Sign in to follow this  
Followers 0
Guest minja

kesävauvan pukeutuminen

8 posts in this topic

Vinkatkaa jos jossain on aiheesta jo keskustelua, äkkiseltään en löytänyt.. Elikkä meille tulossa kesävauva 2012 ja koska se on ensimmäinen niin ei ole mitään kokemusta, eli saatan kysellä ihan tyhmiäkin, koittakaa kestää :girl_wink:

 

Oon miettinyt jo nyt, että miten vastasyntyneen kanssa pärjää helteillä (jos siis sellaisista saamme ensi kesänäkin nauttia) ja mitä vauvalle olisi hyvä olla päällä? Luin jostain suosituksia, että kannattaisi käyttää silkkisiä vaatteita, koska silkki lämmittää viileällä ja viilentää lämpimällä, eikä hiosta. No ruskovillalla on joitain silkkisiä vauvanvaatteita, mutta ei bodeja vaan ihan normi paita ja housut. onko kellään antaa näistä kokemusta, toimiiko vastasyntyneellä? itse kun olen kuvitellut, että body ja puolipotkarit olis kätevin vaihtoehto.. mietityttää, et miten pysyy paita päällä, kun vauvaa nostellaan ja pysyykö vaippa paikoillaan kunnolla jos ei bodya? ruskovillalla oli myös silkkivillaisia vauvanvaatteita ja siitä oli myös body, mutta onko nämä liian kuumia kesällä, kun siinä on 30% silkkiä ja 70% villaa?

 

Elikkä siis ruskovillan vaatteista kokemuksia haluaisin ja jos joku tietää jonkin muun paikan, josta saisi vastasyntyneelle silkkivaatteita, saa vinkata! Ja siis yleisesti tietoa mitä ootte kesällä syntyneillä päällä pitänyt :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisäks olisin vielä halunnu tietää kokemuksia Nature Babycare vaipoista? Onko paremmat kesällä kuin normivaipat? nehän siis vissiin on tavallisen muovin sijasta päällystetty maissikalvolla, jonka pitäis ilmeisesti hengittää paremmin. Eli luulis et vois olla ainakin kesällä parempi kuin normi vaippa, ei hiostais niin kovasti? vai mitä ootte mieltä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pidettiin tytöllä tänä kesänä enimmäkseen pelkkää puuvillaista lyhythihaista bodyä tai sen lisäksi ohuita pllavahousuja. Ei ollut liian kuuma. Mutaman kerran oli pelkkä mekko ja silloin vaipat falskasi eli varmasti sama ongelma on pelkässä paidassa. Laitettiin alushousut hameen alle ja se auttoi. Oltiin etelässä syyskuussa ja siellä oli +30 ja ylikin. Vauva saatiin viilennettyä kastelemalla hattua usein. Auttoi tosi hyvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vauva oli ekoilla helteillä jo muutaman kuukauden ikäinen, eli ihan minipienen pukemisesta en niin tiedä, mutta olihan tuokin vielä aika pieni.

 

Meillä oli yleensä vauvalla päällä pelkkä puuvillainen lyhythihainen body. Joskus mekko tai paita. Vaipan kanssa en minä ongelmia huomannut. Paidan nousukaan ei sinänsä kesällä haitannut, kun eihän siinä kylmä tullut, ja ihan kotioloissa sitä vaan käytettiin. Bodysta silti jostain syystä enemmän tykkäsin.

 

Mikä meillä oli ihan paras keksintö, oli silkkinen makuupussi nukkumiseen. Tuo pussi oli kangaskaupasta ostetusta ihan yksinkertaisesta valkoisesta silkistä ommeltu peruspussi ilman mitään vetoketjuja tai muita erikoisuuksia. Maksoi kokonaisuudessaan pari euroa. On käsittääkseni samalla lämmin mutta toisaalta viilentäväkin. Tyttö ainakin nukkui tosi hyvin tuossa helteilläkin, kun ilman sitä ei millään meinannut nukkua eikä paksumpaa peittoa voinut laittaa.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika syntyi heinäkuussa pahimpien helteiden aikaan. Ekan kuukauden poika eli pääasiassa pelkässä vaipassa tai joskus sillä oli myös joku body ja housut tai pelkkä puuvillainen body ulkoillessa. Meidän poika on aika kuumaverinen, joten sille on riittänyt vähän vähempi vaatetus. Kesällä kannattaa muuten ottaa huomioon, että monessa paikassa on tuuletus tai ilmastointi, jolloin vauvalle kannattaa pukea aika paljon enemmän päälle, ettei saa vetoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli tuosta mieleen: Meillä vauva nukkui kesähelteilläkin pitkähihaisessa ja -lahkeisessa yöpuvussa sukkineen kaikkineen, kun pidettiin makuuhuoneessa yöt tuuletinta päällä. Ilman tuuletinta oli aivan liian kuuma pelkällä vaipallakin mutta tuuletuksen kanssa tarvitsi noin paljon vaatetta.

 

Kaupassa käynti meinasi olla hankalaa, kun siellä nimenomaan on niin tehokkaat ilmastoinnit, että ihan sitä varten piti olla enemmän päällä kuin ulos.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kesävauva oli pahimmilla helteillä pelkällä vaipalla, kestovaipalla siis. Kestot ainakin pysyy hyvin päällä ilman bodyakin ja hengittävyys on ihan eri luokkaa kuin kertakäyttöisillä. ;) Hiukan vähemmän kuumilla ilmoilla (ja vaunuissa) oli lyhythihainen body sortsien kanssa tai ilman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä kans liputan kestojen puolesta, hengittävät pienellä hyvin ja onhan ne sit söpöjäkin jos vaippasillaan on! :girl_haha:

 

meille syntyi kesäkuun lapsi ja oltiin aika paljon lyhythihaisissa haalareissa (shortsipuku siis), pelkissä bodyissa tai sitten mekoissa. Mekot vaan oli koko ajan kainalossa, joten tykkäsin kyllä enemmän bodysta. Ulos mennessä laitettiin ihan alkuun pipo, mutta... pian sitäkään ei tarvinut, kun huomattiin että typy hukkuu hikeensä :lol: Kauppaan mennessä otettiin fleeceviltti mukaan ja heitettiin se sitten typyn päälle kaupassa pyörimisen ajaksi, ja ulos mennessä otettiin sit pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0