Sign in to follow this  
Followers 0
Extravaganca

Vauva laskeutunut

35 posts in this topic

Mulla viikkoja 32 ja vauvan jo täysin laskeutunut, kuitenkaan kohdunkaula ei ole onneksi ole lyhentynyt. Silti käskettiin olla tosi varovainen rv35 asti, ettei lähtis syntymään. Itse uskon että menee helposti vielä tuon 35rv yli, ja syntyy suunnilleen ajallaan. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, mutta toivottavasti saisi nuo 35 viikkoa täyteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla a-vauva laskeutunut tasan rv 25. Olen osastolla vuodelevossa ollut rv:lta 21 alkaen. Saas nähdä päästäänkö tässä arvellulle viikolle 27-28. Paikat on ihan kypsät eikä kanavaa ole kuin sentti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvan pää oli omasta mielestäni ollut jo rv 30 lähtien alhaalla, mikä piti gynekologin mielestä paikkansa ja jouduinkin sitten vuodelepoon muistaakseni rv 32 lähtien. Vauva syntyi rv 37+0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaas vähän, josko löytyisi lisää kokemuksia. Mulle todettiin tänään neuvolassa että vauva on laskeutunut, nyt 33+4. Vaikka ei nyt heti olekaan varmaan syntymässä mutta kummasti alkoi jännittämään :give_heart: . 11pv päästä lääkärinneuvola, sielläpä kuulee kohdunkaulan tilanteen, se kun ainakin reilu viikko sitten oli vielä kiinteä ja kiinni eikä lyhentynyt.

 

Muoks. Niin ja 2vk:ssa SF-mitta olikin nyt kasvun sijaan pienentynyt puolella sentillä.

Edited by mirabel

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kun ketjua luki, en usko, että on selkeää korrelaatiota siitä, kuinka nopeasti lapsi syntyy kiinnittymisen jälkeen. Meillä esikoinen laskeutui ja kiinnittyi vasta synnytyksen yhteydessä. Toinen ei koskaan ollutkaan kovin korkealla. Tää kolmas on tällä hetkellä aika korkealla (lääkäri etsi päätä paljon alempaa).

En siis stressaisi asiaa liikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löytyisiköhän tästä ketjusta kohtalotovereita?

Onko muilla käynyt niin, että vauva on jo lupaavasti alkanut laskeutumaan ja sf-mitta on pysynyt usemman viikon samana, mutta sitten viime hetkillä onkin pompsahtanut takaisin ylöspäin. Mä sain kokea tämän tänään neuvolassa (rv 39+0) ja terkka epäili, että vauva on ollut tulossa huonossa asennossa ja lantion ja pään luut ovat pakottaneet vaihtamaan asentoa, ts. tulemaan takaisin ylös.

Miten teillä on homma edennyt tämän jälkeen?

Mulla on ollut useana päivänä kipeitä ja säännöllisiä suppareita, mutta nyt tämä takapakki sai miettimään, että mitähän tässä on seuraavaksi luvassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

*nosto*

 

Täällä pohditaan laskeutumisen ja kiinnittymisen kanssa, että meinaakos vauva milloin putkahtaa maailmaan... Nyt menossa rv 36 ja nelisen päivää sitten oman havainnon mukaan on tapahtunut muutos, eli epäilen, että olisi kiinnittynyt ja laskeutunut. Kohdunkaula oli viikko sitten lääkärissä vielä kiinni ja pitkä, eli sen puolesta ei "hätää".

 

Onko täällä tuoreita kokemuksia - miten kauan meni kiinnittymisestä ja laskeutumisesta synnytykseen? ^_^

 

Muoks. tänään (37+0) neuvolassa vauvan todettiin olevan täysin kiinnittynyt :)

Edited by stina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla esikoinen oli pää ihan alhaalla jo viikolla 27, ei saatu ultrassa päätä näkyviin kulmakarvoista ylöspäin kun oli lantiossa piilossa. Viikolla 28 lääkäri tsekkasi neuvolassa tilanteen ja kohdunkaula oli silloin puoli senttiä auki, kaulaa toki 3 cm jäljellä. Sanoi vauvan päälaen tuntuvan hyvin kohdunsuulla sormella. Olikin keilapallo jalkovälissä -fiilis. Vauva syntyi 35+5 eli aika pitkään meni kuitenkin vielä tuosta, mitään lepoa ei määrätty. Pää oli ressknalla ihan suippo, kun oli kasvanut siellä muotissa :D. Nopeasti tietysti muokkautui normaaliksi, muutamassa viikossa.

 

Toka laskeutui myöhemmin. Tuntui olevan menossa alaspäin joskus 32 -viikolla ja silloin olin paljon kontillani pylly pystyssä ettei muka laskeutuisi. Oman tuntemuksen mukaan vauva vähän nousikin, kun ei tuntunut niin tukalalta. Kiinnittyi joskus 37 viikolla ja syntyi pari päivää lasketun ajan jälkeen. Oman kokemuksen mukaan ei siis välttämättä tarkoita kovin äkkiä lähestyvää synnytystä kiinnittyminen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen tais laskeutua vasta synnytyksessä (syntyi 2kk etuajassa) ja toka ei laskeutunut ollenkaan. Toka synnytys kesti todella pitkään kun ei päästy ponnistamaan kun vauva oli jatkuvasti ylhäällä. Oltiin jo menossa sektioon mutta sain kuin sainkin sen pukerrettua sitten alakautta ulos (syntyi 37+0). Oli myös perätilassa todella pitkän aikaa raskauden aikana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0