös työnnettyä taakse. Kuomun voi myös kääntää irroituksen jälkeen toisin päin, jolloin voi tehdä niin kuin me: Oran puolikova kantokassi vauvalla kasvot työntäjään päin ratasosan päällä ja iso kuomu suojana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Nirppu ja Tiitsi! :) Bumbleridet siis tippuu pois listalta, kun tärkeintä meille on että mahtuu reissuille mukaan. MB:t pitänee käydä ite mallaamassa ja pohtimassa miten tehopakkaaja ite on. :D

 

Kokemuksia BJ City Mini GT:istä vauva + taapero -yhdistelmällä otetaan edelleen kiitollisena vastaan! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^suosittelen kanssa testaamaan muksun kanssa MB:t. Meillä esikoinen ei mahtunut niihin leveyssuunnassa istumaan. Hartiat jäi ahtaaksi siin kapeammassa versiossa (en muista tähän hätään kummasta kyse).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duet on se kapeampi versio. Meillä teki tiukkaa jo kesävaatteissa esikoisen (2v 90cm 12kg) kanssa, muuten ne olis ollu varteenotettava vaihtis! Mut nyt mä kaipaisin MYÖS sitä helppoutta laittaa auton perään. Siis eihän nuo mitkään mahdottomat oo, mutta onhan ne isot.. Voi kun baby jogger city selectit olis ollut paremmat työntää, oltiin niin lähellä, ettei ostettu niitä! Ne menis ihan unelmapieneen tilaan!!!!!!!!

Ja mua jo nyt ahdistaa, että kun vauva tuosta vähän kasvaa (nyt reilu 3kk), pitää pikkanen laittaa kasvot musta poispäin istumaan :/

Mä vieläkin jotenkin unelmoin niistä bjcs:istä... Mut ehkä me päästään suoraan takas yksösrattaisiin, onhan tuo esikoinen sitten jo 3v kun vaavi 6kk...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko sanoa että meidän esikoinen 2v 93cm ja 15,5kg mahtuu hyvin Duetteihin toppavaatteissa. Ei se nyt mikään tilava ole, mutta ei mitenkään hankalakaan. ;) Ulkopäikkäreiltään herättyä sanoi juuri "Nukuin hyvät unet."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, esikoinen saa kunnian tulla toppahaalarissa mukaan vaunuja sovittamaan. Pitänee se siis hoitaa ennen kesää. :D Kasvaahan tuo toki ennen ensi talvea, mutta näkeepä edes suunnilleen miten mahtuu. Se kapeus noissa MB:issä mua on mietityttänytkin. Mä olisin niiiiin halunnut Bumbleridet mut pakko vaan luopua sit siitä haaveesta. Vaikka ehkä me käydään niitäkin kattomassa. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tein rattaita valitessa Excel-taulukon niiden mitoista. :lol: Jotenkin se mittojen hahmottaminen on tosi vaikeaa, jos niitä ei pystynyt vertaamaan rinnakkain. Ja kävin kans sovittamassa esikoista Dueteihin. Meillä ongelmana oli kapea oviaukko, josta Bumbleridet eivät vaan mahtuneet millään, eivätkä sen paremmin Donkeytkaan. Muuten meille olisikin varmaan kotiutuneet jommatkummat niistä.

 

Oon kuitenkin ollut MB Dueteihin tyytyväinen, niitä on hyvä työntää ja ne on näppärät liikenteessä. Ainoa ongelma on renkaat, koska niitä pitäisi pumpata, enkä mä ole toistaiseksi saanut niihin menemään ilmaa. Hei Duetien omistajat, onko siinä joku kikka jota mä en tajua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Falskaako sulla ne renkaat? Meillä ei ole kertaakaan tarttenut vielä kohta vuoden käytöllä niitä täyttää. Me saatiin ostettaessa ihan joku MB:n oma pumppu, mutta se on kyllä ihan samanlainen, kun meidän joku Bilteman pumppu, eli ei mikään ihmeellinen. Kyllä niihin siis ihan helposti silloin ilma meni. Noissa MB:ssa ehkä hämää aluksi se kapeus, se saattaa äkkiseltään tuntua lapsen istua kapoiselta kun hartiat ei humpsahakkaan siihen istuimen sisään kuten vaikkapa normaaleissa yhdistelmissä, vaan lapsi istuu ikäänkuin "rattaissa" nojaten selkänojaan. Kun istuinta kallistaa tai laittaa makuuasentoon sopii sinne kyllä isompikin pötköttelemään, ei siis varmaan kovinkaan monen hartiat ole niin leveät ettei sinne sopisi nukkumaan. :) Mä vertailin kanssa ihan mittoina eri vaihtoehtojen välillä just sen vuoksi et livenä en niitä rinnakkain saanu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ilmeisesti, koska ne on tosi pehmoiset ja painuneet ja sen takia raskaat työntää. Mulla on kans se oma pumppu, mut en ainakaan kiireessä saanut sillä menemään ilmaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now