Monalisa

Thaimaahan lapsen kanssa

292 posts in this topic

Meilla pain kaikki vauvan vaatteet mitoitetaan tyyliin new born, 0-3kk, 6-9kk jne. Joten omasta kokemuksesta suosittelisin Mantalle 18 months-3 years kokoa. 6-18 months menisi varmaan just ja just taman reissun ajan mutta jos olette ajatelleet matkustaa tulevaisuudessakin niin tuo isompi koko kannattaa tilata.

 

Tulin viela lisaamaan etta tuo isompi koko saattaa tosin olla ihan liian isokin teidan lapselle, esim. vanhemmalle hankala kasitella ja nostella lasta. Ehka kaikkista parhain ratkaisu olisi tosiaan tilata molemmat koot :D

Edited by Helsbels

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitokset vinkeistä! Taidan siis tilata molemmat + retrot Kids Banzit ja aurinkolätsät...ja jos vielä rantakengät. Ai, miten niin, ahneus kasvaa syödessä :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää nyt ei välttämättä pelkästään tän aiheen alle kuulu, mutta mitä aurinkorasvaa ootte muksuillenne ostanut? Kun tuntuu, että noissa pelkän fysikaalisen suojan sisältävissä rasvoissa on aika matalat kertoimet (25), niin ootteko mennyt niillä ja onko piisannut vai ootteko löytänyt jostain korkeemmalla suojakertoimella olevaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Olikohan meillä erisanin 40 (vai 50) suojakertoimista viime reissulla... Muistaakseni ihan Prismasta ostin. Itsellemme käytimme jotain halpisrasvoja, kun sitä tosiaan menee niin paljon.

 

Viime reissulla jäbä oli vauva vasta, joten häntä oli helppo pitää varjossa. Nyt tuon elohiiren kanssa on jo vaikeampaa (=mahdotonta) välttää auringonpaisteeseen joutumista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Eucerinin micropigment rasvaa suojakertoimella 25, ja kyllä se ainakin meillä toimi hienosti. Tosin rasvattiin poikaa kyllä lähes koko ajan. :rolleyes:B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No hyvä, sitten mäkin luotan tohon Euceriniin, siinä on ainakin pelkästään fysikaalilnen suoja. Kun on se UV-puku, niin eiköhän sitä jaksa niitä jalkoja ja käsiä ja naamaa rasvata vähän väliä. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli muuten erittäin nopee toimitus tosta nettifirmasta ja palvelu oli loistavaa. Tilaus tuli perille alle viikossa vaikka siinä oli ensin ollut jotain häikkää. Samana päivänä, kun tilauksen tein, tuli joltain naiselta sieltä sähköpostia, että voinko laittaa sille ne tiedot, jotka ei jostain syystä näkynyt ja tosiaan eilen tuli paketti. :) Noista UV-pukujen koista, että otin meidän kölville tota ykköskokoo. Se on just hyvä, kun toi on tollanen pitkä kusimato, mutta jos olis rotevampi malliltaan, niin sitten olis se kakkoskoko ollut parempi.

 

Miten ootte hoitanut/ajatellut hoitaa ton muksun uimisen ja pissattelun? Siis ootteko ostaneet uimavaippoja vai vaan pissattanut ahkerasti? Meillä mies sai tästä yllättäen ongelman aikaseks, tai lähinnä siitä, jos poika vääntääkin uima-altaaseen kippanat.. :rolleyes::D Ja ootteko ottaneet mukaan pottaa tai ostaneet paikan päältä, jos pottailu on kotona ollut ahkeraa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mäkin uskaltauduin kyseisestä puljusta tekemään tilaukseen. Tänään tilaus lähti, saas nähä millon tulee. Himpun verran viime tippaan jäi meilläkin tän asian kanssa. Lähtö, kun on jo 5. tammikuuta.

 

Kovasti matkakuume jo polttelee.

Päädyttiin lisäksi tilamaan kantoreppu tytölle, että kulkeminen sujuisi mahdollisimman jouhevasti, vaikka rattailla ei pääsisikään. Pääsyttiin Manduka-kantoreppuun sen monipuolisuuden vuoksi. Voi sitten aikananaan pikkusisaruksellekkin käyttää pienestä pitäen. Ja lisäksi menee pieneen tilaan. Toivottavasti on käytössä vasta mielikuvaa..odotukset on kovat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä takana reipas kolmen viikon reissu Bkk-Samui-Phuket-Bkk loka-marraskuussa. Poika reissun aikana reilu 9 kk. Täältä kävin ennen reissua lukemassa hyviä vinkkejä ja ajattelin nyt jotain mieleentulevia jutskia kirjoitella muille vinkeiksi.

 

Lennot meni meillä hyvin, saatiin Finskiltä se vauvankoppa, johon jossain vaiheessa menomatkaa poika suostui sit nukahtaan. Tullessa olikin helpompaa ku oli tottunut menoon ja meininkiin, niin vetäs 10 tunnin lennon aikana 3 unet! Paljon vaan tutkittavaa ja naposteltavaa lennolle, niin en usko tuon olevan kovin pitkä aika ees isommillekaan lapsille. Finskiltä sai ainakin lapset leluja.

 

Uimisesta ja pissattamisesta oli kyselty..Me potatettu jo 7 kk lähtien, joten ostettiin Bangkokista potta reissulle. Uimassa käytiin altaalla uikkareissa (kerran ilmankin ;) ), poika tekee aika säntillisesti isommat tavarat ja ainakin meidän muksusta näkee isomman hädän, että kerkee pois altaasta. Mutta jos et ole varma oman lapsen "toiminnasta", niin kannattaa ostaa paikanpäältä uimavaippoja. Koko allas menee pahimmassa tapauksessa puhdistussulkuun ja onhan tuo ehkä hieman noloa, vaikkakin on vaan vauvasta kyse. Mut ehdottomasti potta ostoon paikanpäältä, ettei tuu takapakkia sen suhteen. Eivät kuitenkaan maksa marketeissa montaa euroa.

 

Aurinkorasvana meillä oli pojalle apteekista ostetut fysikaaliset rasvat Avenelta sk 50 ja jo em. Eucerin 25. Avene hukkui reissun aikana jonnekin, mutta hyvin pärjättiin tolla pienemmälläkin kertoimella. Ja auringossa oltiin silleen "normisti", rattaissa harson alla, kantorepussa vaipassa ja lyhkähihasessa. Meillä tosin perheessä pigmenttiä hieman normisuomalaista enempi, joten en niin vauhkona ollut ensimmäiseen varttiin. B) Tosin jos kyseessä olisi enempi liikkuva tenava, niin ehkä varustautuisin alkuloman pelkästään Avenella. Ja liikkuvalle lapselle kokisin kyllä tosiaan tollasen aurinkosuojapuvun hyväksi, jäisi ainakin paljon vähemmän rasvattavaa ja ehkä enempi hermoja koko perheelle. :D Vaunuissa istuvalle vauvalle en vielä sellaista hankkisi, koska vähän ryömivää tai konttaavaa vielä paimentaa rannalla sen aikaa, mitä siellä voii lapsen kanssa olla. Ja vähemmän liikkuva tarkoitti meillä ainakin myös helpommin rasvattavaa.

 

Ruuat meillä oli lähestulkoon Suomesta mukana, vaikka poika ei olekaan mikään sihtikurkku ja varmasti olis vedelly samat safkat kuin me. Mutta ei vielä uskallettu syöttää vatsataudin pelossa paikallista ruokaa. Hedelmiä söi välipalaksi kylläkin. Aika huonosti löytyy nykyään paikallistai isommistakaan kaupoista Suomen vastaavia purkkiruokia tyyliin 8 kk lihasoseet. Esim. Phuketin Jungceylonissa oli vaan hedelmäjuttuja ja Phuket Townin Tops Marketissa kertoivat vetäneensä ns. oikeat ruuat markkinoilta vähäisen kysynnän vuoksi. Bangkokin MBK:ssa Tops Market myi kahta eri laatua Australiassa valmisettua Heinzin lihasosetta.

Meillä poitsu söi tissiä vielä reissun aikaan, mutta varustauduttiin kuitenki yhellä Nan-lavalla (eli 12 tetraa) ja parilla tuttipullolla. Poika ei suostumut juurikaan kotona juomaan vettä, ei nokkamukista eikä tuttipullosta. Se vähän stressas, mut loksahti kuin itsestään reissussa -poika vaan alko yksinkertasesti juomaan janoonsa jopa 3 dl pullovettä päivän aikana. Tämän päälle meni suht normiannokset ruokaa ja maitoa. Ei siis vaikuttanut kuumuus syömiseen meillä.

 

Pullojen pesemisestä...Me myös palovammojen uhalla keitettiin pullovettä, jolla ensin tiskattiin, sitten huuhdottiin ja lopuks ehkä viel keitettiin tutit. Loppureissusta lipsuttiin ja ehkä viimenen vesi oli pullovettä, pesuvetet keitettyä hanavettä.

 

Lapsille voi syöttää aika monenmerkkistä maitohappobakteeria, joita myidään aikusille kapseleina. Nämä vaan auki ja jauheet maitoon tai ruokaan. Apteekista selviää parhaiten, meillä Gefilukset mukana.

 

Vaippoja saa tosiaan melkein jokaisesta pikkukaupasta kadun varrelta. Hinnat kuitenki edullisempia isoissa marketeissa. Me koettiin Mamy Pokot todella hyviksi, eivät hiostaneet läheskään samaa kuin suomalaiset mukana olleet. Myös Huggies tuntui hyvältä, tosin koot aika reiluja. Vaipat ovat suht samanhintaisia kuin kotomaassakin, mutta se että ne on suunniteltu nimenomaan tuonne ilmastoon puoltaa kyllä paikanpäältä ostamista. Ellei sitten ole todella herkkäihoinen tai kestoile.

 

Hotellihuoneissa ei usein ole vedenkeitintä tai keittolevyä. Sellaisen kuitenkin melko varmasti saa maksutta hotellin respasta loman ajaksi käyttöön. Ja varsinkin, kun muistat mainita tarvitsevasi sitä vauvalle tai menet hakemaan sitä beibin kanssa. :P Me pyysimme aamupalalla tarjoilijaa laittamaan kauraryynit ja veden pariksi minuutiksi mikroon ja näin sai poitsu kunnon puuroa. Vähän kyllä kattelivat aina kuppiin oudosti...Kauraryynejä ostettiin esim. Carrefourista, sen jälkeen, kun jokin ötökkö oli vedellyt Bonan puurojauheet parempiin suihin yks yö bungalowissa...Myös puurotetroja meillä oli mukana ja poitsu veteli niitä ihan lämmittämättä.

 

Aikaeroa ei pojasta juuri huomannut, ei Thaimaan eikä Suomen päässä. Kovemmalle se otti sopeutuminen vanhemmille. Pojalle vaan suht samat rutiinit ja aikataulut heti perille päästyä, niin hyvin meni ainaki meillä.

 

Pinnasängyn sai pyytämällä huoneeseen ja näihin olisi useastai mennyt vielä 4-5 vuotias lapsi! Toisissa paikoissa sitten taas oli ihan vastaavia kuin Suomen matkasängyt ja vielä kehtomekanisimilla. Omaa sänkyä en täältä mukaan ottaisi.

Matkasyöttötuoli on aika kätevä, koska paikalliset syöttötuolit ovat tyyliin "aikusten malli 30 cm korkeampana ja ilman etukaarta". Isompi lapsi näissä pysyy, kun laittaa ihan pöydän reunaan kiinni, mutta pienempi on hyvä tukea esim. tolla syöttötuolin narulla.

 

Meillä ei kuumuus mielestäni juurikaan vaikuttanut poikaan. Tosin täytyy huomioida, ettei me tosiaan pystytty olla vaan omaan makuun reissussa päivien aikana, vaan aina oli mietittävä, että poitsu pääsee viileeseen ja nukkuu mahd. ainaki yhdet unet viileessä. Tosin osaavat nuo hotellien ilmastoinnit olla melko kinkkisiä, kun välillä oli vaikea keksiä pinnasängylle paikkaa, johon ei olisi ollut suoraa ilmastointia!

 

Ihanaa reissua kaikille, joilla se vielä edessä! Me täällä haaveillaan seuraavasta matkasta....

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ihanasti nostattaa matkakuumetta Fannin kokemukset!

 

Oli muuten erittäin nopee toimitus tosta nettifirmasta ja palvelu oli loistavaa. Tilaus tuli perille alle viikossa vaikka siinä oli ensin ollut jotain häikkää. Samana päivänä, kun tilauksen tein, tuli joltain naiselta sieltä sähköpostia, että voinko laittaa sille ne tiedot, jotka ei jostain syystä näkynyt ja tosiaan eilen tuli paketti. :) --

 

Mulle kävi ihan samoin. Onkohan niiden nettisivuissa jotain häikkää? Muuten toimitus pelasi nopeasti ja luotettavasti.

Tilasin kahdet uikkarit, joista pienemmät (koko 1) on nyt just hyvät. Niitä on jo testattu uimahallissa ja hyvin pelittää. Lisäksi tilasin rantatossut ja lierihatun, johon täytyy ommella nauhat, jotta se pysyy pikkuäijän päässä! Uudet retro-banzin arskat ovat vielä vähän isot, mutta onhan tässä vielä kolme kuukautta aikaa kasvattaa päätä ;) - ja onhan nuo vanhat lasit hollilla.

 

Viimeksi (poika oli 5 kk) uitiin ilman vaippaa, mutta nyt ollaan aateltu ostaa paikan päältä ainakin yksi paketti uintivaippoja. Vedessä tullaan läträämään varmaan paljon enemmän kuin viimeksi, jolloin pulahdukset ajoitettiin iltapäivään, kun aurinko ei enää porottanut suoraan ja allasalue oli hiljentenyt.

 

MATKAKUUMETTA PUKKAA :P !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime yönä kotiuduttiin ja reissu meni vallan mainiosti! Poitsu täytti lähtöpäivänä siis 1v 2kk ja liikkuu jo perhanasti. Toki pikku takapakkiakin tuli ja jouduttiin kipaseen poistun kans Phuket International Hospitalissa, kun pienellä meni maha sekasin. Mutta sairaalassa oli loistava palvelu ja saatiin hyvät lääkkeet ja poika parani nopeesti.

 

Lennot meni hyvin, lennettiin sillä Airbus 330-200 koneella, jossa vauvankopan painoraja on 8kg, joten sitä ei saatu, mutta ei haitannut. Mennessä poitsu nukku lähes koko lennon, tullessakin useemman tunnin. Tekemisiks riitti lentokoneen, ruuan ja vesikipon ihmettely ja pienet kävelyretket käytävällä. Ehkä kerran piirreltiin uusilla värikynillä, kirjoja ym ei kaivettu esiin kertaakaan.

 

Uidessa käytettiin UV-pukua (suosittelen!!!) ja sitten ihan uikkareita ja tota Eucerinin SK25-rasvaa. Sillä pärjää kyllä loistavasti, kun se jättää sen suojakerroksen, niin kestää erinomaisesti vettä ym. Uimavaippoja käytettiin muutaman kerran, mutta nekin sitten jäi. Toki sillon kun maha oli sekasin, jätettiin uimiset väliin.

 

Ruokia otettiin Suomesta mukaan muutama hätävarapurkki. Kaupoista ei ainakaan Phuketissa enää saa ruokapurkkeja, hedelmäsoseita jonkun verran. Mutta poika söikin kyllä ravintolassa, kuten ajateltiinkin. Hotellin aamupalalla maistui hedelmät, jukurtti ja murot, välipalaks meni hedelmiä, muroja ja leipätikkuja ja ruuaks ravintolasapuskaa, esim. tomaatti- ja kanakeittoo, ranskalaisia (jotka on siellä siis todella vähäsuolaisia) ja paistettua riisiä vihanneksien kanssa. Ja sit sitä, mitä äiti ja isi tai muut matkaseuralaiset kulloinkin söi. :D Juominen meni suht hyvin, poika joi vettä ja sitten lisäks annettin mehua.

 

Maitohappobakteereina oli Idoformit, joista rikottiin kapseli pojan aamujukurttiin.

 

Vaippoja tosiaan on hyvin, mekin todettiin Mamy Pokot tosi hyviks, ei kalvennut liberoille edes ripulin aikana. :D

 

Tutit desinfioitiin keitetyllä pullovedellä, huoneessa oli valmiina vedenkeitin. Käsidesiä käytettiin todella ahkerasti ja sen kanssa läträäminen olikin poitsusta yks hauskimmista jutuista, käsiä hinkattiin ja taputeltiin tosi ahkerasti. :lol:

 

Sack 'n' seatia suosittelen erittäin lämpimästi, sillä meidän ikiliikkuja ei olis pysynyt niissä paikallisissa syöttötuoleissa (jotka siis tosiaan on aina ilman etupuolia), mutta lähes kaikkiin niistä sopi sack 'n' seat kun nenä päähän.

 

Joku mietti joskus sitä turvaistuimen mukaan ottamista, niin se kyllä olis täysin turha kapistus. En nähnyt yhtäkään taksia, jossa olis ollut kolmipistevyöt, jos oli vöitä ensinkään.

 

Aikaero ei mennessä tuntunut missään, yllättäen nyt tää ensimmäinen kotipäiväkin on mennyt hyvin pitkälti samalla rytmillä, kun normaalistikin. Saa nähdä, jatkuuko näin.

 

Että loma oli ihana ja rentouttava, nyt sitten uutta suunnitellaan. Ens kerralla meillä onkin sitten mukana kaks pientä. :blink::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löytyihän se ketju mitä kaipasinkin :P

 

Ihan heti ei tässä reissuun lähdetä, mutta reilun vuoden päästä, miehen isäkuukauden aikana vois käydä taas kerran kattomassa miten Thaimaassa ois muuttunu. Lähdemme todennäköisesti vain kahdeksi viikoksi, pääseehän sinne sitten aina uudestaan. Kaksin miehen kanssa käydessä oltiin aina se kuukausi minkä sai olla ilman viisumia ja oltiin ns. omatoimimatkalla. Nyt lapsen kanssa lähtiessä vois ottaa pakettimatkan, haluisin suorat lennot Phuketiin, enkä sitä vaihtohärdelliä ja odottelua Bangkokissa.

 

Liikkumista oon miettiny eniten ja kai sitä on tuktukilla tai taksilla mentävä. Ei uskalla lähtee "mopolla" niiku paikalliset vetää siellä koko perhe kyydissä. Vois mennä Patongille, koska siellä on kaikkee enemmän (kyllä sitä hälinääkin) kuin Karonilla ja Katalla ja niissä ollaan miehen kanssa vietetty jo sitä aikaa..

 

Paljonko kustansi taksi/ tuktuk just jonnekin Central Festival/ Big C/ TescoLotus "citymarketteihin" Phuket Towniin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me palattiin 20.1 Thaimaasta. Meidän neiti oli reissun aikaan 1v ja 4kk. Joka paikkaan liikuttiin takseilla ja tuk tukeilla, hinta ei tosiaan päätä huimannut. Karon Beachilta taksi tai tuk tuk maksoi kalleimmillaan noin 500 batia Suuntaansa Phukettiin mennessä. Eli hinnat ei niissä kyllä päätä huimaneet.

Itse koin kantorepun erittäin kannattavaksi ostokseksi ennen reissuun lähtöä. Tyttö oli kantorepussa matkojen ajan ja näin pysyi paremmin paikoillaan. Tuk tukin kyydillä ei varmaan muuten olisi uskallettu liikkuakkaan, kun neiti on sen verran eloisa.

 

Täytyy vielä käydä reissun sujumisesta kirjoittelemassa paremmalla ajalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Katalla ja Phuketiin makso taksi 450-500 batia/suunta.

 

Eikä muuten takasin tullessakaan sitten toi aikaero pahemmin tuntunut. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, juolahti tässä äkkiseltään mieleen, ettei meillä ole poitsulle kesäkenkiä /- sandaaleja reissulle. Onhan meillä noita reissuja takana, että tiedetään, ettei siellä jaksa missään lenkkareissa hikoilla, mutta mutta.. Mistä tähän aikaan vuodesta löytää sandaaleja ja mitkä on hyväksi koettuja? Millaiset popot teillä on ollut käytössä?

 

Edit. Brandos-nettikaupasta löytyi tällaiset, esim:

6477-l.jpg4387-l.jpg4446-l.jpg5358-l.jpg

Edited by Manta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä oli sama ongelma tytön kanssa. Yhdet sandaalit oli valmiina,mutta sellaiset pienehkön oloiset. Ostettii sitten reissun päältä tytölle croksin halppisveriot,joita siellä löytyy joka kadunkulmasta. Niillä tyttö tykkäsi koko reissun tassutella. Sieltä löytyi myös muitakin sandaaleja pienille ihan helpolla. Eli ei kannata murehtia etukäteen, kyllä ne kengät varmasti sieltä löytyvät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos. :)

Aiemmin ei ole tosiaan tullut kiinnitettyä huomioita noihin lasten jalkineiden saatavuuteen. Viime reissulla totesin sen, että sellaisella puolivuotiaalle oli vaikea löytää kivaa lomavaatetta paikanpäältä. Mulla on vissiin vähän eri maku kuin paikallisilla ;). Nyt 1,5 vuotiaalle löytyy jo helpommin lomavaatetta torikojuistakin, joten sen suhteen ei ole hätää. Taidetaan siis katella kenkiä Krabilta, jos en innostu tilaamaan jotain noista Brados.fi:n sandaaleista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manta,

 

Olisi tosi kiva jos viitsisit laittaa teidän reissun jälkeen vinkkejä ja kokemuksia Khao Lakista. Ollaan itse lähdössä sinne marraskuussa ja meidän neiti on silloin melkein samanikäinen kuin teidän lapsonen. Lähinnä juuri tuo kiinnostaa miten reissu sujui lapsen kanssa matkustettaessa ja mitä kaikkea Khao Lakissa voi tuon ikäisen ipanan kanssa tehdä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Itsellä oli sama ongelma tytön kanssa. Yhdet sandaalit oli valmiina,mutta sellaiset pienehkön oloiset. Ostettii sitten reissun päältä tytölle croksin halppisveriot,joita siellä löytyy joka kadunkulmasta. Niillä tyttö tykkäsi koko reissun tassutella. Sieltä löytyi myös muitakin sandaaleja pienille ihan helpolla. Eli ei kannata murehtia etukäteen, kyllä ne kengät varmasti sieltä löytyvät.

 

Samoin tehtiin mekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa, että reissut ovat onnistuneet. Antaa itsellekin intoa suunnitella reissuja myös perheellisenä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Manta,

 

Olisi tosi kiva jos viitsisit laittaa teidän reissun jälkeen vinkkejä ja kokemuksia Khao Lakista. Ollaan itse lähdössä sinne marraskuussa ja meidän neiti on silloin melkein samanikäinen kuin teidän lapsonen. Lähinnä juuri tuo kiinnostaa miten reissu sujui lapsen kanssa matkustettaessa ja mitä kaikkea Khao Lakissa voi tuon ikäisen ipanan kanssa tehdä ;)

 

Kyllä vain, tulen kertomaan kokemuksiamme. Viime kertainen reissu meni vielä niiiiiiiin helposti, kun poitsu oli vasta 5,5 kk. Aloitteli ryömimistä - pysyi siis helposti paikallaan. Tekemiset menivät vauvan ehdoilla, mutta silti kumminkin aikuisten ehdoilla, koska eihän vauveli paljon valitellut... Toista se on nyt :rolleyes: ... minä itte ja oma tahto... :rolleyes:. Toisaalta, nyt on mukavaa, kun voi touhuta pojan kanssa viime kertaista enemmän.

Edited by Manta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi! Eilen Prismassa shoppasin puurojauhetta matkaevääksi. Pakko tulla taas kysymään, mitä teillä on taaperot juoneet lomalla? Kotona juodaan tavan maitoa, mutta itte en reissussa juo maitoa - mitäs sitten juottaa naperolle? Mehut ym menee hyvin alas, mutta miten tuo maidon "puute"...

 

Tilasin Brandos.comista äijälle sandaalit. 4387-l.jpgTykkään, että on edes yhdet hyvät / tukevat popot mukana. Sieltä sitten löytyy vaihtokappaleita ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika joi vettä ja mehua. Maitoo saatiin kyllä lentoemännältä mukaan yks purkki HYLA-versioo, en tiä miks sen anto, mutta joka tapauksessa. :D Tuskin siitä mitään haittaa on, että pari viikkoo on juomatta maitoo (meillä sitä ei kyllä kotonakaan ihan hirveitä määriä juoda), kuitenkin poika söi aamupalalla ja välipalalla jukurttia ja jätskiä. joten vähän tuli kuitenkin maitotuotteitakin syötyä.

 

Mutta voihan sitä ottaa mukaan vaikka niitä kahen desin hylamaitotetroja tai sit sitä Muksun maitojuomaa, jota on kans niissä kahden desin pillimehutetroissa. Ne säilyy huoneenlämmössä avaamattomana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now