Monalisa

Loma ja turvaistuin

62 posts in this topic

Meillä on lennetty lapsen kanssa useaan otteeseen lomalle ja jokaiseen reissuun on sisältynyt myös autoilua joko taksilla ja / tai vuokra-autolla. Me olemme ratkaisseet asian niin, että ollaan ostettu lapselle lentokoneeseen oma paikka ja hän on istunut lentomatkat omassa turvakaukalossaan :). Maksaahan se vähän joo, mutta myöskin helpottaa aivan älyttömästi, kun ei tarvitse pitää lasta sylissä ahtaissa tiloissa montaa tuntia :P. Ja meillä ainakin lapsi viihtyy omassa istuimessaan niin hyvin, että parhaimmillaan on nukkunut kaukalossa koneessa 3h unet putkeen. Ja tämä yli vuoden ikäisenä :D.

 

Jatkossa lapsi ei enää kaukaloon mahdu ja suunnitelmissa onkin hankkia Kiddyn istuin matkakäyttöön. Muistelen lukeneeni, että se on hyväksytty myös lentokonekäyttöön JA on todella kevyt kuljettaa mukana :). Ainakin useimmilla reittilennoilla uskon, että tuon Kiddyn (pienen ja kapoisen) istuimen saa otettua lapsen maksetulle paikalle siinä missä kaukalonkin on saanut. Kiddy palkki-istuimena on kuitenkin käsittääkseni turvallisempi kuin naama menosuuntaan asetettavat normaalit istuimet. Toki kaikkein turvallisin olisi kaiketi selkä menosuuntaan istuin, mutta eipä taida niistä löytyä kevyttä ja lentokonekäyttöönkin soveltuvaa mallia :/.

 

Mä olen niin hysteerinen, etten suostu taksillakaan ajamaan metriäkään ilman istuinta. Mun mielestä ei ole ollut mikään ongelma kuljettaa kaukaloa mukana, ennemmin vähennän sitten muista matkatavaroista. Varsinkin etelän kohteissa se liikenne kun oikeasti on paljon hurjempaa kuin täällä meillä ja onnettomuuksia sattuu enemmän. JA, vaikka meidänkään halpismatkiksissa ei oikeasti ole mitään travel systemiä, niin turvakaukalo sopii niihin loistavasti ja sen saa "kantokahvasta" laitettua kätevästi rattaisiin kiinni matkalaukkuhihnan avulla ;). Tällä kotikutoisella travel systemillä me on aina liikuttu lentokentällä ja hyvin sujunut :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltais vuokrattu turvakaukalo Italiassa, mutta hinta olisi ollut 30eur/ pvä ( auton kanssa), joten otettiin oma mukaan.

 

No hui, onpa tosiaan aikamoinen hinta. Me saatiin Ranskassa 30eur/ reilu viikko (+auton vuokra). Suomen päässä mentiin lentokentälle & myös paluumatkalla etukäteen tilatulla taksilla, jossa turvakaukalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä ainakin ymmärrän noi sun ajatukset hyvinkin. Toisaalta on hassua, kun kotona mäkin pidän erittäin tärkeenä sitä, että pojalla on hyvä istuin ja siinä matkustetaan selkä menosuuntaan sinne kolmevuotiaaks. Mutta reissuun kun ollaan lähdössä, niin en kauheesti edes harkinnut sinne sitä istuinta mukaan. Vaikka siihen onnettomuuteen voi tosiaan sielläkin joutua ihan yhtä hyvin.

 

Se istuimen raahaus mukana on vaan mun mielestä niin toimimattoman tuntusta ja muutenkin ajatus tuntuu hankalalta, joten oon jättänyt ne harkinnat tosiaan sitten siihen. Ajatuksena onkin, että reissussa yritetään välttää esim. just takseja. Kattoo nyt, miten se tulee toimiin, mutta lähinnä oon ajatellut että pitäydytään lähiympäristön tutkiskelussa kävellen ja sitten bussilla matkustellaan jonkin verran varmaan kans.

 

Muta oikeessa oot, että pää näiden mietintöjen kanssa hajoo. Sama juttu oikeestaan kaikessa, kun pohtii oman lapsen parasta.. rolleyes.gif

 

Minä otin selvää etukäteen autonvuokrausfirmoista - ja kertoivat että jos vuokraa auton - niin silloin saa vuokrata myös turvaistuimen. Pelkkiä turvaistuimia eivät vuokranneet. Me mieheni kanssa sitten laskimme että lapsen turvallisuuden takia, vuokraamme auton ja kun kuljimme taksilla , niin siirsimme sen istuimen sitten taksiin, se oli ihan toimiva ratkaisu. Kun menimme esim. ravintolaan syömään, niin istuin oli sitten siinä nurkassa odottelemassa. En antaisi koskaan itselleni anteeksi jos sen pienen matkan aikana tapahtuisi jokin kamala onnettomuus.

Mutta tosiaan, en minäkään halua ketään syyllistää ja suomesta en lähtis turvaistuinta rahtaamaan. Jos kohdemaassa ei saisi vuokrattua - niin sitten vaihtuisi kohdemaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhden lapsen kanssa sitä vielä voi helpostikin ottaa sen kaukalon mukaan ja pitää sitä vaikka siellä ravintolan nurkassa... Mutta kahden tai enemmän kanssa ei niitä turvaistuimia oikein voi raahata mukana eikä erityisesti siellä lentokoneen sisätiloissa. :P Kädet ei nimittäin enää riitä kantamaan kaikkea ja kyllä 2v istuu joka tapauksessa ihan kunnolla ilman istuintakin siellä lentokoneen penkissä.

 

Me ollaan vuokrattu istuimet, jos on vuokrattu auto ja jos ollaan oltu sellaisella reissulla, ettei ole autoa niin olemme menneet taksilla ilman vöitä. Aina tietty riski, mutta onhan se kotonakin oleminen vaarallista... :grin:

Edited by JackieO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeisin reissu oli niinkin kauas kuin Rovaniemelle, enkä ihan vaan viitsinyt ottaa kaukaloa mukaan vaikka tuo 1-vuotias siihen vielä mahtuisikin. Taksilla kuljettiin ehkä 12 km yhteensä, lapsi takapenkillä turvavöissä niin kuin laki määrää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreikassa varattiin 3kuukautiselle autonvuokrauksen yhteydessä infant seat. No, istuin lensi takakonttiin, sillä kyseessä ei todellakaan ollut vastasyntyneelle tarkoitettu istuin vaan istuin oli liian iso. Vauva matkusti sitten yleensä sylissä tai vaunukopassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreikassa varattiin 3kuukautiselle autonvuokrauksen yhteydessä infant seat. No, istuin lensi takakonttiin, sillä kyseessä ei todellakaan ollut vastasyntyneelle tarkoitettu istuin vaan istuin oli liian iso. Vauva matkusti sitten yleensä sylissä tai vaunukopassa.

 

Minkä ihmeen takia hyväksyitte tuon istuimen? Kreikassakin kyllä on turvakaukaloita vauvoille käytössä, joten ei tuollaista isomman lapsen istuinta ole mikään pakko hyväksyä. Kyllä minä ainakin haluaisin tarkistaa istuimen ennen vuokrauksen maksamista ja jos ei soveltuvaa istuinta siitä vuokraamosta löydy, niin kaiketi jostain toisesta vuokraamosta löytyy. Tai jos pidemmästä vuokrauksesta kyse, niin vaikka ostaisin sen turvakaukalon paikan päältä autoon!

 

Vaunun kopassa tai sylissä pitäminenhän on aivan järkyttävän vaarallista. Mikä tahansa äkkijarrutus niin lapsi lentäisi kuin ohjus. Tuntuu aika tarpeettomalta riskiltä ottaa autonvuokrauksen yhteydessä.

Edited by Annma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta Edinburghista asian tiimoilta?

 

Muakin kiinnostaisi kuulla, miten tuolla Edinburghissa tai ylipäänsä UK:ssa saa takseihin turvaistuimia? Tai ylipäänsä missä maissa saa taksiin tilattua turvaistuimen / kaukalon ?

 

Saksasta joku kyseli aiemmin. Berliinissä ainakin sai istuimen autoon. Tosin emme tätä tienneet ja vähän turhaan sitten raahasimme oman istuimen mukana. Mutta toisaalta, lentomatka sujui siinä istuen oikein mukavasti :). Taksikuskit mulle kertoivat, että jokaisessa taksissa on yli 3v tarkoitettu koroke "vakiovarusteena" ja tilaamalla saa sitten pienemmälle istuimen. Berliinin keskustasta lentokentälle mennessämme taksissa oli mukana Kiddyä vastaava palkkiturvaistuin, kun tilauksen vastaanottaja oli käsittänyt että meillä ei ole omaa istuinta.

 

Edit: Tämä firma vuokraa Teneriffalla turvakaukaloita ja -istuimia, rattaita, matkasänkyjä, itkuhäläreitä jne. Vaikutti aika kätevältä, hintaa en katsonut :).

Edited by Annma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko mitään käsitystä paljonko turvaistuimen vuokraus auton vuokrauksen yhteydessä maksaa? Olemme vuokraamassa viikoksi autoa Espanjassa. Autojen vuokrahinnat selviävät netistä, mutta itse en ainakaan onnistunut löytämään istuinten hintoja. Kaksi kappaletta tarvitaan, eli pahimmillaan voi tulla aikamoinen lasku, jos päivähinnalla vuokraavat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Me ollaan menossa kesällä Espanjaan ja vuokrataan auto. Turvikset on olleet noin 2-5 euroa/vrk.

Niiden vuokrahinnat löytyy vuokrafirmojen sivuilta, esim kohdasta optional extras. Mietittiin kyllä sitäkin vaihtoehtoa, että otetaan oma turvis mukaan, kun ei noista vuokravälineistä aina oikein tiedä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytetään Suomessa aina Avista ja mitä pikaisesti katsoin niin heillä maksaa turvaistuin tai -kaukalo 9e/pvä Espanjassa. Muistelen että Suomessa on samoissa hinnoissa (7e ainakin) ja Kampin toimipisteessä kerran katselin niitä istuimia, että hyi miten likaisia ja käytetyn näköisiä. Ihan hyviä merkkejä heillä oli käytössä (mm. Maxi-cosi), mutta arvailun varaan jäi miten usein he uusivat niitä (käyttöikä) ja tosiaan täynnä tahroja ja murusia. :wacko:

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now