Siona

Tuplarattaat

1062 posts in this topic

JoHe, Mountain Buggyn Duetit (ne yksöisvaunuiksi tuunattavissa olevat) on istuinosaltaan suunnilleen saman levyiset kuin Bugaboot. Duot on sitten leveämmät, mutta jos Bugikset on pienet, ei kannata Duettejakaan harkita. Meidän kapea pojanluikkumme meni niihin 3-vuotiaaksi, mutta sen jälkeen alkoi tehdä tiukkaa talvivaatteiden kanssa.

 

Bumbleriden Indie Twinissä oli ainakin pari vuotta sitten markkinoiden suurimmat istuimet ja isoin painoraja. Ja ne on kuulemma erinomaiset työntää. Meillä ne ei mahtuneet ovesta (joka osoittautui normaalia kapeammaksi), muuten ne olis olleet vahva ehdokas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaahas. Sitten mennään pohdinnalla Emmaljungan douple vikingit tai Bumblerider indie twin. Phuhhuh.

Mua kiinnostais juosta vaunujen kanssa, mahtaakohan kummatkaan noista soveltua siihen mitenkään? Tai juosta ja juosta, hölkätä lähinnä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut nyt käytössä muutaman viikon Emman Jule Twinit ja ajttelin kertoa kokemuksistani. Kyseessähän on tuplien halpisversiot ja me saatiin nämä hyväkuntoiset yksilöt lähes ilmaiseksi, viidellä kympillä. Haaveilin alunperin ihan toisenlaisista kärryistä, päällekkäin istuttavista Phil&Tedseistä, ja olin koko ajan myymässä näitäkin ennen kuin kokeilin. Ja olen todella positiivisesti yllättynyt! Rattaat kulkevat tosi näppärästi vaikka ovatkin isot ja kääntyvät yhdellä kädelläkin ihan tuosta vaan. Ei ole lumi tai loska pagemmin haitannut. Mä olen myös pitkä, joten on kivaa ettei jalat kolise sinne alas kun työntää. Meidän reilu 90-senttinen kolmevuotias mahtuu talvitamineissaan helposti kyytiin ja vauvakin asettuu Emman kantokoppaan kivasti. Huonoa on se, että kärryt eivät mahdu meidän autoon (mutta toisaalta tärkeintä tällä hetkellä onkin se että voimme kärrytellä ulkona kotikulmilla) ja kuomu on yhteinen. Työntösuuntaa ei myöskään saa muutettua mutta tämä ei mua haittaa. Ja ihan superidioottimainen ominaisuus on se, että kärryjen levein kohta on semmoinen naula/tappi, jota käytetään rattaiden kokoontaittamisessa lukitukseen. Mä olen saanut tällä tapilla repäistyä palan pois meidän ulko-oven karmista, kun kurvasin liian läheltä :o:D Isothan nuo kärryt ovat, vaikka ihan kivasti mahtuukin ovista ja kauppojen käytävillekin kulkemaan. Mutta ottaen huomioon että maksettiin niistä naurettavan vähän (olisin voinut maksaa kyllä vähän enemmänkin tämän kokemukseni perusteella) ja että tuplien käyttöaika ei meillä ole varmaan kauhean pitkä koska esikoinen on jo kohta kolme, niin ihan loistopelit :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me hankittiin noi Joolzin Geot kuopukselle (sain tilattua hollantilaisen kaverin kautta, koska nämähän OLI SAATAVA :D ) . Oikein kivat ja nätit rattaat :girl_in_love: Meillä lapsilla oli aika lailla ikäeroa, mutta ajattelin, että voisi silti olla kätevää olla rattaat, joihin saa tarvittaessa molemmatkin. Esikoinen oli siihen aikaan vielä sellainen vilpertti, että helpointa oli liikkua niin, että hän oli rattaissa. Noh, ei tämä meidän toinenkaan lapsi ollut vaunuissa tai rattaissa viihtyvää sorttia, joten käytettiin niitä lopulta lähinnä yksöisvaunuina, joskus laitoin vauvan alakoppaan nukkumaan, kun oltiin jossain reissussa :)

 

Mutta siis käytännössä toimii myös yksöisrattaina oikein mainiosti ja siksi halusin nämä pitää joka tapauksessa. Rattaat on kapeat ulkomitoiltaan, mutta niihin mahtuu silti isompikin lapsi. Toimii myös kaksosilla, kun niihin saa kaksi vaunukoppaa myös. Säätöaisa säätyy pitkälle, joten toimii myös niiden oman seisomalaudan kanssa, mitä onkin tullut käytettyä kyllä. Mun mies valkkaa aina nämä, kun saa tarpeeksi pitkäksi aisan, että mahtuu kävelemään ilman että jalat potkii rattaisiin. Hissiä ja muita ahtaita paikkoja varten menee tosi tosi lyhyeksi, mikä on ihan jees silloin kun koko poppoo tunkee kerralla hissiin  :girl_crazy: Se tavarakori on ihan kiva ja hauska, mutta ei mun kyllä ole sitä käytännössä tullut otettua irti, vaikka se toimii ostoskassinakin. En mä muutenkaan käytä koria kaupassa. Mut se optio sitten kuitenkin on. Kasaaminen on helppoa ja menee kasaan vaikka penkki olisi kummin päin vaan. Meille olikin yks tärkein kriteeri, että istuin olisi kasvot työntäjään päin. Nyt varmaan aletaan siirtyä matkarattaisiin, kun ei käytetä rattaita enää niin kauhean ahkerasti ja rattaita en aio sentään hillota siltä varalta, että joskus tulisi vielä iltatähti  :grin: Ostaisin uudestaankin! 

Edited by mei

Share this post


Link to post
Share on other sites

JoHe - ihan mielenkiinnosta, mihin malliin päädyitte? Meillä olis tulossa 1v9kk ikäeroa ja pitäis varmaan jotkut tuplat hankkia ja sinulla näytti olevan samoja kriteereitä kuin itsellä :) Mitään ei ole työnnelty ja hankintahan olis edessä vasta loppusyksystä, mut pitäähän näitä pohtia ajoissa... :lol:

 

Donkeyt on kyllä vielä harkinnassa, kun tuskin kamalasti yli 3v tarvitsee enää työnnellä ...vai tarvitseeko?

Share this post


Link to post
Share on other sites

stina - Meille kotiutui Emmaljungan Double Vikingit 735n rungolla. Eteisen ovi paljastui 74,6cm leveäksi ja oon aina salaa haaveillut saavani Emmaljungat, siinä tais olla ne ratkaisevat kriteerit lopulta :grin:

Muuntelumahdollisuus, hyvä takuusuoja ja hyvät jälleenmyynti mahdollisuudet houkutti myös. Onhan nuo myös kevyet, ketterät, hyvät työntää hiekallakin. Oon ainakin vielä tyytyväinen. Juoksemaan en noiden kanssa kyllä lähtis kuin tasaisella asfaltilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvältä kuulostaa! :) Mitä huonoja puolia löytyy? Sopiiko pitkälle työntäjälle, koliseeko jalat? Saako istuimet kokonaan makuulleen? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos on kaks istuinta, ne saa makuulle kokonaan kummin päin vain. Mutta meillä on nyt vaunukoppa toisella puolella ja silloin viereisen istuimen saa kokonaan makuulle vain, jos istuin on kasvot tulosuuntaan. Mä olen hukkapätkä, niin oon vähän jäävi sanomaan jalkojen kolinasta, mutta ainakin yläasennossa aisa on mun näkökulmasta järkyttävän korkealla. Mun isä ja mies noita ovat tyntäneet vasta hetken, kummallakin mittaa noin 185cm, eivätkä ainakaan heti sanoneet mitään huonoa, tiedä sitten kun ne aktiiviseen käyttöön tulee.

 

Tähän mennessä ainut, mikä ärsyttää, on se, että noihin joutuu ostamaan kaikki lisätarpeet erikseen. Siis hyttysverkon, sadesuojan, jalkapeiton yms...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi hittolainen mikä viidakko tämä tuplaratasmaailma :girl_prepare_fish: Jonkunlaiset kahdenistuttavat kärryt siis olisi tarpeen, mutta millaiset... Auttakaa!

 

Meillä siis lapsille tulee ikäeroa 2v 8kk ja esikoinenkin nukkuu edelleen päikkärinsä vaunuissa. Hisseihin tai busseihin ei tarvitse mahtua, mutta yhdelle muunneltavissa olevat kiesit kiinnostaisi siinä mielessä, että muuten käyttöikä jää varmaan aika lyhyeksi. Matkoilla kuitenkin esikoinenkin tarvinnee rataskyytiä vielä jonkin aikaa. Hän on tosi pieni ikäisekseen (n 80 cm ja vajaa 11 kg). Mutta en nyt jotenkaan käsitä, että olisiko päällekkäin vai vierekkäin istuttavat versiot meille paremmat. Phil&Tedsit kiinnostaa siinä mielessä, että olisivat hyvät matkarattaat sitten yhdellekin myöhemmin, mutta suostuuko siellä alla joku yleensä istumaan? Ja arkikäytössä vierekkäiset olisivat kenties kätevämmät ja molemmat saisi nukkumaan niihin paremmin. Mutta niin, mistä pirusta mä tiedän, että mitä ostaa???

Edited by Mrs Willow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kuukaus enemmän ikäeroa ja halusin näppärät kärryt. Phil & Tedsit kiinnosti mut mietin et tila oli pienehkö eikä kaltevuutta voinut säätää samalla tavalla. Toiseksi halusin et vauvan voi nähdä halutessaaan ja on kuitenkin säältä suojassa.

 

Meille kotiutui Babyjoggerin City Selectit ja joskus molemmat nukkuu ja saa tyypit laitettua napit vastakkain halutessaan. Toisen istuimen voi jättää poiskin eli toimii yhdelläkin. Mitä kaipaisin, no ilmakumeihin ja kolmipyöräisiin tottuneena niin noi on vähän jäykät ja kahdella on joskus vaikea (isompi edessä) päästä kanttareista yli mut ihan jees. En olisi itse raskaita tuplalevysiä jaksanut noin paljoa kun koiran kanssa kilsoja kertyy varmaan enemmän kuin toisille.

 

Kokeilemaan vaan ja kyselee :) maasto-olosuhteet ehkä eniten vaikuttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kokemuksista Lala123! Mahtuuko teidän rattaissa siis hyvin molemmat lapset nukkumaan samaan aikaan? Missä asennossa parhaiten, istuimet vastakkain juuri? Noiden rattaiden ehdoton plussa olisi kyllä tuo, että olisi kätevät myös yhden lapsen kanssa. Kulkevatko muuten hyvin talvikelillä? Jos nyt asfalttitiestä puhutaan.

 

Nämä käyttäjäkokemukset on kyllä niin tärkeitä, koska eipä ne rattaiden kuvauksista tai myyjien puheista käy oikeasti ilmi, että mitkä ovat menopelien hyvät ja huonot puolet. Tällä hetkellä mulla on harkinnassa seuraavat vaihtoehdot:

 

- Bumbleride Indie Twin

- Babyjogger City Select

- Mountain Buggy Duet

- Britax B-Agile Double

 

Noista Bumbleridet olisi varmasti parhaat jokakelin kärryt, joissa päikkärit onnistuisi hyvin. Muut on puolestaan vähän pienempiä ja siten ehkä kätevämpiä matkustaessa. Babyjoggereihin ja Britaxeihin saisi meidän Britaxin kaukalon kiinni, mutta en nyt tiedä onko se niin tähdellistä, kun meillä on jo kotona yhden lapsen istuttavat kärryt, joihin kaukalon saa. Lyhyet kaupunkireissut ym esikoinen kyllä kävelee, jos autolla ollaan liikenteessä, joten tupliin ei välttämättä kaukaloa ees tarvitsisi saada kiinni. Ja Babyjoggerit on noista ainoat, jotka olisi järkevät myös yhden lapsen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ mahtuu nukkumaan samaan aikaan kuopus ylhäällä ja esikoinen alhaalla penkit työntäjään päin ainakin. Muuten ei olla taidettu kokeilla nukkumista ja tuossakin tuli säädettyä jalkatukea et sai esikoiselle sopivan makuuasennon, kuopus oli maksimi makuulla ja tämä siis ratasistuimilla.

 

Talvella menee mut kun oli tottunut Gessleinin kolmipyöräsiin ilmakumeilla niin ei nyt vastaavat kuitenkaan mut ihan ok. Tosin Espoossa suht hyvin oli aurattukin. Me liikutaan säällä kun säällä koiraa ulkoiluttamassa. Tykkään et noissa on hyvä suojaava kuomu.

 

Me ei ostettu adaptereita kun autossa on Britaxin vanhat matkikset ja ne on kans mökkirattaina ja kylässä käydessä käytössä. Ilmakumit ois jees mut toki ikävämmät jos puhkeaisi kumi kahden kyytiläisen kanssa. Ehkä meile sattuu vain huonoa tuuria yhden hengen rattaiden kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now