Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

^ Mikä on sun kohtuuhintasi? Mountain Buggy Duetit ainakin täyttää kriteerit, mutta hinnan puolesta sanoisin, että ne on tupliksi keskihintaiset. Ne on joka tapauksessa kapeat ja vierekkäin istuttavat, mahtuvat hyvin farkun perään, menevät näppärästi kasaan ja kulkevat hyvin soratiellä mutta toimivat moitteettomasti myös kaupungilla. Ratasosassa on naama menosuuntaan, vauvalle saa oman vaunukopan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Bumbleridet: erittäin kevyet, kiloraja 20kg/istuin, hieman leveämmät kuin MBD:t (lapsen hartiat jne) ja suht saman hintaiset kuin MBD:t  :) Menee niin hiekalla kuin asfaltilla ja ei huomaa 10kg:n kiloeroa lasten välillä :)

Edited by Yazz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pii, tuossa hyviä malleja jo kaksin kappalein, vierekkäin istuttavista lisäisin ainakin vielä listalle BJ:n City Mini GT double:t, helpot kasata ja menevät pieneen tilaan (jos niin voi tuplista sanoa). Ovat muutaman sentin leveämmät kuin bumbleridet.

 

Bumbleriden kanssa samoihin leveyksiin menee Easywalker (joka lastenturvassa on nyt ainakin alennuksessa). Henkilökohtaisia kokemuksia itselläni on tästä ja voin sanoa että se kyllä vie jonkin verran takapaksista tilaa, mutta kulkee kyllä hyvin soralla. Kääntyy näppärästi kaupoillakin, mutta tietysti ihan joka pikkukauppaan leveyden puolesta ei pääse tai mahdu kulkemaan.

 

Jos haluatte edes harkita päällekkäin istuttavia niin PT:n navigator:t kannattaa katsastaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä Nirppu, Yazz ja anki :)

 

Pitää perehtyä noihin malleihin ja käydä ihan liikkeessäkin testailemassa. Kohtuullisen hintaisiksi tupliksi miellän max ~500e uutena. Ei kellään sattuisi olemaan kokemusta Carenan tuplista?

Edited by Pii

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Noissa kannattaa muistaa, että maksat laadusta ja käyttömukavuudesta (sekä työntäjälle, että lapsille). MB:t tai Bumbleridet on kyllä uusina reippaasti tuon 500€ yläpuolella, mutta käytettynä saattaa löytyä tietysti. Halvemmissa malleissa itse rattaiden materiaali ei ole samaa, joten ne on helposti painavammat ja mahdollisia säätömahdollisuuksia on vähemmän. Ite liikun rattailla niin paljon lasten kanssa, että halusin niin hyvät rattaat meidän tarkoituksiin, kun vain löydän ja MB:n duetteja en voi kun kehua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä muistaakseni pari sivua aiemmin, joku totes Carenoiden olevan kamalat sorateillä... Saatan muistaa väärinkin.

 

Tosiaankin, MBD:t ja Bumblet maksaa uutena n. 800€ plus kantokoppa.

Edited by Yazz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duetit oli jossain just tarjouksessa alle 700€, kun vaan muistaisi missä. :)

 

Muoks. Ozbabyssahan se oli, ja hinta on 674,10€. Vauvan koppa tulee tietty päälle, jos sellaisen hankkii. Me mentiin kantokassilla, kun se käyttöikä on niin lyhyt.

Edited by Nirppu

Share this post


Link to post
Share on other sites

EVO-malli on ainakin ozbabys  :) Mutta tosiaankin, kannattaa käydä paikan päällä kokeilemassa (jos siis mahdollista) eri vaihtoehdot ennen tilausta  :) Mä ainakin istutin esikon istumaan ihan vaunuihin :D

Edited by Yazz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin nyt sitten kuitenkin tuplat, vaikka esikoinen on jo 3v. Se ei kävele tarpeeksi paljon, eikä etenkään oikeaan suuntaan :D

 

Tilattiin Joolzin Geot, joissa tosin esikoinen on lähinnä päässyt istumaan. Hyvä olla kuitenkin optio laskea myös vauva rattaisiin jos on tarvis. Bebe kulkee siis liinassa tai repussa oikeastaan kaikkialle :) ja se alakoppa on hyvä myös tavaran säilytykseen, kun sitähän on  :girl_crazy: oli tosi suolaisen hintaiset, mutta kun oon Joolzeja kuolannut jo pitkään ja ehkä viimeinen vauva ja nyt tuli just toi uus malli ja ja.. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Ykköstupliksi itse haluaisin sellaiset, joissa vauva on kasvot työntäjään, mutta meillä ei vauva ole juurikaan rattaissa, niin noi toimii meidän käytössä oikein hyvin. On näppärät myös yksöismoodissa ja teleskooppivarren ansiosta toimii myös seisomalaudan kanssa hyvin! Nää siis jää meille vauvan ykkösrattaiksi kun tuplia ei enää tarvita :) on kapeat ja turvavyöt on tosi hyvät, ei pääse esikoinenkaan karkuun jos on vyöt kiinni ;) painopiste myös hyvä, pääsee suht helposti kanttarien yli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mei, olen pikkaisen kade teidän Joolzeista. Me ostettiin tupliksi PT Navit, olihan ne paljon halvemmat kuin mitä Joolz Geot. Ihan ok:t, mutta jousituksen puute haittaa tietyissä maastoissa (nupulakivi). Pidän kyllä paljon enemmän meidän Joolz Day yksikkörattaista, joita en suostu hävittämään, hommaan niihin seisomalaudan niin päästään lyheyt matkat taittamaan niillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaanpas ketjua :)

Meille tulee tuplien hankinta ajankohtaiseksi, koska lasten ikäeroksi on tulossa alle vuosi.

Ainoita kriteerejä mitä osaan luetella:

-erikseen säädettävät selkänojat

-helposti liikkuvat myös lumihangessa

-säädettävä työntöaisa

-kevyet työntää

 

Ehdotuksia ja kokemuksia otetaan ilolla vastaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla tulee mieleen bumbleride indie twinit tai sitten mountaing buggy duetit. Molempien työntöominaisuuksia oon kuullut kehuttavan.

 

Itsekin siis tuplaratas asialla täällä liikun. Meillä on tulossa esikoisen ja tammikuussa syntyvän toisen lapsen ikäeroksi 1v9kk ja tuplarattaat on hakusessa. Alustavasti olen miettinyt Phil&Tedsin naveja ja Mountain buggy duetteja. Nyt kuitenkin silmään pisti myös Mountain buggy +one. Onko kellään tuosta viimeksimainitusta kokemusta? Ihan superhankalaa tehdä valintaa, kun hankala arvioida, että nukkuuko se esikoinen nyt vielä toisen synnyttyä kuinka usein päiväunia ja miten paljon sitä pyörii kodin ulkopuolella kahden kanssa jajaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

+ one on hyvä vaihtoehto jos esikoinen ei nuku päikkäreitä, siinä kuulemma paremmin säilytystilaa kuin p&t tuplissa. Uudessa mallissa kuulemma molemmat istuimet kallistuu, mutta vain vähän.

 

Mä tykkään meidän Duetteissa vaikka kuinka, joten tietty kehun taas niitä. Kevyet työntää ja ihanan kapeat! Musta oli vaikeeta ajatella missä sitä pystyy/haluu liikkuu kahden kanssa, mut kun on hyvät rattaat ainakin liikkuminen on helppoa eikä ole sidottu kotiin päikkäriajaksi. Oman jaksamisen kannalta kannattaa nähdä paljon vaivaa esikoisen päikkärien jatkumiselle. Ja noi rattaat mahdollistaa sen, koko päivän mittaiset kaverikyläilyt ja kaupunkiharrastukset. Meillä molemmat nukkuu nytkin samaan aikaan vaikka ikää jo 3v8kk ja 2v1kk ja mulla on hetken rauha! Ja esikoinen mahtuu edelleen esim kaupunkilomalla nukkuu päikkärit rattaissa, vaikka on aika jätti 108cm ja 21kg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisikohan joku auttaa sopivien tuplien löytämisessä vauvalle ja n. 1.5v

 

Tärkeimpänä kriteerinä on että mahtuisivat hissiin jonka mitat on lev. 78cm ja pit. 95cm

 

Lisäksi oltava:

- erilliset kuomut

- säädettävä työntöaisa

- kääntyvät etupyörät

 

Plussaa jos löytyy vielä:

- vauvalle kova vaunukoppa

- istuimet saisi kasvot työntäjään päin

 

 

Mahtaako olla ihan mahdoton löytää sopivia :( tarkoitus olisi kuitenkin ihan ylös asti sisälle tarkoitus päästä purkamatta vaunuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bumbleriden Indie Twinit täyttää nuo vaatimukset: mitat, erilliset kuomut, säädettävä työntöaisa, kääntyvät etupyörät (jotka saa lukittua). Lisäksi on kova kantokoppa. Ainakin tuon kantokopan saa niin, että vauva näkee työntäjän kasvot. En tiedä, saako ratasosaa käännettyä siten, että lapsi näkee työntäjän kasvot.

 

Meillä nämä odottavat vielä käyttöönottoa, joten ei omakohtaista käyttökokemusta (vielä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ 78 sentin alle jää ainakin Bumbleriderit, Mountain Buggyt ja tietnekin noita päällekkäinistuttavia (P&T menee ainakin meidän taloyhtiön pikkuhissihin kulmittain). Hissin pituus saattaa olla se tiukin kriteeri. MB Duetteja kantsii sovittaa, meillä oli vanhassa hississä suunnilleen tuo pituus ja ihan hilkulla saatiin ängettyä. Ihan tarkalleen en muista senttimittaa mutta kuulostaa aika lähellä teidän hissin pituutta. Rattaita saa kivijalkliikkeistä yleensä sovitettavaksi, kunhan vaan tajuaa pyytää :)

 

Ratasistuimet kasvot työntäjään päin voi olla kriteeri, josta joudut luopumaan. Mutta mieluummin se kuin purkamis/kokoamisrumba rappukäytävässä. Kyllä ne 5 kk menee jo ihna kivasti naamat eteenpäin, pääasia että pääsee kämpästä helposti pois :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan superhankalaa tehdä valintaa, kun hankala arvioida, että nukkuuko se esikoinen nyt vielä toisen synnyttyä kuinka usein päiväunia ja miten paljon sitä pyörii kodin ulkopuolella kahden kanssa jajaja.

Mä halusin vierekkäin istuttavat mm. siksi, että saisin molemmat makuuasentoon. Mutta esikko alkoi kieltäytyä päikkäreistä ennen vauvan syntymää enkä muistaakseni ikinä kertaakaan laittanut sitä tuplissa makuulle. Sen sijaan se kyllä nukahti lepoasennossa tai ihan vaan siinä kaltevassa istuma-asennossa aika useinkin. Ei vaan itsepäisyys antanut periksi makuulle. :D Ja nykyään pienempi on kaksivuotiaana samaa maata. Eli siis isomman kanssa voi olla, että jos ei ihan järestään nukuta sitä päikkäreille vaunuihin (joko ei nukuta tai nukuttaa sisällä), se nukkuu kyllä tarpeen tullen istuvammassakin. Tosin meillä ikäeroa reilu 2v ja kokemusten vaihdon perusteella meidän vajaa 2v:t on olleet aikaisia päikkäreiden poisjättäjiä ja useimmat 1v9kk nukkuu vielä.

 

Tuo sucren mainitsema säilytystila kannattaa harkita tarkkaan. Mulle ei mitenkään riittäisi (useimmat?) Phil&Tedsit, kun käyn niin usein lasten kanssa kaupassa ja tuon alakorissa täydet sallitut 10kg tavaraa.

 

Meillä on Easywalkerit, jotka pitäisi mennä Mursukan hissiin leveydeltään mutta pituudelta voisi tehdä tiukkaa mahtua itse mukaan. Ehkä. Muuten voin suositella. Kääntyvät istuimet + kääntyvät etupyörät oli ainakin pari vuotta sitten aika harvinainen yhdistelmä. Bugaboon muistan sellaiseksi, oisko jossain Emmaljungissa. Ja Baby Jogger City Select mutta se vaikuttaa ainakin musta tosi pitkältä tuota hissiä ajatellen.

 

 

Lisään vielä. Mulle tuplat oli alkuun ihan elintärkeät ihan jo siksi, että isompi tosiaan kieltäytyi päikkäreistä mutta oli sit kuitenkin usein niin väsynyt, että nukahti kyllä rattaisiin. Kauppakäynneistä sun muusta "huvista" olisin vielä jotenkin halutessani selvitä ilman tuplia mutta ilman noita esikon päikkäreitä olisi pää hajonnut. No olisi sitä kai selvinnyt kantorepulla mutta usein vauva nukkui jo kun haettiin esikko kerhosta tms., ja itse vaan tykkäsin saada molemmat rattaisiin. Suosittelen siis lämpimästi sellaisia rattaita, joissa molemmat saa tarpeen tullen jotenkin nukkumaan, vaikka ehkä en pidäkään enää täyttä makuuasentoa isommalle ihan pakollisena. Noista Pihlajaisen kysymistä en tiedä miten pystyyn jää, meidän Easywalkereissa ylinkin on melko kalteva, johon 2v nukahtaa ihan mainiosti.

Edited by Onna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bumbleridea ollaan katsottu ja mountain buggejakin käytiin kerran katsomassa, mutta niissä oli kovin kapeat istuimet ja koppakin näytti todella ahtaalle talvivauvalle. Ja pitää nuo p&t:t tarkistaa myös vaikka ensisijaisesti haussa vierekkäin istuttavat.

 

Missä helsingin liikkeessa mahtaa olla paras valikoima esillä olevia tuplia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liikkeessä testattiin Emmaljungan tuplia (mallia en muista), mutta olivat liian leveät, kuomu oli yhteinen (näytti siis hurjan isolta edestä) ja olikohan ratasosakin yhteinen eli pääsevät toisiaan häiritsemään. Juttelin myyjän kanssa liikkeessä ja hän sanoi, että vierekkäin istuttavissa tuplissa kopat on pienempiä, jotta ne eivät olisi liian leveitä. Eli Mursukka, jos haluat isomman, kovan, kopan, joudut ehkä tinkimään leveydestä tai hankkimaan peräkkäin istuttavat tuplarattaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Easywalkerin koppaan mahtui alkutalvesta keskikokoinen puolivuotias lämpöpussiin hyvin topattuna. Pienempi se koppa selvästi on kuin Jovi Aireissa mutta tarpeeksi iso kuitenkin. Bumbleridet on samaa leveyttä noiden kanssa, kai se koppakin siis. Ratasistuimessakaan ei ole tullut ongelmia keskikokoisen neljävuotiaan kanssa, hyvin mahtuu. Ja onhan se kuitenkin leveämpi kuin Mountain Buggyn Dueteissa, johon siihenkin usein sanotaan isompienkin mahtuvan (ei omaa kokemusta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän paksukaisvauva 5kk 10kg mahtui vanupuvussa ja äp-makuupussissa Duetteihin, sitten siirtyikin ratasosaan. :) Ehkä sitä vaan on totuttu nukuttamaan tilavasti, mutta kapealla kopalla pärjäsi oikein hyvin! Ja ratasosalla myös, kapeat tuplat kun helpotti muuta kulkemista niin kovasti. Kyllä ne lapset rattaisiin mahtuu, pääasia että äidillä on hyvä ja helppo kulkea ja kuskata!

 

Mä oon ainakin sellainen tavaroiden mukana kantaja että pakko olla siihen tilaa. Iso hoitolaukku, talvisin jotain päikkärivarusteita, kirjastokassi, ostokset kaupungilta, hiekkalelut, potkupyörä tai kaksi, kestovaipat tms. Musta on kätevää että kaikki on tavarakorissa kun mennään bussiin, välillä käy sääliksi p&t omistajia kun katsoo selkäreppua ja tavaravirityksiä :)

Edited by sucré

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mursukan kriteereihin menee Emmaljunga Double Viking 735 ja Bugaboon Donkey. Molemmissa käännettävät istuinosat. Pituutta en tosin tiedä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä oon kerran nyt liikkunut baby joggerin city mini doubleilla, bussissa+kaupungilla (en edes missään kivijalkakaupoissa) 4v:n ja vauva kanssa. en muuten edes kadu tuplia! ennenkuin oltiin keskustassa, molemmat tyypit veti jo sikeitä. meidän 4v on aika pienikokoinen, ja mahtuu hyvin nukkumaankin-mutta auta armias nuo tuplat tuntuu niin isoilta ja leveiltä.. mietin että  vaihtaisko ne sittenkin johonkin päällekäisiin, joilla olisi helpompi kulkea. riittää nimittäin että vauvan saa makuulle, 4v nyt tarvittaessa torkkuu puoli-istuvasti (esim phil&teds). vai pitäiskö nuo vaan, ei me niitä tarvita kuin reissuilla ja pidemmillä matkoilla, ehkä kerran viikossa. jotenkin se leveys vaan ei tunnu kivalta vaikka onkin alle 80cm, mutta tuplat tarvitaan vielä koska molemmat minit nukkuu, eli lauta ja rattaat ei käy. toisaalta kohta alkaa päiväkotikin, ja varmaan pyrin hoitamaan menot niinä aamuina kun pääsen liikkumaan vauvan kanssa ja isommatkin on jo koulussa sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

piti ihan kirjautua sisään kysyäkseni, että onko jollakin kokemuksia babyland verkkokaupasta? tilasin sieltä bumbleride indie twin tuplarattaat, koska joka verkkokaupasta loppunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now