Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

Ei kellään sattuisi olla kokemusta Out n About Nipper Double v4 tuplarattaista? Ilmeisesti saa vaan Englannista, mutta vaikuttaisi meidän tarpeisiin sopivalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikku hiljaa alkaa täällä olemaan aika, jolloin pitäisi ruveta tuplia katsomaan.

Meillä oli hetken aikaa Carena double swing evo 2- tuplat, mutta eihän se esikoinen niissä suostunut istumaan ja se vaunukoppa oli todella ahdas ja pieni, että ei olisi ollut toivoakaan saada vauvaa makuupussin kanssa sinne mahtumaan muutamaa kuukautta pitempään :dash2:

Muuten noissa vaunuissa oli kaikki mitä vaunuilta toivoin, erilliset kuomut, kevyet työntää, istuimet vierekkäin, erillinen vaunukoppa ja ratasosan pystyi kääntämään naama menosuuntaan ja toisen ratasistuimen selkä menosuuntaan.

 

Tällä kertaa haluan tuplat samoilla ominaisuuksilla, mutta mitä tässä hetken kerkesin vaunu tarjontaa katsoa, niin ahdistus iski kun sen miljoona eri vaunua lävähti näytölle :girl_haha:  -_- ja se myös, että se vaunukoppa on tilava eikä ahdas.

 

Joten teiltä viisaammilta ja kokeneimmilta kysyisin, että minkä merkkisiä tuplia kannattaa noilla kriteereillä lähteä etsimään?

Edited by Vilhelmiina83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Carenan double swing tuplat ja vauva 4kk matkustaa siinä kovassa kantokopassa. Nyt huomasin, että kopan alla jalkopäässä olevista  muovisista "kiinnikejutuista" yksi on katkennut. Isommat lapset oli ilmeisesti mummun heitä hoitaessa leikkineet kopassa lattialla ja siinähän ne kiinnikkeet helposti katkeaa. Kyllähän tuon kanssa pärjää ja sen saa edelleen kyllä kiinni, mutta oltais viimeistään parin kuukauden päästä myyty koppa pois, kun isokokoinen vauva ei siihen enää kohta mahdu. Ostaako sitä enää kukaan, kun on vähän rikki...Nuo kiinnikkeethän on ruuveilla  tai vastaavilla kiinni eli nyt kysynkin, että tietääkö joku, saako noita alla olevia kiinnikkeitä ostettua jostain? Googlella en äkkiseltään löytänyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi..

 

Pikaista apua kaipailen.. kokemuksia Easywalkereiden 2011 Sky- ja nyt uudempien Duo-malleista? Onko radikaaleja eroja, hyviä/huonoja puolia.. menevätkö samalla tekniikalla kasaan janyhtä pieneen tilaan, koottuna taitavat olla samankokoiset :) Lapsien välille tulee 1v8kk ja toivw olisi vierekkäsistä, kapeista ja hyvin kulkevista tuplista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Sky:sta ei oo kokemusta mutta Duoilla on kuljettu pari vuotta. Vertailla en siis osaa, mutta kysy, jos Duossa joku kiinnostaa. :) Itse oon tykännyt kovasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duoihin päädyin.. skyta uudenpi versio pienin mutta oleellisin muutoksin. Enää odotellaan toista käyttäjää ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä tuplissa saa lapset kyytiin niin, että työntäessä lasten kasvot ovat kohti työntäjää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

JoHe,

riippuu haluatko, että se on mahdollista "koppavaiheessa" tai ihan isompiakin lapsia työntäessä.

Meillä sisaruksilla oli Bumbleride Indie Twin, joihin sai kopan kasvot työntäjään päin joko merkin omalla kovalla kopalla, tai irrottamalla ja kääntämällä (erilliset) kuomun ja kiinnittämällä lenksuihin pehmeän kantokopan (meillä oli käytössä Ora-merkkinen). Istuvaa lasta ei niissä saa kuin kasvot menosuuntaan.

 

Ratasvaiheessa jos haluaa kasvot työntäjään (kuten itse olisin halunnut vielä koppavaiheen jälkeenkin), olisi esimerkiksi Ora Land. Ne on verrattain edulliset ja sopivat Suomen vaihtuviin säihin.

 

Mutta nuo Bumbleriden tuplat oli ihanat! Meillä ne ehti olla puoli vuotta, ennen kuin siirryttiin kesällä rattaat+seisomalautaan. Esikoinen haaveilee edelleen kyllä tuplista (ikää jo 4,5v), ja oltu ilman tuplia jo 1,5 vuotta.

 

Niissä oli isot ilmakumirenkaat, pumppailtiin silloin tällöin sellasella lyhyellä (esim motonet) venttiiliin kiristettävällä pumpulla, helppo homma. Etupyörät oli kääntyvät, lukittavissa, mikä olisi ollut hyvä ominaisuus käyttää esim bussiin noustessa..

 

Ne ei kuitenkaan menneet pieneen kasaan, joten eivät mahdu auton pieneen tavaratilaan, meillä

oli silloin Volvo V70, ja sai sinne nyt jonkun kauppakassin lisäksi.

 

Niitä oli kuitenkin ilo työntää ja kätevästi kulkivat säällä kuin säällä..

 

Hankala niissä oli selkänojan nauhasäätö, se jäi joskus jumittamaan.

 

Ostettiin ne PikkuHurmurista, ja loistava palvelu: toimitus maahan viivästyi, joten toivat meille maksutta kotiin asti, kun kuopuksen syntymä lähestyi vauhdilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Meillä oli Teutonian tuplat (olikohan team cosmot?, uutena ostin -11), niissä sai käännettyä ratasosan molemmin päin. Heittoaisaa ei ollut, että lennosta ei vaihto onnistunut mutten kaivannutkaan ominaisuutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saisko emmaljungien double vikingeissa? BJ:n city selecteissä saa sitten kun molemmat on ratasistuimissa tai vaik sais aiemmin niin en joteniin haluis vauvakoppaa laittaa alimmaksi. Nämä tosin peräkkäiset paikat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sit tietty myös Bugaboo Donkeyssa saa kopan ja istuimet kummin päin vain.

 

Mulla oli käytössä aikanaan Obaby Zezu Twin tuplat ja niissä sai kanssa käännettyä istuimet kumpaankin suuntaan. (Esikonen istui yleensä kasvot menosuuntaan ja pienempi minuun päin) En tiedä noiden nykyistä saatavuutta kyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on siis pahat vieroitusoireet ajatuksestakin, että alle kaksvuotias ois rattaissa niin, etten näkis lapsen kasvoja koko ajan :D

 

Ilmakumirenkaita oon oppinut vihaamaan, täyskumiset on paljon mukavammat.  Mahdollisesta autoon mahtumiskoosta on vaikea mennä sanomaan vielä mitään, kun joka tapauksessa neljännen lapsen myötä auto menee pakko vaihtoon.

 

Tuntuu välillä, että mä hukun tähän tuplavaunusuohon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuka osaisi sanoa, miten Bumbleride indie twineissä saisi kuomun toisinpäin? Eli kun vauvalla on pehmeä kantokoppa, niin että kuomu tulisi tosinpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuomu irtoaa tosiaan, mutta kiinnikkeet oli muistaakseni melko syvällä ja vaatii sorminäppäryyttä saada ne sieltä klipsautettua/painettua auki. Sitten kuomun vain kääntää toisinpäin ja kiinnittää takaisin. Meillä myyjä käänsi valmiiksi ostovaiheessa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ oi kiitos! Oisihan ton voinut itsekin tajuta. En vaan hoksannut, että niitä kiinnikkeitä voi väännellä silleen eri asentoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitäpä en enää muistanutkaan, että niitä pitää tosiaan kääntää. Taisivat olla aika jäykätkin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä jokusella ainakin näyttää olevan Bumbleriden Indie Twinit.

Osaisikohan joku sanoa, että onko 2013 mallilla ja vaikka nyt uutena ostettuna (2015/2016?) mallissa jotain eroa?

Löysin alesta yhdet siis ihan uudet, mutta niihin on kirjoitettu oikein perään 2013. Ihmettelen vaan, kun ne on kuitenkin uudet niin miten voi olla 2013..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Argh, mä vihaan tuplavaunuja! Mä en siis vaan tiedä, mitkä ois ne parhaat.

Bugaboot houkuttelis, varsinkin, kun menis myöhemmin sitten varmaan yhdellä lapsella ja jälleenmyyntihinta ois hyvä. Muttamutta, mulla on ollut suht isokokoisia poikia, loppuuko tila jostain suunnasta?

MBDt sais ilmeiseti myös tuunailtua vain yhdelle, mutta se, että ne ei sitten kasassa olekaan kovin pienet ilmeiseti. Lisäksi istuimen kuppimaisuus ja laitojen/turvakaaren olemattomuus häiritsee.

Emmaljungan Double Vikingit ois ehkä, mutta ilmeiseti nekin on suht isot.

Bubleridereit ois viimeisenä ehkä listalla, mutta niissäkin ihan miljoona muttaa.

 

Me vaan tarvitaan sellaset hyökkäysvaunut, et jaksan kulkea niillä säässä kuin säässä pienten kanssa kun esikoista täytyy saattaa eskariin. Mutta kuitenkin tarvis hyvin mahtua autoon koiran ja kassien kanssa. Voi kyllä olle, et tulee hankinnaksi 7 paikkanen auto, mut ei niissäkään ilmeisesti tavaratila mikään ihme ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on BJ:t takabaksissa ja koira vieressä. Nyt on koppa käytössä mut menee sitten vielä pienempään ilman koppaa mutta kuppimallinen istuin ja jättiläiset eturenkaat puuttuu. Olisi omalle kohdalle toivonut ilmakumeja ja niistä tulevaa pehmeyttä tai jousitus ois ollu kiva mut toistaiseksi en ole keksinyt parempiakaan ja mies varmaan sais slaagin jos haluisin vielä uudet muut :D nää kyllä menee eri kokoonpanoilla hyvin ja toisen lapsen voi jättää paikkoineen pois. Plussaa vielä seisomalaudasta joka voi olla paikoillaan kun kasaa.

 

Ei kyllä ole kunnon hyökkäysvaunut ja haastavaa joskus päästä terävien reunojen esim. korkea kynnys yli jos ei ole tarpeeksi vauhtia ja lasti on täys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugaboot tiputettu listalta, liian monissa paikoissa sanottu, että ovat kauhean kapoiset ne istumapaikat.

 

mungopapu; Oliko sun viesti mulle tarkoitettu? Mä en suostu siis ees ottamaan muuta kuin vierekkäisiä, peräkkäin ja päällekkäin olevat istuimet on ihan nou nou. Noi yhdelle lapselle tuunattavat on siis sellaisia, et sen toisen istuinosan tilalle voi ostaa ns.ostoskorin :D

 

Emmaljungalla ois kivoimpia kuoseja... Täytyy seuraavaksi varmaan lähteä mittanauhan kanssa kiertämään kaikkia ovia mitä talosta löytyy, varmuuden vuoksi :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vierekkäisissä emmaljungan systeemissä saanee myös vaihdeltua maisemasuuntaa ja isompi lapsi saattaa sellaista kaivatakin. Koeajolle vain niin ehkä selviää tuntumat paremmin ja näkee millaiseen nippuun rattaat menevät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Oliskin koeajon mahdollisuus niin helpottais asioita, mut lähimmät liikkeet, mistä löytyis tuplavaunuja on yli sadan kilsan päässä. Läheisessä liikkeessa on kyllä Emmaljungan Vikingit, siis yksösvaunut, niissä on ilmeisesti se kopan kiinnitys ja osa muista perusjutuista ihan samoja kuin Doupleissa, aattelin niitä mennä testailemaan. Lisäksi yhdessä blogissa oli hyvä pointti siitä, että jos tarvii lisäksi yksösvaunuja, ni ei tarvis sit ku ostaa toi Emmaljungan Viking runko lisäksi, ni vois tarpeen tullen vaan siirtää kaksostenvaunuista kopan/ratasosan niihin. Meillä kun on rajallinen määrä säilytystilaa, niin pelkkä runko ois helpompi pitää täällä kaksostenvaunujen lisäksi kuin säilyttää noi meidän Oran Jovi Airit kokonaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No joo, ei sitä huviksi sellaista matkaa ajele. Hyvää tuuriakin vaatis et jollain olisi lähellä just samat menopelit, jota pääsisi hypistelee. Voihan liikkeestä vielä kysyä onnistuisiko sinne saada noi tuplat koeajettavaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now