Ida-Mari

Tyttöjen nimiä 2

985 posts in this topic

Onnea tytöstä Allutar! Elea Emma Matilda olisi musta musta tosi tosi nätti, jos kävisi, että olisi kolme nimeä.Tuossa on sellainen kiva flow, kun kirjaimet toistuu nimissä. Tai sitten tuon Elean kanssa kävisi Matilda yksinkin. Tai Matilda Emman perään. Tai Matilda olisi myös aivan ihana etunimi, eikä musta suinkaan ainakaan liian pitkä (Huomaa, että tykkään  Matilda nimestä :D Mies valitettavasti ei, joten meille se ei tullut käyttöön)

 

Jos Matilda tulee ekaksi nimeksi, niin sitten voisi ehkä toimia parhaiten muina niminä yhdistelmä pitkä-lyhyt-pitkä eli Matildan perään ensin joku lyhyt kaksitavuinen ja sitten kolmanneksi toinen kolmitavuinen. 

M: tunnen muutaman Matildan, enkä ole koskaan osannut pitää erityisen pitkänä tai hankalana nimenä. 

Edited by Lainie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entäs esim. Neela Amanda, jossa olis kutsumanimenä se Amanda? Mun siskolla on just näin, tosin ekassa nimessä yhden kirjaimen heitto, nutta siitä vaan tuli mieleen :). Tunnen lisäksi parikin Amandaa ja Matildaa, eikä ole käytännössä olleet liian pitkiä. Elea on myös tosi kaunis, miten olis Elea Amanda?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos ihan super paljon kaikille loistavista nimiehdotuksista ja kommenteista :lipsrsealed: Saatiin lopulta nimi valittua, vaikka valinta ihan viime tunneille menikin :girl_crazy: Ja kiitos Lainie onnitteluista. Saanen onnitella takaisin. Meillähän on ihan saman ikäiset piiperöt taas :grin:  Ei tullut meidänkään tytöstä Matildaa sitten kuitenkaan, vaikka niin ihana nimi onkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä Milan toiseksi nimeksi.  :) Vielä ei ole tärpännyt, joten lisääkin saa ehdottaa. Ehkä lyhyen ensimmäisen nimen kanssa voisi olla yli 2-tavuinen toinen nimi. Vähän erikoisemmat, mutta kuitenkin suomalaiset nimet viehättää, samoin luontoaiheiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saisikohan täältä vinkkejä meidän oletetulle tyttövauvalle! :) Mulla oli vahva poikaolo, minkä vuoksi tuli mietittyä lähinnä poikien nimiä ja jotenkin koin poikien nimissä olevan enemmän omaa makua miellyttäviä vaihtoehtoja. Niitä olivat mm. Valtti, Torsti, Taito, Otto, Väinö yms. Nuo siis tuossa ihan vain vinkkinä mistä tykkään: selkeä ja suomalainen tai ainakin siltä kuulostava. Nyt tässä on kuitenkin siis vahva tyttölupaus annettu, joten nuo vaihtoehdot saavat jäädä hautumaan jonnekin tulevaisuuteen :) 

 

Tytön nimeltä haluaisin mm.

- suomalaiseen sukunimeen hyvin istuva (perus -nen -päätteinen)

- pehmeä, mutta kuitenkin reipas :D eli ei liian "hieno"

- luontoassosisaatio plussaa

- ei raamattuun tai kristinuskoon viittaavaa alkuperää

 

Ja no näillä kriteereillä olen keksinyt omasta mielestäni loistavan nime: Aura Linnea, mutta mies ei ole täysin lämmennyt.. ei tosin täysin tyrmännytkään! Mutta lisää "samaan kategoriaan" kuuluvia nimiehdotuksia otetaan vastaan :) Mitenkäs muuten, tuleeko muille Aurasta liikaa mieleen aurajuusto ja pitääkö nimi unohtaa siksi, että joku ääliö lähtisi siitä kiusaamaan? :S Mies oli "varma" siitä että tytön lempinimeksi tulisi koulussa Juusto (itse en usko..).

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ihan kivoja ehdotuksia! Mutta voisin lisätä vielä kriteereihin, että hieman harvinaisempi saisi olla, noista oikeastaan kaikki sattuu löytymään jo lähipiiristä, osa jopa kaksin kappalein ( listassa mm. myös oma nimeni, joka on kyllä kiva, mutta ei ehkä sitten kuitenkaan omalle lapselle nimeksi :D)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No sitten tuli tässä nopeesti mieleen Isla, Iisa, Neela, Ellen, Erin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulle tulee Aurasta mieleen pikemminkin lumiaura kuin aurajuusto... Onko aurajuusto teille positiivinen vai negatiivinen mielleyhtymä? Minulle se olisi negatiivinen, koska en pidä aurajuustosta (minulla on homekammo)  :rolleyes: Oman lapseni nimi on Manna, ja vaikka siitä tulee mieleen mannapuuro, se on minusta pelkästään positiivista, koska mannapuuro on hyvää  :P

 

Luulen että kiusaamiseen vaikuttaa pikemminkin luonteenpiirteet ja itsetunto kuin nimi, ja mistä tahansa kiusaaminen sitten johtuukin niin sitä ei pidä hyväksyä.

 

No, tässä vielä ehdotuksia joita tuli noista pojannimistä mieleen: Lotta, Titta, Tilda, Aini, Sohvi, Essi, Lilli, Liina, Siiri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aura on kaunis nimi ja minulle siitä ei tule aurajuusto eikä lumiaura mieleen vaan enemmänkin lintuaura, joki tai ihmisen aura. Aurasta tuli mieleen ennenkin tänne heittämäni nimi Aaria

 

Muita Venja, Venne, Venna, Minni, Elma, Menni, Monja, Moona, Milma, Alma, Alli, Leila/Leela.

Edited by Nattunen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle tuli hilppaliisalle mieleen nimet Kerttu ja Kaisla.

 

Lisään vielä: Hertta, Tinka, Taika ja Uura.

Edited by johannem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löytyykö äsken mainittujen lisäksi muita lyhyitä merkitysnimiä tytölle (luontoaiheisuus on plussaa)? Mm. Hertta (no se ei kyllä oo ihan lyhyt :D) ja Ansa olis kivoja, mutta ne on jo varattu.

Edited by sirii

Share this post


Link to post
Share on other sites

siriille: Lempi, Lahja, Helmi, Aamu, Laina, Roosa, Satu, Pihla, Meri, Minttu, Pilvi, Heini

Edited by lumikukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehdotan vielä Aivia, joka on johdannainen pellavaa tarkoittavasta aivinasta. Kuulemma se tarkoittaa saamen kielessä myös syvää lähdettä tai kaivoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanokaas suoraan mitä mieltä olette sellaisesta nimestä kuin Eliana?

Googlettelin hiukan, niin näköjään on ihan kansainvälinen nimi ja kumma kyllä, miellytti meitä kumpaakin. Tosin en ole raskaana, enkä tiedä, että tulenko olemaankaan, mutta nimiä on kiva pohtia.

 

Toinen kumpaakin miellyttänyt nimi on Ellinor, mutta onko näiden kummankin kanssa sitten se ongelma, että Eliana kuullaan Elinana ja Ellinor Ellinoorana? (ja meille ei käy suomalaiset versiot)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsesta tulee pian tätä menoa nimetön!! Tätä vauhtia tuo mies ei hyväksy mitään mun ehdotuksistani :girl_sigh:

 

Onneksi nyt näyttää siltä, että mä saan yhden ehdotuksen läpi (tai näkyy jo pehmenemisen merkkejä ;) ): Edith.

 

Olen ehdottanut sille mm: Milja, Emilja, Milya, Alida, Hilma, Elsa, Eili, Engla, Ebba, Alva, Lyydia, Astrid, Freja, Milda, Alma, Arla....

 

Mä tykkään tosta Edithistä (ja kuhan se siihen suostuu, niin ei tartte tätäkään asiaa miettiä yhtään enempää), mutta tuleeko teillä enää mitään muita ehdotuksia mieleen? :) Meidän kotikieli on ruotsi, joten nimet jotka tarkoittavat ruotsiksi jotain ovat pannassa, esim: Lida = kärsimys :D

 

Muoks. Ada, Aava ja Ida esimerkiksi ovat nimiä, jotka löytyvät jo tuttavapiiristä ja niitä on meilläpäin ainakin päiväkodit pulollaan!

Edited by h4izuli

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.