Sign in to follow this  
Followers 0
syksyn tyttö

Haiseva hengitys lapsella

7 posts in this topic

Meillä siis pojan hengitys haisee mun mielestä vaikka syödään pastilleja ruoan jälkeen ja pestään hampaita. No siis varsinkin hampaiden pesu on taas(varmaan hampaita tulossa) aika haastavaa ja monta kertaa sitä harjaa ehtii vain näyttää hampaille ennen kuin suu menee niin hyvin kiinni, ettei sinne millään saa tungettua harjaa väliin ja toisaaltaan en haluisi vielä tehdä hampaiden pesusta kauheaa taistelua ja ikävää kokemusta. Mitä tuolle voisi tehdä tai onko se merkki jostain muusta? Meillähän on seuraava hammaslääkäri joskus kahden vuoden tienoilla joten aikaa menee ennen kuin sielläkään tuosta kysyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vasta tosiaan muutaman päivänä kiinnittänyt huomiota kun toinen tulee ihan lähelle pussaamaan. Ei kyllä musta ole yhtään yskäinen tai nuhainen. No tänään kyllä vuosi nenä ulkona kun oli kylmä mutta ei muuten yhtään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli myös samaa 1,5-vuotiaalla pojalla... Ja ihmettelin kanssa kovasti, kun aina syö ruoan jälkeen xylitol-pastillin ja hampaat pestään aamuin illoin.

Lopulta pojalle tuli kuitenkin kuumetta (ei muita oireita) ja lääkärissä todettiin silmätulehdus, vaikka mun mielestä silmissä ei ollut mitään ihmeellistä. Pari päivää antibioottitippojen aloittamisesta hengityksen haju katosi. Tippojen lopetuksen jälkeen meni vajaa viikko, kun hengitys alkoi taas haista ja nyt onkin poika ollut kuumeessa ja flunssassa. Eli meillä on ainakin tuo liittynyt sairasteluihin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, toivottavasti toi ei olis mitään mikä ainakaan oireilis muuten ennen keskiviikkoa kun meillä pitäis silloin olla leikkaus, mikä tietenkin siirtyy jos poika on kipeenä. Sinäänsä olisi mukavan helppo selitys. Eipä tuota kai kannata lähteä lääkärillekään viemään, että tämän pojan henki haisee? Haista vaikka kun se pussaa sua(pussaa kyllä poskelle mutta sen haistaa silti) Ennnen kuin tulee muita oireita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käsittääkseni haju voisi johtua myös esim. tulehtuneista/ likaa kerävistä risoista. Jolloin voitanee olettaa, että ne saattavat alkaa jossain välissä oireilemaan eli lääkärin voisi olla hyvä sekin vaihtoehto ehkä sulkea pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on reilun 1.5 vee poitsun hengitys alkanut haista, vaikka hampaita pestäänkin kahdesti päivässä ja xylitolpastillitkin ovat käytössä. Tulehduksesta, nuhasta tai yskästä ei ole merkkejä. Täytynee tarkkailla tilannetta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0