Anis

Vuodot alkuraskaudessa

573 posts in this topic

^samoilla ohjeilla mennään. Meillä uinti- ja seksikielto on 7 vrk vuodosta. (Ihan tyhmää.. jostain syystä minä juuri nyt sitä seksiä haluaisin!!!! käsittämätön vaihde päällä. :blink::D )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko täältäkin vastausta etsiä.

 

Äsken hulahti. Ei kipuja taaskaan, mutta verta tuli yks kaks yllättäen aika reilusti (en edes tiedä liitoittelisinko jos määrää kuvaisi, sillä mielestäni hulahdus oli iso. On se jotenkin suurta määrää kuvattava, kun sen kerran tuntee ryöpsähtävän) Eilen kaikki oli kunnossa. Syke ja kaikki, mutta aikaisemmin vuoto on ollut vain vessassa käynnin yhteydessä huomattavaa, nyt hulahti ihan paikallaan seisosskellessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tuli alkuraskaudessa kertaalleen enemmän vuotoa, oikein siteeseen saakka, mutta sitten se loppuikin heti sen jälkeen. Vuodon tosiaan pitäisi olla vähintään saman tasosta kuin menkkojen aikana ja enemmänkin että viittaa keskenmenoon. Mulle määrättiin silloin vuotoaikana saikkua ja rauhassa oloa ja piti yrittää olla tressaamatta asiasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjoittelinkin tuossa aiemmin tähän ketjuun ja kyselin ruskeasta vuodosta. Mulla se tosiaan johtui kohdunulkoisesta raskaudesta. Pääsin tänään kotiin sairaalasta. Onneksi lupailivat hyviä mahdollisuuksia uuteen yritykseen heti kun raskaustesti näyttää negaa. Kirjoittelempa tästä aiheesta enemmän tuonne keskenmenopuolelle, kunhan jaksan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla alkoi rv 6+ ruskea vuoto aika vähäisenä. Ultrassa rv 7+ selvisi, että alkio oli kuollut tuolloin viikko sitten, mutta ei vain tullut itsestään ulos. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla alkoi rv 6+2 tiputteluvuoto. Yleensä vuoto oli ruskeaa ja sitä näki vain pyyhittäessä. Pikkuhousuihin harvoin sitä valui. Silloin tällöin vuoto oli vähän runsaampaa ja punaista mutta taaskin sitä ei pikkareissa näkynyt. Suurimmat punaiset vuodot tapahtuivat kun vatsa oli kovilla ja istuin pöntöllä punnertamassa numero kakkosta ulos. Kaiken kaikkiaan vuotoja kesti 5-6 viikkoa. Vauva oli koko ajan hyvässä kunnossa vaikkakin joka kerta kun vuotoja näkyi niin pelotti aivan kamalasti. Lääkäri ei osannut sanoa mistä ne johtuivat. Käski vain ottamaan yhteyttä jos vuotaa todella paljon ja jos on kipuja. Lääkäri laittoi minut kuitenkin kuukauden progesteronikuurille. Ja seksikielto oli päällä tottakai.

 

Nyt minulla on mennyt noin kolmisen viikkoa melkein ilman mitään. Yhden kerran taas kun punnersin numero kakkosta näkyi vähän pinkkiä mutta ei sen enempää. Joten toivottavasti kaikki on hyvin, seuraava tarkastus on vasta kolmen viikon päästä.

 

Oli se kuitenkin hirveää kun lääkäri vain sanoi, että vuoto on joko keskenmeno tai sitten ei mitään. Piti vain odottaa ja elää elämäänsä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli eilen päivällä (rv 5+4) vasemman munasarjan kohdalla sellaista pistävää kipua / särkyä useamman tunnin ajan. Illalla kipu loppui mutta huomasin pikkuhousuissa vähäistä ruskeaa vuotoa ja pari ihan pienenpientä hyytymää. Nyt aamulla on tullut vähän rusehtavaa limaa, kipuja ei ole.

 

Olen lukenut, että vuoto sikäli on aika yleistä, mutta huolestuttaa tuo eilinen särky. Onko teillä muilla ollu harmittomien vuotojen yhteydessä tällaista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuten jo edellä oon vuotojani olen potenut, niin nyt voisi laittaa vähän päivitystä..

 

Eli vuodot kesti n.kuukauden, välillä ruskeana tuhruna, välillä ihan vaaleanpunaisena ja harvoin, mutta muutamia kertoja tummanpunaisena. Muutama pienen pieni verinen klönttikin tuona aikana tuli. Kipuja mulla oli alussa erityisesti munasarjoissa ja välillä ihan ympäriinsä yllättävän kovina (edelleenkin mulla on odottamattoman kovia "nippasuja", mutta ilmeisemmin mun kohtu vaan kasvaa).

Vuoto on ollut nytten poissa kohta reilut kolme viikkoa (kerran tänä aikana on tullut vaaleanpunaista vuotoa, samassa tilanteessa kuin Io:lla, eli kuituja peliin :lol: )

 

Jo alkuraskauden ultrassa oli kaikki hyvin ja pikkuinen vastasi aivan normaalisti viikkoja, sekä syke löytyi. Eilen sitten oltiin nt-ultrassa ja sielläkin tuo mieletön lahja heilutteli jalkojaan ja käsiään <3 syytä vuodoille ei tiedetä, todennäköisemmin johtuivat mun "verestävästä kohdunsuusta" tmv..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

 

Ok, rauhoittaa kuulla, että jotain kipuiluakin voi olla ja silti kaikki saattaa olla hyvin. Meillä eka ultra vasta reilun viikon päästä eli sinne asti täytyy vielä jännittää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakin alkoi rusehtava vuoto eilen illalla ja jatkuu edelleen. Nyt tietysti pelottaa kamalasti. Kipuja ei ole ja vuotoakin niukalti, mutta silti mielessä pyörii se pahin. Meilläkin ultraan vielä vähän yli viikko, toivottavasti kaikki olis hyvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi räkä ja itku!

Tänään alkoi ihan kummallinen vuoto, ei muistuta normaalia kuukautisvuotoa. Kirkasta verta, ehkä vähän rusehtavaa. Ei minkäänlaista kipua tms. Sen verran on vuotanut, että teki mieli laittaa side yöksi. Raskaustestin tein 6 päivää sitten, kun olisi kuukautisten kuulunut alkaa.. Silloin vahva +. Onkohan mennyt kesken..? Mitä muuta tämä veri voisi olla..? Mitä mun pitää tehdä.. En ollut vielä edes neuvolaan kerennyt ottaa yhteyttä raskauden takia.. Lääkäriin kai sitä pitäis soittaa..? Onko viisaampia? Oksettaa myös aika paljon.. Tämä on ihan uutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ rauhallisesti vaan, tästäkin ketjusta voi lukea että alkuraskaudessa melkein jokaisella on vuotoja ilman että tulee keskenmenoa. kunnon vuoto, kuukautisvuodon tyyppiset määrät, on sitten asia erikseen (silloin siis pitää tsekata tilanne, ja jos tosiaan vuotaa kuukautistyyppisesti monta päivää niin keskenmeno on hyvinkin mahdollinen). levätä voi ja ottaa vähän normaalia rauhallisemmin, mutta muuten ei voi kuin odottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesken meni meikäläisellä.. Vuoto yltyi toisena päivänä ja lääkäri sanoi, että luonnon valintaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla tuli kunnon verensyöksy jota ennakoi alavatsakipu rv 14. Päivystyksen ilmoittautumispaikassa hoitaja soitteli lääkäreille ja puhui keskenmenosta kylmänviileesti.. tunnin odottelun jälkeen lääkäri totesi että vauva on kunnossa, tuohon mennessä oltiin miehen kanssa itketty ja surtu. Olin yön osastolla levossa ja tipassa että keskenmenovaara taisi kumminkin olla. Istukan hematooma eli verenvuoto oli diagnoosi. Loppuraskaus sujui ilman ongelmia, mutta pieni vuoto jatkui pitkään.. varmaan yli kuukauden, ei kumminkaan punaisena verenä vaan just semmosta ruskeeta. Huh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ollut kahdesti jo vuotoa, ensin viikolla 8 ja nyt viikolla 12-13. Ekalla kerralla alkoi vähäisenä, kirkkaana vuotona ja jatkui niukkana rusehtavana vuotona puolitoistaviikkoa. Nyt ihan sama homma ja kohta viikko takana.. Ultrassa kaikki ollut ok ja sydänäänet kuuluu. Ovat mahdollisesti kuulema "valekuukautiset" tai istukka lähellä kohdun päätä, et hankaa ja siksi vuotaa.. kohdun kasvaessa menee ohi?

Jos tulee kipuja ja vuoto lisääntyy, niin sit äippäpolille. Muuten ihan normaalisti töihin ja pitää vaan jaksaa päivä kerrallaan..

Tsemppiä ja jaksamista teille muillekin tämän epätietoisuuden kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi edellisessä raskaudessa ruskea tuhruvuoto viikolla 6 eikä enteillyt hyvää. Muutaman päivän päästä tuli kipujen kanssa ja alkio tuli ulos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikoilla 4+6 alkoi tuhruvuoto. Kolmantena vuotopäivänä tuli kirkasta verta. Samana päivänä lääkärikäynnillä kaikki ok, kohdunsuu kiinni, kirkasta verta näkyi niukasti ja testi näytti plussaa. Passitettiin kotiin. Tämän jälkeen tuhruvuoto jatkui. Kaiken kaikkiaan vuoto kesti viikon. Mitään syytä vuodolle ei löytynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitähän voisi olla, kun tänään huomasin (6+0) valkovuodon olevan väriltään hieman kellertävää tai aivan hennon vaal. ruskehtavaa. Vessareissun yhteydessä pyyhiessä huomasin tämän, määrällisesti siis vähäistä. Mitään kirkasta verta ei todellakaan näkynyt. Muutenkin tuntuu tänään vihlovan enemmän kohdun seutua. Lähinnä huolestuttaa että voikohan enteillä keskenmenoa. Aikahan sen tietysti näyttää, mutta onko kenelläkään muulla esiintynyt näin alkuraskaudessa kellertävää valkovuotoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todellista ällötekstiä luvassa.

 

Tänään, kun viikkoja 5+4, vessakeikan yhteydessä huomasin, että verensekaista töhnää oli valunut pikkuhousuille sekä pyyhittäessä "sain saaliiksi" rusehtavaa/punertavaa, sitkeää ja klönttimäistä töhnää. Laitoin siteen, siihen muutama laikku punertavaa töhnää myös tullut. Pyyhittäessä vaaleanpunaista sitkeää limaa vessapaperiin. Kuukautiskipuja ollut tänään reilusti, mutta niin on ollut silloin tällöin tässä parin viikon aikana ilman vuotoakin.

 

Esikoisesta oli muistaakseni jotain vastaava, kun viikkoja oli 9+. Silloin kaikki oli kuitenkin ok, epäiltiin valemenkoiksi. Nyt hieman aikaista ainakin valemenkoiksi, toivottavasti on jotain muuta enemmän tai vähemmän normaalia. Itse olen jo aivan varma, että yöllä hanat aukeaa ja keskenmeno alkaa kunnolla.

 

Alkuraskauden ultra maanantaina. Nyt tuntuu, että siihen on ikuisuus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi tänä aamuna jokin ruskea vuoto, mutta onnekseni juuri tämän päivän illalle oli ennalta sovittu ultra-aika. Näin että vauvat olivat elossa ja kohdussa näyttäisi olevan asiat kunnossa. Ehkä noita omituisia vuotoja voi sitten olla ilman sen suurempaa syytä. :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli eilen (rv 5+6) iltapäivästä lähtien vaihdellen ruskeata vuotoa sekä välillä vaaleanpunaista, lähinnä sitä jäi paperiin eikä juurikaan housuihin asti. Paperiin sitä kuitenkin jäi usein melko paljon, mutta ei ollut klimppistä eikä yhtään niin paljon kuin kuukautisten aikaan. Mitään kipuja ei ole ollut. Aamulla pyyhkiessä paperiin jäi ihan selvästi tummanpunaista, mutta sen jälkeen ei ole tullut mitään.

 

Neuvolantädin kanssa juttelin tänään aamulla, ja hän sanoi että kuulostaa normaalilta alkuraskauden vuodolta eikä tarvitse ryhtyä näillä oireilla mihinkään toimenpiteisiin. Vähän helpotti oloa, vaikka tietenkin olen edelleen huolestunut onko pikkuisella kaikki kunnossa. Reilu viikko vielä pitäisi odottaa, niin on ensimmäinen neuvolakäynti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt 7+5 tuli parin pikkuhousunsuojan verran ruskeaa ja limaista vuotoa. Selkäkipujakin on, ei mitään kramppeja mutta semmoinen aika tasainen jomotus. Ei tässä sitten varmaan auta kuin alkaa jo asennoitua siihen, että tämä saattoi olla nyt tässä. Kuumettakin on ollut, tiedä sitten onko sillä osuutta asiaan, mutta ei oikein lupaavalta vaikuta :unsure: Kerron sitten miten kävi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla oli niukkaa vuotoa n. viikon verran rv 7 muistaakseni. sitä kesti n. viikon ja välillä se oli tosi niukkaa ruskeaa ja välillä niukkaa mutta veristä. Tähän liittyi myös menkkaamaista jomotusta. Alkuraskauden ultraan mentiin rv 7+3 ihan oman mielenrauhan palauttamiseksi. Ultrassa näkyi 10,3mm sikiö ja sydän jumputti tasaisesti. Diagnoosi oli että todennäköisesti hematooma kohdun takaseinässä. Ultra oli hintansa arvoinen, varsinkin kun kaikki oli hyvin. nyt rv 34+5 meneillään. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisin joka tapauksessa halunnut tietää oliko kyseessä ns. harmiton vuoto vai keskenmeno. Ennen ultraa lääkäri sanoi että voi olla että on mennyt kesken tai että kaikki on hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten tämän alkuraskauden vuodon kanssa pystyy elämään rauhallisena? Viikonloppuna plussasin ja laskurit sanovat, että tänään oltaisiin rv5+0. Eilen aamulla ruskea vuoto pelästytti minut ja sitä tuli hieman vielä illallakin. Tänään on nyt aamusta tullut vessassa pyyhkiessä ruskeaa paperiin. Kuinka pitkään tätä pitää katsella ennenkuin kannattaa taas soittaa neuvolaan? Eka neuvolakäynti on vasta kahden viikon päästä, joten tekevätkö he mitään näin alussa, jos tiputtelu jatkuu pitkään? Vai pitääkö tässä nyt vain olla ja toivoa parasta?

 

Tiedän, että tämä on yleistä ja neuvolan tätikin sanoi, ettei ole syytä sen kummempaan huoleen, kunhan ei ole kipuja eikä tule verta tai runsaasti vuotoa. Silti en osaa olla rauhassa ja tuntuu, että takaraivossa painaa pieni stressi.. Ja pelkään, että tämä vaikuttaa sitten huonosti alkaneeseen raskauteen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now