N_D

"Facebook-kaappi"

168 posts in this topic

Täällä on ketjuja siitä miten raskaudesta ja vauvasta kerrotaan tulevalle isälle, isovanhemmille jne.

 

Tällä facebook-aikakaudella kiinnostaisi kuitenkin tietää, että miten te ihmiset olette "uutisoineet" raskauden facebook seinällänne? Tälläsittekö vain ultrakuvan näkyviin vai tuliko tilapäivitykseksi jokin aiheeseen liittyvä runo?

 

Kertokaas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Silitti kohtalon kulkua enkelin siipi,

onnenovesta hiljaa kun luoksemme hiipi.

Kauneinta keinoa kaikesta käytti,

hartaimman toiveemme todeksi täytti.

Tekee enkeli tullessaan ******* isän,

antaa minullekin äiti-nimilisän.

Muuttaa varmasti pienoinen elämäämme,

jos kaikki hyvin menee, maaliskuun lopussa

sen pienen ihmeen näämme. ♥ :)"

 

 

Tuollainen värssy tuli itse laitettua. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käyn muutenkin harvoin tekemässä facen päivityksiä, joten odotuksesta ei ole tullut laitettua tietoa ja niin taidan asian pitääkin. Eli vielä ollaan visusti kaapissa ja pysytään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä laitoin ultrakuvan facebookiin näkyville. Sitä ennen olin saattanut vihjaista statuksessa raskaudesta mm. päivityksellä 190 päivää jäljellä ja hehkuttamalla kuinka onnellinen olenkaan nyt. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

itse ehkä tulen kaapista vasta kun ollaan äippälomalla.. hieman epävarman alun jälkeen ja muiden koettelemusten vuoksi on tuntunut etten halua kovin aikaisin kertoa kaikille..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää onkin ajankohtainen ketju, juuri itsekin tätä mietin että millä tavalla sitä voisi asiasta ilmoittaa. Mä en kyllä millään muista miten viimeksi ilmoitin, vai oliko koko naamakirja silloin edes niin edistynyt että sinne sai statukseenkin laittaa mitä huvittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä laitoin rakenneultran jälkeen näin: 21+0. Meni tovi ennen ku eka uskalsi kysyä, että onko tää sitä mitä luulen :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä laitoin päivityksen vasta vauvan syntyästä, kaverit kuitenkin tiesivät asiasta tosielämässä jo rakenneultran jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen ajatellut,et joko en julkista asiaa siellä ollenkaan ennen vauvan syntymää tai sit julkistan asian jollain tavalla sit kun jään äippälomalle.. Itse en osaa ultra-tai masukuvia sinne laittaa,koen ne sen verran yksityisiksi,et naamakirjassa on niille liikaa silmäpareja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häät rv 14+3 ja muutamaa päivää häiden jälkeen laitoin profiilikuvaksi hääkuvan, johon mahan kohdalle tägäsin "Vauva Sukunimi" :grin: . Siitä sen aika moni hoksasi, mutta monelta jäi kyllä huomaamatta kanssa. Sen lisäksi olen pari raskauteen viittaavaa statusta laittanut, ja niiden perusteella sitten muutama lisää on valaistunut. En tiedä, tohtisiko sitä sitten rakenneultran jälkeen laittaa ultrakuvankin, jotenkin ajatus vähän tökkii, että ehkä ei kuitenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä laitoin silloin kun jäin kesälomalle että nyt kesäloma, sitten reilu kuukausi töitä ja sitte alkaa loma joka loppuu 20.7.2012. Sitä ennen en oo laittanut mitään kuvia tai mitään, joskus tilapäivityksessä on ollut jotain onnellisuusjuttuja (esim. rakenneultran jälkeen), mutta niistä ei oo voinut kyllä päätellä mitään jos ei ole tiennyt mun olevan raskaana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nykäsin rakenneultran jälkeen kuvan näytille, mutta lähipiiri toki tiesi ennestään että eipä tuo tainnut kummastuttaa kun sellasia ihmisiä kenen kanssa ei olla niin kovin tekemisissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä hyppäsin kaapista ulos siinä puolivälin tienoilla. Pitkään mä sitä mietin, että tuunko ollenkaan, mutta tulin siihen lopputulokseen, että parempi tulla itse kuin että joku "vahingossa" asian siellä paljastaisi. Sen jälkeen en olekaan sitten asian tiimoilta facebookiin mitään päivittänyt ja ihan tarkoituksella. Mitään ultrakuvia en todellakaan laittaisi sinne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultrakuvat koen jotenkin liian henkilökohtaisiksi facebookiin (vauvaparka ei edes tiedä joutuneensa kuvatuksi, eikä muutenkaan ole ultrassa vielä "valmis"), mutta siinä vaiheessa, kun maha on alkanut oikeasti jo näyttää vauvamahalta eli mulla vasta reippaasti rakenneultran jälkeen, olen laittanut kuvan, jossa tuleva isukki silittelee masuani. Siis ei mikään varsinainen masukuva siinä mielessä, että ihan normaalivaatteet päällä ja julkisella paikalla otettu kuva, eli miksei fb-kaveritkin saisi nähdä sen mitä kuka tahansa vastaantulijakin. Rakenneultran jälkeen jo mies laittoi omaan fb-statukseensa maininnan tulevasta pojasta ja lasketusta ajasta. Suunnilleen puolivälissä raskautta siis vasta tultiin ulos "Facebook-kaapista", mutta kyllä läheisemmät ystävät ja sukulaiset saivat toki tiedon raskaudesta jo heti niskaturvotusultran jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen Naamakirjakaapissa (kaksi FB-kaveria tietää) ja olen tässä miettinyt monenlaisia kaapistatulemistapoja...

 

- Rakenneultrasta kasvokuva, jos saa, profiilikuvaksi.

 

- Mahasta kuva profiilikuvaksi kun se on kasvanut vauvamahaisen pyöreäksi.

 

- Ihan ohimennen vuodattelu mitä kaikkia ihania vauvanvaatteita sitä on tullut ostettua.

 

- Kuvia vauvanodottelukäsitöistä. Jossain vaiheessa joku saattaisi tajuta.

 

- Äitiyslomallejäämisstatuspäivitys (ihana sana ).

 

- Ammatinvaihdos tyyliin "Domestic Engineer", "Personal Assistant: Baby [sukunimi]"

 

- "Terveisiä synnäriltä. T: maailman ihanimman lapsen tuore äiti" - statuspäivitys.

 

Sitten pitäisi miettiä miten tulee henk.koht. blogissaan ulos kaapista. (Bloggaan täällä toki, mutta jo ihan siksikin, että voi olla kaapissa ja silti höpistä vauvajuttuja. ) :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä laitoin 13. viikolla nt-ultrakuvan sinne seinälle näkyviin. :) Mulla on Facebookissa kavereina vain ns. "oikeita" kavereita, tuttuja ja sukulaisia, joten yli puolet tiesi asiasta jo. Innoissaan kaikki olivat silti kun pääsivät kuvan näkemään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse tein vähän samoin kuin Aamuaurinko, vaikkakin tosin paljon myöhemmin. Viimeisen kolmanneksen alkaessa laitoin kuvan itsestäni (en profiilikuvaksi, vaan kansioon) ja siihen mahan kohdalle lisäsin pikkuisen. Vaikka tosin kuva ei kyllä jätä paljon arvailujen varaan enää, vaikkei siihen olisi mitään kirjoittanutkaan. :grin:

 

Musta olisi outoa laittaa ultrakuva profiilikuvaksi. Tuossahan kuvassa on kuitenkin ihan toinen henkilö, kuin minä itse. :huh: Enhän laittaisi kenenkään muunkaan kuvaa tuohon, niin miten pikkuinen eroaa näistä muista.

 

Toinen mitä en itse tekisi, on laittaisi kuvaa itsestäni isoine mahoineni profiilikuvaksi. Ymmärrän kyllä miksi joku näin tekee ja se on ihan ok ja oma valinta. Satun kuitenkin tietämään, että joillakin fb kavereillani on vaikeuksia saada omia lapsia, enkä halua suotta lisätä pahaa mieltä, kun kyse on noin pienestä jutusta (siis minulle, se voi olla suuri asia heille). Halutessaan he voivat piilottaa kommenttini, mutta profiilikuva on ja pysyy. En tahdo että heidän päivä menee pilalle pelkästään mahani katselusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin NT-ultran jälkeen status-päivitykseksi "jumps...jumps...<3", ja kyllä kaverit siitä hoksasivat, missä mennään. Ajattelin, että tulemalla fb-kaapista, mun ei tarvitse soitella jokaiselle kaverille erikseen, kun asutaan kuitenkin niin kaukana toisistamme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin nt-ultrakuvan omaan kansioon "salamatkustaja" ja silläpä se oli selvä sit niilekin jotka ei vielä tiennyt. En usko että laita enempää kuvia, juurikin tuon vauvan oman yksityisyyden takia, tuosta nt-ultrakuvasta nyt suurin osa ei edes tajua että mikä sitä vauvaa edes on. Eli voi olla ainut kuva meidän vauvasta joka facebookiin edes päätyy.

 

muoks. Itse kokisin ahdistavaksi ja ehkä loukkaantuisin jos tietäisin oman äitini julkaisseen minun kuvia kun olin vauva ja lapsi, ilman lupaani. Ja muutenkin ne kuvat päätyy minne lie, ja on facebookin omistuksessa sen lisäyksen jälkeen niin..

Edited by Keelya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä laitoin viimeks remppakuvan joskus rv 23, josta moni bongasi masun. Sen jälkeen taisi olla muutama päivitys tyyliin 100 päivää jäljellä, äitiyspakkaus saapui, äitiysloma alkoi. Ihan läheisimmät saivat syntymästä tekstarin ja samaan aikaan laitettiin fb:hen viesti myös. Halusin mieluummin laittaa sinne tiedon itse kuin että alkaa tulla onnitteluja ensin muilta.

 

Tällä kertaa olen ajatellut lisätä perhetietoihin, että odotetaan vauvaa. Joskus rakenneultran jälkeen taas siis.

 

Pidän siis suht matalaa profiilia, mutta en toisaalta halua kokonaan salaillakaan, kun onhan tää nyt melkoisen merkittävä osa mun elämää. girl_smile.gif Lisäksi fb on mulle aika tärkeä yhteydenpitoväline kauempana asuvien sukulaisten ja ystävien kanssa, jotka mielellään näkevät ja kuulevat, miten esikoinen kasvaa ja miten vatsa paisuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keelyan viestiin liittyen lisään vielä, että yritän valita kaikki kuvat niin, ettei haittaa, vaikka ne päätyisivät minne. Toivon toki silti, että ne pysyvät vain omalla fb-sivullani ja kavereideni nähtävillä. Pidän aika tiukat yksityisyysasetukset.

Nyt olen lisännyt lapsesta aika paljon kuvia, mutta mitä isommaksi hän kasvaa, todennäköisesti vähemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisesta laitoin nt-ultrakuvan ja pari masukuvaa facebookiin esille joskus lähellä rv12. :)

 

Tämän pikkukakkosen kohdalla jää sitten nähtäväksi mitä teen...varmaan samalla tavalla kuvien kanssa tai statuspäivitykseen laitan jotain "ilmiantavaa" ;) Olettaen, että kaikki menee hyvin. Sitähän ei koskaan tiedä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen miettinyt kans tätä facebookissa ilmottamista.

 

Joku runo vois olla aika ihana. Ultrakuvaa mietin ensin, mutta jotenki se ei enää tunnu hyvältä ajatukselta...

Täytys vissiin kertoa ensin vanhemmille ja sukulaisille, ennenku alkaa facebookissa ilmottelemaan. Äiti ei varmaan tykkäis, jos kuulis homman facebookista :DD

 

Jos jollakin on noita kivoja runoja, niin vois tänne vaikka laittaa, ehkä sitten joskus np-ultran jälkeen. (Iiks, se on jo ens maanantaina..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now