Monalisa

Thaimaahan lapsen kanssa

292 posts in this topic

kaipaisin paikkasuosituksia thaimaassa. ollaan tod.näk. lähdösä n. vuoden päästä vähän yli vuoden ikäisen kanssa ja mielellään jonnekin rauhalliseen paikkaan. koh lantalla ollaan oltu ja se oli ihana, mutta haluaisin tällä kertaa muualle. (myös cha-amissa ollaan oltu, mutta nyt hakusessa phuketin tai krabin seudun kohteet.) haussa siis rauhallinen kohde (koh lantan tapainen, jossa kuitenkin löytyy ruokapaikkoja ja voi hieman shoppailla), lapsiytävällinen hotelli ja kohteeseen mielellän ei monen tunnin bussimatka lentokentältä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka , minä kaipaisin vähän neuvoja meidän perhematkaan. Me lähdetään kolmistaan mies, minä ja silloin melkein 6 kk vauvan kanssa thaikuihin, maaliskuun lopussa.

Vinkkeja hyvistä matkarattaista, kohteista ja muutta teärkeistä seikoista :))) jännittää kovasti :PP

 

Kiitos :)))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terveisiä Thaimahasta! :)

 

Muutama päivä sitten palailtiin kahden vkon reissusta Krabilta, erittäin mukava oli tuo reissu! Ja kohdetta, tarkemmin sanottuna tuota Ao Nangin kylää, voin kyllä lämpimästi suositella kaikille pienten kanssa matkaaville. Matkaseurueeseemme kuului siis itseni ja mieheni lisäksi tyttäremme 1 vuotta ja 3 kk, sekä äitini.

 

Me matkustettiin siis "helposti" aurinkomatkojen kanssa, tosin aika omatoimimatkailua tuokin nykyään on, kun jos ei erityisemmin millekään retkille osallistu, niin eipä niitä oppaan palveluja juurikaan tulla sen enempää tyrkyttämään... Hyvä kun pyytämällä apua saa... (oli vähän nihkeitä kokemuksia Aurinkomatkojen oppaasta tällä kertaa!girl_mad.gif)

 

Lensimme kohteeseen finskillä, eli kyseessä suora lento airbussilla Hki-Vantaalta Krabille. Kone oli onneksi ajoissa kummallakin kerralla, mutta tuon menomatkan etu, eli yölento meni tällä kertaa siinä mielessä reisille, että lentoemojen aikataulut olivat turbulenssin vuoksi sen verran myöhässä, että ennenkuin olivat ne kaikki pakolliset kierroksensa ja kuulutuksensa saaneet hoidettua, oli kello puol kakstoista yöllä. Ja koneessa luonnollisesti kaikki valot päällä. Voitte vaan kuvitella miten hysteerisen väsynyt tuo tilanteesta muutenkin villiintynyt neiti oli, voi sitä sylistä toiseen pomppimista ja touhua ja mihinkään ei siinä väsyn tilassa voinut keskittyä, vaan kertakaikkiaan pelkkää kiemurtelua ja kiipeilyä olivat nuo ensimmäiset tunnit matkan alkaessa, kunnes hän sitten vallan sammui ja nukkui perille saakka isänsä sylissä omassa unipussissaan tuhisten. Tässä muuten ensimmäinen vink vink, jos ei satu sitä koppapaikkaa tms saamaan, näissä koneissahan ei lasta lattialle saa nukkumaan laittaa, niin tuo unipussi toimi meillä ainakin aivan loistavasti!! Ollaan muutenkin vasta ihan hiljattain siirrytty sellaista käyttämään, ollaan vähän myöhäisheränneitä... mutta siis aivan loistava keksintö, rauhoittaa ainakin meidän elohiiren aivan mahtavalla tavalla!

 

Asuimme tosiaan kauniissa merellisessä Ao Nangin kylässä, noi 5 min kävelymatkan päässä keskustan humusta. Hotellimme oli aivan upea ja etenkin hotellin hlökunta teki matkastamme ikimuistoisen. He nimittäin rakastivat ylikaiken pientä tyttöämme ja huomioivat aivan upeasti hänet ja sen ohella meidätkin. Tyttäreni sai hotellin hlökunnalta jopa aivan upean lahjan, kauniin vaaleanpunaisen juhlamekon, jota käytti sitten viimeisenä iltana hotellin ravintolaillallisella. ( ja epäileville tiedoksi, tässä ei siis mitään ällöttävää ollut todellakaan tässä käyttäytymisessä!!!)

 

Ao Nangista sen verran, että siellä todella helppo lapsen kanssa liikkua, sillä siellä nimittäin on aivan kunnolliset jalkakäytävät!!! Keskustaan matkamme taittui useimmiten jalan, matkarattaat olivat mukana. Muutamia kertoja seikkailtiin se parin minuutin matka tuktukillakin ja sekin sujui ihan kivasti. Tyttö halusi myös usein ITSE kävellä ja siellä kyllä uskalsi aivan hyvin antaa pienen kävelijän treenata kulkuaan, kun yleisilmeeltään kadut siistejä ja roskattomia. Tämä todella pisti silmään, sillä edellinen kohteemme pari vuotta sitten oli tuo täälläkin mainittu Samuin saari ja Chaweng biitsi siellä ja siellä kyllä mielestäni olis selkeästi hankalampaa pienen kanssa liikkua, siis jos rattaat halusi mukaan ottaa... ainakaan pari vuotta sitten siellä ei kunnon jalkakäytäviä vielä ollut. Lisäksi Ao Nangin viehätystä lisäsi rantakadut, joita pitkin kävellen saattoi illallakin ihailla maisemia, Chawengilla oli (ainakin tuolloin kun me siellä käytiin) keskustan ja merenrannan välissä hotellialueet, niin että keskustassa kävellessä sitä merta ei kyllä oikein ollut aistittavissa. Nämä tietty makuasioita, kuka mistäkin tykkää, mutta itse pidimme tästä paikasta enemmän.

 

Krabilla luonnonkauneus on aivan vertaansa vailla ja merenläheisyys tarjoaa kyllä ihan älyttömästi mahdollisuuksia kaikenlaiselle meripuuhastelulle; snorkalus, pitkähäntävene reissut yms sukellus. Meiltä nämä jäivät tän reissun osalta väliin, vaikka meillä pienelle pelastusliivit mukana olivatkin. Säät olivat nimittäin tällä kertaa sen verran epävakaiset, että sade saattoi kyllä yllättää pahastikin. Ei sitten haluttu riskeerata. Myöskään sellaset kokopäivä reissut ei viel meidän mielestä tullu kysymykseen, kun kuumuus oli parhaimmillaan aikamoista, pyrittiin saamaan tyttö sisälle hotellihuoneeseen päikkäreille.

 

Me veimme mukanamme kaikki ruoat ja vaipat ja suurimmaks osaks omat maidotkin, vaikka lapsi juo jo ihan tavallista maitoa. Ja pakko sanoa, että onneks näin teimme. Meillä asuu nimittäin pieni nirsolainen, jonka ruokailu välillä täällä kotonakin on aika dilemma ja vaikka hän välillä ravintolassa saikin jotain syötyäkin, pääasiassa riisia ja nuudeleita, niin kyllä ne omat ruoat siellä hotellihuoneessa tarjoiltuna maistui hyvin viihdytettynä kaikkien parhaiten. Valitettavasti ruoat eivät ihan riittäneet ja jouduttiin vähän säännöstelee ja kehittelee ja tästä viisastuneena aiomme kyllä ens kerralla varautua entistä paremmilla varastoilla. Paikalliset lastenruoat.... no niitä korvikkeita varmaan riittää monta hyllyllistä, mutta purkkiruokia oli tasan kahta makua, merkkiä Heinz ja nämä olivat "mums chicken risotto" sekä joku toinen aivan pienen vauvan "chicken ja sweetcorn" purkki. Hedelmäsoseita oli sitten vähän useampaa sorttia, mutta nekin aika erilaisia mihin täällä totuttu, kaikissa tyyliin mukana banaania, mitä meidän neiti ihme kyllä inhoaa, ainakin purkkimuodossa...

 

Maitoa ostettiin ihan sevenelevinistä, pikkui tetroissa ja isommassa tönikässä ja kyllä tuo lapsonen sitä joi. Meidän lapsi juo muutenkin niin paljon maitoa, että Suomesta mukaan lähteneet maidot eivät sitten kyllä riittääneet kun että ihan alkuun päästiin. Muutaman tetran säästin sitten kotimatkaa varten.

 

Mitäs vielä? Syöttötuoleja riittää joka ravintolassa, mutta ne ei oo ihan babysafeja, eli meillä tuoliin laitettiin aina Sack'n Seat, jotta saatiin ipanainen pysymään paikoillaan. :)

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvin samat fiilikset meillekin jäi tuosta Au Nangista vuoden takaisella reissulla. Oltiin siinä Red Gingerin lähellä Pavillion Queens Bay- hotellissa. Myös tuo hotelli oli todella kiva ja lapsista tykättiin kovasti. Meidän ipanat viihtyivät hyvin lastenaltaassa ja ruoka maistui todella runsaalla aamiaisella. Me tykättiin tuosta sijainnista kovasti, sillä molemmat rannat ovat lähellä, mutta tuo Nopparat Thara kuitenkin paljon rauhallisempi kun Ao Nangin ranta. Lapsille aivan ihanteellinen, kun oli matala. Muutenkin tosiaan Ao Nang sopii hyvin lapsiperheelle. Me tehtiin paljon päiväretkiäkin (saariretkiä, Phi Phi, Emerand Pond, norsusafari) ja kuopus silloin 1v 9 kk nukkui päiväunensa milloin veneessä ja milloin rattaissa tai kantorepussa. Mentiin sekä pitkähäntäveneillä että pikaveneillä. Flytarit oli mukana omasta takaa ja aina laitettiin ne lapsille veneeseen päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Oo kuullostaa ihanalta, mua jäi vähän kyl kaivelee se että ei paljon käyty missään siellä, mutta jotenki se meriretkelle lähteminen tuntu tosi työläältä, niin että ehkä se sitten oli ihan "lika bra" että ei menty. Kovasti matkaseuruetta kyllä huvitti kun aina huokailin ja kuolasin pitkähäntä veneitten perään kun ohiteltiin niitä siel rannalla...girl_haha.gif Ens kerralla sitten kun tyttönen on vähän vanhempi! :) Mutta itsestäänhän toi todella on kiinni ja ehkä vähän vauvastakin. Tyttöä oli vähän hankala pitää sylissä jopa ihan noilla lyhykäisillä bussireissuilla, lentokentälle ja takas.... menojalkaa kun niin kovasti vipattaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen pähkäillyt, että otanko esikoiselle mukaan rattaat reissuun. Hän on silloin 3,5v. Hän on tosi pitkä ikäisekseen, etyä just voisi mennä sateenvarjorattaisiin, mutta niissä on niin pienet pyörät, että voi olla yhtä turhan kanssa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on lähtö ensi viikolla edessäs. Tämän hetken ongelma on se, että suht hyvin kävelemään oppinut poika ei suostu laittamaan sandaaleja jalkaa. Tulee aivan hirveää huutoa. Aivan varmasti kuitenkin haluaa siellä itsekin kävellä.

 

Mites ootteko ottaneet aurinkorasvat lapsille Suomesta mukaan vai ostaneet paikan päältä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomesta mekin otettiin rasvat mukaan. Lapsilla oli aina rannalla päällä uv-suoja-asut ja jouduttiin ostamaan vielä ohuet pitkähihaisetkin, kun nuo uv-puvut olivat lyhythihaisia ja tuntui että lapset saavat liikaa aurinkoa. Pojat käyttivät reissussa paikan päältä ostettuja "crocseja", joihin rakastuivat niiden helppouden takia.

 

Meillä oli mukana yhdet pienipyöräiset matkikset, joilla pääsi kyllä hyvin liikkumaan Ao Nangilla, sillä siellä on kunnon kävelytiet. Pienempi istui ja isompi seisoi tavarakorin päällä. Välillä lapset vuorottelivat, niin että toinen käveli ja toinen istui rattaissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Mites ootteko ottaneet aurinkorasvat lapsille Suomesta mukaan vai ostaneet paikan päältä?

 

Ota ehdottomasti Suomesta rasvat mukaan, ainakin AoNangissa oli rasvat melkeenpä kalliimpia kuin täällä apteekissa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! Ainakin Phuketin puolelta pari tuttua perhettä on kovasti kehuneet tuota Kamala Beachia,

kun on kuulemma just sellanen rauhallinen paikka mistä ei sit kuitenkaan oo pitkä matka

Patongin vilinään jos niin haluaa.Ollaa itse menossa 9kk ja 3,5 vuotiaan kanssa sinne maaliskuun lopussa.Tjäreborilla on siellä sellanen hotelli mistä saa varattua baby sveatin ja siihen kuuluu valmiiks kaikki tarpeelliset: hoitopöytä,pinnasänky,potta,mikro,jääkaappi,rattaat,oma aidattu piha ym. Onko lentokoneissa nykyään joku enimmäismäärä mitä vauvan ruokaa ja maitoa saa ottaa mukaan?

Onko jollain kokemusta tuosta Ainun kertakäyttötuttipullosta ja niistä pusseista,toimiiko?

Voiko pussiin heittää esim. maitojauheen valmiiksi ja sitten lisätä vettä jos tulee maidolle tarvetta?onko paakkuista jos niin tekee? Ei ole tullut noita jauheita koskaan käytettyä,mutta taitavat olla reissussa parempia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kuinka teillä on mennyt aikaeon kanssa siis lasten kanssa? erityisesti kiinnostaa yölennon jälkeen..

 

Me lähdetään nyt sitten 21.2 yölennolla niin että ollaan ennen kolmea iltapäivällä perillä. Taitaa olla se ihan perus finskin suora yölento. Perillä mennään ensiksi miehen isän luo sinne keskithaimaahan ja tullaan sitten viikon jälkeen johokin rannalle ja varmaan pari vikaa yötä ollaan bangkokissa.

 

Tuo aikaerojuttu kiinnostaa kun meidän neiti on nukkumisen kanssa aina ollu hiton rutiinikeskeinen. Ulkopuoliset unikoulut on käyty aikoinaan että perhe ees nukkuis ja ehkäpä eniten jännittää se, että miten kauan menee lennon jälkeen että nukkuu öisin.. no varmaan parin kolmen viikon aikana jossain vaiheessa sammuu vaikka sitkeä onkin.. kun lähdetään niin Saaga on 1v 4kk.. ai niin ja arvotaan, että viedäänkö sänky, kun siinä kylässä ei oo ollenkaan sänkyjä missään "talossa" ja mä en oikein tiedä miten suhtautuisin hökkelissä lapsen lattiamajoitukseen. vissiin jollain perheellä on sellai verkkoteltta että sen sais lainaksi, huoh.. (hotelleissahan varmaan teillä kaikilla on ollu sängyt, mutta onko joku matkaillut tälleen extremmin lapsen kanssa?)

Päätettiin kuitenkin että mennään ekaksi sinne isälle jotta saadaan alkuun sellainen kohde missä ollaan pidempään että saadaan "rauhoituttua" ja aikaerosta kiinni ja sitten lopummasta lomasta sitten vaihdetaan paikkaa (ja nukutaan toivottavasti sängyssä girl_smile.gif.

 

ruokaa taidan minäkin ottaa suurimmaksi osaksi mukaan, tuolla kun ei ole mitään kauppoja lähellä ja ruuasta en voi vannoa.. (onneksi meidän tapaus on rohkea maistelija ja pitää kovastikin oudoista mauista ja kokeiluista)

 

edelleen tuntuu että ollaankohan me ihan hulluja kun mennään.. (ei siis siksi että matkailu olis huono asia tai tutustua autenttisempiin kohteisiin vaan tuo sinnikäs rutiinilapsi reissussa mukana girl_haha.gif ) .. mutta lennot on maksettu ja lähdössä ollaan..

 

lueskelenpa vielä kerran teidän vinkkejä rantakohteista kun sekin pitäis päättää.. varmaan meidän rantakohteet menee sinne pattaya akselille kun luulenpa ettei lennetä sitten enää siellä thaimaan sisällä.. piäisi löytää sieltä jokin sellainen ei niin megaiso turistirysä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Finskin yö-reittilennot Bangkokiin ja takaisin, eikä mitään ongelmaa rytmien kanssa tullut, vaikka sitä tosi paljon pelkäsin. Poika oli tuolloin 9kk. Menolennon lähtö oli reilun tunnin myöhässä ja siinä kohtaa meni vähän yli unien, eli nousun jälkeen nukutettiin huutavaa poikaa vajaat puoli tuntia, jonka jälkeen sippasi. Ensimmäinen yö perillä oli vähän tavallista katkonaisempi, mutta ekan yön jälkeen pojan kello oli kääntynyt jo ihan täysin Thaimaan aikaan. Sama kotiin tullessa, eli ekan yön jälkeen oltiin jo ongelmitta takaisin vanhassa rytmissä. :) Hotellissa meillä tosiaan oli ihan kunnon pinnasänky, joten nukkumajärjestelyistä en osaa sen enempää sanoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me mentiin myös yölennoilla. Muistelisin että lähdettiin klo 20 maissa ja perillä oltiin paikallista aikaa klo 16 maissa. Lapset nukkuivat lentokoneessa ihan ok, noin 7h. Ensimmäisenä iltana mentiin koko perhe nukkumaan jo klo 18 jälkeen ja herättiin aamulla klo 9. Muina iltoina mentiin nukkumaan 21-22 ja aamuherätys oli aina siinä 9 kieppeillä. Kotona pojat nukkuvat 20-07. Meillä meni siis todella helposti tuo uuden rytmin löytyminen. Takaisin päin lapset nukkuivat lentokoneessa koko matkan ensimmäisen tunnin jälkeen. Oltiin kotona yöllä klo 3. Pojat valvoivat pari tuntia ja menivät sitten nukkumaan. Heräsivät klo 11. Seuraavana päivänä rytmi oli jo ihan normaali.

 

Olen ollut Pattayan lähellä rantalomalla Rayongissa. Silloin ei vielä ollut lapsia, mutta voisin kuvitella että sopii lapsiperheellekin. Paikka on tosi rauhallinen. Siellä on erikseen Rayongin kaupunki ja sitten ranta, jonka varrella ovat hotellit. Tuolta pääsee kätevästi myös KOh Sametin saarelle, joka oli ihan hieno paikka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tosiaan onkin jo sellaiset uimatossut pojalle. Niillä voi kävellä rannalla tai altaalla. En vaan mielellään antaisi pojan sellaisten pehmeäpohjaisten tossujen kanssa kävellä muualla, kun maassa tai lattialla voi olla mitä vaan. Ite oon pienenä varpaani hakannut ulkomailla tohjoksi ja sen paranteleminen matkalla ei ollut mukavaa.

 

Meillä alkaa olla kaikki pojan suhteen aika kasassa. Ainakin toivottavasti :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tosiaan onkin jo sellaiset uimatossut pojalle. Niillä voi kävellä rannalla tai altaalla. En vaan mielellään antaisi pojan sellaisten pehmeäpohjaisten tossujen kanssa kävellä muualla, kun maassa tai lattialla voi olla mitä vaan. Ite oon pienenä varpaani hakannut ulkomailla tohjoksi ja sen paranteleminen matkalla ei ollut mukavaa.

 

Meillä alkaa olla kaikki pojan suhteen aika kasassa. Ainakin toivottavasti :grin:

 

siis onko teillä sellaset pehmeäpohjaset tossut-mistä niitä saa? meillä on hakusessa on pojille..olen jossain nähnyt sellasia vetoketjullisia, mutta kun en yhtään muista missä..ja saiskohan niitä ulkomailta tilattua halvemmalla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä ostin omani Stockalta. Oon nähnyt nettikaupoissakin. Ovat Imse Vimsen mallistoa ja niissä ei oo vetoketjuja, mutta hyvin menivät jalkaan. Niissä oli muistaakseni ainakin neljää eri kokoa.

 

imsetossut.jpg

Edited by salamanteri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo noita olenkin nähnyt, mutta esikoiselle ei riitä enää kokoa. Katsoin, että Hyphenilläkin oli jotain tossuja ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now