Sign in to follow this  
Followers 0
Nelli07

Mitkä kengät lapselle talveksi?

87 posts in this topic

Ompa muuten jännä, miten Vikingin goretexeissa on on eroja: välikausilenkkarit (pienellä varrella) oli tosi kapeat ja kun olivat jäämässä pieneksi niitä ei meinannut saada millään jalkaan. Meinasin jo että nyt tuli vikaostos tehtyä (kun ostin Vikingin talvigoret melko pian noiden vk-lenkkareiden jälkeen kun olivat alessa), ettei tuo lesti sovi meidän pojalle. Vielä mitä, nuo Vikingin talviversiot on todella leveät! Ne sujahtaa helposti jalkaan ja ovat ainakin tähän asti (parin viikon käyttökokemuksella) hyvät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnittelin ostavani pojalle talveksi Kuomat ja jotku Viking goretexien tyyliset, mutta lueskeltuani aiheesta enemmän taidan jättää nuo goret ostamatta. Ostettiinkin pojalle Anton&Ninasta Kavatin winter boot defenderit. Liikkeessä kokeiltiin kokoa 21 ja sopi hyvin ja poika pystyi kävelemään hyvin. Mentiin sitten kotiin ja kokeiltiin villasukan kanssa, mutta eipäs se kenkä mahtunutkaan pojan jalkaan. Pojan jalka mahtui kenkään vain puoliksi mutta siihen se sitten jäi ohmy.gif Vaikka kuinka väkisin yritin änkeä niitä jalkaan niin ei onnistunut. Siis otettiinko me liian pienet kengät vai onko pojan jalka vain väärän mallinen noihin kenkiin? Olivat nimittäin todella mukavan oloiset ja lämpimät, hamittaa. Seuraavana päivänä lähettiin takas liikkeeseen palauttaan ja kokeilemaan numeroa isompia mutta kokoa 22 ei ollut. Äh. Kaiken lisäksi palautus ei onnistu vaan rahat saa takaisin vain lahjakortin muodossa. Sinne meni sitte 70 euroo ja jos ei nyt löydy jostain muusta Antoninasta kenkiä niin hohhoijaa, ostan sitte niillä kenkärahoilla jotakin mitä en tarvitse angry.gif Ja tosiaan, tähän asti poika on käyttänyt Superfitin ensiaskel kenkiä kokoa 21, joten hiukan pani miettimään että eikös sille jo vähän isompi kokoinen kenkä tarvittas huh.gif

Edited by johku_

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä oon huomannut, että superfitin lesti on vähän pitempi kuin muilla malleilla, meillä tyttö käytti viime kesänä superfitin kävelykenkiä kokoa 20, muista malleista menikin sitten 21 ja 22. Nyt ostettiin hänelle Superfitin talvikengät ja ne ovat kokoa 22, Vikingin välikausi gore-kenkä kokoa 23 mitkä meillä myös on ovat suunniilleen samankokoiset, himppasen pienemmältä tuntuu tuo Superfit.

Mutta onpa tosi kummalista asiakaspalvelua siellä, luulis nyt että lastentarvikkeita ja vaatteita myyvällä liikkeellä olis todella järkevää pitää tuo vaihto ja palautusoikeus myyntivalttinaan, kun kokoa on välillä tosi vaikea arvioida. Mä en tykkää tuollaisesta ollenkaan!girl_mad.gif

 

Me tosiaan ostettiin Superfitiltä talvikengät, kivaa! Niillä ei tee mitään. Varpaat on kylmät jo näillä säillä eikä villasukatkaan auta. Nyt pitää siis ostaa jotkut toiset, ei nää onneks paljoo kustanna nää lastenkengät!hysteric.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Munkin mielestä nuo Johkun pojan kengät kuulostavat kyllä aika pieniltä (ellei teillä sitten ole tosi pienikokoista/-jalkaista lasta). Meidän poika on melkein samanikäinen ja hän käytti nyt syksyyn saakka Tepsun 21 kokoisia ensiaskelkenkiä. Noi alkoi jäädä noin kuukausi sitten pieniksi ja ostettiin suoraan talvigoret ja myyjän mallailun perusteella päädyttiin koon 24 Vikingin goreihin. On noi nyt alkutalvesta vähän isot, mutta kokoa pienempi oli jo sen verran naftimpi että olisi myyjän mukaan jäänyt varmasti pieneksi jo kohta puolin. Meidän kokemukseen verrattuna nuo teidän koon 21 talvikengät kuulostaa kyllä aika pieniltä.

 

Oletteko kokeilleet piirtää pojan jalanpohjasta mallia ja sovitella sitä noiden talvikenkien sisään ja katsoa miten sinne jää tilaa? Kuulostaa mustakin kyllä tosi huonolta asiakaspalvelulta lastentarvikeliikkeeltä jos käyttämättömien kenkien palautus ei onnistu. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ja^^ Juu, en ollu ees tietoinen että Antonnninalla on tuommoinen käytäntö >:/ Ois voinu jäähä kengät ostamatta tuolta liikkeestä. Jotenkin myyjä mittas pojan jalan olevan 11 cm ja kotona ku mitattiin niin itse mittasin ja sain 13 cm :o Nyt katoin tuolta Kavatin sivuilta että minkä kokoinen pohja on noissa eri kokoisissa kengissä, ja jos pojan jalka oikeesti ois 11 cm niin kyllähän se 21 sillon ois sopiva. Mutta kun se jalka onkin isompi niin koon pitäis siis olla 22 tai 23 . Hohhoijaa. No, palautettiin ne kengät tosiaan mutta pistin toiseen lähellä olevaan Antonninan liikkeeseen sähkistä ja kertoivat että ois tota Protector-mallia liikkeessä kokoa 22. Nyt vaan äkkiä niitä kokeileen. Ovat kyllä yhtä mukavan oloiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikävä juttu, mutta minkään liikkeen ei tarvitse ostaa jo myymäänsä tuotetta takaisin, palautus lahjakorttia vastaan on ihan normaalia ja asiallista palvelua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko tulla hehkuttamaan Reimojen puolesta kun ne nyt ovat olleet käytössä toista kuukautta. Ihan mainiot. Lesti on juuri sopivan väljä niin että saappaat on helppo pukea vaikka olisi paksumpikin sukka jalassa, pysyvät tukevasti jalassa, pitävät vettä ja ovat vielä lämpimätkin. Poika fanittaa itsekin "aappaita" ihan täysillä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on talveksi Kuomat ja sitten sellaiset nahkanilkkurit, joissa karvavuori. Noita nilkkureita käytetään sitten varmaankin kyläillessä, vaikka ne ei ookkaan niin hienot, kun haluaisin girl_crazy.gif (saatiin käytettyinä)

En tiedä yhtään, että pärjätäänkö näillä, kun eka talvi jona joutuu kenkiä miettiä. Sen näkee sitten..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en enää suosittelisi Vincentin kenkiä, ostin lapselle paljon kehutut talvikumisaappaat ja vesihän niistä meni läpi, tehtiin ämpäritestikin ja jo parin sentin vesimäärä meni kengistä läpi.

 

Maku meni ennemmin siinä miten reklamaatio hoidettiin, todella epäammattimaiselle tavalla. Ensin luvattiin ottaa yhteyttä, viikon odotettuani marssin liikkeeseen sillä heillä ei ole numeroa edes liikkeeseen. Siellä myyjä totesi ettei hänellä ole oikeutta tehdä reklamaatiota vaan joutuu kysymään omistajalta luvan. Omistaja totesi etten voi saada rahojani takaisin vaan lahjakortin tai tuotehyvityksen. Näitä ehtoja heillä ei lue kaupassa eikä kuitissa joten jälkikäteen ilmoittaminen on minusta asiakkaan harhaanjohtamista. Olen käsittänyt, että virheettömän tuotteen kohdalla näin saa toimia mutta viallisen tuotteen kohdalla kuluttajalla on oikeus saada rahansa takaisin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oliko teillä millaiset kumppari? Meidän Vincentin neopreenikumpparit ovat ainakin olleet hyvät. Sääli jos teille on osunut maanantaikappaleet :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kuopuksella reimat ja on ihan tosi hyvät ! Nyt on muutama viikko noilla kävelty ja mitään pahaa sanottavaa ei noista ole ! Kuva vielä meidän reimoista:

 

569032_Song.jpg

Pojalla on superfitit. Nekin on ollut tosi hyvät. Jakhkattiin pitkään Superfittien ja vikingin välillä, mutta päädyttiin onneksi superfitteihin. Nämä kengät kyseessä:

34132778-2_1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maissi: Mistä ostitte nuo Sorelit? Toki googletankin kohta asiaa.

 

Kavat Snö-kengistä...jäävät meiltä käyttämättä. Mahtuvat jalkaan vain ilman sitä "lämpötossua". Kerran olivat ilman sitä jalassa. Täytyisi naputella huutikseen myyntiin popot (29/30). Siis pojalla leveä ja pullea jalka.

 

Stokkalta löytyi Vincentiltä talvikenkä, jossa sivuvetskari (kokoa 30 jo piti ottaa 2,5-v poitsulle). Joku "tex"..on ainakin muutaman senttien lumet pitänyt siis veden poissa.

 

 

Talvikumpparit on varmaan ostoslistalla. Ja/tai kuomatkin (tosin ois kummipojalta tulleet käytetyt 31 kuomat tuolla varastossa odottamassa eli ehkä lopputalvesta voisi niitä katsoa muistinkin).

Edited by Heli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0