Sign in to follow this  
Followers 0
ONNEkas

Huonosti nukkuva esikoinen ja uusi raskaus/vauva

2 posts in this topic

Uniketjuja löytyy kuten myös odotusketjuja, mutta kaipaisin kokemuksia ja kohtalotovereita muilta, jotka ovat (olleet) samassa tilanteessa. Ja vinkkejä siihen miten kummassa tästäkin selviää...

 

Meillä reilu vuoden ikäinen taapero, joka ei ole koskaan nukkunut hyvin. Hyvä yö tarkoittaa meillä että yössä on 2-4 herätystä, jotka saa hoidettua nopeahkosti tassuttelulla. Näitä hyviä öitä on ollut viimeksi kesällä muutamia. Ja sitten on ne huonommat, jotka kuvaavat paremmin arkeamme. Herätyksiä on 4-12, joista yleensä yön alkupuoliskon heräilyt saa vielä tassuteltua tai syliteltyä ohi, mutta aamuyöstä taaperon on todella hankala saada enää unta. Lopulta otan viereen, mikä auttaa noin joka toinen yö. Muulloin aamuöinen huutokonsertti saattaa kestää 1-2h ja sen jälkeen torkutellaan nikotellen ja välillä heräillen aamuun. Tämän kaiken lisäksi tulee myös niitä yöllisiä huutoja, jotka vaimenee itsekseen. Taustalla tilanteessamme on edelleen vaivaava refluksitauti ja ainakoin joitain allergioita. Ja nukkunut omassa huoneessa n. 8-kuisesta.

 

Ja tähän kaikkeen pitikin nyt sitten lisätä vielä se että olen raskaana (ihanaahan se on, eikö?!?). Huonovointisuus ja väsymys yhdistettynä öihin, joina käytännössä en nuku enää klo 02 jälkeen on melkoinen cocktail.... Puhumattakaan siitä kun tähän vielä kesällä ilmestyy toinen vauva (jonka todella toivon olevan kaikin puolin helpompi tapaus! ...vaikka esikoista rakastankin yli kaiken!). Miten ihmeessä tästä selviää täyspäisenä?

 

Mitä kikkoja ja järjestelyjä olette kehitelleet omassa vastaavassa tilanteessa? Ja onko jotain taikakeinoja käytettävissä sitten kun niitä öisiä metelöitsijöitä on kaksi? Eihän ne nuku koskaan jos koko ajan herättelevät toisiaankin... Ja onko niitäkin tarinoita että tilanne ei vaan helpotu...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla ei ole samanlaista tilannetta, mutta antaisin silti sellaisen vinkin, että mies yötöihin viikonloppuisin ainakin ja kerran keskellä viikkoa. Ei kai se nyt voi olla sinun homma yksin hoitaa lapsen yökukkumiset, vaikka mies miten olisi se työssä käyvä henkilö? Kun on miehen homma hoitaa lasta, niin sitten erilaisten järjestelyiden avulla sinä nukut esim. mahdollisesti jossakin muualla,jos et pysty kotona. Tai sinä nukut korvatulppien kanssa lapsen huoneessa ja mies teidän makkarissa lapsen kanssa yms.

 

Meidän esikoinen ei ole ollut kovin hyvä nukkumaan, mutta ei siis todellakaan niin huono kuin teidän, mutta meillä valvoo äiti, joka kyllä nukkuu hyvin kunhan vaan saa unenpäästä kiinni. Aamu-unet on parasta unta ja en ole viittä kertaa noussut ensimmäisenä meidän aamuvirkun pojan kanssa näiden 3,5-v aikana. Mies siis hoitaa aina aamuheräämiset, mutta sillä on oikeus päiväuniin aina kun se on mahdollista, jos väsyttää liikaa. Mies hoitaa myös kaikki lasten yökukkumiset.

 

Toivoa nostattamaan voin kertoa, että meidän kuopus alkoi jostain viikon ikäisestä nukkua yöt läpi. Ja nukkui ehkä kolmikuiseksi yli 20h/vrk ja 5kk ikäiseksi melkein sen 20h/vrk. Eli on ihan mahdollista saada hyvin nukkuva lapsi! :) Tsemppiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0